Моля,помогнете ми в изборът на Downhill frameset

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля,помогнете ми в изборът на Downhill frameset

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Яну 30, 2012 9:13 pm

Един мой приятел ме помоли да пусна запитването от негово име ,тъй като има нисък рейтинг ...
*Така в момента се чудя между Интенс М9 и Демо '11
*Тежа 80 кила (ако има няк'во значение )
*Основните качества в рамката трябва да са : ниско средно и добър HA
*Ще съм много благодарен да пишат хора с някакви впечетления от някоя от двете рамки !
*Максимум-а е около 4 к за фреймсет ,тъй че ако някой има предложение нека пише .

:popcorn:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Re: Моля,помогнете ми в изборът на Downhill frameset

Мнениеот PRobably » Пон Яну 30, 2012 9:18 pm

Ниско средно и добър челен не е кой знае къв ориентир нали знаеш ? Има и рам фр с ниско средно и добър челен...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Яну 30, 2012 9:24 pm

PRobably написа:Ниско средно и добър челен не е кой знае къв ориентир нали знаеш ? Има и рам фр с ниско средно и добър челен...

Затова пускам с моя приятел запитване тук кое е по-добрия избор
дали Впп на интенса или фср-а на демото

Ти с твоя съндей незнам дали си карал някоя от тия рамки ,ама помолих да пишат хора поне с впечетления от тия рамки ,хора който са се интересували !!
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот dEcLiNe » Пон Яну 30, 2012 9:33 pm

И двете рамки са на достатъчно високо ниво като изработка и окачване и не мисля, че едното ще е кой знае колко пред другото.
М9-ката може би е по-подходяща заради настройките на chain stay-a, на хода на рамката и на челния ъгъл.
толко за сЯ...
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот PRobably » Пон Яну 30, 2012 9:38 pm

Не съм карал,нито една от двете.М9 в БГ я има 2-3,я няма и демотата може би са малко повече,едва ли обаче ще получиш адекватен отговор.Също така шанса някой да е карал и 2те ми се струва минимален.Задай си въпрса в пинкбайк,там има по-голям шанс да получиш адекватен отговор,особено ако търсиш сравнение между тея 2 рамки,ако обаче критерия ти е ниско средно и добър челен пиши тук ще ти изброя 15 тина рамки. :rofl:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот dEcLiNe » Пон Яну 30, 2012 9:47 pm

Абе съмнява ме дори и на някой състезател да му пука коя от двете ще кара, настрани от личния вкус.
Надали и това лапенце ще направи разликата... ако дори си направи труда да купи нещо, а не просто да мери пи*ките на Intense и Spec. :agree:
Последна промяна dEcLiNe на Пон Яну 30, 2012 9:52 pm, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот PRobably » Пон Яну 30, 2012 9:48 pm

dEcLiNe написа:Абе съмнява ме дори и някой състезател да му пука коя от двете ще кара, настрани от личния вкус.
Надали и това лапенце ще направи разликата... ако дори си направи труда да купи нещо, а не просто да мери пи*ките на Intense и Spec. :agree:

:agree: :agree: :agree:
Ако по няква случайност е състезател обаче,препоръчвам да попита в пинкбайк. :D
Аватар
PRobably

Мнениеот JoroDH » Пон Яну 30, 2012 11:05 pm

Аз лично съм карал Demo и е много удобно като рамка и също така работи уникално! Просто нямам думи за мен това е рамката майка... :D :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот Metel » Сря Фев 01, 2012 2:49 am

Ако иска да е уникален откъм това какво кара, да си вземе М9, ако иска Bomb-proof рамка по-добре да си вземе демо. Иначе като цяло няма голямо значение коя рамка ще вземе, и двете са с прилична геометрия, така че коя ще е по-добра откъм това, няма смисъл да се мисли. Работата е различна на двете рамки, и затова тука е до пробване и вкус.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот monsterrbike » Сря Фев 08, 2012 9:10 pm

Демо му е майката :peace:
MONSTER ENERGY!
Аватар
monsterrbike

Рейтинг: 1113

Мнениеот FastBiker » Сря Фев 08, 2012 9:15 pm

monsterrbike написа:Демо му е майката :peace:

А ти някога въобще демо на живо виждал ли си? Защо си подхванал тоя подфорум и във всяка тема пишеш само ТЪПОТИИ?!?! От такива като теб ставам вече хейтър :dontknow:
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот n3k01 » Чет Фев 09, 2012 12:20 am

monsterrbike написа:Демо му е майката :peace:

Нема друго за дйецата батко и тфа е :D
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот Phillip » Чет Фев 09, 2012 6:30 pm

Аз бих заложил на М9 само защото в БГ просто няма такава и ще е уникална.Дори и да има ще е от каменната ера ... Въпреки че по мои впечатления се карат доста Демота на UCI и това предпоставя доста добри параметри и ефективност на окачване.Успех с избора !
Phillip

Рейтинг: 1209

Мнениеот n3k01 » Чет Фев 09, 2012 6:40 pm

Някой с демо ще да ми се е обидил :baby:
Phillip написа:Аз бих заложил на М9 само защото в БГ просто няма такава и ще е уникална.Дори и да има ще е от каменната ера ...

М9 от каменната ера викаш.... :beer:
n3k01

Мнениеот dEcLiNe » Пет Фев 10, 2012 2:24 pm

:offtopic:
Phillip написа: Въпреки че по мои впечатления се карат доста Демота на UCI и това предпоставя доста добри параметри и ефективност на окачване.

Само дето рамките и окачването(и не само) дето ги виждаш по световната купа ще можеш да си ги купиш най-малко след 2-3 години или никога. Плюс това, присъствието на дадена марка на световната купа не я прави автоматично много добра и качествена, всичко е реклама. :wavey:
И не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против демото. ;)
Аватар
dEcLiNe

Мнениеот Phillip » Пет Фев 10, 2012 8:12 pm

n3k01 написа:Някой с демо ще да ми се е обидил :baby:
Phillip написа:Аз бих заложил на М9 само защото в БГ просто няма такава и ще е уникална.Дори и да има ще е от каменната ера ...

М9 от каменната ера викаш.... :beer:

Имах предвид за М-ка като цяло .... пък и не рамката ще ти направи карането ,ти ако си си дърво и колело от световната купа да ти дадът дърво ще си останеш ... нищо лично аз карам за удоволствие ;)
Phillip

Мнениеот Phillip » Пет Фев 10, 2012 8:14 pm

dEcLiNe написа::offtopic:
Phillip написа: Въпреки че по мои впечатления се карат доста Демота на UCI и това предпоставя доста добри параметри и ефективност на окачване.

Само дето рамките и окачването(и не само) дето ги виждаш по световната купа ще можеш да си ги купиш най-малко след 2-3 години или никога. Плюс това, присъствието на дадена марка на световната купа не я прави автоматично много добра и качествена, всичко е реклама. :wavey:
И не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против демото. ;)

Момчето търси мнение,аз казах своето не търси поводи да трупаш постове ... + 2011 е достатъчно ново за да е в това число да се карара по UCI
Phillip

Мнениеот eMcKu » Пет Фев 10, 2012 8:43 pm

dEcLiNe написа:Само дето рамките и окачването(и не само) дето ги виждаш по световната купа ще можеш да си ги купиш най-малко след 2-3 години или никога

Не съм съгласен.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Мнениеот Geronimo » Пет Фев 10, 2012 9:42 pm

FREERIDE RIDER написа:..тъй като има нисък рейтинг...Максимум-а е около 4 к за фреймсет

На този тип хора много им се радвам... а може би просто им завиждам :) .
FREERIDE RIDER написа:Така в момента се чудя между Интенс М9 и Демо '11

Да имах и аз тая дилемаа...Както и да е, щом има възможност човека нека си вземе каквото иска. Както написаха вече няколко човека голям праз е коя от двете ще вземе.
И двете са уникални рамки на производители доказали се през годините, а това са най-бруталните им модели. Повозвал съм се само на Demo 8, а Интенс я съм виждал на живо я не съм, така че не мога да кажа нищо от личен опит, но ще споделя личното си мнение. Demo залагат на FSR окачване от много години, води се че напълно елиминира загубите от работата на окачването при блокирала задна гума (би било голямо предимство ако твоя човек е новобранец и си пали спирачките надолу), не опъва изобщо веригата при свиване и т.н , но много хора са на мнение че е леко куцо при посрещането на неравностите.. Интенса - VPP окачване доколкото знам взаимствано от Santa Cruz. Чувал съм мнения че е от най-добрите окачвания за посрещане на неравностите, защото подобно на окачванията на Giant, Iron Horse и други има две опорни точки които са така разположени че в началния си ход задницата върви назад и нагоре и направо "заобикаля" неравностите, май пак има някакви технологии за намаляване на ефекта от блокиралата задна гума и опъването на веригата при свиването на окачването, но не съм сигурен. И двете рамки имат задоволителна геометрия, ако щеш и визуално ги сравявай и двете са страшно секси :eyebrow: а на здравина са до голяма степен идиотоустойчиви. И все още ми се струва голям праз коя от двете ще избере. Demo тук, Demo там, на където и да се обърнеш все ще има по някой от тия скакалци... тия специалисти така и не изкараха пълната версия, аз бих заложил на M9 заради окачването и рядкото му срещане из нашите ширини :peace: .
Успех с избора и да се похвали у форума... за който раздел стигне рейтинга :D .
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот n3k01 » Съб Фев 11, 2012 10:21 am

Май май Santa си плащат на Intense за VPP окачването ако не се лъжа :)М9-ката е много красива рамка...дори ми харесва повече от V10-ката на визия, да не говорим колко повече настройки има.Само едно ме притеснява в М9 и то е надписа FRO(for racing only) което до колкото разбрах се отразява в теглото и дебелината на профилите.Не че ще му попречи или нещо друго, но ми звучи съмнително, че и в 5-те интервюта които гледах за тази рамка го повториха и наблегнаха на това. :beer:
Щом има 4 бонбона какво толкоз има да го мисли коя рамка ще вземе.Взима едната, кара я един сезон, ако не му хареса я продава за 3К дори и повечко, трябва да може да събере още 1000лв за нова, щом до сега е събрал 4 само за рамка. :beer:
n3k01

Мнениеот i love bikes » Съб Фев 11, 2012 12:33 pm

VPP е много хубаво окачване (карам такова), FSR също, ест. имат разлики, погледни какви са. Ако тази рамка ще се вземе за няколко години напред, препоръчвам демото - едно от най-здравите конструкции при рамките. Геометрията и на двете е повече от задоволителна, плюс при Интенса са настройките. И на двете се регулира челния ъгъл (демото идва с чашки с реглаж).
По-добре прегледай в пинкбайк какво има за двете рамки, все пак тук никой не кара М9, а с новото демо са малцина. Друго си е да ти споделят повече хора за да получиш по-обективно мнение, но всичко зависи от това какво търсиш в дадена рамка. :)
Може и Мондрейкър и Санта да погледнеш.
i love bikes

Рейтинг: 1545

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд