SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 9:49 pm

@vpravov: посмали, манго. 20 000 велосипеда годишно са средно по 55 велосипеда на ден (ако работите всеки Божи ден) - т.е. по 8 велосипеда на час трябва САМО да сглобявате. Тоест - ще трябва да наемете хора, щото едва ли ще се справите сами => заплати, осигуровки, али, бали. Отделно трябва някой да ги продава, да плащате наем на магазин/и, склад/ове, режийни, главница, лихви... Турни ся 10% корпоративен данък ииии?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 9:54 pm

@Daniel Panev
Е анджък :D :agree: Ама Шлека може и да знае как. :dontknow:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 9:57 pm

и последно от мен по "темата" -> добре, че има online магазини, за да има пазарна справедливост и У наше сЕло :D :agree:

P.S. чекаме "online" мобилните оператори...
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 9:58 pm

xcII написа:P.S. чекаме мобилните оператори...

Да?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 10:01 pm

vpravov написа:@Daniel Panev

Чекай, чекай! От тия 20 000 колела поне 200 ще дойдат обратно с някакъв дефект - дали вие сте сбъркали при сглобяването, дали компонентите са си били дефектни при производството - все тая. Ще трябва да ги оправите тук, сега и на момента...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 10:02 pm

Daniel Panev написа:

Да?

е какво "Да" -> чекаме ги!
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 10:03 pm

xcII написа:
Daniel Panev написа:

Да?

е какво "Да" -> чекаме ги!

Ииии... кво чекаш?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 10:05 pm

чекам чекам... кво ли чекаМ.. със сигурност НЕ чекам в БГстана нещата да си станат отвътре :D :D :D , а с малце "помощ" отвънка.. :8D: абе, не знаеш ли как е на село?
Аватар
xcII

Мнениеот Daniel Panev » Пет Яну 20, 2012 10:06 pm

Я знам :D Ти не знаеш :beer:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 10:10 pm

То, ако така се правеше бизнес, всички да са милионери.Примера се тълкува неправилно.Разликата от около 500-600лв в случая се прибира не от производителя, а от дистрибутори и други хора по веригата.За това го дадох тоя пример. Доколкото схванах от разговора, хората по тая причина се отказваха май, но не помня всички подробности -просто цифрите ми се набиха в главата, а и доста време мина от тогава.
А, ако мога да направя модел, за който и пазар да намеря ... Ми за кво ми е съдружник, и сам ще се оправя :))Поне така си мисля. Ако измисля нещо, ще се обадя :)Все пак, говорехме за цени на чаркове ....тука и в чужбина.
Последна промяна Шлек_народен на Пет Яну 20, 2012 10:17 pm, променена общо 1 път
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 10:13 pm

Daniel Panev написа:
vpravov написа:@Daniel Panev

Чекай, чекай! От тия 20 000 колела поне 200 ще дойдат обратно с някакъв дефект - дали вие сте сбъркали при сглобяването, дали компонентите са си били дефектни при производството - все тая. Ще трябва да ги оправите тук, сега и на момента...

Стига ме депресира са... айде ще смъкнем процента на печалба до 5% :(!: Ама аз искам да си глезим и редовните клиенти с отстъпки... :bawling:А искам и отбор да спонсорирам, че и състезания!
@шлек.. а тия хора по веригата, доказано излишни ли са? :dontknow:
Последна промяна vpravov на Пет Яну 20, 2012 10:24 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Burned » Пет Яну 20, 2012 10:17 pm

CocaCola написа:Първо влез в първи клас пък после ...
Аз си счупих обтегача срам Х4 , но пък ще бъде заменен с СЛХ така,че не съжалявам :) !

Шефче, ти ли си?
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот xcII » Пет Яну 20, 2012 10:18 pm

Daniel Panev написа:Я знам :D Ти не знаеш :beer:

Я знам къде е "делаверата", когато се появи и не съм единствен :beer:
Аватар
xcII

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 10:24 pm

vpravov написа:@шлек.. а тия хора по веригата, доказано излишни ли са? :dontknow:

Гледах преди години един репортаж по ТВ .Една баба караше каруца с марули на борсата.
въпрос: - Колко ги взимат там?
отговор: - Ми по 5ст. бройката, баби!
Цената на пазара в същото време беше 80ст. бройката :)
Шлек_народен

Мнениеот PtD » Пет Яну 20, 2012 10:29 pm

Шлек_народен написа:
vpravov написа:@шлек.. а тия хора по веригата, доказано излишни ли са? :dontknow:

Гледах преди години един репортаж по ТВ .Една баба караше каруца с марули на борсата.

Браво. Ами ходи ги продавай по 10 ст. бройката бе. Явно ги разбираш нещата.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 10:30 pm

@Шлек - Това е пазарната икономика. Като можеш да грабиш - грабиш. Къде с акъл, къде с мускули. За нея подскачахме на площада. Затова се радвай на регулаторите, като конкуренцията например. Сега обаче се върни на поста на airbornone и пак се опитай да аргументираш мнението си, ама по-обосновано. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот dob111 » Пет Яну 20, 2012 10:43 pm

Абе вие кой защитавате:
а)потребителите,
б)търговците,
в)истината?
Ясно е, че ефектът на "супермаркета и лавката"(май няма такъв ефект, но се надявам, че ме разбирате ;) ) е налице в БГ, ама вие баш на чия страна сте?
В по малките бизнеси до някъде са оправдани по високите цени ако сервизирането, което предлагат, е на много добро ниво.
Ако някой ти предлага скапано сервизиране, или е само прекупвач и търговец какво ще му берем грижата?
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Шлек_народен » Пет Яну 20, 2012 10:55 pm

vpravov написа:Затова се радвай на регулаторите, като конкуренцията например. Сега обаче се върни на поста на airbornone и пак се опитай да аргументираш мнението си, ама по-обосновано. :agree:

Ще се опитам с две думи да го кажа.Нещо нема конкуренция, а по-скоро показване на мускули.Това е, което не ми харесва.И затова не съм съгласен, че нещо са се трогнали въпросните хора(според въпросния пост), от където и почна тая дандания.
Шлек_народен

Мнениеот Alpina » Пет Яну 20, 2012 11:09 pm

PtD написа:
Шлек_народен написа:Гледах преди години един репортаж по ТВ .Една баба караше каруца с марули на борсата.

Браво. Ами ходи ги продавай по 10 ст. бройката бе. Явно ги разбираш нещата.

Само един въпрос - може ли да сметне и колко марули трябва да продаде, за да му стигнат за нови капачка на колената :V:
И дали има шанс да продаде толкова, преди да му потрябват парите за тази процедура + достатъчно отгоре (май още 50% от бройката марули ще е на ниво "да бях мирно седяло - не бих чудо видяло"), че да се осмисли продажбата на 10 цента, а не на 5...
Всъщност - при хитреене поговорката може да се превърне във вида "да бях мирно седяло - to be continued"

Изобщо в главата на някои хора всичко е лесно, ако тръгнат да го разписват на листче хартия - изскачат разни "подробности" и го докарват до "абе заслужава си", а като се сблъскат с реалната ситуация "абе защо си нямах друга работа, та се захванах"...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пет Яну 20, 2012 11:28 pm

Alpina написа:Само един въпрос - може ли да сметне и колко марули трябва да продаде, за да му стигнат за нови капачка на колената :V:

A, наистина добра вметка. Трябва да се отчетат тези специфично български особености...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот vpravov » Пет Яну 20, 2012 11:47 pm

Шлек_народен написа:И затова не съм съгласен, че нещо са се трогнали въпросните хора(според въпросния пост), от където и почна тая дандания.

Ами напротив. Трогнаха се и реагираха според възможностите си(според мен). Това исках и да ти покажа с примера за курбелите. Но бизнеса в БГ има да наваксва доста години изоставане, докато влезне в някакъв по-нормален модел. И пак няма да е като при "батковците". Защото проблем са не толкова по-високите цени, а ниските доходи. А високите доходи са основно функция на две неща: висока производителност и предлагане на конкурентоспособен продукт. А тука сме много назад, като държава.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот taurus13 » Съб Яну 21, 2012 12:37 am

Пазарът у нас е много малък, за да се саморегулира - трябва да надхвърли една критична стойсност, за да може това да се осъществи. Другият вариянт е да се регулира чрез закони - има държави(доколкото ми е известно) в които надценки над определена стойнсот се считат за спекула и се наказват. Третият вариант е нашия - монополен с показване на мускули и чупене на капачки.
Истината е в онлайн магазините. За нещастие, няма как да си купуваме и хранителните стоки оттам...поне засега. За да съществува дребния бизнес у нас, какъвто е и един велосервиз, трябва много да се опрости и облекчи бюрокрацията за тези фирми, защото сега те издъхват. Няма как един дребен занаятчия с дневен оборт от 100-200лв да подържа фирма със цялото и счетоводство и пр. В БГ, за да отвориш едно кафе, ти искат 3000 документа и те тормозат постоянно всякакви рекетьори.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот airborneone » Съб Яну 21, 2012 1:47 am

Шлек_народен написа:.И затова не съм съгласен, че нещо са се трогнали въпросните хора(според въпросния пост), от където и почна тая дандания.

Кое точно не ти стана ясно от поста?
Самият факт, че 'въпросните хора' са стигнали дотам, че да изискват затварянето на дадена тема е достатъчен показател за влиянието и.
Друг е въпросът дали премахването на една тема, ще реши 'проблемите' на родните търговци. Трети въпрос е дали някога ще си върнат монополистичните надценки...

vpravov написа:Ами напротив. Трогнаха се и реагираха според възможностите си(според мен).

Бе те тия хора може и да не са написали адекватен пост след 19 часа работа... но няма значение.
Проблема все да става, че някои хора по което и да е време на деня не пишат много адекватни постове, май, май...

Относно цените, мисля, че не съм единствения за който не са важно, но не и единствено условие за пазаруване.
Доброто обслужване никога не е имало алтернатива, а усмивките по телефона / пощата нямат същия чар.

Казах го преди, ще го кажа пак. В условията на глобален пазар с преки конкуренти намиращи се на хиляди километри, способността да се промени / нагоди безнес модела на всяко едно предприятие е от жизнено важна значимост.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот climbera » Съб Яну 21, 2012 2:12 am

YAX написа:От 01.20.2012 - тка де Рождения ми ден...

Тоя ден явно съм го проспал. :rofl: :rofl:
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот Шлек_народен » Съб Яну 21, 2012 7:43 am

airborneone написа:Кое точно не ти стана ясно от поста?
Самият факт, че 'въпросните хора' са стигнали дотам, че да изискват затварянето на дадена тема е достатъчен показател за влиянието и.
Друг е въпросът дали премахването на една тема, ще реши 'проблемите' на родните търговци. Трети въпрос е дали някога ще си върнат монополистичните надценки...

Самият факт, че "въпросните хора" са стигнали до там....показва единствено степента на влияние, която имат! Имат мускули и ги показват. А някои хора им се радват :)) Тая "тема" кво промени -бизнес моделите в България? Айде, стига...Некой им се пречкал и го смотаха.Толкоз! И друг да се появи- и него ще смотат! Знаят как...
А факта, че цените, въпреки тая тема, са по-високи и преди месец, два отново друснаха 10-15%(не съм го смятал ,може и повече да е) увеличение, показва колко са се стреснали :))
А другият факт, че цените на тия стоки, в различни страни и различни валути, имат еднаква цифрова(не парична) стойност показва, че цените нямат нищо общо със себестойност и други такива,а само със степента на лукса, на който отговарят.
Например- "Тая стока е за баровци и те толкова ще платят!" За да се знае, все пак, кой кара тая барака :))
И последно-постоянно се споменават малки магазинчета и сервизи. Добро ослужване ,внимание и т.н. Не съм против тях, и не те са проблема, а едрите риби. Не сервизчетата затриха "темата"!
Шлек_народен

Мнениеот Admin » Съб Яну 21, 2012 10:11 am

Абе хора, аз ли не разбирам вече за какво говорите (това е сигурно всъщност) или и някои от вас не знаят? Какви мускули, какво влияние?
Толкова ли не можете да разберете едно съвсем просто нещо - услугите на един търговец (чужд онлайн магазин) се предлагаха безплатно и директно във форума, докато за всички останали търговци това беше забранено. На вас като потребители може изобщо да не ви пука за това, но от мен се очаква правилата да са еднакви за всички, а не да си затварям очите, защото с Тошо сме приятели. Всъщност излиза, че ако зависи от вас, най-добре е форумът да бъде изцяло отворен за всеки търговец да си предлага услугите директно и безплатно (защото всеки магазин би могъл да пусне една тема, че ако се съберат 10 души за поръчка на стойност над 1000 лв., ще им направи n% отстъпка например) - чудесно, за вас сигурно това би било мноооого добре, но дали е нормалното положение? Това ли искате? Дали осъзнавате какво следва по-нататък при такъв модел?
На мен лично не ми е работа да знам колко печелят българските търговци, колко печелят онлайн магазините, колко печелят техни последници, колко печелите вие (потребителите), откъде си купувате нещата и т.н. Може да си имам лично мнение по тези въпроси, но не ви занимавам с него, нали? Пазарът е свободен и всеки се оправя на него както може. Има си съответните естествени и институционални регулатори. Аз не съм нито едно от двете, колкото и да се опитвате да ме изкарате такъв.
На мен ми е работа единствено да осигурявам във форума еднакви права и задължения за всички. Равно прилагане на правилата, включително и тези за търговската дейност. Аз съм един вид форумен регулатор, а във форума търговската дейност по принцип не е позволена, освен в строго определени рамки. Ама понеже последните 1-2 години свикнахте с нея, сега ви се струва, че аз се меся в пазарните отношения - съжалявам, ама това са глупости.
Онлайн магазините си ги има. Възможност за единични общи поръчки във форума (т.е. такива, които не са търговска дейност) има. Редовни общи поръчки (макар и извън форума) също има. И реални магазини има. Оттук нататък как и откъде ще пазарувате е ваше решение и не е моя работа.
То вярно, че темата е за спам, ама ви предлагам да се насочите към някакви по-градивни спорове, вместо да преливате от пусто в празно...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот exiteyes » Съб Яну 21, 2012 10:31 am

Бееее, изрудска работа. Вънка вали с кофите тоя сняг, за 10 минути натрупа 5-10см. Продължава да вали, даже се усилва с ненормално голяма скорост. За първи път виждам да вали толкова много сняг.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Fanatico » Съб Яну 21, 2012 10:35 am

exiteyes написа:Бееее, изрудска работа. Вънка вали с кофите тоя сняг, за 10 минути натрупа 5-10см. Продължава да вали, даже се усилва с ненормално голяма скорост. За първи път виждам да вали толкова много сняг.

:grumpy: :bawling: :bawling: Само тук нямаааа..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот kriisoo » Съб Яну 21, 2012 11:03 am

Аз трябва да ходя до ЕКОНТ да си взема едни пари, ама като гледам кво е времето направо ми се отщява :D :crap:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот TheAnimal » Съб Яну 21, 2012 11:52 am

Мисля,че се отчетох за днес в офиса. Да го духат аз ше си ходя, събота е ден за спане!
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла