Досега онлайн съм пазарувал май само от Ridesport - няколко пъти. Всичко винаги е било наред. Обаче е дразнещо това, което се наблюдава при повечето наши онлайн магазини(включително и Ridesport) - никога не си актуализират наличностите. В много магазини дори няма информация за наличността. Напоследък гледам, че Screambikes са започнали да дават информация за наличността, но явно и тя е неточна, щото като звънна на Нина и се оказва, че дадения артикул понякога го няма. Поне системата им е свързана, та Нина веднага ми дава информация дали изобщо го има някъде. Приятно впечатление ми правят 3 дневните им промоции, при които често изпадат стоки буквално на половин цена.
Има обаче магазини като този на Байк центъра, дето каквото някога са продавали го има вътре, макар и от години този артикул да не се предлага. Аз даже не знам дали да нарека това онлайн магазин, макар да има опция за поръчка - веднъж дори им пуснах запитване, дали това изобщо функционира като магазин или е само представителен сайт, но отговор така и не получих. След това се наложи да започна да прозвънявам магазините един по един за наличността на определен артикул и в никой магазин не знаеха дали в някой от другите го има. Накрая ми казаха, че главния е този в Младост и ако имало, там щяло да бъде. Е, нямаше и там, но и да имаше аз нямаше да ида до Младост, щото ще изгоря за 10 лв бензин дотам и обратно.
Пък в електронния магазин на Максбайк липсва секция за помпи - скъсах се да търся къде са помпите, ама нема...пък в реалния има колкото си щеш.

Иначе реалния магазин на Максбайк май ми харесва най-много, щото е устроен като супермаркет - ходиш и си зяпаш.
ДрагЗоната на бул. България, така и не ме спечели като магазин - има нещо недовършено и особено там, което не предразполага клиента към харчене на пари, макар също да е с отворен достъп за клиента и макар да съм си купил няколко неща оттам, все пак си предпочитам долу при Нина да ходя. Най-неприятен ми е третия магазин, дето е на центъра по хигиена - оттам нищо не съм си купил досега. Добрата новина за мен е, че когато даден арткул го няма при Нина, тя може да го заяви и достави, ако изобщо е наличен някъде по другите магазини.
Пазарувал съм веднъж и в магазина на Иван(май Каймата му казвате) - дето е на семинарията. Там май пазаруват основно спускачи, обаче човека беше любезен и 25 минути се занимава с моите наколенки - изпонаизвади да пробвам всичко което имаше, че даже и собствените му.
От колегите чувам добри отзиви за Дани, но на мен ми е далеч тая Суха река. Отскоро гледам ,че има и нов електронен магазин.
Влизал съм няколко пъти в магазина на Голо Бърдо - не знам сега на кого остана тоя магазин. Там са малко особени - все ме гледат като че ли ще открадна нещо. Един път нахълтах в магазина, но там нямаше никой. Когато се появи накрая един човек, той ме гледаше така, все едно междувременно съм опразнил магазина. Та отдавна не ходя там, макар че това са си чисто мои субективни усещания - може да са си ОК хората. Обаче не ме кефи дето бяха изтипосали един графит голям с надпис БАС на ахтополския фар, а сега го пребоядисаха на TrueRiders. То може и фенове да са ама...развалят фасона на фара такива работи.
Никого не искам да оплювам, нито пък правя реклама - просто си споделям впечатленията от Софийските магазини. Все пак, като че ли в последните две години има прогрес със нашите магазини - за бъдеще се надяваме на повече стока на конкурентна цена.