rarekin написа:Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.
Admin написа:rarekin написа:Возенето на лифта не е каране на колело. Изкачването на собствен ход е.
Така е, Радо, но спускането Е каране на колело. И когато разни хора започнат да дават съвети на спускачите да се качват на самоход или да отричат това тяхното като каране и т.н., щото видиш ли, ползвали лифт, редно е да покажат на практика как и дали е възможно да се практикува спускане без лифт/друг транспорт, след като на теория очевидно не могат да достигнат до правилния извод. Ето това е смисълът на темата. Дори награда ще получат.
rarekin написа:Ами, то, смисъла на темата е ясен.
rarekin написа:...Познавайки стила на "бацето", заради което е цялата дандания...
rarekin написа: Между другото, ако трябва предизвикателството да е малко по-истинско, трябва да се качи една машина за легпреси на старта на трасето за спускане и спускача преди всеки run да прави, да речем 3*20*150 kg. Ще е интересно да се види, дали ще може да направи 7 спускания и дали след това ще може да се прибере на собствен ход до София или ще трябва да го носятЩото в момента спускача е в доста привилегировано положение
а задачата е от типа "Всеки може да опикае пода, бъди мъж, опикай тавана"
:
DstupidBastarD написа:Малко сте се презастраховали, бацета. Нема жив човек на наща планета, който може да качи/спусне 900м денивелация 7 пъти за 7 часа. Тва са, грубо казано, 195км с 6300м общо изкачване, а за сравнение ше ви дадем най-кривият етап от Джиро 2011, което беше с около 5900м и Контадор го зе за малко под 7 часа и половина. Лично аз, ако съм в добра форма, мога да го кача/спусна (естествено, ше го спусна откъдето съм го качил, а не откъдето космонафчетата си трошат скафандрите или поне го правеха преди да им спрът лифта и рейса) 4 пъти и контролата "7 часа" ше ме гепи некъде в началото/до средата на петото изкачване. Баце Кико е единственият (освен баце Вуте), който може да го качи 5 пъти, от хората, които лично познаваме и с които сме карали. А баце Вуте е единственият, който може да го качи и спусне 5 пъти при условията, зададени в "чаленджа". Сичко тва, разбира се, важи за теоретично приличен хасфалт, какъвто в момента не е наличен, а за текущите свински условия мойта бройка е точно 0 качвания и 0 спускания, щото требва да си извънредно тъп даунхилер или да те кефи как седалката пенетрира дебелото ти черво, за да "караш" точно там. Та, ше спестите кинти, де.
Admin написа:... целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт ...
Admin написа:....за пореден път казвам - целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт...
PtD написа:Шлекчо, пак не си разбрал![]()
Ще ти го кажа по народному - идеята за това предизвикателство е с цел "кой предлага - той залага".
И ще ви замоля вече да спрете с предложенията за промяна на регламента - извадете парички и си организирайте каквито си искате предизвикателства. Това така сме го решили, така сме го направили.
Alpina написа: ....
Admin написа:...да спрат да дават акъл за неща, от които не разбират.
eMcKu написа:И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки.
Admin написа:целта на предизвикателството е да затвори устата на всички умници, дето дават акъл на спускачите да се качват на самоход, когато няма лифт.
PRobably написа:eMcKu написа:И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки.
С хц колелото с което са се качили до горе ли? Хммм интересно,ама айде няма да спорим качвай карбонката горе и вади 100 лв. хехех
PRobably написа:Целта не е да се види кой е ''най''.Както аз не мога да се кача по-бързо на ход,така и някое хс не може да слезе по-бързо на ход.Сеш се ? Въпроса е,че има перковци които дразнят с тъпи изказвания от рода на ''кви са тия смешници дето знаят само с лифт,то т'ва не е колоездене''.
sensation_blue написа:В Габровско няма лифтове, които да могат да се ползват от спускачи. Но има и DH спускачи. Те обаче не ходят да се пускат по 8 пъти, но да кажем, по 4 пъти съм чувал че се качват на близкия хълм (около 5-6 км нагоре и 2 надолу). Нагоре и бутат и карат. Е, значи като няма лифт, излиза че може.
По доста филмчета дават фриирайдърите как си мъкнат колелетата нагоре. Това мисля си, не е никак вредно, напротив - адреналина натрупан от спускането надолу, който знаем в прекалени количества, не е най-полезното вещество, нагоре може да се разгради във формата на пот и да се натрупа приятна релаксираща умора в края на деня, вместо, да кажем изнервеност от излишъка на адреналин.
sensation_blue написа:Така, че ако мислите да рекламирате планинското колоездене, като нещо, което е прекрасно да се комбинира с лифт, няма да се съглася...
eMcKu написа:PRobably написа:eMcKu написа:И конкретно за @Probably - има такива ХС карачи, които, ще те забравят на спускането, така че не давай общи оценки.
С хц колелото с което са се качили до горе ли? Хммм интересно,ама айде няма да спорим качвай карбонката горе и вади 100 лв. хехех
Да и с ХС колелоама и мнението ти по - горе друг смисъл вади !
PRobably написа:Целта не е да се види кой е ''най''.Както аз не мога да се кача по-бързо на ход,така и някое хс не може да слезе по-бързо на ход.Сеш се ? Въпроса е,че има перковци които дразнят с тъпи изказвания от рода на ''кви са тия смешници дето знаят само с лифт,то т'ва не е колоездене''.
С това изкачване се причисляваш към тези перковци.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 375 госта