Центровка на капла- къде ще го направят добре?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот velco » Чет Авг 11, 2005 1:55 pm

Ами да, друго си е [b]членовете[/b] на "гилдията" да се договорят за минимални цени на услугите ... :puke:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Авг 11, 2005 3:03 pm

[quote="C_Mo"]

[quote="skiman"]

[quote="TOYAGA"]

И понеже всеки взе да хвали своята маймуна, аз ще издъгна кандидатурата на Мерци. Неведнъж съм казвал, че той е единствения човек в България, на който давам да ми пипа по колелата, ще го кажа и още веднъж...
[/quote]

Мерци реже глави от кръста!За смазване на жила+затягане на курбели има наглостта да ми поиска 20(двадесет) лева!Това ако не е безочие.....може и да разбира,но няма да стъпя повече при него.То вярно, че всяко нещо си има цена,но това е прекалено!Тони Центровката за същото ми взе 3(три) лева!
[/quote]

Значи някой си подценява труда... Жалко, че правейки го създава лошо впечатление за останалата част от гилдията.
[/quote]

@skiman:
Ако мен ме питаш, 3 лв са мизерно малко за такава операция, а пък 20лв не са малко.
Но в крайна сметка Мерци си има виждане за нещата и съответните тарифи. По мои лични впечатления самочувствието му не е без покритие.

А от друга страна Тони не си ги измисля тия цени така че не би трябвало да го превъзнасяш. На него всъщност даже едва ли му е приятно да работи за такава мизерна сума като клонящ към нула процент от 3 лева. За мен нещата стоят по точно обратния начин - би следвало да се възмущаваш от мизерната робска надница на Тони при резултатите, които получаваш от него. А Мерци не е кожодер, защото все пак има някакъв полуработещ пазар на ремонтни услуги. Щом оцелява, значи такава е конюктурата. Не мисля, че е толкова глупав, че да ремонтира на по-високи цени от останалите, така че който не може да види къде всъщност е проблема в цялата ситуация нека си каже, за да му обясня подробно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Чет Авг 11, 2005 3:04 pm

Сигурно ръката му е вълшебна и повече никога няма да се налага да се смазват жилата, а пък курбелите няма да се развиват самички! :roll2:

Изобщо майсторите на колодрума обичат да съдират кожата на клиента, сигурно от грижа за неговото здравословно състояние в тия жеги... :laugh:

На мен веднъж ми взеха 3 лева за лепене на гума :bigeyes:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот skiman » Чет Авг 11, 2005 3:27 pm

[quote="bikerider"]

[quote="C_Mo"]

[quote="skiman"]

[quote="TOYAGA"]

И понеже всеки взе да хвали своята маймуна, аз ще издъгна кандидатурата на Мерци. Неведнъж съм казвал, че той е единствения човек в България, на който давам да ми пипа по колелата, ще го кажа и още веднъж...
[/quote]

Мерци реже глави от кръста!За смазване на жила+затягане на курбели има наглостта да ми поиска 20(двадесет) лева!Това ако не е безочие.....може и да разбира,но няма да стъпя повече при него.То вярно, че всяко нещо си има цена,но това е прекалено!Тони Центровката за същото ми взе 3(три) лева!
[/quote]

Значи някой си подценява труда... Жалко, че правейки го създава лошо впечатление за останалата част от гилдията.
[/quote]

@skiman:
Ако мен ме питаш, 3 лв са мизерно малко за такава операция, а пък 20лв не са малко.
Но в крайна сметка Мерци си има виждане за нещата и съответните тарифи. По мои лични впечатления самочувствието му не е без покритие.

А от друга страна Тони не си ги измисля тия цени така че не би трябвало да го превъзнасяш. На него всъщност даже едва ли му е приятно да работи за такава мизерна сума като клонящ към нула процент от 3 лева. За мен нещата стоят по точно обратния начин - би следвало да се възмущаваш от мизерната робска надница на Тони при резултатите, които получаваш от него. А Мерци не е кожодер, защото все пак има някакъв полуработещ пазар на ремонтни услуги. Щом оцелява, значи такава е конюктурата. Не мисля, че е толкова глупав, че да ремонтира на по-високи цени от останалите, така че който не може да види къде всъщност е проблема в цялата ситуация нека си каже, за да му обясня подробно.
[/quote]

Ша ма прощаваш,ама не е точно така.Значи аз отидох за затягане на курбели(навсякъде това нещо се прави за около 1 лев),Мерци като видя новото колело и каза"Смазани ли са ти жилата"..викам :dunno: "Хубаво е да се смажат".при което аз се съгласявам и питам за цена.Той отсича-20 лв.....ако някой може да ме убеди, че за 5 мин. работа в БГ дават надница някъде 20 лв.веднага напускам и отивам там да работя,па ако ще и да разнасям разделно събран боклук.Работата е точно за .няма и 5 мин.Така, че недейте да ми обяснявате, колко мизерна сума ми бил взел Тони.Само ,че от тогава съм ходил поне 50 пъти при Тони и оставяйки му ту 5-10 лв. за дребни неща съм сигурен,че не се е преработил,но е изкарал доста повече пари от Мерци, имайки ме за клиент!Далече съм от мисълта,да защитавам хора, които не си ценят труда,защото всекидневно се боря именно с това,но моляви се,за каквато и да е работа отнемаща не повече от 5 мин,не влагайки никакви средства в това...20 лв. са надница, каквато няма и в Швейцария!Благодаря, но мерси:nono:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bikerider » Чет Авг 11, 2005 3:33 pm

[quote="PtD"]

Сигурно ръката му е вълшебна и повече никога няма да се налага да се смазват жилата, а пък курбелите няма да се развиват самички! :roll2:
[/quote]

Мхм, не си съвсем коректен, щото ако се смажат и стегнат като хората и не са разбити, защо пък да се саморазвиват някога?

[quote="PtD"]
Изобщо майсторите на колодрума обичат да съдират кожата на клиента, сигурно от грижа за неговото здравословно състояние в тия жеги... :laugh:

На мен веднъж ми взеха 3 лева за лепене на гума :bigeyes:
[/quote]

Ми то все пак, в крайна сметка и в края на краищата си има пътници за всеки влак. Аз пък съм от ония от последния вагон дето всичко освен фейсинг на рамката и центровка на колелата си го правят сами, щото аз лично не съм "майстор", а просто си поддържам швейцарския часовник.

Изобщо някои майстори издишат яко откъм теоретична подготовка, някои взимат много пари, трети работят за плачевно ниски надници щото нямат избор, четвърти пълнят Марзочита с по-рядко масло наполовина от нужното за правилна компресия, щото нямат подходящо масло но искат да вземат парите на човека и той да се върне (друг път)...

Не виждам какво има смущаващо в това, че някой има самочувствието да иска много пари.
Мен ме смущава това, че друг човек работи за надница може около ръба на мизерията и си прави нещата блестящо за тия робски условия, а skiman му се радва на ниските цени. Така като гледам skiman сигурно би се и зарадвал ако Тони му плати за честта да му смаже жилата вместо да му вземе __само__ 3лв... нищо лично...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Авг 11, 2005 3:40 pm

[quote="skiman"]
моляви се,за каквато и да е работа отнемаща не повече от 5 мин,не влагайки никакви средства в това...20 лв. са надница, каквато няма и в Швейцария!Благодаря, но мерси:nono:
[/quote]

Да разбирам, че ако ги беше направил за половин час, всичко щеше да е OK? :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Чет Авг 11, 2005 3:58 pm

[quote="bikerider"]

[quote="skiman"]
моляви се,за каквато и да е работа отнемаща не повече от 5 мин,не влагайки никакви средства в това...20 лв. са надница, каквато няма и в Швейцария!Благодаря, но мерси:nono:
[/quote]

Да разбирам, че ако ги беше направил за половин час, всичко щеше да е OK? :dunno:
[/quote]

Е ако за заягане на курбели и смазване на жила(ставаше въпрос за 2-те жила на спирачките, не на командите)му отнеме половин час,значи мястото ми не е при него!Все пак не гризем доматите с колците:DНека си разбира Мерци,нека е много добре подготвен теоретично, но.......и тая тема я оакахме:clap:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот M1010X » Чет Авг 11, 2005 4:08 pm

@bikerider - в случая и аз не съм съгласен с твоята позиция - дай тогава да поддържаме по-високите цени (както конкретния пример), защото иначе тони работи за малко пари. така и така са малко, да не работи...

не е така. тони, както ти сам каза, не си определя цените сам. и за нас остават 4 възможности - да се радваме и да ходим при него; да се радваме и да не ходим при него; да не се радваме и да ходим при него; да не се радваме и да не ходим при него. аз лично предпочитам първото, щото съм велеляк :) освен това не обичам да давам пари... просто ги нямам в излишък. затова предпочитам да ходя при него - хем евтино, хем съм доволен, хем ми е приятно. а и знам, че винаги мога да отида и няма да ми откаже помощ.
това е.

п.с. само да отбележа, ходя на сервиз само за наплитане/центровка.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Чет Авг 11, 2005 4:54 pm

Не мога да разбера съвсем точно смисъла на спора ви:D
Пазарът е свободен, всеки майстор/собственик на сервиз сам определя цените и всеки клиент сам решава при кого да отиде. :)
Нормално е тук да казвате кой майстор предпочитате, кой не и защо така, ама чак пък да спорите кой оценява правилно труда си и кой не...:crazy:
Както е казвано хиляди пъти, дори и в тази тема, за всеки влак си има пътници и това е ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Чет Авг 11, 2005 5:21 pm

[quote="Admin"]

Не мога да разбера съвсем точно смисъла на спора ви:D
[/quote]

Смисълът на спора е в самия спор ;)
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Авг 11, 2005 5:22 pm

Аз просто призовавам да не разглеждаме толкова еднозначно нещата и да отсичаме, че Мерци е фира. Че е хиена, хиена е. Обаче пипа майсторски. Оттам нататък както казахме с Любо, за всеки влак си има пътници.

Обаче не мога да разбера хората, които се радват на мизерната надница на Тони. Казвам надница нарочно - нека не бъркаме надница с тарифа, щото Тони взима смешен процент от мизерната тарифа, за да се получи надницата му.

@M1010X: аман от двоична логика. къде съм казвал, че трябва да се поддържат високите цени??? това пък е още по-голяма тъпотия от това, че колкото по-евтино толкова по-добре.
егати толкова ли е трудно да не се люшкаш от едната крайност в другата???

@skiman:
[quote]
"Хубаво е да се смажат".
...
Работата е точно за .няма и 5 мин.
[/quote]

Тогава защо ти е изобщо майстор???
Аватар
bikerider

Мнениеот skiman » Пет Авг 12, 2005 10:23 am

[quote="bikerider"]

@skiman:
[quote]
"Хубаво е да се смажат".
...
Работата е точно за .няма и 5 мин.
[/quote]

Тогава защо ти е изобщо майстор???
[/quote]

Това се опитах да обясня,ама май не съвсем правилно.Колелото беше чисто ново и този ден бях излезнал да карам из парка.Курбелите се разхлабиха,а все още не бях подготвен технологично(нямах необходимият ключ ) за да ги затегна и за това отидох там.От там се почна разговора-"Аааа ново колело.смазал ли си....." и
т.н. ...от тогава си имам ключ и си ги затягам сам,смазвам си жилата сам....т.е. нещата , които мога да направя сам ги правя.Но съглси се, че едвали съм носил и грес за жилата.Но не предполагах, че ще отсече така!
В същност,ако трябва да бъда точен си мисля, че не му се занимаваше.Затега ми курбелите взе ми 1 лев,а за жилата този ден минах през Тони и той ги направи за 3 лева.Това е цялата история.Специално за жилата,не знаех тогава, че е наложително да бдат гресирани и за това отидох при Тони(м/у другото бях решил аз да ги направя,но минах от там случайно,даже не знаех, че така се казва) и видях как ги направи и ....нататък е друга история.
Аватар
skiman

Мнениеот kapinski » Пет Авг 12, 2005 10:03 pm

Та,значи, и при Тони, и при Мерци съм бил и мога с ръка на сърцето да призная че и двамата са мнооогооо добри!!!Аз, съм безкрайно доволен от техният професионализъм!! Вярно, че Мерци взема доста кинта, но пък колелото ми е kато Шведска машина. С една дума, който където си го кефи там да си ходи ,всеки си има фаворити и претенции за качественияT ремонт. Темата се изчерпа, MAYBE !??!!:hbang2::hbang2::hbang2:
kapinski

Рейтинг: 1200

Мнениеот usmiv4o » Съб Авг 13, 2005 11:38 pm

Въобще темата не се е изчерпила хора
тя все пак е:
Центровка на капла- къде ще го направят добре?
а аз като гледам си спорите кой е по по та най
и дума не казахте за до Женски пазар
там само 2 ма имаше дето нещо могат да правят
след като Софроний почина
май само руснака може нещо
аз сам си правя всичко
преди и колела ремонтирах
нито при Мерци ще ходя нито при Тони
не ги и познавам
идеята на темата бе
има много самозванци
дайте да направим списък бе хора
по ще е полезен
и които даде положително мнение
на майстора +
иначе -
лесно е
ако някой newby види тоя форум има да мига
аз например не знам, къде е BAS
:)
мир вам
Аз Drag НЕ КАРАМ!
Носете каски - въпреки че по закон не е задължително!
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=71294&p=633708#p633691
Аватар
usmiv4o

Рейтинг: 1213

Мнениеот hlebarka » Нед Авг 14, 2005 2:24 am

:drool:ка
:drool:къв
:drool:поет
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Нед Авг 14, 2005 9:20 am

[quote="usmiv4o"]
ако някой newby види тоя форум има да мига
аз например не знам, къде е BAS
:)
[/quote]

Ами ще мига, ще мига, пък най-добре после да си седне на Д-то и да прочете тук-там из форума ;) Има тема с адреси на магазини и сервизи, има и ЧЗВ, където има още такива теми. Пак там има и цял куп информация за наплитане и центроване на капли, където между другото се споменават и добри майстори (тази тема например също ще замине натам след време). Така че всеки, който се порови малко на правилните места във форума, ще намире повече информация, отколкото някой е готов да му повтори за сетен път :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mih » Нед Авг 14, 2005 10:16 am

Добър ви ден!
я и аз да си кажа :)
относно Мерци:
там за смазването на жилата - поне според мен смазването на жилата с грес е ненужна процедура, защото греста задържа мръсотия, по-добре е жилата и броните да са качествени и да си вървят "на сухо", аз лично, когато усетя, че има замърсяване, понякога ги пръскам с нещо от сорта на WD-40.
А бай Мерци има златни (макар и вече немощни) ръце, омайна приказка, но и е склонен да "хиенства", (то кой ли не е?). Фира след ремонт от него обаче не съм имал. (едит: всъщност имах - преди време един ляв курбел като го слага и не го затегна добре, та се разви скоропостижно, но пък ми сложи друг безплатно)

Докато Тони, колкото и точен да е и колкото и зле да му се плаща за неспирното бъхтене, понякога ми е оставял "домашни" (и преди да почне да работи за БФПК), но които пък на мен са ми помогнали да понауча някой друг урок в ремонтирането на велосипеди, така че и от това понякога има полза.;)

Доколкото съм имал взимане-даване с Дани от Байкцентъра, малко е троснат, но наистина е железен, пипа безкомпромисно, но конкретно за наплитане/центроване на капли бих се обърнал първо към Тони преди да се обърна към него.

А на пазара освен Руснака и друг може да центрова капли - не се сещам в момента за името му, но е един с черна коса, с очила, пак си посръбва, малко нервен такъв, та той е чилякът, който е научил Тонката на занаята, и наистина пипа добре, но пък и хиенства здраво, веднъж ми поиска 2 кинта за [b]помпане[/b] на гума...

Така че май е най-добре човек да се замъкне сам по различните места и сам да си преценя при кой майстор какво и колко го кефи.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TENDER » Нед Авг 14, 2005 12:24 pm

abe i az trjabva da napleta dve shini koito sa chisto novi. vsashtnost ne smjatam da gi naplitam sam a da gi dam na njakoi da gi naplete. nikoga do sega ne sam naplital i ne smjatam da se ucha na tezi tochno zashtoto iskam da stanat perfektno. mislja da gi dam na Toni zashtoto sam chuval che e nai-dobar. kakto kaza bikerider edinstveno toi obrashta vnimanie na ravnomernoto natjagane na spicite. izborat mi ne e zaradi cenata, prosto iskam da stane naistina dobre. dori sled kato prochetoh tazi tema shte mu platja dopalnitelno lichno na nego za truda.(nadjavam se tova da go nastroi pozitivno).

vapros kam [b]bikerider:[/b] Toni e mnogo dobar na centrovkite, no dali shte izbere nai- podhodjashtata pletka? razbiram che predlojenoto ot teb naplitane ima predimstva pred drugi nachini. trjabva li da mu kaja kak iskam da se naplete, ili da ne mu se barkam v rabotata?
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот bikerider » Пон Авг 15, 2005 10:54 am

[quote="TENDER"]
vapros kam [b]bikerider:[/b] Toni e mnogo dobar na centrovkite, no dali shte izbere nai- podhodjashtata pletka? razbiram che predlojenoto ot teb naplitane ima predimstva pred drugi nachini. trjabva li da mu kaja kak iskam da se naplete, ili da ne mu se barkam v rabotata?
[/quote]

Ами ти си клиента, ти плащаш, значи ти казваш какво искаш. Аз поне така ги разглеждам нещата.
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив