Наградата "XC > DH challenge"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Наградата "XC > DH challenge"

Мнениеот yavka » Съб Яну 14, 2012 6:58 pm

Много добра идея. Надявам се ще има желаещ да изпълни предизвикателството - все пак нищо не губи, а най-малкото ще спечели 1 ден каране.

П.П. На Боровец мога да направя 20 спускания за 1 ден. Ако искате да махнем ограничението за работното време на лифта може да се пробваме там. Път също има.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот motomarzel » Съб Яну 14, 2012 7:02 pm

PtD написа:И с този :offtopic: какво всъщност каза? Нещо, дето да не го знаем, има ли? Няма. Айде по темата, моля.

Добре, щом мнението ми е офф топик, и след като не е по темата би ли обяснил какъв е смисъла от темата - на всеки е ясно е, че 130км(сумарно) с 6300м положителна денивелация и DH машина та даже и с XC такава, в рамките на 8 часа са нещо непосилно за когото и да било. И след като нечии изказвания те дразнят и това те провокира да пуснеш "тема за мерене на пи*ки", то нека предизвикателството бъде реално и не едностранно. Нека се съпоставят възможностите на един спускач и един ХС карач, всеки със собственото си колело по трасето на велорали Черни връх.
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Съб Яну 14, 2012 7:18 pm

motomarzel написа:какъв е смисъла от темата ... са нещо непосилно за когото и да било ...

Ти си дал отговора :idea: :clap:

Само нещо с финансовия залог се излагате, PtD :eyebrow: Не отговаря на предизвикателството ;)
Последна промяна 4getcredo на Съб Яну 14, 2012 7:50 pm, променена общо 1 път
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот cvb » Съб Яну 14, 2012 7:23 pm

ако стане фал с участник....каква отговорност носят организаторите :dontknow:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот taurus13 » Съб Яну 14, 2012 7:30 pm

Ба..ма... неразбран си остана PTD :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот climbera » Съб Яну 14, 2012 8:13 pm

Абе аз ли нещо не схващам или..Каква е вероятността някой хц-карач да има подходящото колело или вие предоставяте колелото,защото е доста ограничено, ако е със собствено колело.
Моля за разяснение. :D
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот PtD » Съб Яну 14, 2012 8:16 pm

cvb написа:ако стане фал с участник....каква отговорност носят организаторите :dontknow:

Същата, каквато носиш ти, ако се хванеш на бас с някой, че не може да мине с 200 км/ч пред караулката на Ботевградско, и той вземе че се утрепе. :nuts:

4getcredo написа:Само нещо с финансовия залог се излагате, PtD :eyebrow: Не отговаря на предизвикателството ;)

Толкова имаме, толкова даваме :) На малките ХС състезания по-големи ли са наградите?

taurus13 написа:Ба..ма... неразбран си остана PTD :lol:

Toва е моята участ в тоя живот :lol:

motomarzel написа:всеки е ясно е, че 130км(сумарно) с 6300м положителна денивелация и DH машина та даже и с XC такава, в рамките на 8 часа са нещо непосилно за когото и да било.

Явно не на всеки е ясно - мине се не мине време и току вземе някой да ни оплюва, задето ползваме лифт.

climbera написа:Абе аз ли нещо не схващам или..Каква е вероятността някой хц-карач да има подходящото колело или вие предоставяте колелото,защото е доста ограничено, ако е със собствено колело.

Koлело ще предоставим, разбира се :lol: Единствено се иска да се знае размера - S, M, L.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот natalito » Съб Яну 14, 2012 8:35 pm

PtD написа:
climbera написа:Абе аз ли нещо не схващам или..Каква е вероятността някой хц-карач да има подходящото колело или вие предоставяте колелото,защото е доста ограничено, ако е със собствено колело.

Koлело ще предоставим, разбира се :lol: Единствено се иска да се знае размера - S, M, L.

M, с дясна предна и лява задна :D :agree:
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот APD » Съб Яну 14, 2012 8:42 pm

PtD написа:Koлело ще предоставим, разбира се :lol: Единствено се иска да се знае размера - S, M, L.

Ще бъде интересно да намерите толкова леко. Има модели за спускане с тегло м/у 12.5 и 13кг с пълно окачване. Има и твърдаци, специално предвидени за спускане.
Какво ще бъде последно?
Последна промяна APD на Съб Яну 14, 2012 8:44 pm, променена общо 1 път
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Яну 14, 2012 8:43 pm

PtD написа:
Alpina написа:Aka: ако някое баце се е качило и спуснало по хасфата, един единствен път през деня, нека не предлага на други да го правят по 10!

Пък и два-три пъти да се е качило, с висока рамка, с вдигната седалка, със заключено окачване (ако въобще има) и с XC гуми, това въобще не значи, че с колело за спускане ще успее.

@All, не знам дали е възможно или не. Просто предлагам това предизвикателство, за да спрат разговорите "тия спускачи не са никакви колоездачи", "тия само лифт ги оправя" и прочие, както неведнъж съм бил свидетел. Изхождаме от следната постановка:

• Един спускач иска да се пусне колкото се може повече пъти, да приемем, че 7 пъти го урежда
  • Един спускач не може да носи по 2 колела - едно за нагоре, едно за надолу

Оттам следва, че ако някой предлага качването да става на самоход, то ясно, че трябва колелото за надолу да се качи нагоре, N пъти.

И така, ако някой мисли, че това не е трудно - може да се пробва и да спечели една, да кажем, прилична сума. Хем ще натрие носовете на "псевдо-карачите".

Най ще подхожда на DStupidBastard (с други думи, Тъпото Копеле) да приеме предизвикателството, но мисля, че не чете тук. Той имаше такова подигравателно отношение към "байкърите".

П.П. сега малко ще занижа критериите. :)

Четем, баце, четем. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот joropc » Съб Яну 14, 2012 8:48 pm

DstupidBastarD написа:Четем, баце, четем. :popcorn:

:clap: Ура!
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот PtD » Съб Яну 14, 2012 9:04 pm

DstupidBastarD написа:Четем, баце, четем. :popcorn:

Еми давай, натрий носовете на "байкарите". :smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот PRobably » Съб Яну 14, 2012 9:21 pm

Яко е как има хора които си мислят,че имат шанс. :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот bdz43r » Съб Яну 14, 2012 9:25 pm

APD написа:Ще бъде интересно да намерите толкова леко.
Горе пише - 18 кг. Кой е казал леко?
Аватар
bdz43r

Мнениеот k0cTaHeB » Съб Яну 14, 2012 9:26 pm

:deal: :popcorn:
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Яну 14, 2012 10:09 pm

И протекция! Задължително - броня, обувки над глезена, шлем, маска, ръкавици с цели пръсти, наколенки. По желание - протекторни панталони, протектори за китките и глезените...

Всеки колоездач да си знае трасето, колелото и екипировката.
Признавам си, мен също ме е страх да се суркам по бул. България облечен в сатенен клин и Жърси, от което ми стърчат зърната, само с каска-половинка с 80км/ч на 700х23С гуми..Затова просто не го правя :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот eMcKu » Съб Яну 14, 2012 10:36 pm

EccentricMOTION написа:И протекция! Задължително - броня, обувки над глезена, шлем, маска, ръкавици с цели пръсти, наколенки. По желание - протекторни панталони, протектори за китките и глезените...

Всеки колоездач да си знае трасето, колелото и екипировката.
Признавам си, мен също ме е страх да се суркам по бул. България облечен в сатенен клин и Жърси, от което ми стърчат зърната, само с каска-половинка с 80км/ч на 700х23С гуми..Затова просто не го правя :)

Що па да е задължително ?

PRobably написа:Яко е как има хора които си мислят,че имат шанс. :D

:agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот PtD » Съб Яну 14, 2012 10:37 pm

EccentricMOTION написа:И протекция! Задължително - броня, обувки над глезена, шлем, маска, ръкавици с цели пръсти, наколенки. По желание - протекторни панталони, протектори за китките и глезените...

Ааа, вярно. Как забравих. Веднага допълвам!
Аватар
PtD

Мнениеот dEcLiNe » Съб Яну 14, 2012 11:09 pm

@Ptd
Защо се засягаш от това, което казват катерачите и определенията, които дават. То си е за тях, нека си говорят... :dontknow:
Нали ти е кеф. ;)
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот PtD » Съб Яну 14, 2012 11:39 pm

A, не се засягам - твърде съм пораснал, за да се засягам. Да кажем, че го правя за да си спестя модераторска работа ;)
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Яну 15, 2012 12:14 am

Защо си мислите, че някой се засяга, че условията са такива за да е подигравка с някого и други подобни? :dontknow:
Няма нищо подобно! :popcorn:

Целта е сплотяване на колектива :D :agree: :wavey:

Дори идеята, да се намалят спусканията (в условието) след време, ще бъде в знак на съпричасност и солидарност към "the other side", въпреки честата липса на такава от тяхна страна - с чистосърдечното желание за прокопаване на основите за такива отношения :nuts:

Поздрави,
Александър
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот TheAnimal » Нед Яну 15, 2012 1:07 am

Ех, изстинаха ми пуканките!
Ае, на думи всички са силни, кво стана с действието?
Спорите ми за некви дребнави неща.
Некой ще ни ръси или кво, 100 кинта са си бая пиене!
Некви шосейки, некви ХС-та на мишки се напраиха...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот APD » Нед Яну 15, 2012 1:44 am

bdz43r написа:Горе пише - 18 кг. Кой е казал леко?

Нормално е като се правят проучвания от този тип, да има лимит на характеристиките. Сам се сещаш, че разликите във векторите на X и Y, където:
X = 80кг колоездач + 18кг велосипед + 5кг дрехи + 5кг протекция
Y = 80кг колоездач + 12кг велосипед + 5кг дрехи + 5кг протекция,

няма да са еднакви ;)
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот PtD » Нед Яну 15, 2012 2:34 am

Не знам някой да е твърдял, че са еднакви... Напротив, на всички им е ясно, че са различни :popcorn:

Пък и къде прочете нещо за проучвания? Ако си направиш труда (за разнообразие) да четеш внимателно, ще видиш, че става дума за предизвикателство - в случай, че не знаеш английски, challenge значи предизвикателство, а не проучване. :eyebrow:
Аватар
PtD

Мнениеот PRobably » Нед Яну 15, 2012 2:43 am

Що го дискутирате още? Никой няма да се качи и спусне 7-8 пъти с 200 на 200 ход мекица и пълна екипировка,с подходящо колело ще е много трудно,камо ли с някое дх прасе.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот boian » Нед Яну 15, 2012 2:51 am

DstupidBastarD написа:
PtD написа:
Alpina написа:Aka: ако някое баце се е качило и спуснало по хасфата, един единствен път през деня, нека не предлага на други да го правят по 10!

Пък и два-три пъти да се е качило, с висока рамка, с вдигната седалка, със заключено окачване (ако въобще има) и с XC гуми, това въобще не значи, че с колело за спускане ще успее.

@All, не знам дали е възможно или не. Просто предлагам това предизвикателство, за да спрат разговорите "тия спускачи не са никакви колоездачи", "тия само лифт ги оправя" и прочие, както неведнъж съм бил свидетел. Изхождаме от следната постановка:

• Един спускач иска да се пусне колкото се може повече пъти, да приемем, че 7 пъти го урежда
  • Един спускач не може да носи по 2 колела - едно за нагоре, едно за надолу

Оттам следва, че ако някой предлага качването да става на самоход, то ясно, че трябва колелото за надолу да се качи нагоре, N пъти.

И така, ако някой мисли, че това не е трудно - може да се пробва и да спечели една, да кажем, прилична сума. Хем ще натрие носовете на "псевдо-карачите".

Най ще подхожда на DStupidBastard (с други думи, Тъпото Копеле) да приеме предизвикателството, но мисля, че не чете тук. Той имаше такова подигравателно отношение към "байкърите".

П.П. сега малко ще занижа критериите. :)

Четем, баце, четем. :popcorn:

:popcorn: :popcorn: :popcorn:
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот PtD » Нед Яну 15, 2012 4:20 am

PRobably написа:Никой няма да се качи и спусне 7-8 пъти с 200 на 200 ход мекица и пълна екипировка

Toзи резултат напълно ме урежда. Но нека все пак да мине време, да се разчуе. Може пък някой да успее! :smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот rarekin » Нед Яну 15, 2012 9:28 am

Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.

P.S. Аз карам колело. Дрееми за разграничения на ХЦ-та, DH-ъри, шосейки и пр.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Alpina » Нед Яну 15, 2012 9:38 am

APD написа:Нормално е като се правят проучвания от този тип, да има лимит на характеристиките. Сам се сещаш, че разликите във векторите на X и Y, където:
X = 80кг колоездач + 18кг велосипед + 5кг дрехи + 5кг протекция
Y = 80кг колоездач + 12кг велосипед + 5кг дрехи + 5кг протекция,

няма да са еднакви ;)

Нормално е X да не дава съвети на Y - как можело спокойно да се върти с километри нагоре (и след това да има сили за спускане, без идея да си има колко трябват), където:
X = 80кг колоездач + 12кг велосипед (90-130 отпред и твърдак/заключване отзад) + 3кг дрехи + 1,5кг протекция
Y = 80кг колоездач + 18кг велосипед [180+ отпред и 180+ отзад (без заключване)] + 5кг дрехи + 5кг протекция,

ако все още не си вденал за какво иде реч.... :nuts:

rarekin написа:Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.

Някой да твърди обратното? :dontknow:
Последна промяна Alpina на Нед Яну 15, 2012 10:04 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот crib » Нед Яну 15, 2012 9:45 am

Само ако можеше на тия колела да им се монтира нещо, сами да се качват нагоре, нямаше да ги има тия дразги!
А, чакай.....
crib

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум