SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот TheAnimal » Чет Яну 19, 2012 8:41 pm

Нагоре е и има сняг по нея :D
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Рейтинг: 2000

Мнениеот azze » Чет Яну 19, 2012 8:46 pm

Мерси. :D
Наистина не съм задал въпросът правилно,трябва да е "Лесна ли е за минаване пеша по това време?".
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PtD » Чет Яну 19, 2012 8:58 pm

Шлек_народен написа:
PtD написа:явно я разбираш търговийката - направи веломагазин и продавай на (или под) цените в Германия и Англия. А ние ще си купуваме от теб.

Ми не виждам що трябва да мисля топлата вода :) То хората са го измислили! А, ако толкова Ви е било мерак, на такива цени да пазарувате - под носа Ви беше , да бяхте си ги държали :) Дори там, в споменатите държави, се пазарува на по-ниски цени. Има намаления и ред други неща, но смятам, че не е необходимо да обяснявам неща, който са ясни на всички.Едва ли някой там работи на загуба!Тука има неща, които са на по-ниски цени, но обикновено се водят "нисък клас" и никой не би дал повече за тях. По-засуканите неща са по-скъпи.Това, което се вижда с просто око е, че цената тук се формира по доста странен начин - цената на "нещото" в чужди сайтове плюс таксата за доставка. Хитро, нали....Та и причината за тая разправия си има обяснение!

Е добре, можеш ли да предложиш по-ниски цени?
а) Ако можеш - прави магазина и забогатявай.
б) Ако не можеш - спри да гледаш в паничката на магазините и да им броиш залците

;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот n1ky » Чет Яну 19, 2012 9:41 pm

Ихааа .. утре е петък .. пък и вечерта сме в кино "Люмиер" .. :eyebrow:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот Шлек_народен » Чет Яну 19, 2012 9:58 pm

PtD написа:а) Ако можеш - прави магазина и забогатявай.

За моето забогатяване нема нужда да се кахъриш! Все някак се оправям. Дерта ми не е кво има на другия в паничката. Тая паничка, обаче, се пълни от такива като мен и е нормално да ме интересува за кво си давам парите. И какво получавам за тях! Дали е по-добре тук да ги харча или в чужбина. Ако теб не ти пука, колко и за какво даваш - надвил си си на масрафа, значи! Радвам се, че си успял !
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот TheAnimal » Чет Яну 19, 2012 10:17 pm

azze написа:Мерси. :D
Наистина не съм задал въпросът правилно,трябва да е "Лесна ли е за минаване пеша по това време?".

Има път за коли до нея, лесно е на 15 мин от Златните :agree:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот PtD » Чет Яну 19, 2012 11:00 pm

Шлек_народен написа:Тая паничка, обаче, се пълни от такива като мен и е нормално да ме интересува за кво си давам парите. И какво получавам за тях! Дали е по-добре тук да ги харча или в чужбина.

Е добре, щом в тукашните магазини (по твои думи) цената е колкото в европейските онлайн магазини + доставка, значи би трябвало да е все едно откъде ги купуваш - нали цената е същата?
Аватар
PtD

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Яну 19, 2012 11:04 pm

PtD написа:
Шлек_народен написа:Тая паничка, обаче, се пълни от такива като мен и е нормално да ме интересува за кво си давам парите. И какво получавам за тях! Дали е по-добре тук да ги харча или в чужбина.

Е добре, щом в тукашните магазини (по твои думи) цената е колкото в европейските онлайн магазини + доставка, значи би трябвало да е все едно откъде ги купуваш - нали цената е същата?

+% надценка, за да са на някаква печалба все пак.
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот PtD » Пет Яну 20, 2012 2:05 am

BurNiNg_IcE написа:+% надценка, за да са на някаква печалба все пак.

По неговите думи е онлайн цената + доставка. Нищо не е казал за надценка ;)
Аватар
PtD

Мнениеот CaXky » Пет Яну 20, 2012 8:40 am

Доста безсмислен разговор...
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 8:41 am

Абе, що се правите на интересни.@PtD би ли ми отговорил на едно въпросче? Колко коли щяха да се движат по улиците ,ако трябваше да дават м/у 2000лв и 6000лв за смяна на маслото? Литър минерално масло за спирачка излизаше 500лв.! Да - 25лв за 50грама! Сега гледам че литъра е 60лв., но мисля, че имаше момент в който беше и 250лв.При положение, че минералното масло е поне три пъти по -евтино от синтетичното, за около 4 литра ... Верно, че колите не карат със хидравлично масло двигателите, ама литър МХЛ 32 е около 6-8лв - горе долу колкото М10Д
Мога още куп подобни щуротии да намеря ,ама има ли смисъл? Всички ги виждаме ! Споменатите по-напред курбели на едното място са 235лв. на друго 270лв., при положение, че у немско са 99евро...15 евро доставката, но ако са 2-3 неща, пак си е толкова!
Шлек_народен

Мнениеот PtD » Пет Яну 20, 2012 1:26 pm

Шлек_народен написа:Абе, що се правите на интересни.@PtD би ли ми отговорил на едно въпросче? Колко коли щяха да се движат по улиците ,ако трябваше да дават м/у 2000лв и 6000лв за смяна на маслото? Литър минерално масло за спирачка излизаше 500лв.! Да - 25лв за 50грама! Сега гледам че литъра е 60лв., но мисля, че имаше момент в който беше и 250лв.При положение, че минералното масло е поне три пъти по -евтино от синтетичното, за около 4 литра ... Верно, че колите не карат със хидравлично масло двигателите, ама литър МХЛ 32 е около 6-8лв - горе долу колкото М10Д

Бате Шлек, като ти е скъпо - не купуваш. Ако знаеш отнякъде по-евтино - купуваш по-евтиното. Проста пазарна икономика. Не разбирам срещу какво се бориш.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Яну 20, 2012 1:39 pm

airborneone написа:Тя успя да накара хората на повярват, че имат силата и възможността да накарат олигополното положение на Българския байк пазар да се разтрепери.

Тоше.... :agree: :agree: :agree: :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот dob111 » Пет Яну 20, 2012 1:58 pm

Курбел SLX в байк дискаунт е 200лв, а същият във Веломания 269лв.
За справка:
http://www.bike-discount.de/shop/k413/a ... 170mm.html
http://screambikes.eu/bg/kurbeli-mtb/25 ... -m660.html
Процента оскъпяване, който иска да си пресметне, но е фрапиращ.
Не разбирам от къде идва разликата - от това, че на вносителя му излиза по-скъпо от на германеца ли, или от това, че някой е намерил тази убавиня така да печели... :dontknow:
Някой ще каже- е да, ама трябва да подкрепим българското, щото освен търговия има и сервиз - може и така да е, ама за да се съглася с тази концепция и да преглътна с позитивна нагласа натоварените цени ще трябва сервизирането наистина да е на едно многооо високо ниво...
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 5:15 pm

PtD написа: Не разбирам срещу какво се бориш.

Не се боря! Опитвам се да отговоря на обвинението, че съм се изказал неподготвен :)
"
Българския байк пазар да се разтрепери.

Ей за тва! Разтреперал се, че чак подкрепа търсел!
Не разбирам защо някой се опитва да ги защитава, тия, дето ни бръснат на сухо ?
Аз съм си намерил колая, как да се оправям, ама и да им съчувствам.... Идва ми нещо в повече тая!
Щото не били равнопоставени....Горките!
Трябва да се поучат от челния опит на една по-източна държава.Там са го докарали до съвършенство :) Колелото е обявено за лукс ,чака се ред и разрешение да си купиш....те такива неща. Има значи какво да се постига още...
Шлек_народен

Мнениеот bikerider » Пет Яну 20, 2012 5:26 pm

Дано не говориш за Китай :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 7:43 pm

Шлек_народен написа:Опитвам се да отговоря на обвинението, че съм се изказал неподготвен :)

Ето ти малко "митрял" за разсъждения.
Помисли и кой търговец на картофи взима по-добрата цена от производителя. Този, който купува 500 тона или този, който купува 5 килограма. В повечето случаи, този който купува 5 килограма, даже му се налага да прекупи от този който е купил 500 тона, защото на производителя не му се занимава да се разправя с нищожна паплач. Fox racing shox са чудесен пример за това. Все още в България, почти никой не може да изпълни критериите им за официален дистрибутор, а тези които евентуално биха могли - няма да им е рентабилно.
При велочастите има и друг много сериозен фактор - валутните курсове и по-специално - курса на долара. Що така - поинтересувай се сам. Сиреч много е важно и кой кога е закупил стоката и колко е голям, за да може на моменти да си позволи да продава с минимална или никаква печалба.
Изобщо приеми, че живеем в "девета глуха" и сме твърде малки, неуки и мързеливи, за да се сравняваме с "батковците".
За да няма обидени:
1)малки - епа малки сме;
2)неуки - нямаме достатъчно наукоемки производства, които да създават висока добавена стойност и да са достатъчно "уникални", че да имат високо търсене;
3)мързеливи - не сме склонни да работим като гламави за шепа ориз.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот CocaCola » Пет Яну 20, 2012 7:46 pm

viewtopic.php?f=17&t=105685 Ебати щастливия човек ... ебати усмивките , ебати чудото ... :D
SCOTT YZ0 RIDER !
Аватар
CocaCola

Рейтинг: 946

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 8:08 pm

vpravov написа:..Този, който купува 500 тона или този, който купува 5 килограма
:agree:

Това с/д мен обяснява, защо Amazon.com и Ebay.com са мулти милиардни бизнеси.. VOLUME е обратнопропорционално свързано на PRICE, един от малкото емпирично доказани икономически закони :D Как оцеляват малките реални шопове (не шопи, щото те са вечни :)), ами според мен само с не много големи разлики с/о online шоповете, услуга на място и принципа "подкрепи локалния ти сервиз", щото те кефи сервиза..
Последна промяна xcII на Пет Яну 20, 2012 8:13 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 8:13 pm

vpravov написа:Ето ти малко "митрял" за разсъждения.

Айде малко и от мен:
Присъствах преди време на един разговор. Няма значение кой и за какво е говорил -за неща в България става дума! Та нещата общо взето са такива-някой купува части и сглобява колела.Цената на която се доставят чарковете е около 200- 250 евро за всичко.Сглобява се. Готовото колело се продава на дистрибутори и разни други на цена със печалбата около 700 лв. Като финал се появява по магазините със цена 1200-1300лв.
Друг пример:
Една фирма купува рамка от братята китайци на цена около 250 евро (толкова е единична бройка със транспорта от Китай, за по-големи поръчки...незнам)Боядисва въпросната рамка, лепи стикери и я продава за.....Не познахте -1500евро!
Айде малки сме,айде тъпи сме, ама чак пък толкова ...
Във тоя бранш (а и не само) 100% горница са минимума. Не ме карайте да давам конкретни примери и цени по 2-3 пъти по-високи.Има !
А за "шепа ориз", ако има мерак някой да бачка,нема проблеми- работодатели бол! Сума народ за толкова бачка!
Последна промяна Шлек_народен на Пет Яну 20, 2012 8:21 pm, променена общо 1 път
Шлек_народен

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 8:20 pm

Шлек_народен написа:Айде малко и от мен:
Присъствах преди време на един разговор. Няма значение кой и за какво е говорил -за неща в България става дума! Та нещата общо взето са такива-някой купува части и сглобява колела.Цената на която се доставят чарковете е около 200- 250 евро за всичко.Сглобява се. Готовото колело се продава на дистрибутори и разни други на цена със печалбата около 700 лв. Като финал се появява по магазините със цена 1200-1300лв.
..

Това се обяснява с липсата на COMPETITION :8D: В едно село, каквото е България в сравнение със САЩ напр, където предполагам на всяка 7-ма пряка некой сглабя уникален байк, не можем да очакваме най-ниски цени, уви.. :xx(:

P.S. Накратко, куца ни и ТЪРСЕНЕТО и ПРЕДЛАГАНЕТО. Тва прави картинката Full HD 3D.. :D
Последна промяна xcII на Пет Яну 20, 2012 8:24 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 8:24 pm

Нещо не схвана цифрите правилно! "Колело" не е "едно колело" . Става дума за серийно производство!
Шлек_народен

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 8:30 pm

напротив, схванах, но просто използвах "алегория" (май се викаше, ама не съм сигурен). Ако имаше още 10 производителя, които правят същата врътка, печалбата им нямаше да стига до тези ЪПсурдни размери. Но на село има само 2 бакалии и те са в олигопол :D :agree:

ed. Стана ми интересно и се поразрових набързо -> май по-скоро съм използвал "парабола", а не "алегория", или пък може би нова литературна категория :idea: :P
Последна промяна xcII на Пет Яну 20, 2012 8:55 pm, променена общо 1 път
Аватар
xcII

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 8:47 pm

Шлек - извинявай, ама можеш ли да се опиташ да ми изложиш с 2-3 изречения тезата, която защитаваш? Така, накратко, един вид. Щото от цялата дандания тука не успях да я схвана.
P.S. Само без, ако можеш, разни мазни измъквания от рода на "който знае", "който може", "който търси", "чети и помисли" и прочие. Обикновено хората ме имат за разумен и интелигентен човек, дори ми плащат немалко пари именно да откривам причинно-следствени връзки, ама в твоя случай удрям на камък...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот did » Пет Яну 20, 2012 8:52 pm

Панев, обречен си!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 9:05 pm

Daniel Panev написа:Шлек - извинявай, ама можеш ли да се опиташ да ми изложиш с 2-3 изречения тезата, която защитаваш?

Кое точно не ти стана ясно? Имаше тука, некви хора, дето събират поръчки и поради големия брой, ползват безплатна доставка.Някакви хора, рекламодатели, се възмущават, щото тая хватка им разваляла бизнеса и им пречела на печалбите.Безплатната доставка! Не мисля, че печалбата им е такава, че това да им съсипе бизнеса. Смятам, че са станали нагли, щото, ако си намалят цените, ще купуват хората от тях ,а не от чужбина! Това е . Ако още не ти е ясно-питай!
Последна промяна Шлек_народен на Пет Яну 20, 2012 9:14 pm, променена общо 1 път
Шлек_народен

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 9:10 pm

Благодаря. Стана ми ясно, че не си съвсем наясно с разходите по поддържането на един магазин и бизнес като цяло.
Без лоши чувства :beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 9:23 pm

Може и да не съм наясно, но при положение че купувам едно и също нещо, за 10лв, и за 19 лв от две различни места, нещо криво има в цялата работа.И то тука -в България.
Шлек_народен

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 9:29 pm

Шлек_народен написа:Може и да не съм наясно, но при положение че купувам едно и също нещо, за 10лв, и за 19 лв от две различни места, нещо криво има в цялата работа.И то тука -в България.

и тук му е мястото да намесим 4-та икономическа концепция (след търсене (1)/предлагане (2) и конкуренция (3)) -> АРБИТРАЖ (4) или както е по-популярно "безплатна бира" :D Аз лично я пия докато я има :beer: Но, конкуренцията я пресъхва, обикновено.. :eek3:

P.S. То си стана цело висше образование по икономикс от 10-итна поста! Не мога да разбера, защо хората плащат луди пари, за да четат тонове литуратура, за да стигнат до 4-5 основни концепции :) :smash:
Последна промяна xcII на Пет Яну 20, 2012 9:37 pm, променена общо 1 път
Аватар
xcII

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 9:36 pm

Шлек_народен написа:Цената на която се доставят чарковете е около 200- 250 евро за всичко.Сглобява се. Готовото колело се продава на дистрибутори и разни други на цена със печалбата около 700 лв.

По твоите данни, само частите за едно колело са 488.95 в лева (при 250 евро. на колело). Продаваш ги за 700 лева. Или това при 20 000 колела годишно, е разлика от 4 220 850лв. Дай ми бизнесплан в който да сглобя 20 000 колела и да сместя разходите си в тези пари с печалба над 10%(примерно) и ще те направя съдружник(и в плащането на кредитите към банката естествено, все пак - отнякъде трябва да набавим ресурс). И тъй като 20 000 колела няма да мога да ги продам само в БГ(де.а и малкия пазар), съобрази се и с този фактор. Не искам толкова много. 10% са само 422 085лева. като ги делнем двамата ще са по 211 042лв. на човек. 17 586 лева на месец :bigeyes: ....йееееее i'm rich :banana:
Изображение
Аватар
vpravov

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла