SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот fall_out » Пет Мар 23, 2012 7:44 pm

Това с firewall-а е много лоша идея.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Antares » Пет Мар 23, 2012 8:47 pm

fall_out написа:Това с firewall-а е много лоша идея.
Глупости! Много ми е любопитна обосновката ти.

Имаш ли представа по какъв абсурден начин работи вградения firewall на повечето домашен клас рутъри? И как реално не ти дава почти никаква защита. А доста редовно засича за опит за flood зареждането на много последователни изображения, каквото например е търсене в google images, сайт с повечко снимки/картинки като PB? И бати кефа - зареди ти 3-4 картинки и натаък почва да филтрира, филтрира, филтрира...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gasolin » Пет Мар 23, 2012 8:48 pm

Antares написа:
fall_out написа:Това с firewall-а е много лоша идея.
Глупости! Много ми е любопитна обосновката ти.

Имаш ли представа по какъв абсурден начин работи вградения firewall на повечето домашен клас рутъри? И как реално не ти дава почти никаква защита. А доста редовно засича за опит за flood зареждането на много последователни изображения, каквото например е търсене в google images, сайт с повечко снимки/картинки като PB? И бати кефа - зареди ти 3-4 картинки и натаък почва да филтрира, филтрира, филтрира...

May the nerd wars begin.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Antares » Пет Мар 23, 2012 8:58 pm

Всяко нещо, което не разбираш на тема компютри ли е nerdism?
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Пет Мар 23, 2012 9:02 pm

Заглавие: Тема за кратки въпроси

FastBiker написа:
Downhill_01 написа:http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/246720_214740421899060_100000893122401_641695_3994359_n.jpg някой може ли да ми каже какъв е модела на тази вилка .. Знам че е Manitou обаче модела не знам

На мен ми прилича на най-прост XCR с обърнати ботуши!

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Прав е бил един човек, дето беше забъркал нещо за вселената, човечеството, глупостта и т.н.
:boggled:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dimochito » Пет Мар 23, 2012 9:10 pm

Gasolin написа:May the nerd wars begin.
:evil:

Tъй сме на тема рутери, нека и аз да помоля за съвет.
Рутера е D-link DI-524, като единственото "пипнато" нещо е сложената парола за ВиФи-то. Нищо друго не се различава от стандартните настройки.
Проблема е следния.
Свързвам се с телефона, но или не зарежда никоя страница, или след нормално зареждане, загубва връзка (телефона е свързан, но няма зареждане на страници). Оправя след повторно свързване към рутера. Такова нещо НЕ съществува, когато се свържа с училищния рутер, за това предполагам проблема е при мен?

пп. Пробвано е с 3 телефона. Проблема е все същия :V:
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот Gasolin » Пет Мар 23, 2012 9:36 pm

Antares написа:Всяко нещо, което не разбираш на тема компютри ли е nerdism?

:D Прав си - на повечето теми свързани хардуер съм абсолютен индианец. Просто е забавно как веднага изскачаш с 1000 сложни (и очевидно вярни) довода, за някво незначително изказване. SysAdminNazi style. :D :agree: Ама няма да си мерим нърдизма ся... нареждай си, който искаш. :D
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот fall_out » Пет Мар 23, 2012 9:41 pm

Няма значение кой какъв измислен рутер си е купил, не е здравословно да се препоръчва на всеки да си спира защитната стена на общо основание. Аз лично такива проблеми не съм имал на няколко различни рутера. Какви са тия рутери които ползвате?
Аватар
fall_out

Мнениеот azze » Пет Мар 23, 2012 10:31 pm

Влизам във ВиБокс.Виждам клип на Азис с 20 000 гледания и заглавие "ММА".Викам си "И тази тема ли подхвана бе?".Преглеждам коментарите - все положителни.Изпсувам на ум.Решавам да си пусна т'ва с изследователска цел.Търпя 15 секунди от текста.Спирам.Буквално се facepalm-ирам.Done.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Antares » Пет Мар 23, 2012 11:24 pm

fall_out написа:Няма значение кой какъв измислен рутер си е купил, не е здравословно да се препоръчва на всеки да си спира защитната стена на общо основание. Аз лично такива проблеми не съм имал на няколко различни рутера. Какви са тия рутери които ползвате?
Продължаваш да не даваш никаква обосновка на твърдението си.
Аз дадох. При това няколко човека потвърдиха, че съществуващ проблем е изчезнал при спирането му.

Та по скоро ми звучи, сякаш повтаряш като папагал казаното от други хора, без реално самия ти да си наясно защо.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот hitar_potter » Съб Мар 24, 2012 12:23 am

fall_out написа:Няма значение кой какъв измислен рутер си е купил, не е здравословно да се препоръчва на всеки да си спира защитната стена на общо основание. Аз лично такива проблеми не съм имал на няколко различни рутера. Какви са тия рутери които ползвате?

То и Winboze не е полезно да се ползва на общо основание ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Antares » Съб Мар 24, 2012 9:03 am

dimochito написа:Tъй сме на тема рутери, нека и аз да помоля за съвет.
Това, което се сещам е - пробвай от настройките на самия рутър да смениш канала, на който да излъчва. Може да се получават някакви смущения от съседски мрежи и да става мешаница, която да бърка по-слабите антени на телефоните.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Chroni » Съб Мар 24, 2012 11:04 am

Като се отворили тема Рутери да питам КАК мога да си сменя паролата защотот дадох рутера на доставчика и са сложили такава парола дето всеки я знае... И искам да я смена ма немога да намера от къде - гледам при гоогле и пак нестава
Карам Клаймбър - skype: johnni_walkers
Аватар
Chroni

Рейтинг: 1134

Мнениеот fall_out » Съб Мар 24, 2012 11:13 am

Antares написа:
Продължаваш да не даваш никаква обосновка на твърдението си.
Аз дадох. При това няколко човека потвърдиха, че съществуващ проблем е изчезнал при спирането му.

Та по скоро ми звучи, сякаш повтаряш като папагал казаното от други хора, без реално самия ти да си наясно защо.

Това са някакви частни случай, и обонсовката ти е свита да някой си модел китайски рутери. На сиско стената не работи така, както и на много други - като си толкова отворен кажи на кой рутер му работи така стената. Това е като твърдението, че чичо Пешо си е махнал и трите гърнета на колата и му върви много и сега всички трябва да го правят независимо дали карат лада или порше. И боза не ползвам, освен когата не се налага де.
Аватар
fall_out

Мнениеот Antares » Съб Мар 24, 2012 12:01 pm

Човек, на един кабелен модем и на още два domestic class рутъри съм оправял проблеми точно като съм махал защитната стена. Разбира се, че не си водя статистика на моделите машинария, които са ми минали през ръцете. Щото не са едно и две неща. Никой не ти говори за high end рутъри/firewall-и от класа на Cisco или Huawei. Едва ли някой от оплакалите се ползва подобен тип желязо. Вградения фърмуер на немалко от low end рутърите е с някакъв написан на две на три firewall, който не прави разлика между количество и качество и за него зареждането на множество изображения е DDoS атака.
Отделно дадох симптоми, които показват наличието на подобен бъгав firewall. Не карам всеки да си спира firewall-а. Така че моля те спри се с общите приказки.
Да, и продължаваш да не даваш конкретна обосновка защо е лоша идея да се спира този тип псевдо защитни стени.

И се пише случаИ! Научете го тоя език, д'ге!
Chroni написа:Като се отворили тема Рутери да питам КАК мога да си сменя паролата защотот дадох рутера на доставчика и са сложили такава парола дето всеки я знае... И искам да я смена ма немога да намера от къде - гледам при гоогле и пак нестава
За парола на рутъра или на wireless-а говориш?
Ако е за рутъра - търси системни настройки. System, Security нещо от сорта. В гугъл пиши конкретния модел на рутъра си, като търсиш. Знаеш, надявам се, как да достъпиш контролния панел? От там настройваш и wifi.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот boriss13 » Нед Мар 25, 2012 9:58 am

Айде и аз да се включа, преди две седмици на жена ми лаптопа спря да има нет.Пише че е кънектнат с рутера, ама нет йок.Иначе от същия рутер се кънектвам с телефона и ПЦ-то ми е кънектнато (с кабел) и нямам проблеми... Ебати, рутерчето е бюджетно левъл уан, изчетох де що имаше, ама предполагам че проблема е в лаптопа.Колкото до него, на всякъде, където съм пробвал други безжични няма проблем, само в къщи.Некви идеи? :look:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Antares » Нед Мар 25, 2012 11:40 am

Разгледай настройките на лаптопа. Скайп работи ли? Пробвай да ping-неш гейта. Ако не знаеш как:
start-run-cmd:
ipconfig /all
ще изплюе една кофа информация. Гледаш къде пише wireless и гледаш дали има някакви IP настройки. Ако има - пробваш ping <default gateway>. Ако връща пакети (тоест дава времето, за което е стигнал) - значи най-вероятно имаш проблем с DNS настройките на самия лаптоп. Ако не връща - начи връзка йок. Можеш да пробваш disable / enable на мрежовата карта. От там насетне - цената на час варира :^: От бутилка Туборг/час до ... :P
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 25, 2012 11:49 am

Antares написа:От там насетне - цената на час варира :^: От бутилка Туборг/час до ... :P

ехоооо, 'ко ще си предлагаш услугите чрез форума, шТи събираме комисионна :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот boriss13 » Нед Мар 25, 2012 4:27 pm

:beer: Ozzie и Antares по два Туборг-а, при първа възможност!!!Довечера се заемам с лаптопа... :(
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот kubetata » Нед Мар 25, 2012 4:49 pm

Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот vvvaaal » Нед Мар 25, 2012 5:05 pm

Първото не беше в България.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот prokalnatiq » Нед Мар 25, 2012 6:04 pm

Някакви мнения за тази марка/часовник: http://www.fashiondays.bg/product/vetta ... ch-371601/ . Ще бъде подарък за чичо ми, предишният му беше механичен, но нещо му се повредил механизма и избързвал с много (дал го за поправка, но не успели да го поправят). Търся издръжлив часовник (земеделец, и в същото време кмет е чичо ми), с метална верижка до около 200-250лв.

П.П. "Избягвайте драскане или удряне", това пише за поддръжката на часовника по-горе, знам че не е препоръчително да се удрят часовниците, с изключение на специализираните, но дали е толкова "крехък"?
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот Alpina » Пон Мар 26, 2012 12:39 pm

Проба, проба, 1, 2, 3...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот r1nftw » Вто Мар 27, 2012 10:51 pm

.png
(166.05 KiB) 90 пъти
И к'во?За дето казах къде е проблема( и после го реших) се получава минус :rofl: ?Яко.Този "някой" от хронологията по-горе съм аз.
Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот did » Вто Мар 27, 2012 11:15 pm

r1nftw написа:
.png
И к'во?За дето казах къде е проблема( и после го реших) се получава минус :rofl: ?Яко.Този "някой" от хронологията по-горе съм аз.

Не знаеш значението на думата "капла" и явно някой се е подразнил.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот r1nftw » Вто Мар 27, 2012 11:52 pm

Intel core i7 920 @4,1GHZ Sapphire HD7870 Ghz edition OC @1250/1600
Аватар
r1nftw

Рейтинг: 1244

Мнениеот climbera » Сря Мар 28, 2012 8:46 pm

"Цена за двете спирачки 220 лева едната 100 с коментар"
Е това го виждам за пореден път и немога да разбера логиката. :rofl:
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот boriss13 » Чет Мар 29, 2012 8:51 pm

Пешооооо, аре малко активност, порфавор!
Аватар
boriss13

Мнениеот vvvaaal » Пет Мар 30, 2012 12:33 am

Нещо напоследък няма какво да напиша в тоз' форум. Направо ви казвам лека нощ. :sleeping: :clap:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Antares » Пет Мар 30, 2012 10:15 am

boriss13 написа:Пешооооо, аре малко активност, порфавор!
Ако визираш мен... знаеш ли какъв ужас е да се пише с ръка и половина? Нагласям си една дъска върху краката, върху нея лаптопа и така. И шибаните ми палци постоянно натискат тъчпада и маркера се появява магически по средата на текста и почвам да си "редактирам" вече написаното и изпадам във
Изображение
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла