Дали Магазина Бас ме е излъгал?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Дали Магазина Бас ме е излъгал?

Мнениеот Antares » Пет Фев 10, 2012 9:41 pm

Човек, ония арменци са най-големите кожодери на планетата. Единствения съвет, който мога да дам е да не купуваш нищо от тях. За който съвет очевидно е късно. Тая рамка е кекава. За никакъв х*й не става. Уви - и това си го научил по трудния начин. Аз също съм карал 2 месеца такъв боклук и тая болка ми е позната. Какъв съвет да ти дам? Да ти препоръчам добър адвокат, с който да си търсиш правата?

Истината е, че българските колелета почти до последното са не много качествени бюджетни решения за класа си. Това, че за нашите стандарти това е скъпо, че "за тези пари кола ше си купиш" е по-скоро проблем на манталитета и финансовото ни състояние.

Edit: @GF разбрах те още първия път.
Последна промяна Antares на Пет Фев 10, 2012 10:11 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот GF » Пет Фев 10, 2012 9:53 pm

Antares написа:В-то е излишно. "Имай предвид".

О.К. : Имай предвид, че говориш на дете и то много свясно...
Надявам се сега вече да разбереш какво ти казвам.
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 10, 2012 10:55 pm

Спешно!
Търси се момче на име Радослав/anti_bas/ от София, каращ RAM DHX забелязан с чернен шлем Giro със зелени лепенки. Моля ако някой го познава или има контактите му да му предаде, че го търсят от ГАС да му бъде изплатено обезщетение на стойност 2 000лв за счупената рамка и още 2 000лв неустойки за създаденото неудобство.
Прости ни: Кооперация "Пуканки за България" :popcorn:
Изображение

Да бъдеш голфър не е обидно, това е призвание!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот teoedosi » Съб Фев 11, 2012 9:09 am

GF написа:
Antares написа:

О.К. : Имай предвид, че говориш на дете и то много свясно...

Коце, докато си по-млад и все още нямаш деца,явно е трудно,да се отнасяш с тях като с такива.Трябва първо да ти дойде до главата,за да осъзнаеш че голяма част от подрстващите пишещи и четящи тук,прекарват повече време в форумната среда,отколкото в семейната.В някой моменти форума и авторитетите в него биха могли да имат по голямо влияние върху формирането на ценности ,характер, отношение към нещата и света ,отколкото собствените им родители.
Повечето от децата приемат доста по-дълбоко и болезнено упреците тук,околкото традиционните мрънканици на родителите.
Чак когато имаш деца,започваш да се отнасяш към пиешещите тук,по начина по който би искал да се отнасят с твойте деца в някой друг форум .
Това че малките често се изцепват ни в клин-ни в ръкав ,и се изказват неподготвени ,не е основание да бъдем прекалено агресивни,или крайни в отношението към тях. :look:

Всъщност това си е цяла тема в която има много повече смисъл,отколкото безумната,и безсмислена тема в която пишем в момента.Шокиран съм че толкова хора я приеха сериозно и вложиха толкова плам в нея. :liplick:
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот Марин » Съб Фев 11, 2012 10:31 am

Бат Весо съм .
Аз пък ще се изкефя максимално ако успеете да натриете носа на некоректните производители и търговци .
Много мразя да ме набутват , тарикатчета с нисък морал .
Марин

Рейтинг: 1212

Мнениеот Шлек_народен » Съб Фев 11, 2012 12:30 pm

teoedosi написа:Всъщност това си е цяла тема в която има много повече смисъл,отколкото безумната,и безсмислена тема в която пишем в момента.Шокиран съм че толкова хора я приеха сериозно и вложиха толкова плам в нея. :liplick:

Темата въобще не е безумна! Не разбирам насмешката, с която приемате, че някой си търси правата...Безумни са цените на които се продават части и рамки у нас.Сега ще скочите, че и в чужбина били скъпи! Да, ама не :) Не ми се спори на тая тема, но цената в чужбина, на нещо си, не значи, че струва толкова.Особено в някой интернет магазин.
Незнам, може да ги копате в задния двор мангизите, ама ако си с по-нормални доходи..Спестяваш примерно по 100 лв на месец, за 3 кила алумин, поне две години.Той пък вземе, че се строши за една...
Е, те тва не е нормално и безумно! Навремето, колела за под 100 лв ги караха хората няколко десетилетия.Имаше едни "Мифа" и "Диамант", дето и по 50 години сигурно са карани, ако са ги поддържали хората.След като качеството на продукта е такова, безумно висока е цената! А тук продължават да се обсъждат и възхваляват, примерно, за по 500 лв спирачки! Едната :) Реактивен самолет ли спират тия джаджи???
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот bdz43r » Съб Фев 11, 2012 12:34 pm

Шлек_народен написа:Не разбирам насмешката, с която приемате, че някой си търси правата...
Къде виждаш някой да си търси правата?
Аватар
bdz43r

Мнениеот teoedosi » Съб Фев 11, 2012 12:53 pm

@anti_bas
Обаче се чудя това НОРМАЛНО ЛИ Е?? Това е рамка за 2000лв и е само на няколко години, според мене, още даже не се е изплатила за този период от време!! Какви мерки мога да взема по въпроса? Дали още е в гаранция?? Ако не могат да ми я направат, си ИСКАМ ПАРИТЕ!
(още пазя касовата бележка :) )

Човек категорично, би трябвало да си търси правата,когато те са нарушени.Тук слуачая такъв ли е ?За мен не е ясно какво значи "няколко години",но премам че е повече две.Ако греша-мойте извинения към автора на темата.
Пропуснал е момента да ги търси.След като си приел да купиш продукт с двугодишна,а не примерно доживотна или 10 год. такава.След като продукта не е дефектирала в обявения от производителя,и приет от теб гаранционен срок не виждам какви права имаш,че чак пък и да са нарушени.За съжаление,това са конкретните факти в случая.
Това дали две години са дотатъчно,това че ние бихме желали да е повече , а цените да са по-ниски ,са общи приказки извън конкретиката на темата.

@Шлек_народен за какви права говорим тук?Според мен става дума за мераци. :beer:
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот Шлек_народен » Съб Фев 11, 2012 1:05 pm

Гаранцията на повечето рамки е 5 години.Някои имат и повече.А за 2000 лв рамка, дали е нормално да има примерно 2 години гаранция? Ако са толкова...Друг е въпроса кой, защо и как е решил да даде толкова пари за тая рамка.Сигурно е имало кой да го посъветва! Може и тук да е прочел, колко е велика тая фирма! Преди 2-3 години тва се повтаряше на всяка страница - от "Рам" по-убаво нема! Не се променило и сега много май...
Последна промяна Шлек_народен на Съб Фев 11, 2012 1:17 pm, променена общо 1 път
Шлек_народен

Мнениеот did » Съб Фев 11, 2012 1:17 pm

:lol: :popcorn: :lol:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот prokalnatiq » Съб Фев 11, 2012 1:42 pm

Имаше един клип, в който някой казваше: "Кат не е Ram всичко се пука!" :D

Няма как да търсиш да ти сменят рамка с изтекла гаранция (за българска говоря). Иначе в другите държави, примерно в Германия, може и да го направят (на мен са ми сменяли неработещ километраж за не малко пари с чисто нов, а просто ги бях помолил да го оправят, не стига че бяха го подменили, а и само доставката до там платих). :agree:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот PtD » Съб Фев 11, 2012 5:09 pm

Странно къде си търси правата. Не бях наясно, че форумът продава рамки и издава гаранции за тях... :lol:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот dob111 » Съб Фев 11, 2012 5:18 pm

prokalnatiq написа:Имаше един клип, в който някой казваше: "Кат не е Ram всичко се пука!" :D

По закона за световното равновесие - щом е пълно с откровено манипулативни реклами(не само във вело сферата, а изобщо), тогава ще има, и е нужно да има, клиенти като автора на темата.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот dirtnewbie » Съб Фев 11, 2012 5:56 pm

Да, магазинанът БАС те е излугал, че имаш сиво вещество в главата си. Бах*ти малоумната тема.
Трети ден ти обясняват хората, че си карал РАМ, не Спейшалайзд. Не знам кво ревеш?! Хората карат рамки за по 5-6 бона 2 години и ги чупят, а ти, дето си "БАЙКЪР", караш твоята РАМка 4 години и после даже ревеш, че се е скършила. Тва за мене си е рекорд, даже. :dontknow:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Мнениеот Шлек_народен » Съб Фев 11, 2012 7:42 pm

dirtnewbie написа: Хората карат рамки за по 5-6 бона 2 години и ги чупят...

И ква марка са тия рамки? Нема значение, предполагам, че фирмата вече е фалирала :))
Колко хора карат по за 5-6 бона рамки? Ако е състезател - спонсора има грижата. Ако сам си я е купил...Кво бачка баща му? Цар?
Не, че няма хора, дето работят и могат да си позволят подобна сума за рамка, ама едва ли имат толкова време да карат, че да я строшат :))
А и ако дадеш още 40-50 левa и "Мерцедес" може да си купиш.По на сметка е - повече от две години ще изкара :)
Шлек_народен

Мнениеот PtD » Съб Фев 11, 2012 11:44 pm

Шлек_народен написа:А и ако дадеш още 40-50 левa и "Мерцедес" може да си купиш

:lolup:

Шлекчо, ти да не работиш в редакция "Хумор, сатира и забава"?
Аватар
PtD

Мнениеот Pupinator » Нед Фев 12, 2012 9:28 am

Абе хора!!! Не ви ли станало вече ясно, че велосипеда и всяка част по него (включително и рамката) са КОНСУМАТИВ, който има определена, предвидена от производителя, продължителност на живота. Тази продължителност обикновено е 2 години, защото толкова е минимума по закон в ЕС.

Че ще си купите кола за 5000 лева - купете си бе! Ама защо не направите правилната съпоставка - Ти за 5000 лв си купуваш ЧИСТО НОВ висок клас велосипед за спускане с гаранция от две или повече години и после го сравняваш с 10+ годишен среден клас автомобил или 15+ годишен висок клас автомобил, без каквато и да е гаранция за произход и употреба (освен че е нов внос). Нека направим следния разбор - ако си купите ЧИСТО НОВА кола - висок клас тя ще струва около 100 000+ лв. За да може тази кола да се експлоатира в условията на екстремен оффроуд или пистови състезания трябва да се купят части на стойност около още 100 000+, за да се подменят оригиналните. Тук идва голямото "НО" поради начина на употреба на автомобила, тези части (в части включвам и самия автомобил) неминуемо ще се износят и счупят много по-бързо отколкото ако колата се кара само по асфалт и се експлоатира по очаквания за един автомобил начин.

Ако някой смята, че велосипедния спорт е скъпо хоби, аз ще му кажа - Да, скъпо е за теб! Ако не си готов за разходите - по-добре не се захващай. Но това важи и за всеки спорт... освен Шаха може би.

Ако тази тема не е шега направо съм потресен от нивото на което се намира Форума!

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот Шлек_народен » Нед Фев 12, 2012 10:53 am

Pupinator написа:Ако някой смята, че велосипедния спорт е скъпо хоби, аз ще му кажа - Да, скъпо е за теб! Ако не си готов за разходите - по-добре не се захващай.

Да, скъпо хоби е и такова го правят подбни изказвания!
Не може да си строшиш качествено главата, ако колелото ти не струва поне 10 бона...
И кое точно стува тая купчина пари? Алумин дето е 8лв килото ли? Срува, щото има хора, дето обясняват как някакви "супер тхнологии" се ползвали, за да се направи една бурма ...щото не колело се прави, ами совалка, едва ли не... И понеже, повечето хора им е щръкнала спицата от главата, та са готови да плащат луди пари за части.И за надписи по тях.Стига да има кой да ги светне, коя точно джаджа е най-най...
Та, има една приказка за тая работа-за лудия и зелника!
И кво точно е нивото на форума? Нещо са кът милионерите ли? Странно, за последната година са се увеличили със около 100 броя у нас.Абе, не знаят ли тея хора за форума, и за "велосипедния спорт"?
Повечето неща се правят в Китай и околията.Като им лепнат някой надпис фирмите и цената им става астрономическа.Същите неща се продават и в нета, без срикерите.На съвсем други цени. Само един пример -карбонова рамка - с надписи 1500 евро, без тях 200 евро ....за алуминиевите няма кво да говорим.
Между другото - състезателите карат това, което им даде спонсора и за което им плащат, да го релкамират.Има у нас отбори, дето си тренират с доста скромни колела.Толкоз им е бюджета.Но и със тези "бракми" ще стъжнят живота на бошинството любители на "велосипедния спорт".Та, не колелото прави колоездача! Най-скъпите колела се карат от "любителите".
Шлек_народен

Мнениеот bdz43r » Нед Фев 12, 2012 12:12 pm

Купуваш си "алумин" по 8 лв килото и си произвеждаш сам части, че може и да си организираш серийно производство и да продаваш... за без пари.
Ако не можеш - търсиш наготово и плащаш. Пък никой не те кара да си взимаш карбонови рамки с надписи.

Шлек_народен написа:Та, има една приказка за тая работа-за лудия и зелника!
Да, ти си лудия. Не купувай и ще стъжниш живота на производителя и ще пусне рамката с надписите за 100 евро.
Аватар
bdz43r

Мнениеот boian » Нед Фев 12, 2012 12:37 pm

Ама моля ви как може такова нещо една рамка да издържи само 4 години и да се счупи БЕЗОБРАЗИЕ аз имам един RAM dh той е САМО на 7-8 години и се счупи ЧШШШШШШШШШШШШШШ АЛООООООООООО ИЗКАМ СИ ПАРИТЕ

До автора: Колко мислиш че издържа една рамка това че си дал толкоз пари не означава ,че е вечна при каране горе доло толкова и е живота.А и по другата ти тема не си прав по твоя принцип излиза че всички търговци са измамници да ти го поясня нагледно рамката струва в магазина 2000 лева те я поръчват от Тайван(и понеже не можеш да поръчаш 1 рамка само понеже е завод ,а трябва количество пак пари) там тя е 500 лева да тия докарат до тук също струва пари след това отиваме на наем на магазина в който ще се излага заплати на работниците осигуровки ток и т.н.И реално погледнато от тия пари дето ти казваш излиза една доста по малка сума.Надявам се че си схванал за какво става въпрос :D
TheAnimal: Бирата и пуканките свършиха аз минавам на ракия :popcorn: :drunk:
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Фев 12, 2012 1:05 pm

Е щом часът е бил 14:15 няма нищо учудващо в това,че ти се е сцепил "УНИКАЛНИЯТ" RAM !
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот Шлек_народен » Нед Фев 12, 2012 2:10 pm

boian написа:да ти го поясня нагледно рамката струва в магазина 2000 лева те я поръчват от Тайван(и понеже не можеш да поръчаш 1 рамка само понеже е завод ,а трябва количество пак пари) там тя е 500 лева да тия докарат до тук също струва пари след това отиваме на наем на магазина в който ще се излага заплати на работниците осигуровки ток и т.н.

Tова обяснение е дадено доста по-детайлно в другата тема.
Обаче, има едно "но"! Абе тия, дето правят рамката, те немат ли заплати ,не плащат ли ток, данъци, наеми...Те на къра ли ги правят рамките,по дърветата ли ги берат? Значи, за да произведеш нещо е по-малък разхода, отколкото да го продадеш? И то поне 3 пъти...Така ли излиза? Ей,това, търговците, живи да ги оплачеш! Да, сложна работа е това, боядисването ....не е като да нарежеш 10-15 тръби, да им направиш разните му там профили, да ги събереш със около 2 метра заварки...кво толкова.Имало роботи (щото те без пари ги дават роботите, и те по дърветата растат), на китайците/тайванците заплатите били ...Е, да докараш цвят си е философия,изкуство...учи се в академията.На бояджията заплатата е колкото на Обама.А пък на склададжиите и продавачите- двойни ! И тока ни е скъп тука, за тва пак ще го дигат :))А за наемите да не говорим :bowdown: Макар че, за кво точно се плащат наеми...може би купувача плаща наем за времето, което е престояла рамката в магазина, преди да мине да си я прибере :)
Ако седне човек, по-подробно да смята, ще излезе, че му продават въпросната рамка със 8 лева и 45 стотинки по-евтино!
Та, един съвет към притежателя на счупената рамка:
-Тихо!Ще вземат да те чуят, да си направят сметките и ще олекнеш още - със въпросните 8.45 лв!Та, умната - на кяр си!
Шлек_народен

Мнениеот Pupinator » Нед Фев 12, 2012 2:46 pm

ОК Шпек. Щом е толкова лесно - направи го! Щом ти имаш начина - покажи ни, че работи и започни да печелиш пари от това. Докато не го направиш САМ - нямаш право да говориш!

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот PtD » Нед Фев 12, 2012 3:44 pm

Шлекчо разбира от търговия, от производство. Чудно само защо не се е хванал с тях, да изкара яките кинти като подбие цените на тия търговци и на тия производители. :8D:
Аватар
PtD

Мнениеот boriss13 » Нед Фев 12, 2012 4:46 pm

PtD написа:Шлекчо разбира от търговия, от производство. Чудно само защо не се е хванал с тях, да изкара яките кинти като подбие цените на тия търговци и на тия производители. :8D:

Нищо не разбираш!Той е истински търговец, и в качеството си на такъв мрази нелоялната конкуренция, и за това няма да направи такова нещо никога!!! :)
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Gen4eca » Нед Фев 12, 2012 5:52 pm

Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот TheAnimal » Нед Фев 12, 2012 6:22 pm

boian написа:TheAnimal: Бирата и пуканките свършиха аз минавам на ракия :popcorn: :drunk:

Боянчооо, ай не дърпай Животното за опашката, молим та :smash:

Тая тема много задълба, а беше почнала така забавно :popcorn:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот boian » Нед Фев 12, 2012 9:28 pm

:popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :drunk: :drunk:
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот kubetata » Нед Фев 12, 2012 9:58 pm

Отивам към магазина, някой да иска пуканки или бира?
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот CaXky » Нед Фев 12, 2012 10:01 pm

kubetata написа:Отивам към магазина, някой да иска пуканки или бира?

Ти закъсняваш, вече всички се снабдихме. :popcorn:
Изображение
Изображение
Аватар
CaXky

Рейтинг: 1139

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла