joropc написа:ferdi_mruvkata написа:Това лято, след като си взех Онтариото здраво се зарибих по МТБ и се оказа, че всъщност само ХС не е ми стига. Обикновено ходя все по места от тип ОлМнт - яко качване, носене, бутане, кал, после каране по високото и накрая едно приятно (не много брутално) спускане...
Съдейки по няколкото твои пътеписа, които напоследък се появиха тук, карането ти е стопроцeнтрово XC.(Мазалат, Лъгът, Вежен...).Редно е първо да си решиш какъв ти е бюджетът за ново колело, защото сега ще "завалят" едни предложения от всеки прочел темата.Аз ако съм на теб, първо ще свикна да не ми се "удрят топките в седалката"(
viewtopic.php?f=3&t=99170&start=0) на наличното Онтарио, защото проблемът не е в седалката

и чак тогава ще се оглеждам за нещо по-сериозно.Не приемай мнението ми като иронично, защото не е така.
За парите, които струва велосипедът, който си посочил, може да се намери нещо значително по-добро, НО.. second hand.

Жоро,
Проблема с топките ще се реши някак си. Тоест, не мисля че си заслужава да хвърлям усилие целенасочено да го реша СЕГА. Като си взема нещо ново и с времето ще му излезе решението, но е сигурно, че това няма да ме откаже да разцъквам из горите с коолото

Стила на каране .. да, в най-началото си беше съвсем ХС. Узана - Мазалат ми беше първото по-дълго горско каране. Онтариото за това е чудесно. Но след като здраво се раздрусах от Мусала - Заврачица до Чакър войвода, и от Мургана към Челопеч, а и лятната пътека към х. Вежен, както и спускането от Физкултурник до Железница, че и от Добрила до Сопот.. установих, че:
1: Онтариото много другса и не е баш за такова каране
2: Много повече ме кефи по пътеки, ръбат терен и по технични места
Относно цената.... не ми се иска да давам повече от 1500 лв. Обмислям вариант с втора употреба. Колелото от заглавието може да се намери до към 1300 - 1500 лв втора употреба ( след по сериозно проучване

). Та това е ценовият ми диапазано.
Също питам за други подобни продукти да ми се отовори малко кръгозора

Поздрави
Това също го заглеждах

Ицо, мерси за мнението. Подтикваш ме да си го взема

има ли ги в Бг някъде ?
Поздрави на всички