Каска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каска

Мнениеот Tonkataa » Нед Яну 22, 2012 6:00 pm

Ще си купувам фулфейс каска насочил сам се към http://www.insportline.bg/636/ тази,защото бюджетът ми е ограничен мах 100лв +- ,защото трябва и да си купувам наколенки.Предпочитам да е нова ,но може и някой запазен да видя.Мерих главата си със шивашки метър и показва 54 см.
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Re: Каска

Мнениеот -VoltagE- » Нед Яну 22, 2012 6:20 pm

Тази каска един приятел я караше , огледах я и ми направи впечатление , че стиснеш ли я малко по-силничко ще се счупи на две ... Не си прави експерименти с главата и вложи малко повечко пари за каска едни 160 лева за 661 Comp си заслужават , може да погледнеш в сайта на Bikescenter имаха намеление на каски но само размер XL :beer:
Аватар
-VoltagE-

Рейтинг: 1182

Мнениеот kriisoo » Нед Яну 22, 2012 6:36 pm

Провери тука: http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb-shle ... istic.html Понякога правят намаления. Аз моята я взех за 130 и съм много доволен :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот breaker » Нед Яну 22, 2012 6:37 pm

Човекът е казал до 100 лв. Тази каска (Worker) не си струва. http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb-shle ... n-mat.html ето тази, ако я намериш някъде си струва за парите :agree:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот -VoltagE- » Нед Яну 22, 2012 6:45 pm

breaker написа:Човекът е казал до 100 лв. Тази каска (Worker) не си струва. http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb-shle ... n-mat.html ето тази, ако я намериш някъде си струва за парите :agree:

Ами той хубаво е казал 100 лева , но това все пак му е главата , защо да си прави експерименти със нея ? Тази която ти си предложил съм карал с нея известно време и е пълен боклук , беше ми добре като размер и пак при падане със стегната и закопчана каишка се вдига много лесно , не си струва за едни 50/60 лева да рискува ...
Аватар
-VoltagE-

Мнениеот bocky » Нед Яну 22, 2012 7:51 pm

-VoltagE- написа:Тази каска един приятел я караше , огледах я и ми направи впечатление , че стиснеш ли я малко по-силничко ще се счупи на две ... Не си прави експерименти с главата и вложи малко повечко пари за каска едни 160 лева за 661 Comp си заслужават , може да погледнеш в сайта на Bikescenter имаха намеление на каски но само размер XL :beer:

Точно Comp когато я стиснеш започва да поддава, това може би е най-леката, но и най-неиздръжлива каска на 661 (не ме разбирай погрешно не защитавам Worker-a), и разликата му XL и неговата глава е почти 10см.

@breaker
Каската въобще не си заслужава, има много ограничена видимост, както периферна, така и вертикална(от подбрадника до козирката).

@Автора
До 100лв не можеш да намериш качествена нова каска, освен ако не издебнеш някое много гоямо намаление в chainreactioncycles.
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот -VoltagE- » Нед Яну 22, 2012 7:59 pm

bocky написа:...

Comp-a беше първата каска която ми доиде на ум , все пак е доста по-здрава от Worker-a и малко по-лека според мен от Bell-a не съм ги мерил но по усещане е по-лека , а иначе има доста добри каски около 160 лева , въпросът е коя ще му хареса , ето още едно предложение малко по-евтино http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 796&lang=2 :agree:
Аватар
-VoltagE-

Мнениеот bocky » Нед Яну 22, 2012 8:27 pm

Ако става въпрос, до 160 може да си вземе нещо от сорта на 661 Evo, това вече е каска от съвсем различен клас. Здава е, устойчива, по-лека от TSG (Evo е 1115 грама TSG е 1400) и най-важното има неговия размер. Каската към която ти си дал линк я има в L и XL. Повечето хора не осъзнават колко е важно каската да е точня размер...
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот vvvaaal » Нед Яну 22, 2012 8:41 pm

До 100лв. това http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 931&lang=2 ти е най-доброто решение. Каската е лека и доста удобничка(личен тест) и като характеристики е почти сходна със старата ми 661 Comp 2.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот -VoltagE- » Нед Яну 22, 2012 8:45 pm

bocky написа:..

Прав си не погледнах размерите.,но все пак според мен е по-добре да я пробва на място и тогава да я вземе , защото ако поръча от ЦРЦ може да се окаже , че му е малка/голяма ето още 1 модел на TSG , който е лекичък има XS i M http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 796&lang=2 , http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 796&lang=2 , ако XS стане ще е добре защото е доста по-евтина :agree:
Аватар
-VoltagE-

Мнениеот breaker » Пон Яну 23, 2012 12:11 pm

breaker написа:Човекът е казал до 100 лв. Тази каска (Worker) не си струва. http://screambikes.eu/bg/kaski-mtb-shle ... n-mat.html ето тази, ако я намериш някъде си струва за парите :agree:

:offtopic: Защо пак някой "умник" ми е набил минус? :dontknow: :rofl: направо ставате жалки Не знам до 100 лв какво друго може да се вземе от тази Worker ( която се огъва, като лист хартия), Драга (който става за парите си и много хора карат с него) и предложението на vvvaaal. Човекът си е казал до 100 лв, а не до 200, за да му предлагате 661 и TSG...парите не се изваждат с едно щракане на пръстите :crazy: Друга алтернатива, освен някакво огромно намаление в crc, няма (и да караш каска с по-голям размер , например ако си М и караш L на 661 или GIRO и др., е много по-опасно, отколкото да караш М за 100 лв, а вие му предлагайте някакви XXL каски, като той е казал, че е за S или М :idea: :nono:
Аватар
breaker

Мнениеот Tonkataa » Пон Яну 23, 2012 1:04 pm

Разбирам ви и аз предположих ,че за се огъва. Ще събера отще малко пари и ще си купя мисля белл или 661 кое смятате за по добро, а относно драга и някой от моделите може да взема ама никаде ги няма в наличие защо ?
Tonkataa

Мнениеот breaker » Пон Яну 23, 2012 1:36 pm

Tonkataa написа:Разбирам ви и аз предположих ,че за се огъва. Ще събера отще малко пари и ще си купя мисля белл или 661 кое смятате за по добро, а относно драга и някой от моделите може да взема ама никаде ги няма в наличие защо ?

Моделите на Драг за 120-130 лв не си струват много, като за тези пари можеш да си вземеш Bell с някакво намаление. Виж и в сайта на chainreactioncycles, там често има намаления. 661 comp хората по-горе ти казаха впечатленията си, че не е била от най-добрите за парите си. Иначе добре си решил да събереш още малко пари :beer:
Аватар
breaker

Мнениеот Tonkataa » Пон Яну 23, 2012 1:52 pm

Преди малко питах хората от screambike за каските на драг фулфасе и казаха ми ,че ще имат май месец доставка и е сигурно ,че ще има нови модели. Така ,че ми мисля да изчакам да ги видя . :beer:
Tonkataa

Мнениеот -VoltagE- » Пон Яну 23, 2012 2:44 pm

breaker написа:Не знам до 100 лв какво друго може да се вземе от тази Worker ( която се огъва, като лист хартия), Драга (който става за парите си и много хора карат с него) и предложението на vvvaaal. Човекът си е казал до 100 лв, а не до 200, за да му предлагате 661 и TSG...парите не се изваждат с едно щракане на пръстите :crazy: Друга алтернатива, освен някакво огромно намаление в crc, няма (и да караш каска с по-голям размер , например ако си М и караш L на 661 или GIRO и др., е много по-опасно, отколкото да караш М за 100 лв, а вие му предлагайте някакви XXL каски, като той е казал, че е за S или М :idea: :nono:

Ти погледна ли размера на предложените от мен каски ? 661 comp има всякакви размери , от TSGто има М и XS , каските на драг много хора карат с тях , защото просто са най-евтините фулфейс каски на пазара , не защото предлагат кой знае каква защита, да не споменавам ужасната видимост ,колкото до предложението на vvvaaal тази каска има само ХL и няма как да стане на 54см. глава. :agree:
Аватар
-VoltagE-

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 23, 2012 8:58 pm

BELLISTIC се караше по световните купи и е добра каска. Проветрението и куца обаче. Другите за по 80-150лв въобще не са каски. BELLISTIC-a е на такава цена, защото е модел на много години, а не защото не е хубав.
Можеш да си вземеш каска за 500лв и пак да не ти допадне. За това се мерят модели, размери, производители и т.н. Никога не се пазарува каска по визия от интернет магазин, без да си я пробвал на живо!
Последна промяна Teodor40 на Пон Яну 23, 2012 9:22 pm, променена общо 1 път
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот -VoltagE- » Пон Яну 23, 2012 9:03 pm

Teodor40 написа:
-VoltagE- написа:

Ами той хубаво е казал 100 лева , но това все пак му е главата , защо да си прави експерименти със нея ? Тази която ти си предложил съм карал с нея известно време и е пълен боклук , беше ми добре като размер и пак при падане със стегната и закопчана каишка се вдига много лесно , не си струва за едни 50/60 лева да рискува ...

Момче, ти си нямаш ама никаква идея! Не се обаждай толкова неподготвен, моля те! Този модел каска се караше по световните купи и това, че на твоята глава не е паснал, не значи, че каската не е добра. Вземи прочети малко статии за каски и после се изказвай. Можеш да си вземеш каска за 500лв и пак да не ти допадне. За това се мерят модели, размери, производители и т.н. Отделно, как пък разбрахте коя каска пази повече и коя е "по-здрава". Това са съвсем различни понятия.

Каска се мери! И тия боклуци за по 80-150лв въобще не са каски. BELLISTIC-a е на такава цена защото е модел на много години, а не защото не е хубав. Само проветрението малко му куца.

Тази каска се е карала по световните купи ? И затова реши да ми наковеш минус така ли , казваш , че каската е боклук , както и аз , но ми слагаш минус ?
Изображение
Последна промяна -VoltagE- на Пон Яну 23, 2012 9:08 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
-VoltagE-

Мнениеот kriisoo » Пон Яну 23, 2012 9:04 pm

Teodor40 написа: BELLISTIC-a Само проветрението малко му куца.

:agree: Както казах карам с такава каска. Аз я взех за 130 лв. и не мисля, че който и да е драг може да се конкурира с нея. Все пак BELL са правили първите каски за мотори... Нещо, което ме грабна и ме привлече, е теглото. Тази каска е наистина много лека. Едва ли не почти не я усещам, а след цял ден на драгалевци никога до сега не съм имал каквато и да е умора на врата :agree: Според мен и 160 лв. да я вземеш няма да сгрешиш. Здрава и лека. Да не може да се конкурира като защита и проветрение като каски от 300+ лв, но за тия пари толкова :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 23, 2012 9:23 pm

-VoltagE- написа:Тази каска се е карала по световните купи ? И затова реши да ми наковеш минус така ли , казваш , че каската е боклук , както и аз , но ми слагаш минус ?
Изображение

Объркал съм линковете. Извинявай.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд