Добри Веломагазини у нас!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Добри Веломагазини у нас!

Мнениеот LIL » Чет Фев 09, 2012 2:04 pm

Понеже по често се случва да хулим и рядко да хвалим, реших да напиша последните си впечатления в отделна тема пък дано е и информативна. Знам, че има поне 2 теми за впечатления от веломеханици, но не си спомням такава за магазини били те онлайн или физически, а напоследък доста страсти се разгоряха по разните секции на форума относно БГ търговците. Последните 3 години постоянно сменям, ъпгрейдвам и пазарувам повечко та понатрупах впечатления относно цени и обслужване у нас и в чужбина :) и след последните ми покупки реших да отдам дължимото на магазините у нас, които ме впечатлиха. Мисля, че достатъчно показателен е факта, че докато преди си пазарувах почти без изключение от европа, то миналата и тази година почти всичко, което ми трябва си напазарувах от тук.

И така, конкретно магазините у нас, които наистина ме спечелиха с обслужване и цени:

www.ridespot.net - Действат супер експедитивно. Личния контакт с клиента е налице. Опцията им за корекция на цената работи безупречно. Въобще, наличието на такава опция заслужава истински адмирации и май те са единствените, които я предлагат. Аз си харесах едно кормило от тях и го намерих в европейски сайт на значително по ниска цена, пратих им линка без особени надежди, като мислех, че ще почне едно увъртане по български. Обадиха ми се след ок. час, човека каза, че с линка всичко е наред и ще си получа кормилото на цената от моя линк с безплатна доставка въпреки, че сумата дойде с 2лв. по ниска от обявената за безплатна доставка! Кормилото ми дойде в уречения срок с малко рекламни подаръчета- лепенки и тн. което дори на зрял човек като мен прави хъди- гъди някак :) Просто, истински ме зарадваха тези хора, че и у нас някой си гледа работата както трябва :beer:

Maxbike- Физическия магазин в жк.Борово. Промоциите им са истински, а някои от компонентите, които си купих от тях бяха на цени по ниски от тези на най добрите европейски сайтове. Промоционалните талони, които бяха от наградния фонд на купа Мургаш също беше един страхотен жест, който ми спести доста стотинки (най трудно спечелените пари в живота ми между другото :D )

Та, това е положението според мен. Нещата бавно и полека си идват на мястото дори и у нас, стига колоездачите да се множим и ако допреди само 2год. щях да псувам и проклинам тук поредния нехаещ търговец, то вижте сега

какви неща съм принуден да пиша ;)
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Re: Добри Веломагазини у нас!

Мнениеот airborneone » Чет Фев 09, 2012 4:54 pm

LIL написа:
Maxbike- Физическия магазин в жк.Борово.

Когато
-ПРЕСТАНАТ да продават органични накладки за Синтеровани,
-ПРЕСТАНАТ да продават спирачки от 2010 за 2012 модели
-ЗАПОЧНАТ да поддръжат или да поръчват в адекватни срокове резервни части за спирачките, на които те са "официален" вносител

Тогава, и само тогава:

LIL написа:...Нещата бавно и полека си идват на мястото дори и у нас...

:wavey:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Boko-Loco » Чет Фев 09, 2012 5:37 pm

@airborneone
Това мнение като клиент или конкурент го написа?
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот gilb » Чет Фев 09, 2012 9:10 pm

Понеже по-голямата част от времето си съм в Стара Загора не мога да пазарувам директно от магазините затова ще дам отзиви за онлайн услугите им.
www.ridespot.net Бързи,любезни и коректни търговци.Неведнъж съм пазарувал от тях и смея да твърдя,че приравнителната система (като услуга) наистина няма равна в България.
Доставките винаги пристигаха бързо,без проблеми в изряден търговски вид.
Проблемите с тях са само с наличностите :boggled: не винаги това което присъства на сайта им е налично на склад.
И със стария им сайт беше така и със новия сега-пак е така!
www.bike-house.biz За първи път си поръчах нещо от тях миналия месец (вилката ми :love: )
Без никакви затруднения,любезни служители (комуникация чрез е-мейл),доста изненадващи отстъпки в последния момент,безплатна доставка още на следващия работен ден + пълно удовлетворяване на капризите ми - изрядна опаковка,доставка до офис на Еконт,преглед,тест и чак тогава заплащане с опция за връщане ако нещо не е наред.
Съответно касовата бележка си беше в кутията + няколко рекламни стикера :)
Това което ми направи много силно впечатление при тях е незабавното отразяване на наличностите в сайта им.Веднага след като изпратих поръчката за вилката,излезе надпис "изчерпана наличност".
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот airborneone » Чет Фев 09, 2012 11:21 pm

Boko-Loco написа:@airborneone

Като клиент.
Не ми е работа да съм конкурент на който и да било вносител.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот taurus13 » Пет Фев 10, 2012 5:47 pm

Досега онлайн съм пазарувал май само от Ridesport - няколко пъти. Всичко винаги е било наред. Обаче е дразнещо това, което се наблюдава при повечето наши онлайн магазини(включително и Ridesport) - никога не си актуализират наличностите. В много магазини дори няма информация за наличността. Напоследък гледам, че Screambikes са започнали да дават информация за наличността, но явно и тя е неточна, щото като звънна на Нина и се оказва, че дадения артикул понякога го няма. Поне системата им е свързана, та Нина веднага ми дава информация дали изобщо го има някъде. Приятно впечатление ми правят 3 дневните им промоции, при които често изпадат стоки буквално на половин цена.
Има обаче магазини като този на Байк центъра, дето каквото някога са продавали го има вътре, макар и от години този артикул да не се предлага. Аз даже не знам дали да нарека това онлайн магазин, макар да има опция за поръчка - веднъж дори им пуснах запитване, дали това изобщо функционира като магазин или е само представителен сайт, но отговор така и не получих. След това се наложи да започна да прозвънявам магазините един по един за наличността на определен артикул и в никой магазин не знаеха дали в някой от другите го има. Накрая ми казаха, че главния е този в Младост и ако имало, там щяло да бъде. Е, нямаше и там, но и да имаше аз нямаше да ида до Младост, щото ще изгоря за 10 лв бензин дотам и обратно.
Пък в електронния магазин на Максбайк липсва секция за помпи - скъсах се да търся къде са помпите, ама нема...пък в реалния има колкото си щеш. :D Иначе реалния магазин на Максбайк май ми харесва най-много, щото е устроен като супермаркет - ходиш и си зяпаш.
ДрагЗоната на бул. България, така и не ме спечели като магазин - има нещо недовършено и особено там, което не предразполага клиента към харчене на пари, макар също да е с отворен достъп за клиента и макар да съм си купил няколко неща оттам, все пак си предпочитам долу при Нина да ходя. Най-неприятен ми е третия магазин, дето е на центъра по хигиена - оттам нищо не съм си купил досега. Добрата новина за мен е, че когато даден арткул го няма при Нина, тя може да го заяви и достави, ако изобщо е наличен някъде по другите магазини.
Пазарувал съм веднъж и в магазина на Иван(май Каймата му казвате) - дето е на семинарията. Там май пазаруват основно спускачи, обаче човека беше любезен и 25 минути се занимава с моите наколенки - изпонаизвади да пробвам всичко което имаше, че даже и собствените му. :D
От колегите чувам добри отзиви за Дани, но на мен ми е далеч тая Суха река. Отскоро гледам ,че има и нов електронен магазин.
Влизал съм няколко пъти в магазина на Голо Бърдо - не знам сега на кого остана тоя магазин. Там са малко особени - все ме гледат като че ли ще открадна нещо. Един път нахълтах в магазина, но там нямаше никой. Когато се появи накрая един човек, той ме гледаше така, все едно междувременно съм опразнил магазина. Та отдавна не ходя там, макар че това са си чисто мои субективни усещания - може да са си ОК хората. Обаче не ме кефи дето бяха изтипосали един графит голям с надпис БАС на ахтополския фар, а сега го пребоядисаха на TrueRiders. То може и фенове да са ама...развалят фасона на фара такива работи.
Никого не искам да оплювам, нито пък правя реклама - просто си споделям впечатленията от Софийските магазини. Все пак, като че ли в последните две години има прогрес със нашите магазини - за бъдеще се надяваме на повече стока на конкурентна цена.
Последна промяна taurus13 на Пет Фев 10, 2012 6:41 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 10, 2012 6:28 pm

Като клиент ще кажа:
+ за DragZone - Център /магазина на Нина/ - когато ходех там като клиент, бях много доволен, винаги отзивчиви, ще си поговорите, ще те посъветва приятелски, ще ти достави необходимото, ако не ти стигнат паричките за по-новото и по-готино може и малка отстъпка да ти направи. Често черпеше със сладки или лакомства :D
- за BAS в градинката срещу НДК - няколко пъти съм бил там, гледат ме винаги лошо, никой не поздравява като влизам, имаше и конкретен случай, който ме изкара извън нерви - отиваме двама с две колела 'Drag', служителите пушеха на входа, като ме видяха - 'вържи ги отсреща на дървото', въпреки че имаше стойка пред магазина...

Няма да казвам, че DragZone на бул. България е отлично местенце на Европейско ниво с отличен персонал, аранжиране, чистота и асортимент, че ще кажете че съм пристрастен :agree: :D
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот 5roff » Пет Фев 10, 2012 6:50 pm

Дано мнението на taurus13 се прочете от хора, имащи общо със споменатите от него магазини. Да помислят дали биха могли да направят нещо по въпроса, нещо градивно, а не да ползват трибуната на форума за евтина реклама. Казвам го защото мнението ми се препокрива на 100% с неговото... малко са магазините, в които бих влязал втори път.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Yavkata » Пет Фев 10, 2012 7:05 pm

Поздравления за Skreambikes за тридневните промоции. Всеки уикенд отварям с интерес да погледна дали и "мойте" части няма да излязат в списъка. Предпочитам обаче да отида на живо в магазина при Нина. Като магазин и добри думи за Боби Бомбата. Споделих му спецификацийте на продукта който търся, той ми препоръча нужното ми и тъй като го нямаше като предлагане в момента го поръча и достави. Звучи като нещо нормално, но в други магазини са ми казвали: "Това го нямаме в момента".
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Пет Фев 10, 2012 7:41 pm

EccentricMOTION написа:Няма да казвам, че DragZone на бул. България е отлично местенце на Европейско ниво с отличен персонал, аранжиране, чистота и асортимент, че ще кажете че съм пристрастен :agree: :D

Да, по-добре щеше да е, да не го казваш, защото като работиш там, на всеки би трябвало да му светне червена лампичка относно мнението ти. Нищо лично, а и магазинът е екстра, но призовавам в тази тема да се изказват хора, които са само клиенти на магазините, а не клиенти и нещо друго (персонал, свързани лица, спонсорирани състезатели, конкуренти и т.н.). Това е въпрос на елементарна етика. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Фев 10, 2012 7:43 pm

Yavkata написа: Като магазин и добри думи за Боби Бомбата. Споделих му спецификацийте на продукта който търся, той ми препоръча нужното ми и тъй като го нямаше като предлагане в момента го поръча и достави. Звучи като нещо нормално, но в други магазини са ми казвали: "Това го нямаме в момента".

Е как ще изпуска клиенти! :)

По темата:

Положението е станало значително по-добро за последните 4-5-6 години, но все още има много какво да се желае!!!

За магазините:
В поледно време не съм пазарувал кой знае какво ( най-вече консумативи и дреболии) от тук и предвид това бих похвалил Вело 09 и Байк Зона!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот taurus13 » Пет Фев 10, 2012 7:50 pm

Yavkata написа:Поздравления за Skreambikes за тридневните промоции. Всеки уикенд отварям с интерес да погледна дали и "мойте" части няма да излязат в списъка. Предпочитам обаче да отида на живо в магазина при Нина. Като магазин и добри думи за Боби Бомбата. Споделих му спецификацийте на продукта който търся, той ми препоръча нужното ми и тъй като го нямаше като предлагане в момента го поръча и достави. Звучи като нещо нормално, но в други магазини са ми казвали: "Това го нямаме в момента".

Като каза Боби Бомбата - и на мен ми достави един дерайльор дето, дето никъде другаде го нямаше - отде го намери не знам :D За тези магазини обаче не споделям информация, защото те са по-скоро сервизи - такива като Пацо, Боби, Райко, Марто Джестъра(ако още работи) и др. за които не знам. Имат ограничени наличности, често от по-масовия сегмент, не са вносители(Джестър май внасяше някакви чешки артикули) и при нужда могат да ти доставят нещо за след ден два. За магазини броя тези големите на Веломания, OneDistribution и Макском.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот hrissim » Пет Фев 10, 2012 8:31 pm

@EccentricMOTION,
финес, ФИНЕЕЕЕС ти липсва...
Търговията нямаш ли я като дарба - трябва мнооого да учиш ;)
Любчо, Милко - :agree:

По темата:
Аз онлайн от Бг съм пазарувал три пъти:
- ВЕЛОС - Варна - перфектни във всяко едно отношение, еле па доставката :bigeyes:
- Ridespot - ревизии, ала-бала - забавиха ми поръчката 4-5 дена - бива и
- Bikesport.bg - не си актуализираха наличностите и цените - изкярих съответно, изпълниха поръчката - добри.
Туй-то рОден опит.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Alex Madman » Пет Фев 10, 2012 9:35 pm

hrissim написа:- ВЕЛОС - Варна - перфектни във всяко едно отношение, еле па доставката :bigeyes:

Още едно положително мнение за хората от Велос! Много експедитивна работа, отнасят се сериозно към проблемите със стоката, която продават. Изобщо много коректно отношение! :agree:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот si-fi*LISKO » Пет Фев 10, 2012 10:34 pm

Гледам, писали хората...
Реални магазини - град Варна
Още едно положително мнение за Велос. Отличен сервиз и като умения и като старание.
Същото мога да напиша за магазин/сервиз Устрем + налични консумативи и инструменти за поддръжка продуктите на Шимано.
Нико-Байкс - най-добрите наличности в малкия ни и калпав от към потребление на качествени вело компоненти град.
Макском (магазин в мол "двете кули") Някои интересни стоки на интересни цени, но никакво желание да доставят нещо от собствения си сайт "'ми поръчайте си го от там щом го имаме, ние не можем", май фирмената политика им куца нещо :dontknow:
Онлайн БГ магазини:
bg-bike 1 поръчка => обаждане на следващия ден "не е наличен размер"
screambikes 1 поръчка => Сайта веднага след поръчката дава актуална информация, че продукта вече не е наличен. Пристига с куриер за 9лв, вместо обявените навсякъде към него момент 5лв (малко издребнявам ама дразни - като си писал 5 лева трябва да дойде за 5. Ако ЦРЦ ти пратят нещо с транспорт 30 евро и то дойде за 50...). Пристига функционално здрав, но видимо дефектен "козметично" продукт.
bikesport.bg (преди май беше sprintmaxcom или нещо такова) 3 поръчки => и в трите случая обаждания "ами ние го нямаме налично това" и още по лошото ",но можем да ви предложим" нещо с друга цена, качество, тегло и предназначение "искате ли го?" И в трите случая става дума за стария им сайт. Дано сега е по-добре.
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот tkpopov » Пон Фев 20, 2012 1:27 am

Включвам се тук, като с чиста съвест ще ви посоча веломагазини в Бургас, за които имам сравнително добри впечатления.

На първо място посочвам двата магазина "Веломания", единият се намира на улица "Цар Симеон I" 50 (бивша "Републиканска), а другият на бул. "Демокрация" 80. Тук отварям една скоба, че във вторият магазин се намира "Велоклуб Бургас".

Следващият магазин е на фирма ЕТ "Мими", намиращ се на улица "Гурко", до китайския ресторант.

Магазин "Велозона", се намира на бул. "Сан Стефано" срещу хотел "Атаген".

И накрая магазин "БайкЦентър", намиращ се в комплекс "Изгрев", бл.53.

Искам да посоча и един от магазин-сервизите в Стара Загора, от който също имам добри впечатления - "ЕТ К § Т - Косев § Тинков", намиращ се на ул. "Майор Кавалджиев" 170 (до площад Берое).
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот Stancho » Вто Фев 21, 2012 7:44 am

Дам, наистина полезна темичка за такива като мен. Благодаря за инфо-то. :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот APD » Чет Фев 23, 2012 11:02 am

Boko-Loco написа:@airborneone

Да налея и аз тогава. Освен на мен, два-три пъти се случва на познати като отиват да си вземат чашки и сепаратори за 1.5" чело или такива от 1.5" към 1.125" да няма. Готиното е, че 1 час преди това казват по телефона друго.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Stanev » Пет Фев 24, 2012 10:32 am

1. Веломания (При Нина) - Винаги много отзивчива, голям шемет. Момчетата там също са много свестни, бачкат като машини. Марио съм го признал за киборг :D

2. Ride Spot - Много точни и бързи в комуникацията и доставката :agree:

3. Bikescenter (Младост) - Като цяло съм доволен от тях. Сервизирали са ми няколко вилки и винаги помагат и дават съвет когато има нужда.
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот styanski » Пет Фев 24, 2012 12:29 pm

Веломания 1 (кръстовището) Взех си нова ос, казаха ми да изчакам 20 мин. за да ми я сложат и след 30 мин. идва механика и казва ''Няма да я слагам"
Веломания 2 (старата гара) Там всичко мина перфектно сложиха ми оста, платих си и отпраших.Те не оправят колела които не са купени от тях, но моето го оправиха :)
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот thepowerofone » Сря Фев 29, 2012 9:10 pm

Да дам един много добър отзив за ridespot.net - възползвах се от услугата им за price match, като цената, на която бях открил една вилка в немски магазин, беше сериозно по-ниска. Не очаквах, че ще ми я продадат на такава цена, но се оказах приятно изненадан - поръчката бе изпълнена бързо и без каквито и да е условности или "келешлъци". Трябваше ми и помпичка за нея, и въпреки че те не предлагат в сайта си, нагърбиха се да немерят и самоинциативно се свързаха повторно с мен за да ми предложат, преди да пуснат вилката по куриер. Браво!
Аватар
thepowerofone

Мнениеот downhiller_95 » Сря Фев 29, 2012 10:06 pm

GorgonaВинаги готови да помагат спазват си сроковете за ремонт дори свършват по-рано имат доста добри промоции всичко е на шест. :beer:
RideSpot Поръчвал съм си доста неща от тях и всичко е супер дори доставката ми беше безплатна :beer:
Drag Climber!!!
Аватар
downhiller_95

Рейтинг: 1167

Мнениеот Stanev » Пет Мар 02, 2012 12:54 pm

Screambikes Преди малко ми пристигнаха обувките от промоцията миналата седмица Shimano AM51. Всичко е перфектно, даже имам бонус лепенки и диск с продуктите на шимано :D
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот petbul » Чет Мар 08, 2012 2:13 pm

http://www.niko-bikes.com/shop/ Перфектна комуникация,изрядни наличности,коректно обслужване :agree:
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот k0k0 » Чет Мар 08, 2012 4:29 pm

От Screambikes съм си купувал 2 пъти външни гуми и други работи и мога да кажа, че обслужването им е на ниво, а доставката също е много бърза.
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот Madnesst » Чет Мар 08, 2012 10:27 pm

Screambikes , доволен съм , но предпочитам да отида на място в близката веломания ... по бързо ще стане от колкото да чакам сайта да зареди :popcorn:

Ridespot Супер са , направо обичам пазаруването от тях :smash:
Приятелите са като циците ..Някой са големи .. други малки .. Някой са истински .. Други са фалшиви :)
Аватар
Madnesst

Рейтинг: 1232

Мнениеот rhino » Сря Мар 14, 2012 4:33 pm

:agree: и аз подкрепям Ridespot.Доволен съм много,както и моите приятели, от тях.Нямат грешка :clap:
rhino

Рейтинг: 1205

Мнениеот to4ka » Нед Мар 18, 2012 6:17 pm

Още един глас за Дани от сухата река или по точно http://www.izkystvo.com/ -> винаги е бил точен както и с мен така и с мой приятели, познати.
to4ka

Рейтинг: 1197

Мнениеот kaliopo » Нед Мар 18, 2012 8:44 pm

"Дани" не го познавам, може да е готин човек. НО магазин като VeloIzkystvo или izkystvo.com няма място в тема с име "Добри Веломагазини у нас!". Съжалявам, че не съм от приятелите ти и с мен не бяха ама никак точни!!! Не препоръчвам на никого да бере ядове с тях!
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот thepowerofone » Чет Мар 22, 2012 11:05 am

Един положителен отзив за screambikes.com. От тях съм пазарувал най-много досега и никога не съм имал проблем. :agree:
Аватар
thepowerofone

Следваща

Назад към Общ форум