Darkmoon hornet 2011/12 vs Molotov da bomb 2 i lim edit

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Darkmoon hornet 2011/12 vs Molotov da bomb 2 i lim edit

Мнениеот dhfen » Сря Яну 18, 2012 5:44 pm

Та така де аз имам хорнет 2012 която скоро си зех,но искам да знам дали съм направил грешка като съм я купил ако може да кажете коя от двете рамки е по хубава за спускане по здрава и т.н :agree: ;)
dhfen

Рейтинг: 1044

Re: Darkmoon hornet 2011/12 vs Molotov da bomb 2 i lim edit

Мнениеот dirtnewbie » Сря Яну 18, 2012 6:12 pm

Като цяло Бомбата е доста по-доказана рамка в тези стилове, за които е предназначена. Външният вид не е от голямо значение, защото някои хора предпочитат изчистени - други предпочитат по-цветни и контрастиращи рамки. Заварките и многото подсилки при Бомбата са доста по-внушително измайсторени, а и според мен по-качествено направени. Нямам нищо против ХорнетО, но доказана и безсмъртна рамка като тази, за която питаш.... Геометрията на Бомбата ми се вижда по-добра, но това също доста пъти е избор на карача. Лично аз не смятам, че си се набутал като си взел Хорнета, тя също е доказана рамка, върху която са представяни доста прилични сглобки. Пример за това е машината на потребителя Rancid. Според мен и двете рамки са доста способни.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот kubetata » Сря Яну 18, 2012 6:28 pm

Само след 2 минутки в гугъл...

1. DARTMOOR hornet
2. Da bomb - Molotov 2
1: Lightweight freeride/all mountain/4X hardtail frame made of butted and heat treated alu 7005 tubes. Hydroformed top and down tubes. Stiff plate between SS tubes to make the seat tube area stronger. New gusset shape making the head tube area stronger. Weight: 2.05kg

2: /mtbr/ Product Description
The down tube is a huge double-butted monocoque design. All of this 7005 alloy meets at the aggressive piston CNC machined Head Tube. If you’re all about anarchy in the dirt, never leave home without your Molotov.
AL-7005 Monocoque Trumpet Tubing
CNC Machine Yoke & Head Tubе
Weight 2.3 kg
Случайно се получава така, че аз карам 'молотов' и с 64 градуса челен ъгъл с 6-ците, няма какво повече да желая.
@ dirtnewbie :agree:
@Косьо: да си я караш. Един калибър рамки са, само дето молотова е по-здрав, но по-тежък.
Последна промяна kubetata на Сря Яну 18, 2012 6:37 pm, променена общо 1 път
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот dhfen » Сря Яну 18, 2012 6:31 pm

Та така де ясно набутал съм се вече рамката ми е на колело но ще вида какво мога да направя за да се отърва от нея :bawling: купих я с голямо желание но почнах да се ровя из пинкбайк спомних си че като бях в щатите видях доста хора с молотов а не с хорнет и т.н а я кажете кой е наи добрият вариант на тая рамка ? :D
dhfen

Мнениеот Dennis Penev 23 » Сря Яну 18, 2012 6:40 pm

Аз лично карах молотов, предимно за спускане и бях много доволен от рамката. През много меки рамки сам минал но мога да кажа че молотов а се оказа по здрав от колкото очяквах. Хорнет от 2010 сам карал но само за стреет- никога не сам пробвал да се спускам с него. Но на молотов а геометриата беше по добра за спускане ето снимка от моя: http://www.pinkbike.com/photo/5442662/ аз бях доволен от теглото на рамката и заварките са много големи. с молотов а сам скачял дроп- три метра на равно- очяквах да спукам рамката- но нищо и нямаше. на боровец сущо много добре се представи рамката и нямах никакви проблеми. Аз сам чупил две меки рамки (scott nitrous, kona stinky) така че давам 6 на молотов а.
Изображение
Аватар
Dennis Penev 23

Рейтинг: 1300

Мнениеот Fanatico » Сря Яну 18, 2012 6:55 pm

Нали се сещате, че както е споменато, става дума за нови Хорнети. За сметка на Молотов, които са 2007-2009, доколкото успях да поразгледам.
Така че не се осланвайте на това, че няма много мнения за Хорнет.
Като цяло съм съгласен, че Молотов изглежда доста по-масивна и със сравнително еднакви вилки получава по-добър челен ъгъл.
Вероятно си имат разликите от към здравина, както и от тегло и цена също. :agree:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот Dennis Penev 23 » Сря Яну 18, 2012 7:05 pm

като цена не знам каква е разликата- но мога да кажя че моя молотов беше от 2010 рамката. Имам един приятел които е чупил две дартмоор хорнет 2011 рамки- просто от парк и стреет. Сега може И да е малко по тежка молотов рамката но мисля че си струва да е по здрава.
Изображение
Аватар
Dennis Penev 23

Мнениеот dirtnewbie » Сря Яну 18, 2012 7:32 pm

dhfen написа:Та така де ясно набутал съм се вече рамката ми е на колело но ще вида какво мога да направя за да се отърва от нея :bawling: купих я с голямо желание но почнах да се ровя из пинкбайк спомних си че като бях в щатите видях доста хора с молотов а не с хорнет и т.н а я кажете кой е наи добрият вариант на тая рамка ? :D

Няма смисъл да се отърваш от нея, просто, защото си разгледал по-хубави рамки в пинкбайк. Рамки по-хубави от твоята винаги ще има, важно е какви умения притежаваш и имаш ли желание. Доста професионални карачи от отбора на Дартмур карат с Хорнет.
За размера, ако това питаш - Според мен - рамката с по-къса седалкова тръба е доста по-повратлива от по-високите рамки. Ръстът на човека, тук, няма никакво значение.
Важно е да имаш желание - по-натам ще излизат все по-нови и по-нови рамки. Карай си тази със здраве, пък като ти омръзне ще набараш нещо върховно.

Сетих се, че си писал, че в Щатите карат много бомби. Аз мисля, че те се произвеждат там, а те ценят тяхното производство. Това е същото като с марките автомобили.
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот Rancid » Чет Яну 19, 2012 1:11 am

Dennis Penev 23 написа:като цена не знам каква е разликата- но мога да кажя че моя молотов беше от 2010 рамката. Имам един приятел които е чупил две дартмоор хорнет 2011 рамки- просто от парк и стреет. Сега може И да е малко по тежка молотов рамката но мисля че си струва да е по здрава.

Този твой приятел къде живее, щото лично аз поне не съм чувал за счупени хорнети?За два счупени от един и същ човек още повече.Дори от карачите на Dartmoor, които ги тормозят доста повече от твоите неизвестни на никой приятели.Колкото до автора на темата, мога да те успокоя, че не си се набутал. За справка ето линкче с видео ( http://www.pinkbike.com/video/196965/ ) на какво я подлагат хората в чужбина, ако я смяташ за недостоина за теб,вероятно вече трябва да си на такова ниво,че да не задаваш въпроси, а да даваш отговори.

Рамката е отлична,подлагал съм моята на не малко неща,включително националнато по дх в Боровец,на което между другото второто място беше спечелено точно от карач с Хорнет.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот boevvw » Чет Яну 19, 2012 5:05 pm

искам да ви попитам ... кой знае къде продават тази рамка Молотов Да бомб ... ако може да ми дадете сайт ! :bigeyes:
boevvw

Рейтинг: 1163

Мнениеот dirtnewbie » Чет Яну 19, 2012 5:14 pm

boevvw написа:искам да ви попитам ... кой знае къде продават тази рамка Молотов Да бомб ... ако може да ми дадете сайт ! :bigeyes:

chainreactioncycles - това е сайтът, в който можеш да намерип доста рамки за всички стилове. Рамката от 2007 година, която според мен е най-добра е спряна от продажба. Има и нови бомби, които не мисля, че са по-назад
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот Dennis Penev 23 » Пет Яну 20, 2012 5:34 am

Rancid написа:
Dennis Penev 23 написа:като цена не знам каква е разликата- но мога да кажя че моя молотов беше от 2010 рамката. Имам един приятел които е чупил две дартмоор хорнет 2011 рамки- просто от парк и стреет. Сега може И да е малко по тежка молотов рамката но мисля че си струва да е по здрава.

Този твой приятел къде живее, щото лично аз поне не съм чувал за счупени хорнети?За два счупени от един и същ човек още повече.Дори от карачите на Dartmoor, които ги тормозят доста повече от твоите неизвестни на никой приятели.Колкото до автора на темата, мога да те успокоя, че не си се набутал. За справка ето линкче с видео ( http://www.pinkbike.com/video/196965/ ) на какво я подлагат хората в чужбина, ако я смяташ за недостоина за теб,вероятно вече трябва да си на такова ниво,че да не задаваш въпроси, а да даваш отговори.

Рамката е отлична,подлагал съм моята на не малко неща,включително националнато по дх в Боровец,на което между другото второто място беше спечелено точно от карач с Хорнет.

Моя приятел живее в единбург- UK, аз сущо. Не сам казал че човека се е набутал. аз лично сам карам хорнет и знам колко е добра рамката. но молотов а е по здравa рамка и има по добра геометриа за DH. като проучих малко се оказжа че рамките които са счупени са били хорнет от 2010- вероятно дефектна, и 24 player. преди да започнеш да ме атакуваш поне погледни как карам, какво карам и каде карам... Аз карам на fort william- финиширал сам 4ти там и тази година карам mondraker summum team pro и мога да кажя че сам запознат с спорта и колелетата, но аз само изказвам мнение се пак. сега аиде да не правим воина.. тук сме да помагаме на един друг. ето за това, човека пита за съвет.
Изображение
Аватар
Dennis Penev 23

Мнениеот dhfen » Пет Яну 20, 2012 6:29 pm

Мерси много на всички за съветите до сега ! :eyebrow:
dhfen

Мнениеот boevvw » Пет Яну 20, 2012 6:32 pm

dhfen написа:Мерси много на всички за съветите до сега ! :eyebrow:

и въпросите :D
boevvw

Рейтинг: 1163

Мнениеот Rancid » Съб Яну 21, 2012 6:50 pm

Dennis Penev 23 написа:
Моя приятел живее в единбург- UK, аз сущо. Не сам казал че човека се е набутал. аз лично сам карам хорнет и знам колко е добра рамката. но молотов а е по здравa рамка и има по добра геометриа за DH. като проучих малко се оказжа че рамките които са счупени са били хорнет от 2010- вероятно дефектна, и 24 player. преди да започнеш да ме атакуваш поне погледни как карам, какво карам и каде карам... Аз карам на fort william- финиширал сам 4ти там и тази година карам mondraker summum team pro и мога да кажя че сам запознат с спорта и колелетата, но аз само изказвам мнение се пак. сега аиде да не правим воина.. тук сме да помагаме на един друг. ето за това, човека пита за съвет.

Супер е, че си добър карач, но не може да се сърдиш, че те нападам след като даваш недостоверна информация.Има много голяма разлика от мой приятел счупи два хорнета от каране, и от тва единия май да е бил дефектен,другото да не е било хорнет изобщо... Колкото до тва кой кво колело кара, не само ти си карал хубаво колело,така че :D

Продължавай да мачкаш на Fort William :beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот bozidar » Съб Яну 21, 2012 9:06 pm

Ахахахахахахахаха абе смешник как можеш да говориш такива глупости, и в кое състезание финишира 4ти, я дай линк към класирането.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот breaker » Съб Яну 21, 2012 10:01 pm

bozidar написа:

Ахахахахахахахаха абе смешник как можеш да говориш такива глупости, и в кое състезание финишира 4ти, я дай линк към класирането.

Защо обиждаш? Може да е истина. Това, че завиждаш и не ти се вярва, не означава, че е лъжа. Не познавате хората и веднага започвате да ги обиждате... :smash:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот kubetata » Съб Яну 21, 2012 10:08 pm

:offtopic:
http://www.monsterarmy.com/members/dennispenev/events/

12 2010
Competed SDA Round 5 Fort William Local Mountain Bike Competition at Aonach Mor (, Scotland)
4th in juvenile
may 8 2010 Competed fort william british downhill series Local Mountain Bike Competition at Aonach Mor (, Scotland)
4th in juvenile
feb 20 2010 Competed Alpine Bikes Winter Series Local Mountain Bike Competition at Unknown (edit this event to add the spot, )
4th in juvenile

Според мен темата е изчерпана по въпроса зададен от автора. Ще се чуе ли "щрак"?
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот dirtnewbie » Съб Яну 21, 2012 11:01 pm

bozidar написа:

Май ти се оказа смешник... :bawling:
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот Dennis Penev 23 » Нед Яну 22, 2012 12:25 am

breaker написа:
bozidar написа:

Защо обиждаш? Може да е истина. Това, че завиждаш и не ти се вярва, не означава, че е лъжа. Не познавате хората и веднага започвате да ги обиждате... :smash:

Благодаря, не знам как могат да говорят такива неща като дори не ме познават .... Също и в България се състезавах през 2011... някои ме мислеха за Денис Стоянов- защото тогава карахме еднакви колелета.. Но няма значение. И друг път "bozidar" проверявай фактите преди да атакуваш някои. :)
Изображение
Аватар
Dennis Penev 23

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд