Dartmoor Hornet vs. Sprint Blockhead

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dartmoor Hornet vs. Sprint Blockhead

Мнениеот boevvw » Пет Фев 17, 2012 9:24 am

Здравейте .. ! Чудя се коя рамка да си взема мисълта ми е .. да не давам много пари за твърдак, защото аз като си зема една от двете рамки ще сложа една вилка с минимум 180 ход .. и след това ще си купя една мекица .. Чудя се коя рамка да си взема понеже съм сигурен че ще си сменя рамката с мекица аа искам една от двете рамки да ме издържи няколко месеца докато събера пари ... искам мненията ви :) Понеже съм си изчислил всичко хорнета с чашки и колче ми излиза около 470 лева, а блокхед-а ми излиза около 250 лева с всичко :crazy: Поздрави от Добрич :beer:
boevvw

Рейтинг: 1163

Re: Dartmoor Hornet vs. Sprint Blockhead

Мнениеот kriisoo » Пет Фев 17, 2012 9:42 am

Ако имаш парите за Hornet взимай него :agree: .
Рамката си е предназначена за FR. ГЕометрия всичко е много по измислено отколкото на шитхеда. От към здравина също Hornet-a би трябвало да е по-удачният избор.
И двете рамки гаранционно не покриват 180-200 ход, но със сигурност не е като никой да не ги е карал с такива вилки.

:beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот boevvw » Пет Фев 17, 2012 9:57 am

ами ако добавим и Клаймбър ? за нея какво ще кажете ?
boevvw

Мнениеот boevvw » Пет Фев 17, 2012 10:00 am

kriisoo написа:Ако имаш парите за Hornet взимай него :agree: .
Рамката си е предназначена за FR. ГЕометрия всичко е много по измислено отколкото на шитхеда. От към здравина също Hornet-a би трябвало да е по-удачният избор.
И двете рамки гаранционно не покриват 180-200 ход, но със сигурност не е като никой да не ги е карал с такива вилки.

:beer:

това казвам .. че се опитвам да спестя пари ... а чувам и виждам че май блокхед-а и хорнета са с една и съща здравина :dontknow:
boevvw

Мнениеот Bolverk » Пет Фев 17, 2012 12:55 pm

Ами с 180мм. и повече ход на вилката и двете, ще са с високо средно с неудобни ъгли и тн. При такива положения принципно бих ти казал да не пропиляваш някакви пари и да си изчакаш и направо да си вземеш меката рамка (и без това времето навън е точно за каране). Но при поставен въпроса по този начин - Вземи по-евтиното ! Просто така или иначе се опитваш да прецакаш рамката, чашките, вилката, себе си и геометрията на колелото и в двата случая така, че е по-добре поне да спестиш някой лев.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот boevvw » Пет Фев 17, 2012 7:06 pm

Bolverk написа:Ами с 180мм. и повече ход на вилката и двете, ще са с високо средно с неудобни ъгли и тн. При такива положения принципно бих ти казал да не пропиляваш някакви пари и да си изчакаш и направо да си вземеш меката рамка (и без това времето навън е точно за каране). Но при поставен въпроса по този начин - Вземи по-евтиното ! Просто така или иначе се опитваш да прецакаш рамката, чашките, вилката, себе си и геометрията на колелото и в двата случая така, че е по-добре поне да спестиш някой лев.

на себе си няма да навредя много защото аз ще я сменя с нещо меко така или иначе ... :beer:
boevvw

Мнениеот Ozzie » Пет Фев 17, 2012 8:34 pm

ще си навредиш бре, на джоба си ще си навредиш най- вече :thumb:
Ще се ръснеш нек'ви кинти за рамка, която я оцелее, я не. Ако оцелее, имаш шанс да си възстановиш голяма част от сумата която си дал за нея. Ако не оцелее, шанса да вземеш някакви пари от нея клони към нула.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Jumpup » Пет Фев 17, 2012 9:08 pm

Dartmoor Hornet-а може и да издържи на 180 мм вилка докато вземеш мека рамка. :dontknow: Както казава колегата Ozzie ``...имаш шанс да си възстановиш голяма част от сумата която си дал за нея.`` А аз бих добавил ако не издържи в пунктовете за цветен метал изкупуват хАлумин (рече бай мангал) и пак няма да си съвсем вътрешно. :rofl:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот bikera » Пет Фев 17, 2012 10:50 pm

Според мен horneta е правиният избор!
Аватар
bikera

Рейтинг: 1146

Мнениеот styanski » Съб Фев 18, 2012 11:49 am

По-добре вземи блокхеда защото няма да те е яд толкова като сцепиш рамката(ако въобще я сцепиш), познавам едно момче дето караше неговата с 203 мм след това смени с 160мм и после пак мина на 203 мм и на рамката нищо и нямаше а беше карана много агресивно :) надявам се да съм ти помогнал
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот boevvw » Съб Фев 18, 2012 12:38 pm

styanski написа:По-добре вземи блокхеда защото няма да те е яд толкова като сцепиш рамката(ако въобще я сцепиш), познавам едно момче дето караше неговата с 203 мм след това смени с 160мм и после пак мина на 203 мм и на рамката нищо и нямаше а беше карана много агресивно :) надявам се да съм ти помогнал

един човек който ме е разбрал ... :beer:
boevvw

Мнениеот clkgtr06545 » Съб Фев 18, 2012 7:34 pm

styanski написа:По-добре вземи блокхеда защото няма да те е яд толкова като сцепиш рамката(ако въобще я сцепиш), познавам едно момче дето караше неговата с 203 мм след това смени с 160мм и после пак мина на 203 мм и на рамката нищо и нямаше а беше карана много агресивно :) надявам се да съм ти помогнал

Виш сега много хора бъркът агресивно каране с каране в града и по парковети , така че се замисли това момче как е карало , защото едно е да караш агресивно :eyebrow: а друго е да си мислеш че караш агресивно :nono: . И мога да ти гарантирам , че шихтета ако не се сцепи отпред с вилка 180 ход (това зависи от доста фактори , като това как караш , колко тежиш, целия ход ли си прави вилката и т.н.) , но съм сигурен че с този челен ъгъл дропалтите за 1,2 седмици ще се откъртят.
Според мен автора на темата да си вземе хорнета , защото:
- е предназначена за FR и по тежки дисциплини
- гаранцията и покрива повече ход
- при по висока вилка има доста по добра геометрия , тъй като е направена за по-големи вилки.
- Много по красива е от шихтета
- И все пак DARTMOOR е световно известна марка и е в пъти по добра от SPRINT (имат 4-5 що годе свестни рамки , като другото са боклуци)
И можеш да караш hornetа много повече с вилка с 180 ход , а когато си вземеш мекица може да я продадеш и да си въстановиш доста голяма част от парите
Дано съм ти помогнал !!! :beer:
clkgtr06545

Рейтинг: 1132

Мнениеот styanski » Съб Фев 18, 2012 8:28 pm

clkgtr06545 написа:

.?!

Виж кво, това момче съм го виждал как кара, минавал е Боровец, Сопот и тук в Шумен имаме едно трасе което се нарича ''Мечката'' и има 2-3 метров дроп и той го минава без проблеми също така и вилките бяха Manitou Travis Triple 2008, Marzocchi 66 ATA патрон и BoXXer 2009 така, че като незнаеш не се обаждаш ;) Също така Хорнета не е препоръчано да се кара с 160мм, та даже производителите не са сигурни, че ще издържи на 150, а и ако вземе спринта и го сцепи няма да го е яд толкова, а и ще спести пари за меката рамка ;)
ALTAFINI написа:
По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!
Изображение
Аватар
styanski

Рейтинг: 1091

Мнениеот clkgtr06545 » Съб Фев 18, 2012 9:29 pm

styanski написа:
clkgtr06545 написа:

.?!

Виж кво, това момче съм го виждал как кара, минавал е Боровец, Сопот и тук в Шумен имаме едно трасе което се нарича ''Мечката'' и има 2-3 метров дроп и той го минава без проблеми също така и вилките бяха Manitou Travis Triple 2008, Marzocchi 66 ATA патрон и BoXXer 2009 така, че като незнаеш не се обаждаш ;) Също така Хорнета не е препоръчано да се кара с 160мм, та даже производителите не са сигурни, че ще издържи на 150, а и ако вземе спринта и го сцепи няма да го е яд толкова, а и ще спести пари за меката рамка ;)

Виж кво, първо мога да ти кажа , че производителите са нъпълно сигурни , че ще издържи 150 ход ( ето ти линкче за справчица http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... ct_id=1438) :deal: и обърни внимание на ето това надписче Препоръчителен ход на вилката: 100-150мм . Ето ти и снимчици на хорнета в действие http://www.pinkbike.com/photo/list/?dat ... net&page=6 :evil: . Относно шихтета възможно е да издържи тези вилки , но вероятноста да се сцепи е много по-голяма (изглежда момчето знае как да се приземява и за това не са се спукали челото и ушите въпреки , че е въпрос на време с този ротор и с тези вилки). Също така ако може сподели теглото на карача на шихтета.И накрая ще кажа , че ако авторът има парите за хорнета да си вземе него след това може да си възвърне голяма част от тях.Вариянта с C1 или шихтет е одачен , но ако вилката и 160 и ротора отзад и не повече от 185. Ако надвишиш хода на вилката с повече от 160 или размера на ротора и не знаеш как да падаш при скокове има голяма вероятнос да ги съсипеш.Успех с избора и дано съм ти помогнал :beer: .
clkgtr06545

Рейтинг: 1132

Мнениеот VOLATGE » Съб Фев 18, 2012 9:49 pm

И двете рамки ще издържат временната им употреба. Въпросът е дали искаш да се уръсиш за скъпата и по-качествена рамка или да минеш тънко вземайки не чак толкова хубава, но също добра рамка.
С това смятам, че темата се изчерпа!
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот kriisoo » Съб Фев 18, 2012 10:48 pm

Вземи си по-евтина рамка докато събереш парички или ти дойде меката рамка не знам каква ти е историята. Ако и се случи нещо 100% ще се намери кой да ти я завари и сложи някаква подсилка. И без това рамката ще е съсипана поне няма да ти пука :beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот Admin » Нед Фев 19, 2012 12:02 pm

@clkgtr06545
Имаш последно предупреждение за правопис - ако не вземеш мерки и не започнеш да пишеш значително по-грамотно, мненията ти ще изчезват, докато се научиш. Хващай речници и учебници, щото положението е трагично.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот downhill biker » Вто Фев 21, 2012 6:51 pm

Взимай хорнета аз си подмених рамката с тази новата която излезе модел 2012 със tapered чело reccomended входа е 150 но аз я карам със 160 така че не умувай ми взимай HORNETA
downhill biker

Рейтинг: 1185

Мнениеот boevvw » Вто Фев 21, 2012 7:18 pm

downhill biker написа:Взимай хорнета аз си подмених рамката с тази новата която излезе модел 2012 със tapered чело reccomended входа е 150 но аз я карам със 160 така че не умувай ми взимай HORNETA

преди си карал 2011 така ли ?
boevvw

Мнениеот madurttoo » Вто Фев 21, 2012 10:30 pm

Взимай хорнета много по удобна е от спринта :agree: :agree:
Аватар
madurttoo

Рейтинг: 1121

Мнениеот dhbikera » Сря Апр 25, 2012 5:58 pm

Какво да ти кажа Dartmoor си е Dartmoor , Sprint си е Sprint ти прецени кое е по хубаво :) :beer:
dhbikera

Рейтинг: 1200

Мнениеот ДуХ » Сря Апр 25, 2012 6:56 pm

dhbikera написа:Какво да ти кажа Dartmoor си е Dartmoor , Sprint си е Sprint ти прецени кое е по хубаво :) :beer:

:rofl:
Изображение
ДуХ

Рейтинг: 1175

Мнениеот arsenala5 » Чет Май 03, 2012 9:36 pm

Не слушай хората, че било по-добре да спестиш малко пари. Ще дадеш 150-200лв. отгоре, но ще бъдеш много благодарен за това. Карам блокхед от достатъчно дълго време и ти казвам, че е по-добре да си вземеш Хорнет, защото:
1. Няма глупава извивка на седалковата тръба и е много по-удобна за въртене.
2. Издържа и на най-големите вилки и шанса да я повредиш сериозно е минимален.
3. По-лека е и е по-устойчива на усукване.
4. Ще има по-приличен челен ъгъл и средно с голяма вилка.

П.С. Това е съвет от човек, който от 1г. кара Блокхед с доста добри части и се е качвал на рамки подобни на Хорнет-а.
arsenala5

Рейтинг: 1205

Мнениеот Fanatico » Чет Май 03, 2012 9:40 pm

arsenala5 написа:2. Издържа и на най-големите вилки и шанса да я повредиш сериозно е минимален.
3. По-лека е и е по-устойчива на усукване.
4. Ще има по-приличен челен ъгъл и средно с голяма вилка.

BULLSHITS
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот Rancid » Пет Май 04, 2012 2:25 pm

Определено Hornet. Рамката е пипната отвсякъде- геометрия, изработка, здравина :beer:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Aleks_DH » Съб Май 19, 2012 10:49 pm

Hornet-a е 100 пъти по-добър !!! Трябва да си :crazy: за да избереш Спринта .
Pain is temporary, glory is forever
Аватар
Aleks_DH

Рейтинг: 1173

Мнениеот fall_out » Нед Май 20, 2012 6:58 am

От цялата тема се разбира само, че не трябва да се купува от форума твърда рамка на старо.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот ivo_DH » Съб Май 26, 2012 10:02 pm

Ако вземеш блокхеда:
1. По-евтина = по-малко чакане за пари
2. След като я продадеш ще си напред с по-малко пари (ок. 100лв.)

Ако вземеш хорнета:
1. По-скъпа = повече чакане за пари
2. След като я продадеш ще си с повече пари в проекта за мекицата

Сам прецени... Ако търсиш съотношение цена:качество --> Блокхеда е твоята рамка :peace:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд