PtD написа:Не. Няма никакви реални предимства, а се ограничаваш в избора на главини и ротори.

vvvaaal написа:И се кривят доста по-лесно от обикновените.
SeSSion написа:Извинявай ти Къци ли си?

prokalnatiq написа:PtD написа:Не. Няма никакви реални предимства, а се ограничаваш в избора на главини и ротори.
Да, ограничаваш се, но печелиш тегло (при 1 и съща цена), и няма опасност да ти се развие някой от болтовете. Както и при често сваляне на ротори CL е много по-бързия начин.

porsche4456 написа:може да го направи с ножовка и глето.
vvvaaal написа:Ако ти тече би трябвало мястото, от където тече да е мазно освен ако не си я изкъпал.
Този въпрос го задай в магазина, от който си купил спирачката.bik3r_b0y написа:Гаранцията покрива ли го
geshmeka написа:Здравейте,може ли някои да ми обясни какво представлява главина на шлиц.Аз засега го разбирам така:със система "quick release".Ако греша моля да ме поправите
Любомир Ботушаров написа:Ще припомня, че венците на резба предствляват цял блок, който се навива върху главината и храповият механизъм, осигуряващ зацепване при движение напред и свободно движение в посока назад, е част от него. При венците на шлици храповият механизъм е в главината, поместен в специално тяло, което отвън е нарязано на стандартизирани жлебове (шлици), на които се нанизват зъбните колела. Един от тези жлебове е по-широк, така че да не остане място за грешка при монтажа. Тялото на свободното движение е с различна "дължина" в зависимост от това за колко скорости е предназначено. Размерът за 8 и 9 скоростни касети е еднакъв и в наши дни при планинските велосипеди се използва именно той. Все още е възможно, макар и рядко, да се срещнат и 7-скоростни касети (най-вече при по-стари байкове или пък при по-евтини такива) - при тях тялото на свободното движение е малко по-късо. Самите венци могат да са под формата на цял блок или сбор от един или повече по-малки блока (с по няколко зъбчатки) и едно или няколко самостоятелни зъбни колела. Когато ги нанижете на шлиците, в края се завива специална затягаща пръстеновидна "гайка", която държи венците на мястото им.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта