става ли за начинаещ

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

става ли за начинаещ

Мнениеот absinthe » Нед Яну 29, 2012 7:20 pm

Здравейте харесах си ей това колелце за начинаещ спускач кажете дали си струва :dontknow:
http://www.ebay.co.uk/itm/Downhill-Moun ... _500wt_949
Trek liquid 30
Аватар
absinthe

Рейтинг: 1240

Re: става ли за начинаещ

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 29, 2012 7:28 pm

Postage to: United Kingdom
Говорил ли си с човека дали ще го изпрати до България?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот absinthe » Нед Яну 29, 2012 8:26 pm

ами не не съм но еконт имат офис в Лондон и може да го изпрати до там а те до БГ за некви си 30 лири
Trek liquid 30
Аватар
absinthe

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 29, 2012 9:04 pm

absinthe написа:.... за некви си 30 лири

Продължавай да си вярваш. Избягвай "Еконт", поне за обемни пратки.
Има други алтернативи за изгодна доставка от UK до България.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот absinthe » Нед Яну 29, 2012 10:12 pm

Прав си след това проверих повече е и си харесах една друга http://www.bukkk.co.uk/tariffs.php абе има си фирми доставката не е толкова голям проблем кажете става ли колелото или не все пак това е въпросът ми :)
Trek liquid 30
Аватар
absinthe

Мнениеот JoroDH » Нед Яну 29, 2012 10:18 pm

Ами гледай сега колелцето е много добро и си заслужава ,но друг е въпроса че е добре преди да взимаш мекица да си карал поне 5-6 месеца твърдак и да си се усъвършенствал с него колкото можеш ,защото е много по лесно да се научиш да караш на твърдак... Но ако си карал и знаеш че повече няма на къде с твърдака взимай и не се замисляй!!! :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 29, 2012 10:32 pm

absinthe написа:Прав си след това проверих повече е и си харесах една друга http://www.bukkk.co.uk/tariffs.php

Обърни внимание на това със звездичката:
"* Пратките се таксуват по тарифно тегло, което представлява по-високото от реалното или обемното тегло. Обемното тегло се изчислява по формула VG = a.b.c /6000 (обща ширина [см] x дължина [см] х височина [см]) / 6000."
Сега си представи габаритите на стандартен 26" велосипед и си изчисли обемното тегло. ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот asench » Нед Яну 29, 2012 10:32 pm

JoroDH написа:Ами гледай сега колелцето е много добро и си заслужава ,но друг е въпроса че е добре преди да взимаш мекица да си карал поне 5-6 месеца твърдак и да си се усъвършенствал с него колкото можеш ,защото е много по лесно да се научиш да караш на твърдак... Но ако си карал и знаеш че повече няма на къде с твърдака взимай и не се замисляй!!! :beer:

Oф това са глупости за мен, ако имаш възможност си купи мекица...
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот JoroDH » Нед Яну 29, 2012 10:36 pm

asench написа:
JoroDH написа:Ами гледай сега колелцето е много добро и си заслужава ,но друг е въпроса че е добре преди да взимаш мекица да си карал поне 5-6 месеца твърдак и да си се усъвършенствал с него колкото можеш ,защото е много по лесно да се научиш да караш на твърдак... Но ако си карал и знаеш че повече няма на къде с твърдака взимай и не се замисляй!!! :beer:

Oф това са глупости за мен, ако имаш възможност си купи мекица...

Както са казали хората всеки си има мнение... За теб са глупости за мен не за трети т'ва е просто поредния тъп коментар но го казвам защото действително имам приятели които са почвали направо с мекица и после съжаляват че не са си взели първо твърдак.
Аватар
JoroDH

Мнениеот absinthe » Нед Яну 29, 2012 10:40 pm

Ozzie написа:Обърни внимание на това със звездичката:
"* Пратките се таксуват по тарифно тегло, което представлява по-високото от реалното или обемното тегло. Обемното тегло се изчислява по формула VG = a.b.c /6000 (обща ширина [см] x дължина [см] х височина [см]) / 6000."
Сега си представи габаритите на стандартен 26" велосипед и си изчисли обемното тегло. ;)

ок кажи ти някоя фирма която си ползвал или знаеш би ми го докарала на прилична цена?
Trek liquid 30
Аватар
absinthe

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 29, 2012 11:02 pm

Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот keel » Пон Яну 30, 2012 9:03 am

Потвърждавам че Емпреса работят приемливо. Имат склад в Пловдив, не плащаш допълнително за куриер в България. Малко се чака, но си заслужава.
Аватар
keel

Рейтинг: 1384

Мнениеот gilb » Пон Яну 30, 2012 9:52 am

absinthe написа:Здравейте харесах си ей това колелце за начинаещ спускач кажете дали си струва :dontknow:
http://www.ebay.co.uk/itm/Downhill-Moun ... _500wt_949

Вземай го :agree: цената е просто къртач! Карам същото и съм изключително доволен.Само се поинтересувай кой размер е рамката и действай ако те устройва.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот sa6in » Пон Яну 30, 2012 10:42 am

http://dostaviam.com/ са твойте хора.Свържи се по скайп..
телефон 0896781271
скайп atvrider98
sa6in

Рейтинг: 1161

Мнениеот kriisoo » Пон Яну 30, 2012 11:22 am

Колелото става и още как! :agree: Все пак доказана марка и модел! :beer:

asench написа:Както са казали хората всеки си има мнение... За теб са глупости за мен не за трети т'ва е просто поредния тъп коментар но го казвам защото действително имам приятели които са почвали направо с мекица и после съжаляват че не са си взели първо твърдак.

:beer:

JoroDH написа:

На всички ни е пределно ясно, че твърдаците твърдо НЕ стават за тоя стил. От много време се е утвърдило карането на меки колела във почти всички дисциплини. Говориш за твърдак, че става щото караш твърдак и не можеш да си субективен.
Човека, на който казваш, че ти говори глупости на дали знаеш, кой е, и как кара, и какво кара, и какво е карал...
Искаш да ми кажеш, че ще предпочетеш пред тоя биг хит, някакъв твърдак за тия пари. То трябва да си или супер твърдоглав или супер тъп.
Твърдаци се карат, защото първоначално хората нямат възможността и желанието да се изхвърлят толкова за колело.
Ако момчето може да си позволи тия пари по-добре да си вземе мекица и да се учи на истината, отколкото на някакъв твърдак... Няма смисъл като след време като поразучи спорта пак ще се спре на това колело. Няма смисъл да се наливат пари веднъж в твърдак и после в мекица, като имаш парите на куп за мекицата.

:peace:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 30, 2012 5:51 pm

[quote="kriisoo"][/quote]
Така или иначе, като се напредне малко, ще иска да го смени. Това е доста компромисен вариант, нищо че е меко. Дори в описанието му си пише, че е бюджетно решение...
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот kriisoo » Пон Яну 30, 2012 6:01 pm

И все пак е по-добре отколкото да си набие парите в твърдак.... Колкото и "зле" да е тая мекица пак е в пъти по-добре от твърдак :agree:
Аватар
kriisoo

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 30, 2012 8:03 pm

Според мен този Биг Хит също не си заслужава 2000лв. А с твърдак може да се кара, но е малко по-натоварващо и трaвмиращо предполагам. Паданията обаче като чели са с по-мала скорост поне :lol: Взима си една евтина C1 и всичко друго да е добри компоненти. Като събере още пари купува рамка, шок и заден сет. Всичко останало само го прехвърля на новата рамка. От цялата врътка губи 60лв от отбезценяване на рамката.
Аватар
Teodor40

Мнениеот JoroDH » Пон Яну 30, 2012 8:25 pm

+1 за Тео! Много по добре е с твърдак в началото защото точно това по-голямо натоварване за което той спомена помага много! Така свикваш с него и после като вземеш мекица ще ти е супер и ще ти е по лесно! А не веднага да се опнеш на мекицата (на лесното) и хайде ще карам DH... Трябва да изстрадаш малко да се помъчиш с твърдака защото той се контролира по трудно от мекицата особено на каменист или коренист терен защото задницата подскача... И вече като видиш че с твърдака няма накъде повече една мекица и си цар...
Аватар
JoroDH

Мнениеот breaker » Пон Яну 30, 2012 8:41 pm

Teodor40 написа:Според мен този Биг Хит също не си заслужава 2000лв. А с твърдак може да се кара, но е малко по-натоварващо и трaвмиращо предполагам. Паданията обаче като чели са с по-мала скорост поне :lol: Взима си една евтина C1 и всичко друго да е добри компоненти. Като събере още пари купува рамка, шок и заден сет. Всичко останало само го прехвърля на новата рамка. От цялата врътка губи 60лв от отбезценяване на рамката.

Не, че се заяждам, но в България за 2000 лв дори рам фрийрайд, който е доста по-назад от биг хит, не може да се вземе. Този биг хит е с доста добри компоненти за парите си (щеше да е още по-добре, ако вилката имаше компресия). Иначе смятам, че щом човекът има пари за мекица, по-добре да не си дава парите за твърдак (това с техниката са малко митове... който го може, си го може, а с меко колело ще му е поне по-удобно). :crazy: . А за бюджет 2000-2200 лв точно рамка ц1 не е много добре, може да вложи част от парите си в ns surge, dartmoor hornet... :beer: :beer:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Teodor40 » Пон Яну 30, 2012 8:53 pm

breaker, тоя Биг Хит е пълен кенеф. Така да го кажа по-ясно. Шок, вилка... всичко после е непродаваемо или продаваемо, но на много по-ниска цена. Само заради едната марка дето е сложена, не променя тия факти.
Казвам да си вземе точно тази рамка, защото е здрава и същевременно изключително евтина. За какво да набива пари в глупости, които после да се чуди, как да продаде и то на много по-ниска цена? Събира после още пари и си взима ХУБАВА мека рамка и хубав шок.
Аватар
Teodor40

Мнениеот kriisoo » Пон Яну 30, 2012 8:54 pm

JoroDH написа: Трябва да изстрадаш малко да се помъчиш с твърдака

Тъпото българско мислене... :clap: :crazy:

Като аз страдам дай и другите да страдат, нищо, че може да минат и без страдания :rofl: :rofl: :crazy:
Аватар
kriisoo

Мнениеот JoroDH » Пон Яну 30, 2012 11:20 pm

kriisoo написа:

Като аз страдам дай и другите да страдат, нищо, че може да минат и без страдания :rofl: :rofl: :crazy:

Не че нещо но защо реши че аз страдам и затова искам и той да страда? Просто мисля че като за начало е по добре твърдак отколкото мекица!
Аватар
JoroDH

Мнениеот PtD » Вто Яну 31, 2012 12:06 am

kriisoo написа:

:lolup:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот monsterrbike » Сря Фев 08, 2012 8:59 pm

За тия пари според мен по-добре да си сглобиш един Dartmoor Two 6 Player :beer:
Ако търсиш мекица по-добре си купи някой Scott FR :beer:
MONSTER ENERGY!
Аватар
monsterrbike

Рейтинг: 1113

Мнениеот FastBiker » Сря Фев 08, 2012 9:11 pm

monsterrbike написа:За тия пари според мен по-добре да си сглобиш един Dartmoor Two 6 Player :beer:

Изображение
Morpher написа:Никът подсказва, че си мъжко, обаче като гледам ъгъла на седалката ти - няма да е за дълго!
Аватар
FastBiker

Рейтинг: 1260

Мнениеот dirtnewbie » Сря Фев 08, 2012 10:37 pm

Тука си е направо за thоusand times facepalm. Поредното хлапе, чуло-недочуло, и тръгнало да пише мнения. Момчето иска да кара ДХ, нашия му предлага рамка за dirtjump с препоръчителен максимален ход на вилката 120. :paperba:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Фев 09, 2012 8:53 pm

dirtnewbie написа:Тука си е направо за thоusand times facepalm. Поредното хлапе, чуло-недочуло, и тръгнало да пише мнения. Момчето иска да кара ДХ, нашия му предлага рамка за dirtjump с препоръчителен максимален ход на вилката 120. :paperba:

Имаш го :)
Изображение
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот SGCasper » Чет Фев 09, 2012 11:37 pm

Мммм чесно казано и аз не разбирам това мислене в което, трябва да почнеш с по лошото, "карай шофьорските курсове на жигула да може после да караш всичок" и що? аз може да не се качвам на всичко после. Нали ако Човека ми даде доводи защо трябва да е така бих се съгласил иначе немога.
Дори има случай в който мой познат( от авто форумите) писа как си купува една сериозна кола, Ниссан скайлайн около 250 коня ако не се лъжабеше, почнаха го, ти първо трябва да вземеш няква лада или някой беемве, с 150 коня да се мъчиш мъчиш и после на по силна кола, що бе, той я иска за спорт, що трябва винаги да се мъчи човек като може да започнеш от високо стъпало и да се катериш на по високо.

Между другото ако някой се интересува от превози на какво ти да било ото Англия до Пловдив и София на лични, мога да дам оферти.

Admin: Старайте се да пишете по-грамотно, в противен случай мненията Ви ще бъдат изтривани.
Аватар
SGCasper

Мнениеот dobata48 » Пон Фев 13, 2012 10:09 pm

Това е моето мнение на некомпетентен карач който все още не кара добро колело така че моля не ми се карайте
http://www.ebay.co.uk/itm/Specialized-B ... 7067166559 според мен това е доста по изгодно
shaady написа:
Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор.
dobata48

Рейтинг: 1213

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд