Sram vs. Shimano SLX

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sram vs. Shimano SLX

Мнениеот VGC » Съб Мар 03, 2012 6:17 pm

Здравейтее
Много скоро ще сменям всичко по машинката, но въпроса ми е, както е споменато в по-горе, към коя марка да се насоча - Sram или Shimano SLX, а може би комбинация (говорим за еднакъв ценови диапазон). Ето комбинацията, което някак си съм измислил :D
-Задна главина - Х7 със срамски венци, верига и дерайльор Х7 но курбели, плочи(две) и декланшор SLX.
Ще се радвам на всякакво мнение и особено на по-опитните. :beer:
VGC

Рейтинг: 1225

Re: Sram vs. Shimano SLX

Мнениеот tisho » Съб Мар 03, 2012 7:17 pm

Сподели малко повече какво ти е колелото, как го караш и какво целиш с новите компоненти.
И двете марки имат страхотни компоненти и понякога е въпрос на "религия" кое точно да избереш,
но да ти помогнем ни дай отправна информация.
Аз например карам с Х7 монтаж откакто карам и съм много доволен що се отнася за цената на
тази категория и качеството и надеждността, която получавам. Горните класове са още по добри,
но мен ме устройва и Х7. От скоро имам и 10 скоростна система също базирана на Х7 дерейльор,
декланшор и команди, и 10-скоростна касета на СРАМ с такава верига и S1400 курбели.
Скоро разглеждах SLX модели и ми направиха добро впечатление и някой ден бих искал да
пробвам и тях. Но все пак трябва да се има предвид, че една продуктова група има разни "дребни"
разлики, та кажи към кои точно модели си се насочил.

Та така.
:beer:
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот VGC » Съб Мар 03, 2012 9:43 pm

Колелото е Ram HT2, а религията която досега изповядвам е шимано, но поради простата причина че купих цяло колело и не съм сменял много неща. Но сега, след рамката и вилката следва монтажа. Шимано ме привлече със серията SLX, които са на сравнително приемлива цена, а пък Срам си мисля за Х7, като при тях не съм запознат дотолкова с цените. Скоростите мисля да са 2х9/2х10, като тук играе роля цената. Стила ми на каране е доста обширен.. от крос-кънтри до по-агресивно каране което включва разни пътечки от сорта на DH(виражчета, коренчета ии маалки дропове) :D . Като цяло искам надеждни компоненти, които да оправдаят цената си с качество, здравина и може би лекота. Благодаря за помощта :beer:
VGC

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Мар 03, 2012 11:55 pm

Основната разлика е в усещането при смяна на скоростите и там на кой какво му харесва е субективно. В този клас каквото и да избереш все ще си доволен ; -)
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Нед Мар 04, 2012 6:24 pm

И според мен е въпрос на чиста религия тук, но лично аз бих си се насочил към Шимано, защото X7 серията малко ми бягаше откъм здравина за по - агресивно каране. Но да не пропускаме и факта, че карах от по - старите Х7 и сега може да е друга бира всичко. Сега съм с SLX и не мога да се оплача и грам от нищо. Единственото, което по ме привлича в Shimano е само Shadow технологията на задните скорости. Иначе за всичко друго мога да сложа знак равно при представянето им като продукти и здравина.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот joropc » Нед Мар 04, 2012 6:57 pm

Stancho написа:И според мен е въпрос на чиста религия тук.....
:agree:
...както и въпрос на това, как си свикнал да превключваш скоростите(както казва Pr3d4t0R).
Единият ми байк е изцяло с монтаж Шимано, другият е със Срам.Минавайки от първите към вторите ми беше много тегаво, заради липсата на на превключването в двете посоки при командите на Срам .Все още "пипам" лостчето по навик отзад.От друга страна скоростите при Срам включват значително по-бързо(ясно е защо) от шиманските, а дерайльорът е доста по-стегнат, но пък никога не съм имал проблем със същия при Шимано, който пък стои по-скрит, и съответно е по-неуязвим към "външни сътресения" :) .Сега, аз говоря за компоненти от по-висок клас от тези, за които пита авторът на темата, но при така зададеният въпрос, за мен SLX-a е по-доброто решение.Въпреки това, познавам сериозен карач, който премина от X7 на SLX, не защото е по-доволен от едните или другите, а така му дойде новият байк, и той казва, че не намира абсолютно никаква разлика между двете фирми, в този клас.Така че....въпрос на вкус.Компонентите и на Шимано, и на Срам, за които иде реч, са сериозни, и при полагане на нужните грижи за тях, ще се експлоатират дълго и безпроблемно. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот eMcKu » Нед Мар 04, 2012 7:39 pm

Ценови диапазон ?
От това по-добро, аз не намирам.
http://www.bike-components.de/index.php ... =29&order=
Успех !!!
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот G O G A T A » Чет Мар 22, 2012 9:04 pm

Може някои да не са съгласни със мене ,но все повече ми прави впечатление ,че средният клас компоненти на шимано като качество ,изработка и здравина клонят повече към високия клас а при срам средният клас, като качество ,изработка и здравина клонят повече към ниският клас компоненти . Е въпреки ,че съм стигнал до това заключение случи се и да направя компромис и ми наплетоха задна капла със Х7 главина :xx(:
Аватар
G O G A T A

Мнениеот G O G A T A » Пет Мар 23, 2012 11:14 pm

eMcKu написа:Ценови диапазон ?
Успех !!!

http://hot-cycles.com/products/Sram-XX- ... upset.html
А това дали е реално !
Аватар
G O G A T A

Мнениеот rarekin » Нед Мар 25, 2012 11:36 am

G O G A T A написа:
eMcKu написа:Ценови диапазон ?
Успех !!!

http://hot-cycles.com/products/Sram-XX- ... upset.html
А това дали е реално !

Да. Въпросът е, защо ти е да си купуваш надценени велокомпоненти?

Ontopic: SLX
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Plamen_EM » Вто Мар 27, 2012 2:06 am

Надценени ... По-скоро бих казал, че не съм ги виждал на по-изгодна цена.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот rarekin » Сря Мар 28, 2012 11:39 pm

Plamen_EM написа:Надценени ... По-скоро бих казал, че не съм ги виждал на по-изгодна цена.

Не става въпрос за обявената цена, а за качеството на повечето компоненти от серията. Цената е повече от добра.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Plamen_EM » Чет Мар 29, 2012 12:44 am

Не познавам Shimano и не бих могъл да сравнявам. Но спрямо Х0, ХХ е доста по-добър. Сравнено на живо, не по числа из интернет. И са сериозни разлики, не е само в теглото. Дискове, курбели, венците, особено задните ... И не на последно място, сложиш ли ХХ приключваш с колебанията за подмяна на разни части от монтажа.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот markovo » Нед Апр 01, 2012 11:02 pm

Карам SLX от година,че и повече,само мога да ги хваля!
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Мнениеот mover » Вто Апр 03, 2012 7:34 am

G O G A T A написа: http://hot-cycles.com/products/Sram-XX- ... upset.html
А това дали е реално !

rarekin написа: Да.

- @rarekin, Може ли да те запитам, как разбра, че е реален този "магазин" на адрес:
North Sumatera - Indonesia
- Пазарувал ли си оттам?

НЕ БЪДЕТЕ ЛЕКОВЕРНИ!

Originally Posted by adiboy:
hi mate, its definately a scam. I just lost $6100. Not feeling great, ouch !!!!
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот rarekin » Чет Апр 05, 2012 9:38 pm

mover написа:
G O G A T A написа: http://hot-cycles.com/products/Sram-XX- ... upset.html
А това дали е реално !

rarekin написа: Да.

- @rarekin, Може ли да те запитам, как разбра, че е реален този "магазин" на адрес:
North Sumatera - Indonesia
- Пазарувал ли си оттам?

НЕ БЪДЕТЕ ЛЕКОВЕРНИ!

Не, не съм пазарувал и нямам намерение. Предложението съществува, това е, което съм потвърдил. Оттам нататък всеки си преценява на какво да вярва и откъде да купува. По принцип има белези, по които можеш да се ориентираш, дали сайта е истински - с какви начини за плащане работи (повечето имат PayPal и приемат доста голям набор от кредитни/дебитни карти), дали имат телефони за обратна връзка, дали предлагат артикули с относително ниска стойност (повечето измамни сайтове имат само скъпи артикули) и т.н. Цената е само един от факторите, които трябва да се следи и, в случая с азиатските онлайн магазини, човек изцяло трябва да ги зачеркне, ако приеме, че прекалено ниските цени са знак за измама.
rarekin

Назад към All Mountain/Ендуро продукти