VOLATGE написа:http://www.technopolis.bg/b2c/details/517554/P11010101/Laptop-ACER-AS5750G-2433G75MNRR Ами този?
vvvaaal написа:3-тият ти препоръчах и аз. Купи го от магазин специализиран по тези работи. Повярвай ми, струва си. А и червеното не виждам с какво е "момичешки" цвят. По скоро е по-стилен.
VOLATGE написа:и 2-ри компютър, от който да свалиш OS-а.
PtD написа:VOLATGE написа:и 2-ри компютър, от който да свалиш OS-а.
Даже и това не е необходимо. Може да буутнеш някоя Live DVD дистрибуция на Linux, да свалиш каквото ти трябва и да си го изпечеш на bootable DVD.
dirtnewbie написа:Ще се опитам да го перефразирам с мои думи. Записвам уиндоус или Линукс на диск, слагам го в компа и отварям буут менюто?
PtD написа:dirtnewbie написа:Ще се опитам да го перефразирам с мои думи. Записвам уиндоус или Линукс на диск, слагам го в компа и отварям буут менюто?
Има много варианти, от които единият законен е: отиваш в магазина, купуваш си Windows 7, те ти дават bootable DVD, слагаш си го в DVD drive-a на лаптопа и стартираш. Другият законен е да си го купиш с предварително инсталирана OS.![]()
И да, аз ползвам легален Winbloze, колкото и да ме боли сърцето като давам кинти на M$.
qwerty42 написа:Хмм, много странен съвет за лаптоп без видео... Аз никога не бих си купил лаптоп без видео карта. Колкото и "леки" игри да играе, все пак ще играе игри. А лаптопа с вградена карта не става за нищо...
PtD написа:И да, аз ползвам легален Winbloze, колкото и да ме боли сърцето като давам кинти на M$.
bluskanie написа:PtD написа:И да, аз ползвам легален Winbloze, колкото и да ме боли сърцето като давам кинти на M$.
Тук въпросът е решен. В големите онлайн и неонлайн магазини НЕ можеш да си купиш лаптоп без уиндоус инсталиран, така че... боли-не ноли - плащаш и заминаваш
dirtnewbie написа:Аха, ясно. А Вие можете ли да кажете нещо за горните 2 лаптопа? Кой е по-добрият?
qwerty42 написа:Второ - За 1000лв, ако се хване промоция се намира същият този дел, който ти си посочил (но в други сайтове), само че с 1гб NVIDIA GeForce GT 525M, което е по-добро от което и да е вградено видео за тези пари. Още 30 лева за охлаждаща подложка няма да са му много в повече. И за неудобството, че няма да може да играе игри докато е в леглото, а само да сърфира в нета (както аз правя в момента от абсолютно същият модел) ще може да играе на бюро/маса най-новите игри.
dirtnewbie написа:...
Аха, ясно. А Вие можете ли да кажете нещо за горните 2 лаптопа?Кой е по-добрият?
hrissim написа: матов дисплей със светодиодна подсветка - това е много важно и щадящо зрението!;
bluskanie написа:... Fry's ...
taurus13 написа:Не знам, не ги разбирам тия отношения, ама от ядене да се пести за компютър. Виж, ако ти дават някви джобни дето да си ги харчиш за глупости ОК, ама да не ядеш от сутрин до вечер. Аз ако бях родител, не бих допуснал такова нещо.
То иначе парите, както и да ги гледаш майка ти все ги дава.Купи си което ти харесва, компютърът е учебно пособие в днешно време и не може без него да се върви напред, но за съжаление много родители са затруднени да осигурят това за децата си.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта