mrdaka: Иначе, ако ги съпоставиш при равно тегло на рамките, твърдака ще е "по-здрав".
konopr написа:еднакви други условия освен рамката
bobi108 написа:Чисто теоретично, твърдака би бил по здрав, поради монолитността на рамката! Ето, признах го!Що се отнася до клипа с пича с меката рамката Nikolai, аз лично с моята F7ца не бих имал смелостта да мина този терен
, което не означава, че по опитен карач и самото колело не биха се справили , но не вярвам и, че с Ц1то на драг задачата ще е по лесна, или по точно преминаването на този участък с твърдак, според мен, би било чиста проба мазохизъм!
nihonjin написа:Ако приемем че твърдак и мекица се движат по един и същ маршрут с една и съща скорост, то напреженията в мекицата са в ПЪТИ по-малки от тези в твърдака. Съответно, ако мекицата не е тотално сбъркана в дизайна или подбора на материали, тя е много по "здрава", разбирай издръжлива.
Stancho написа:при мекицата задната капла заради окачването е подложена на много по - големи удари, които колоездача не усеща. Така погледнато рамката може и да е по - здрава, но задната капла ще замине по - бързо отколкото при твърдака, защото както каза @Admin и аз не бих карал толкова бързо...
Stancho написа:това показа моя опит.
Admin написа:не говорим за равни условия на каране
Замислих се по темата понеже много хора се спускат с рамка drag climber по състезания в дисциплината за твърдаци, а като съм питал някой какво ще стане ако се мине през същото трасе с drag f7 са ми казвали, че ще стане на парчета, та се замислих. Както казах С1 ми изглежда по здравия вариант, ама знае ли човек. Не че мисля да си купувам Ф7 просто ориентировъчно
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта