Наградата "XC > DH challenge"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Наградата "XC > DH challenge"

Мнениеот jd » Нед Яну 15, 2012 9:57 am

:popcorn:
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Нед Яну 15, 2012 10:07 am

rarekin написа:Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.

Така е, Радо, но спускането Е каране на колело. И когато разни хора започнат да дават съвети на спускачите да се качват на самоход или да отричат това тяхното като каране и т.н., щото видиш ли, ползвали лифт, редно е да покажат на практика как и дали е възможно да се практикува спускане без лифт/друг транспорт, след като на теория очевидно не могат да достигнат до правилния извод. Ето това е смисълът на темата. Дори награда ще получат.

А иначе PtD е забравил, че му казах да ме включи и мен със 100 лв. в наградата, така че приемете я като двойна (за условията на предизвикателството в момента - 7 качвания и спускания). Всъщност, това е толкова безопасен "облог", че бих сложил и повече, но не искам да подтиквам никого към самоубийствени деяния. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот rarekin » Нед Яну 15, 2012 10:36 am

Admin написа:
rarekin написа:Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.

Така е, Радо, но спускането Е каране на колело. И когато разни хора започнат да дават съвети на спускачите да се качват на самоход или да отричат това тяхното като каране и т.н., щото видиш ли, ползвали лифт, редно е да покажат на практика как и дали е възможно да се практикува спускане без лифт/друг транспорт, след като на теория очевидно не могат да достигнат до правилния извод. Ето това е смисълът на темата. Дори награда ще получат.

Ами, то, смисъла на темата е ясен. Познавайки стила на "бацето", заради което е цялата дандания, съм пределно сигурен, че за него това е начин да си поупражнява чувството за хумор, па и не само своето, а и на тези срещу него. Тва, че си има някакви убеждения за колоезденето е ясно. Тва, че на базата на тях, подкача DH-рите, също е ясно, но не вервам да не може да спи спокойно, щото някой се напрЕга. Също така съм пределно сигурен, че на него не му дреме за облози and whatnot.

Между другото, ако трябва предизвикателството да е малко по-истинско, трябва да се качи една машина за легпреси на старта на трасето за спускане и спускача преди всеки run да прави, да речем 3*20*150 kg. Ще е интересно да се види, дали ще може да направи 7 спускания и дали след това ще може да се прибере на собствен ход до София или ще трябва да го носят :lol: Щото в момента спускача е в доста привилегировано положение ;) а задачата е от типа "Всеки може да опикае пода, бъди мъж, опикай тавана"

P.S. Очаквайте контраоферта на "бацетата", включваща караулката на изхода на София в посока Белмекен, Белмекен и времена, които може да ги постигне само световния шампион по шосейно колоездене :clap:

Edit: Любчо, разбирам аргументите ти. Просто мисля, че човека е намерил начин цветно да си пресъздаде различията с някаква друга група колоездачи. Не съм забелязал въпросния да страда от липса на реализъм.

Още нещо. Не виждам защо, след като въпросния човек вече не пише активно, се налага да се връщаме към това. Едно време дядо ми казваше за такива случаи "Оти ръчкаате умрела мачка". Много мъдър дядо имах. :bowdown:

Сега отивам да покарам до френско и обратно и като се върна гледайте темата да е станала поне 6-7 страници :lol:
Последна промяна rarekin на Нед Яну 15, 2012 10:54 am, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Admin » Нед Яну 15, 2012 10:47 am

Абе не е само "бацето", доста са силните на думи, дето пращат спускачите да се качват на самоход, като искали да карат. И никой не се е впрегнал лично от това, включително и аз, тъй като не съм спускач дори. Само че не е зле да се поупражняваме и на здрав разум от време на време.
Контраоферта от никого не очаквам, тъй като нито аз, нито авторите на предизвикателството сме давали наклон на някого как да разбира и практикува колоезденето. :)

П.П. Радо, изобщо не става дума за въпросния човек. Може би ти си запомнил само неговите изказвания. Аз, като модератор, съм видял доста повече подобни от доста повече хора. И държа да подчертая, че на практика точно тези хора са задали условията на предизвикателството, защото те твърдят (или си представят), че подобно нещо е възможно, не аз.

П.П.2 А целта в крайна сметка е да разберем различията и да ги уважаваме, а не да обиждаме и да се подиграваме на различните.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот PtD » Нед Яну 15, 2012 2:12 pm

Любчо е обяснил нещата чудесно.

По случая вдигаме наградата със 100 лева.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Нед Яну 15, 2012 2:26 pm

rarekin написа:Ами, то, смисъла на темата е ясен.

От следващите писания в темата - не съм напълно сигурен, че ти е ясен :beer:

rarekin написа:...Познавайки стила на "бацето", заради което е цялата дандания...

Е най-малкото заради него..., а ако си се подвел по едно случайно използвано от мен "баце" - беше просто за да вкарам малко цвят в темата :)

rarekin написа: Между другото, ако трябва предизвикателството да е малко по-истинско, трябва да се качи една машина за легпреси на старта на трасето за спускане и спускача преди всеки run да прави, да речем 3*20*150 kg. Ще е интересно да се види, дали ще може да направи 7 спускания и дали след това ще може да се прибере на собствен ход до София или ще трябва да го носят :lol: Щото в момента спускача е в доста привилегировано положение ;) а задачата е от типа "Всеки може да опикае пода, бъди мъж, опикай тавана"
:

Точно тук е момента където смятам, че не ти е ясен смисъла - на спускача не му трябват никакви допълнителни натоварвания точно преди спускането, именно защото то изисква не малко енергия - нещо за което масата, към която е насочено предизвикателството, си мисли че не е така и общо взето надолу е "пей сърце" както при техните асфалтови "спускания".

И тук е ключовия момент с това дали ще могат да се качат с цялата тази екипировка, непригодни колела и т.н. след което да имат сили за едно нормално спускане (такова от гледна точка на DH групата).

Поздрави,
Александър :wavey:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Яну 15, 2012 3:43 pm

Малко сте се презастраховали, бацета. Нема жив човек на наща планета, който може да качи/спусне 900м денивелация 7 пъти за 7 часа. Тва са, грубо казано, 195км с 6300м общо изкачване, а за сравнение ше ви дадем най-кривият етап от Джиро 2011, което беше с около 5900м и Контадор го зе за малко под 7 часа и половина. Лично аз, ако съм в добра форма, мога да го кача/спусна (естествено, ше го спусна откъдето съм го качил, а не откъдето космонафчетата си трошат скафандрите или поне го правеха преди да им спрът лифта и рейса) 4 пъти и контролата "7 часа" ше ме гепи некъде в началото/до средата на петото изкачване. Баце Кико е единственият (освен баце Вуте), който може да го качи 5 пъти, от хората, които лично познаваме и с които сме карали. А баце Вуте е единственият, който може да го качи и спусне 5 пъти при условията, зададени в "чаленджа". Сичко тва, разбира се, важи за теоретично приличен хасфалт, какъвто в момента не е наличен, а за текущите свински условия мойта бройка е точно 0 качвания и 0 спускания, щото требва да си извънредно тъп даунхилер или да те кефи как седалката пенетрира дебелото ти черво, за да "караш" точно там. Та, ше спестите кинти, де. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот PtD » Нед Яну 15, 2012 3:51 pm

Tи следи темата, все пак. Вероятно ще занижим бройките, а може да увеличим и часовете. :lol:

П.П. Часовете са 8, ама все тая. :)
Аватар
PtD

Мнениеот Crimson » Нед Яну 15, 2012 3:57 pm

DstupidBastarD написа:Малко сте се презастраховали, бацета. Нема жив човек на наща планета, който може да качи/спусне 900м денивелация 7 пъти за 7 часа. Тва са, грубо казано, 195км с 6300м общо изкачване, а за сравнение ше ви дадем най-кривият етап от Джиро 2011, което беше с около 5900м и Контадор го зе за малко под 7 часа и половина. Лично аз, ако съм в добра форма, мога да го кача/спусна (естествено, ше го спусна откъдето съм го качил, а не откъдето космонафчетата си трошат скафандрите или поне го правеха преди да им спрът лифта и рейса) 4 пъти и контролата "7 часа" ше ме гепи некъде в началото/до средата на петото изкачване. Баце Кико е единственият (освен баце Вуте), който може да го качи 5 пъти, от хората, които лично познаваме и с които сме карали. А баце Вуте е единственият, който може да го качи и спусне 5 пъти при условията, зададени в "чаленджа". Сичко тва, разбира се, важи за теоретично приличен хасфалт, какъвто в момента не е наличен, а за текущите свински условия мойта бройка е точно 0 качвания и 0 спускания, щото требва да си извънредно тъп даунхилер или да те кефи как седалката пенетрира дебелото ти черво, за да "караш" точно там. Та, ше спестите кинти, де. :peace:

Скиии ся баце, тука идеята е да го кАчиш като баце, ама после да го пуснеш като тия със скафандърчетата сешш ли се :D
Ма не видим кво те притеснява, то суркането дали е по асвалт или по трасетата се таяяя :) То е лекинко, голем назобен кът теб нема кво да му се плашиш.

Вдигам летвата с още 100леа 300 баце
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот borislav » Нед Яну 15, 2012 4:05 pm

Аз лично бих се пробвал, въпреки, че ще е без успех. От много време съм се замислял да си взема по-тежко колело, с което да "връткам". Сега ми се отдава безплатна възможност да пробвам :D. Искаше ми се да намалим на 2 качванията и спусканията, за да имам минимален шанс. Както и да е - разясни ми се, че не съм се бил замислял (мерси Сашко и Поздрави :clap: ).
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Admin » Нед Яну 15, 2012 4:25 pm

Боби, за пореден път казвам - целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт. Затова са такива условията - буквално "с техните камъни". Като са толкоз ербап, да покажат как се прави това при условията, при които се практикува тази дисциплина - тежък байк, екипировка, трудно трасе надолу. Ако не могат, тогава да спрат да дават акъл за неща, от които не разбират.
Аватар
Admin

Мнениеот codename47 » Нед Яну 15, 2012 5:04 pm

според мен за да са реални условията в тея 8ч. трябва да се включва и 30мин. за обяд на Кикиш или Голи Връх :liplick:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот outfaced » Нед Яну 15, 2012 6:16 pm

Admin написа:... целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт ...

на което обаче каква му е целта :dontknow: ...

Иначе темата е забавна де :D
Аватар
outfaced

Мнениеот Шлек_народен » Нед Яну 15, 2012 6:18 pm

Admin написа:....за пореден път казвам - целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт...

Добре, ама то тва затваряне на устата е като да се постави някакво такова условие:
-Трябва да се самоубиеш със пистолет, като най-напред се гръмнеш в двете колене, после в корема, следват два куршума в сърцето и един контролен в главата :))
За какъв дявол е тая история? Да се покаже, че някой е "по" , или "най"...Ако сериозно сте решили да си ги мерите, поне някакви равни условия! Да кажем първата част става така :
-да се качат "DH" карачите със "ХС" байк или шосейка, или колело по избор - да кажем 7 пъти до горе, макар че е ясно, че няма кой да го направи толкоз пъти!За по-лесно по асфалта.
Другото - да се "сурнат" надолу "ХС" -тата, или другите "умници" със съотвената техника.Който повече -печели и се обявява за "НАЙ" :) Тука може, за да са по-конкурентни нещата, да има контролно време - ако не се включиш, не се зачита опита.Надявам се, няма да се доближава до рекорда на трасето все пак :) Максимално допустимо. Това може и да е излишно, щото пък има и време за качване и ...
Времето и за двете, да кажем, началното условие- 8часа.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот PRobably » Нед Яну 15, 2012 6:35 pm

Целта не е да се види кой е ''най''.Както аз не мога да се кача по-бързо на ход,така и някое хс не може да слезе по-бързо на ход.Сеш се ? Въпроса е,че има перковци които дразнят с тъпи изказвания от рода на ''кви са тия смешници дето знаят само с лифт,то т'ва не е колоездене''.Аз харесвам спускането,за това ми трябва лифт,щото няма човек който да се качи и спусне 8 пъти с дх машинка и да се наслади на цялото т'ва нещо.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот PtD » Нед Яну 15, 2012 6:38 pm

Шлекчо, пак не си разбрал :lol:

Ще ти го кажа по народному - идеята за това предизвикателство е с цел "кой предлага - той залага".

И ще ви замоля вече да спрете с предложенията за промяна на регламента - извадете парички и си организирайте каквито си искате предизвикателства. Това така сме го решили, така сме го направили.
Аватар
PtD

Мнениеот Crimson » Нед Яну 15, 2012 6:39 pm

PtD написа:Шлекчо, пак не си разбрал :lol:

Ще ти го кажа по народному - идеята за това предизвикателство е с цел "кой предлага - той залага".

И ще ви замоля вече да спрете с предложенията за промяна на регламента - извадете парички и си организирайте каквито си искате предизвикателства. Това така сме го решили, така сме го направили.

Кво не е разбрал, напраоо изби рибата :lol2:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот TheAnimal » Нед Яну 15, 2012 7:19 pm

:popcorn:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот dob111 » Нед Яну 15, 2012 7:25 pm

Колоезденето може би е интересно, щото е "безкрайно", т.е. прекалено разнолико като стилове, емоция и машини. Аз например малко се дразня от фундаментализма, че асфалтът бил зло. Моят стил е скитане с велосипед, и ме радва живописен и чист асфалт. С твърдака хвърчиш по асфалта, може да минеш голямо разстояние и да зяпяш очудените физиономии на местните неселения. :) Обичам да комбинирам асфалт и черно и да минавам големи разстояния, харесва ми да изкатеря, а после да спусна. Харесва ми по странен начин да се придвижа от т.А до т.Б, и да се "приземя" там където е целта ми.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот rarekin » Нед Яну 15, 2012 8:08 pm

Alpina написа: ....

Напушва ме смях, когато чета, че хората смятат DstupidBastarD за някой, който лети в облаците. На останалата част от поста ти ще оставя лично той да ти отговори какво знае и какво не. Мисля, че и сам може да обясни, ако иска.

Писах нещо в темата по няколко причини:

1. challenge в смисъла на предизвикателство не включва неизпълними условия. ""Или поне аз досега не съм срещал такова. За сметка на това перфектно се вписва в значението на думата в смисъл на конфронтация

2. "предизвикателството", няма да изпълни целите си. Не бих се учудил ако има обратния ефект.

3. вярно, че не следя чак толкова редовно форума, но не съм останал впечатление да има някакво изявено застъпничество на тезата, че DH-рите не са колоездачи. Явно, че някой не мисли така, но, really?

4. стана ми неприятно, че по такъв начин отново се дълбае в тема, която за разумните хора е изяснен случай. Всеки си има глава на раменете да преценява на какво/кого да чете и приема насериозно мненията и на кого не. Много ми е интересно някой като Уоутър дали би постъпил по този начин и би формулирал такова "предизвикателство". Давам го за пример, защото всички знаем, че той е способен с колелото и нагоре и надолу, та сигурно има идея за усилията и в едната дисциплина и в другата.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот eMcKu » Нед Яну 15, 2012 8:16 pm

Мен пък ми прави впечатление друго нещо. Тук се говори за конфронтация от страна на ХС карачите, да ама в темата няколко човека не спряха да говорят негативно за тях. Точно те са причината за такъв тип теми.
И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки. :)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот PowerSlide » Нед Яну 15, 2012 8:31 pm

Ще ме извинявате, че се включвам така в тази много весела за мен тема :agree:
Admin написа:...да спрат да дават акъл за неща, от които не разбират.

През 41та години живот в нашата любима родина България разбрах, че едно от фундаменталните правила и особености на, така да кажа "народа" (към който все пак се числя и аз), е най-много да коментира и да се стреми към това, което най-малко разбира.
В смисъл, желанието на Любо е непостижимо :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот taurus13 » Нед Яну 15, 2012 8:48 pm

Вие не разбрахте - целта е темата да раздвижи малко "кръвообращението" във форума, че много сте одремали...пък и заключиха темата за протестите по закона за гората и излишната енергия на някои хора, трябва да се насочи другаде. :popcorn: :smokin:
Ама по същество, излиза че байкърите сме скандалджии - тихите и кротки теми(вкл. КЕ) седят на задния ред, докато темите, които предлагат някаква форма на конфронтация са номер едно по активност. :evil:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Alpina » Нед Яну 15, 2012 8:55 pm

@rarekin

1. challenge-a е към хората "предлагащи" на останалите да правят нещо, което както сам отбелязваш е неизпълнимо, или поне не за средностатистическите (че вероятно дори и повечето профи) колоездачи.
Ако на някой му е ясно че е така - не би следвало да се намесва в темата, обяснявайки очевадното, а да я подмине.
Възможен вариант пред такъв човек е и модерният последно време вариант - да я използва за доза хумор, сатира и забава (нещо което адмирирам).
Просто от тук нататък, като някой каже "ама то това с лифтовете е лесно", "че какво пречи да се качвате на самоход" и други подобни - има възможност да го докаже, преди да го твърди обратното. Та даже да докара някой лев :)

2. Това е твоята гледна точка и се радвам че ни я споделяш. Аз лично имам друга такава - ще видим какво ще излезне на края.
Не смея да твърдя, че моята е правилна, твоята грешна :beer:

3. Последно време и аз не го следя, но все пак попадам на достатъчно такива тънки и не чак до там тънки подмятания. Просто така слагаме точка на тази ненужна тема. Ако покрай това можем да се и позабавляваме, създадем поне малко добро настроение и на други широкоскроени хора - още по-добре. На мнение съм, че трябва да има повече теми в това отношение, вместо негативните, които така или иначе ни заливат от всякъде.

4. Съгласен съм. Но се надявам че и ти ще се съгласиш с това, че както споменах по-горе - хората с глава на раменете и средностатистическо съдържание на "сиво вещество", изобщо няма да се впрегнат в нея и просто ще я използват, за да извлекат допълнително добро настроение :beer:

Обзорно на всичко това, ще призова да не обръщате темата на "против този, против онзи". Тя е насочена към конкретна група потребители, на които се предоставя възможността да докажат веднъж и завинаги гледната си точка, като за да това не остане на вятъра и има по-сериозно отношение е включен и малък паричен стимул.

Целта на темата е проста - да уважаваме и съобразяваме с останалите. Демек - да градим по-силно общество.

Поздрави,
Александър
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PRobably » Нед Яну 15, 2012 9:14 pm

eMcKu написа:И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки. :)

С хц колелото с което са се качили до горе ли? Хммм интересно,ама айде няма да спорим качвай карбонката горе и вади 100 лв. хехех :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот sensation_blue » Нед Яну 15, 2012 9:24 pm

Admin написа:целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт.

Мисля си нещо и се чудя дали да го напиша, че ще ми нацъкате минуси, но ще го напиша.
В Габровско няма лифтове, които да могат да се ползват от спускачи. Но има и DH спускачи. Те обаче не ходят да се пускат по 8 пъти, но да кажем, по 4 пъти съм чувал че се качват на близкия хълм (около 5-6 км нагоре и 2 надолу). Нагоре и бутат и карат. Е, значи като няма лифт, излиза че може.
По доста филмчета дават фриирайдърите как си мъкнат колелетата нагоре. Това мисля си, не е никак вредно, напротив - адреналина натрупан от спускането надолу, който знаем в прекалени количества, не е най-полезното вещество, нагоре може да се разгради във формата на пот и да се натрупа приятна релаксираща умора в края на деня, вместо, да кажем изнервеност от излишъка на адреналин.
Така, че ако мислите да рекламирате планинското колоездене, като нещо, което е прекрасно да се комбинира с лифт, няма да се съглася, макар и аз самия много пъти да съм се чудел как да ме качи някой до Узана, за да не катеря баира, но пък това е било основно като ме е мързяло - признавам си. Така че, аз не казвам, че не може всеки да си решава сам за себе си, но казвам, че ползването на еднообразни трасета само надолу води до вредни последствия, едното от които според мен е затъпяване (нямам предвид, че практикуващите го са с нисък коефициент на интелигентност, казвам че повтарянето на едно и също нещо, постоянно, не разширява кръгозора). Нищо лично към никой, ама кажете ми пък, че нямам право, с ръка на сърцето :peace:
Последна промяна sensation_blue на Нед Яну 15, 2012 9:27 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот 4getcredo » Нед Яну 15, 2012 9:26 pm

Бацето е отново тук! :bowdown: :beer: Дори и само заради това темата си струва :clap:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот eMcKu » Нед Яну 15, 2012 9:33 pm

PRobably написа:
eMcKu написа:И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки. :)

С хц колелото с което са се качили до горе ли? Хммм интересно,ама айде няма да спорим качвай карбонката горе и вади 100 лв. хехех :D

Да и с ХС колело :evil: ама и мнението ти по - горе друг смисъл вади !

PRobably написа:Целта не е да се види кой е ''най''.Както аз не мога да се кача по-бързо на ход,така и някое хс не може да слезе по-бързо на ход.Сеш се ? Въпроса е,че има перковци които дразнят с тъпи изказвания от рода на ''кви са тия смешници дето знаят само с лифт,то т'ва не е колоездене''.

С това изкачване се причисляваш към тези перковци.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Alpina » Нед Яну 15, 2012 9:55 pm

sensation_blue написа:В Габровско няма лифтове, които да могат да се ползват от спускачи. Но има и DH спускачи. Те обаче не ходят да се пускат по 8 пъти, но да кажем, по 4 пъти съм чувал че се качват на близкия хълм (около 5-6 км нагоре и 2 надолу). Нагоре и бутат и карат. Е, значи като няма лифт, излиза че може.
По доста филмчета дават фриирайдърите как си мъкнат колелетата нагоре. Това мисля си, не е никак вредно, напротив - адреналина натрупан от спускането надолу, който знаем в прекалени количества, не е най-полезното вещество, нагоре може да се разгради във формата на пот и да се натрупа приятна релаксираща умора в края на деня, вместо, да кажем изнервеност от излишъка на адреналин.

А ако габровските DH спускачи имаха лифт - дали щяха отново да бутат колелата си и правят по 4 спускания? Би ли обяснил какъв е смисъла да дадеш пример, в който поради липсата на алтернатива, хората правят нещо по трудния начин? И за какво ни просветляваш, че е възможно да се направят 4 спускания - нещо за което мисля сме напълно наясно и именно поради това условията на предизвикателството са такива?
Моите уважения, но изобщо - правиш ли опит да вникнеш в идеята, или ще го играеш агент провокатор, който се опитва да сее семената на ненужни спорове?

sensation_blue написа:Така, че ако мислите да рекламирате планинското колоездене, като нещо, което е прекрасно да се комбинира с лифт, няма да се съглася...

Никой и не иска това от теб, или когото и да било. Целта на темата не е да рекламира планинско колоездене в комбинация с лифт, така че ще те помоля - не обръщай темата в тази посока, защото е жалка!!!
Надявам се преди следващ коментар да я прочетеш малко по-подробно и опиташ да вникнеш в идеята ѝ.
Смятам че не на едно място беше обяснена, при това повече от ясно!

За финал - един елементарен въпрос - ако имаш колело, което е специализирано за спускане, както и възможност да ползваш лифт - ще се мъчиш ли като грешник нагоре?
Изобщо - ще се радвам, след като даде такива прекрасни примери с места, където нямат лифт и хората бутали (пример, който е тотално безсмислен, защото те алтернатива нямат), да ми дадеш такъв за място където има лифтове и изградени трасета, но спускачите въпреки това карат колелата си нагоре - ей така за спорт и здраве и вместо да направят 10+ спускания, ще правят по 4!
И изобщо - за какво здраве може да става въпрос, когато колело за спускане се кара нагоре?!?!?

Поредна мобла - спестявайте безумни и крайно необмислени примери, предложения и въпроси!

Поздрави,
Александър
Последна промяна Alpina на Нед Яну 15, 2012 10:01 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PRobably » Нед Яну 15, 2012 10:00 pm

eMcKu написа:
PRobably написа:

Да и с ХС колело :evil: ама и мнението ти по - горе друг смисъл вади !

PRobably написа:Целта не е да се види кой е ''най''.Както аз не мога да се кача по-бързо на ход,така и някое хс не може да слезе по-бързо на ход.Сеш се ? Въпроса е,че има перковци които дразнят с тъпи изказвания от рода на ''кви са тия смешници дето знаят само с лифт,то т'ва не е колоездене''.

С това изкачване се причисляваш към тези перковци.

Аз се перча щото ми е в полето на изява. :lol: Логично е да сляаза по-бързо с подходящото колело,това не значи,че съм по-добър карач.
Ако ти си от тези хц-та дето сте супермени и нагоре и надолу,когато кажеш се качваме и ако слезеш по-бързо от мене печелиш бира и кебабчета на корем. :)
Аватар
PRobably

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум