Ново колело на базата на Ontario - препоръки? :-)

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Shadowknight » Вто Авг 16, 2005 11:26 am

[b]@всички-които-толкова-се-интересуват-от-нашите-калници[/b]
Не знам, дали предниците са толкова елегантни (както твърди NovemberCharlie;-) с тези калници, но е факт, че точно този модел калници предпазват много добре от вода, кал и мокър сняг по пътищата. Изпитали сме го! :D Имаше преди във "Веломания" и друг подобен модел, но в черно - предпочитахме такива, по` не се набиват на очи, но за съжаление, в момента имаше само сребристи, затова си взехме тези (цената е почти същата - 14.90 срещу 13.90).

Монтирането отзад не беше голям проблем - една малка дупка само се пробива в долната част на рамката на "Онтарио"-то (за да се захване калникът в долната си част), останалото е лесна работа. Отпред проблемът беше по-сериозен, тъй като вилките от среден клас и по-добри нямат по принцип уши за захващане на калниците в долната си част.

За закрепване на калника от лявата страна използвахме ухото за дисковата спирачка:

[img]http://petus-bulgaria.org/michel/img/SpecialPlateLeftIMGP2123.jpg[/img]

От дясната страна - направихме, огънахме и изрязахме специално за целта една пластинка от неръждаема стомана и я боядисахме в черно. Ето:

[img]http://petus-bulgaria.org/michel/img/SpecialPlateRightIMGP2116.jpg[/img]

Може да не е много елегантно решение, но работи! :D В дъждовния сезон и през зимата, няма да е важно, дали е КРАСИВО с тези калници и как са захванати, а дали пазят от водата по пътищата - а моделът на снимката определено е от най-добрите за целта! ;-)

Освен всичко друго, колелата в момента са наистина [i]уникални[/i] - аз поне не съм виждал Ontario Team Edition с вилки XCP75-LO, калници от този вид (да не говорим за оригиналното захващане, което ни отне три вечери подред упорита работа, пилене, пробиване на дупки и огъване :P ;-) и гуми Schwalbe Land Cruiser :-)))

Толкова по въпроса с калниците!

[b]@всички-които-толкова-дискутират-заключванията[/b]
Не ме интересува, какво [i]пише[/i] и колко [i]тежи[/i] заключването за колелото ми! Интересуват ме две неща:

1) Да е U-образно (огънат стоманен прът, колкото е по-солиден, толкова по-добре) и
2) Да е с кръгъл ключ.

Нашите заключвания отговарят и на двете изисквания, затова си ги взехме (цена: 18 лв., от "Веломания" при Нина). Няма да ни предпазят, очевидно, от ВСЯКАКВА атака на "мургави субекти с ножовки", но ако е необходимо да се оставят колелата за [i]малко[/i] без надзор, или заключени на оживено място, се надяваме да свършат работа. Че тежат - тежат, и то много, затова си ги носим в раничките - един-два килограма в повече, кой ще забележи... ;)

И предпоследно,
[b]по въпроса за огледалата[/b]
Предпочитаме да се оглеждаме назад през рамо - огледала ще ни дойдат малко в повече вече;-)

И последно,
[b]по въпроса за отразителите и светлините (пасивна безопасност)[/b]

Те са много важни, особено ако колелата се карат по всяко време на деня и на годината! Сложихме си предни (бели) и задни (червени) отразителчета на CatEye, странични - на спиците на колелата (жълти), педалите също имат предни и задни отразителчета (CatEye, жълти). Освен това, каските ни имат и по една малка светлоотразителна лепенка върху тях, а отскоро и на крачолите си слагаме стягащи ленти на Zefal (за да не влиза плата във веригата, изключително досадно нещо, особено последващото почистване с бензин;)) - които, по някаква случайност, и те имат светлоотразителен кант върху тях.

ПЛЮС, предни светодиони фарчета SigmaSport (http://www.sigmasport.com/media/produkt ... /blade.jpg) и задни габаритни светлини CatEye (http://www.cateye.com/en/productImages/ ... _LD120.jpg).

Като че ли, достатъчно, засега? ;-)

[size=67][i]За съжаление, често светлините и отразителите се подценяват при покупката на байк - колко често виждаме вечер на шосето [b]абсолютно тъмни колела[/b] без нито една светлина по тях, често дори без светлоотразители - как да очакваш, че шофьорите ще те видят в мрака, ако нямаш дори елементарни светлини по колелото?? Това си е живо самоубийство!:-((([/i][/size]
Shadowknight

Рейтинг: 1200

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 16, 2005 1:35 pm

А бе добри all purpose байкове сте сглобили, но мисля, че подценявате въпроса за теглото. Аз лично ползвам една система за заключване която е с 180 см стоманено въже.Също е доста тежка, но поне заключва доста неща. Честно да си призная по принцип не я нося със себе си, защото при никакви обстоятелства не оставям байка си без надзор.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shadowknight » Вто Авг 16, 2005 1:57 pm

[i]@NovemberCharlie[/i]
Заключванията - в раничките! Байковете - все така леки:-)

Все се случва да потрябва за малко да си заключиш колелото, ако ще и на най-видното и безопасно място да е, и дори и за пет минути, и дори и да го наглеждаш - пак, заключеното си е заключено! Принципно сме решили да не оставяме повече без надзор колелата, където и да е, но едно U-образно заключване с тегло около 2 килограма никога няма да навреди (а и така се развиват допълнителни мускули, не само на краката;-)! :D
Shadowknight

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 2:01 pm

[quote="Shadowknight"]
Предпочитаме да се оглеждаме назад през рамо - огледала ще ни дойдат малко в повече вече;-)
[/quote]

повярвайте ми, в дълбока грешка сте. карах две години с огледалце в слънчевите цайси и сега без него (счупих го най-накрая) ми е мнооого некомфортно на врата. спестява цялото обръщане на главата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ортопед-травматолог » Вто Авг 16, 2005 2:35 pm

[quote="Shadowknight"]

Заключванията - в раничките!

... едно U-образно заключване с тегло около 2 килограма... [/quote]

:nono:
ортопед-травматолог

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 16, 2005 2:38 pm

@ [b]тези-които-си-мислят-че-имат-нещо-общо-с-MTB[/b]

В изброените по-долу цитати, представляващи около 95% от смисловото съдържание в един от най-безумните постове, които съм чел напоследък, има между 0% и 1% свързана с MTB, респ. с този форум информация.

[b][i]"...този модел калници предпазват много добре от вода, кал и мокър сняг по пътищата."

"...една малка дупка само се пробива в долната част на рамката..."

"За закрепване на калника от лявата страна използвахме ухото за дисковата спирачка..."

"От дясната страна... [url=http://petus-bulgaria.org/michel/img/SpecialPlateRightIMGP2116.jpg]Eто...[/url]"

"...моделът на снимката определено е от най-добрите за целта!"

"Освен всичко друго, колелата в момента са наистина уникални... Ontario Team Edition с вилки XCP75-LO, калници от този вид (да не говорим за оригиналното захващане, което ни отне три вечери подред упорита работа, пилене, пробиване на дупки и огъване ... и гуми Schwalbe Land Cruiser..."

"Не ме интересува, какво пише и колко тежи заключването за колелото ми!"

"...тежат, и то много, затова си ги носим в раничките - един-два килограма в повече, кой ще забележи..."

"...предни (бели) и задни (червени) отразителчета на CatEye, странични - на спиците на колелата (жълти), педалите също имат предни и задни отразителчета (CatEye, жълти)..."

"...и на крачолите си слагаме стягащи ленти на Zefal ... които, по някаква случайност, и те имат светлоотразителен кант върху тях..."[/i][/b]

Френска направа... :puke:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 16, 2005 2:53 pm

@ TOYAGA - Прояви малко милост. :beer:Остави ги хората да си се кефят на колелцата. Очевидно има неща, които не се връзват с обичайното, но за техните цели сигурно ще им свършат работа
@Shadowknight- туй дето се пипали по захващането на спирачката не е било много разумно.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Вто Авг 16, 2005 4:05 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Shadowknight"]
[/quote]

повярвайте ми, в дълбока грешка сте. карах две години с огледалце в слънчевите цайси и сега без него (счупих го най-накрая) ми е мнооого некомфортно на врата. спестява цялото обръщане на главата.
[/quote]

Ами освен, че го спестява това постоянно обръщане и комфорта за врата е по-голям съм виждал случай при които след такова обръщане колата, движеща се пред колоездача, спира рязко и той се удря в нея - защото гледа назад и чака момент да я изпревари. А случаите, в които колоездач тръгва да изпреварва спряла кола отляво без дори да гледа назад просто ми изправят косите! (карам редовно по булеварда над метрото към Люлин и съм се нагледал на простотии и от шофьорите и от нас колоездачите за съжаление:I)
Не подценявайте фактора огледало! Имал съм случаи - шахта, без решетка, преди да я заобиколя бърз поглед в огледалото ииии .... виждам "автосъстезателя", който кара на сантиметри от мен - спирачки от моя страна и добър рефлекс ме спасяват и от шахтата и от него, "майката е спомената", после продължаваме всеки по пътя си и така...
Бе вие си знаете, въпрос на навик е това с въртене на глава или без него, лично аз съм "сляп" на пътя без огледало.
Успех ви желая!:agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Авг 16, 2005 4:07 pm

[quote="NovemberCharlie"]

@ TOYAGA - Прояви малко милост. :beer:Остави ги хората да си се кефят на колелцата. Очевидно има неща, които не се връзват с обичайното, но за техните цели сигурно ще им свършат работа
[/quote]

Спомням си наивните си години, когато точно си бях купил първия Скот и го бях накичил по подобен начин с кошнички, мигалки и подобни "удобства". След което последва едно незабравимо преживяване с един много голям пич (Светльо се казваше, ако чете това дано да си спомни), та той като ме видя и каза само: "Като започнеш да караш горе, сам ще ги махнеш тия джунджурии".

Което и стана. Мисля, че важи като коментар за случая.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 16, 2005 4:40 pm

[quote="NovemberCharlie"]

@ TOYAGA - Прояви малко милост. :beer:[/quote]

НЕМА милост! Както го е подкарал, мегацефалът скоро ще започне да пише многострадални фермани и за това, че тоалетната му хАртия в кенефа е свършила! След което ще се впусне в пространни обяснения как и с какво е разрешил проблема...

Френска направа... :puke:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Вто Авг 16, 2005 4:45 pm

Френска ама маркова...:D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Shadowknight » Вто Авг 16, 2005 5:17 pm

[quote="bikerider"]
Спомням си наивните си години, когато точно си бях купил първия Скот и го бях накичил по подобен начин с кошнички, мигалки и подобни "удобства". След което последва едно незабравимо преживяване с един много голям пич (Светльо се казваше, ако чете това дано да си спомни), та той като ме видя и каза само: [b]"Като започнеш да караш горе, сам ще ги махнеш тия джунджурии"[/b].

Което и стана. Мисля, че важи като коментар за случая.
[/quote]

[b]Само един ред: ние не караме горе :-)))[/b]

Сега сериозно:

В града, когато караш през цялата година, без оглед на това, дали вали - дъжд, сняг, или има мъгла, или е слънчево; в града, когато колелото стане [i]твой начин на живот[/i] - отиваш с него на работа, връщаш се; в делничен ден то за теб е 99% транспорт, през уикенда с него можеш да пътешестваш из околностите на града, да отидеш на планина; [i]това колело[/i], то е много по-различно от класическия mountain bike, city bike и други модели. Това не е колело за DH, нито е класически city bike за ходене на пазар с него, нито е "колело за уикенда" - да си покараш с него из парка малко. Това е по-скоро универсално колело за изброените по-горе условия - експлоатация през цялата година, в градски и извънградски условия (понякога и XC). Иска се надежност на компонентите (доколкото е възможно), приемлива цена, удобство (калници), безопасност - активна и пасивна (добри спирачки, калници, светлини), хубави гуми за сухо и мокро време и... да, дори и заключване:-)

Не е повод за присмех, че някои хора карат точно в [i]този стил[/i]! Вярно е, че това е MTB-BG Forum, а не City Bike/XC Forum - ала никъде не пише, че се приемат теми само на тема DH и mountainbike, нали? Питахме за колела за нашия стил на каране, и получихме много ценни мнения (включително и за огледалата за обратно виждане - нещо, над което си струва да се помисли!). Получихме много информация за компоненти, за други неща, и го оценяваме. Също и споделихме част от [i]нашия опит[/i] за карането в стила, който ние обичаме - и в това няма нищо лошо, нали? Както е [i]нормално[/i] да се кара с каска, и то fullface в повечето случаи, за DH стила, така е и нормално да си сложиш хубави калници на колелото, с което планираш и да ходиш на работа целогодишно, да караш XC и да обикаляш по шосетата около твоя град в свободното време. Също е нормално и дори препоръчително да си сложиш светлини, за да те виждат добре нощем. И е нормално да си носиш заключване в раницата.

Но ако някой от форума смята, че гореизброеното е [i]повод за присмех[/i], то нека продължава да се присмива и да изпъстря постовете си с (:puke:). Ние не се присмиваме на никой и няма да го правим! Зададохме коректни въпроси, получихме смислени отговори, споделихме част от нашия опит.

С което смятам, че отговорих на всички до момента! :-) :beer:
Shadowknight

Мнениеот Shadowknight » Вто Авг 16, 2005 5:21 pm

[i]Правила на добрия тон.[/i]
Shadowknight

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 16, 2005 5:28 pm

[i]Правила на Мърфи[/i]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот velco » Вто Авг 16, 2005 5:42 pm

[quote="bikerider"]
... той като ме видя и каза само: "Като започнеш да караш горе, сам ще ги махнеш тия джунджурии".
[/quote]

Хехе, ти сигурно сами падат ... :lol:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот shotlandetsa » Вто Авг 16, 2005 10:03 pm

за калницте:
не че не отиват на целия монтаж, колкото не отиват на шарката на рамката. Ако по натам решите да си "развалите гаранцията" ;), хромирайте цялата рамка и ще се получат много красиви колела - спортно-елегантни с ретро елементи :D:lol2:

ако ли не - обадете се на собственика на [url=http://gallery.italbar.net/albums/Amstredam/IMG_0097.jpg]това колело[/url], той ще се зарадва на калниците ви :beer:
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Рейтинг: 1720

Мнениеот klmn » Вто Авг 16, 2005 11:28 pm

[quote="jivkonik"]

[quote="bikerider"]

[quote="Shadowknight"]
[/quote]

[/quote]

Ами освен, че го спестява това постоянно обръщане и комфорта за врата е по-голям съм виждал случай при които след такова обръщане колата, движеща се пред колоездача, спира рязко и той се удря в нея - защото гледа назад и чака момент да я изпревари. А случаите, в които колоездач тръгва да изпреварва спряла кола отляво без дори да гледа назад просто ми изправят косите! (карам редовно по булеварда над метрото към Люлин и съм се нагледал на простотии и от шофьорите и от нас колоездачите за съжаление:I)
Не подценявайте фактора огледало! Имал съм случаи - шахта, без решетка, преди да я заобиколя бърз поглед в огледалото ииии .... виждам "автосъстезателя", който кара на сантиметри от мен - спирачки от моя страна и добър рефлекс ме спасяват и от шахтата и от него, "майката е спомената", после продължаваме всеки по пътя си и така...
Бе вие си знаете, въпрос на навик е това с въртене на глава или без него, лично аз съм "сляп" на пътя без огледало.
[/quote]
Така е по принцип,и аз минавам по този маршрут,но единствения ми приятел-моторджия,който няма нищо счупено по себе си предпочита да се оглежда,вместо да разчита само на огледалата.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот jivkonik » Сря Авг 17, 2005 12:07 am

[quote="klmn"]

[quote="jivkonik"]

[quote="bikerider"]

[quote="Shadowknight"]
[/quote]

[/quote]

[/quote]
Така е по принцип,и аз минавам по този маршрут,но единствения ми приятел-моторджия,който няма нищо счупено по себе си предпочита да се оглежда,вместо да разчита само на огледалата.
[/quote]

Има и един момент понеже огледалото е леко изпъкнало за да хваща по-голям зрителен ъгъл и лъже за разстоянията до обектите (изглеждат по-далеч отколкото са в действителност), но след 1 ден се свиква и няма никакви проблеми!
А твоя приятел - под оглежда надали имаш в предвид да се ОБРЪЩА назад - карайки мотоциклет според мен е ДОСТА ОПАСНО ДА ПРАВИ ТАКА!:bigeyes:
Аватар
jivkonik

Мнениеот klmn » Сря Авг 17, 2005 12:55 am

По-скоро трябва да се оглеждаш да не те засече някой тьп бакшиш,според мен са най-опасни за градско каране.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Windstream » Сря Авг 17, 2005 6:58 am

@TOYAGA
Ще ме извиниш колега, ама просто не мога да го подмина - вместо да се заяждаш с хората за глупости, що не им обясни че закрепването на предните им калници от лявата страна е всичко друго, но не и безопасно? Знаеш за какво говоря, и не ми казвай че не си го забелязал щото няма да ти повярвам - прекалено добър инженер си за да пропуснеш нещо толкова очевАдно ;) Нали уж все си за грижен за здравето на съфорумците, еми и тези двама потенциални самоубици са такива, "френска направа" или не :angel:

@NovemberCharlie
Добра наблюдателност имаш, ама май никой не ти обърна внимание... не че вече е твърде късно за конструктивни корекции де, ама да видим :popcorn:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 17, 2005 8:20 am

[quote="Windstream"]

@TOYAGA
Ще ме извиниш колега, ама просто не мога да го подмина - вместо да се заяждаш с хората за глупости, що не им обясни че закрепването на предните им калници от лявата страна е всичко друго, но не и безопасно? Знаеш за какво говоря, и не ми казвай че не си го забелязал щото няма да ти повярвам - прекалено добър инженер си за да пропуснеш нещо толкова очевАдно ;) Нали уж все си за грижен за здравето на съфорумците, еми и тези двама потенциални самоубици са такива, "френска направа" или не :angel:

@NovemberCharlie
Добра наблюдателност имаш, ама май никой не ти обърна внимание... не че вече е твърде късно за конструктивни корекции де, ама да видим :popcorn:
[/quote]

:beer:(за пуканките:D)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 17, 2005 10:37 am

[quote="Windstream"]

@TOYAGA
[/quote]

Провери си зрението...

[i]В изброените по-долу цитати, представляващи около 95% от смисловото съдържание в един от най-безумните постове, които съм чел напоследък, има между 0% и 1% свързана с MTB, респ. с този форум информация.[/i]

..................................

[i][b]"За закрепване на калника от лявата страна използвахме ухото за дисковата спирачка..."

"От дясната страна... Eто..."[/b][/i]

По въпроса за заяждането и потенциалното самоубийство поради глупост и невежество - след като Admin започна редактира постовете ми, в които посочвам именно изявите на подобно невежество и глупост, толерирайки разпространяващия ги сополив дръвник, нямам никакво намерение да се правя на майка Тереза...

***************ката!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Авг 17, 2005 11:06 am

@jivkonik:
огледалото, за което аз говорех беше вдлъбнато.

@velco:
повярвай, на първото лудо каране със стария Scott (колкото може да е лудо от платото надолу с твърдак) заминаха фара, компютърчето и стойката за шише. Първо ми стана кофти, щото още бях лапнишаран и се кефех на шаренийките, но след две-три карания разбрах, че тия глупости наистина са излишни на планина. Да не говорим за стопчета, заключвалки, котешки езици и други "екстри"...
така че... да - сами падат :D

@shadowknight: честна дума, не мислиш ли, че малко прекалявяш с настроението "морето ми е до колене"? малко ми е чудно, как така отсичаш, че колелото за града видите ли е еди-какво-си. ако искаш ела да видиш 24 кила freeride звяр как се ползва за ситибайк. ходя на работа с него всеки ден, зиме и лете, мъгла кал и студ. боли ме фара за калници, имам си шушляци. ям на кило секви ситибайкове дето през зимата я видя някой на седмица с колело, я не.
и правя така, щото така ми е кеф на мен. и не ме убеждавай, че аз съм изключение, щото не съм.
много обичам хора, които не са се качвали на dh/fr байк да говорят дълбокомислено как не ставал за еди-какво-си. Вярно похабявам му гумите ужасно бързо, но c'est la vie.

Нищо лично, но наистина би било хубаво да обърнеш внимание на факта, че изводите ти са силно повлияни от факта, че познаваш само един вид колела. Ако познаваше друг вид отблизо, нямаше да си толкова категоричен.

И честно, TOYAGA май е прав да е рязък. Нищо лично нямам против теб, но с такива изказвания само задълбочаваш у мен впечатлението за повърхностни асоциативни разсъждения. Пак повтарям, нищо лично, казвам това за да те наведа на мисли за това, което не познаваш, а отричаш смело. Морето обикновено не е до колене, само на плажа е така.
Аватар
bikerider

Мнениеот Shadowknight » Сря Авг 17, 2005 1:36 pm

[quote="TOYAGA"]

[img]http://petus-bulgaria.org/michel/img/trelockIMGP2077.jpg[/img]

[b][size=200][color=red]CHICA?!? [/color][/size][/b] [size=200]А защо не примерно[/size] [size=200][b][color=red]PUTA?!?[/color][/b][/size]
Иииибах ти грозната подигравка!:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Скоро не бях попадал чак на такава гавра! :D:D:D

Махайте го бързо тва! Таман сте на път да всеете масов шок и ужас с калниците френска направа :puke: и пак ще ви нападнат заради тая Chica... Лелеее, ще пукна от смях! :D:D:D
[/quote]

[i]Ако имаше малко ***** в главата, TOYAGA, щеше да знаеш, че заключването е модел на Trelock (http://www.trelock.de) - за това си има Gooooogle - изглежда, обаче, че твоят ***** е достатъчен само за заяждане и плюене и изобразяване на повръщащи смайлита - съжалявам за което, не мога да помогна:-)[/i]
Shadowknight

Мнениеот bikerider » Сря Авг 17, 2005 1:48 pm

[quote="Shadowknight"]
[b]щеше[/b] да знаеш, че заключването е модел на Trelock (http://www.trelock.de)
[/quote]

малиииииии..... :bigeyes::bigeyes::bigeyes:

заключването убу... а това на снимката - trelock ли е? ъм? :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот Shadowknight » Сря Авг 17, 2005 1:50 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Shadowknight"]
[b]щеше[/b] да знаеш, че заключването е модел на Trelock (http://www.trelock.de)
[/quote]

малиииииии..... :bigeyes::bigeyes::bigeyes:

заключването убу... а това на снимката - trelock ли е? ъм? :dunno:
[/quote]

На ключовете пише TRELOCK - трябва ли да постна снимка за да стане по-ясно? :angel2:

[url=https://quote.cycleinsurancedirect.co.uk/index.cfm?cid=20050201112911&method=copy.displayCopy&thecopy=locklist]цък[/url]!

CTRL+F, пишете CHICA, и после SEARCH IN PAGE :-)

Както казах вече, има си Gooogle за това :-)
Shadowknight

Мнениеот bikerider » Сря Авг 17, 2005 2:36 pm

:offtopic:
ой ой ой, какво ме нагази сега и мене, само попитах :dunno:
за мен лично такива неща само тежат в раницата, заемат място както и вдъхват фалшива сигурност.
Ноо това си е моето скромно мнение.

Бай Мангау отваря ако ще и cryptonite да е. особено ей такива - с един лост ела гледай кво става.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 17, 2005 8:45 pm

@ Shadowknight

[quote][i]Ако имаше малко ***** в главата, TOYAGA, щеше да знаеш, че заключването е модел на Trelock (http://www.trelock.de) - за това си има Gooooogle - изглежда, обаче, че твоят ***** е достатъчен само за заяждане и плюене и изобразяване на повръщащи смайлита - съжалявам за което, не мога да помогна:-)[/i]
[/quote]

Trelock са известни производители на low-end shitZ. Мога единствено да ви поздравя за непоклатимата последователност...
Аватар
TOYAGA

Предишна

Назад към Архив