Лаптоп или настолен компютър

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Какво да си купя?!

Лаптоп
33
53%
Компютър
29
47%

Общо гласове : 62

Re: Лаптоп или настолен компютър

Мнениеот k0k0 » Съб Апр 07, 2012 7:46 pm

bikerider написа:Позволявам си да не се съглася... рисувайки с четка Nomad Compose върху купения днес за половинката iPad 3 / 64 GB ;)

Хвани един Wacom с някоя стабилна програма като Corel Painter 12 и тогава ще видиш какво е кеф ;]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот mulltex » Нед Апр 08, 2012 2:20 am

k0k0 написа:Хвани един Wacom с някоя стабилна програма като Corel Painter 12 и тогава ще видиш какво е кеф ;]

Какво общо има с темата за таблетите? Никой не е тръгнал да сравнява производителност на графични приложения между различните платформи.
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот PtD » Пон Апр 09, 2012 1:12 pm

bluskanie написа:Миналия месец пък си взех "НАЙ_ДОБРИЯ андроидски таблет" (УЖ) - ASUS Transformer Prime. Много се радвах първите няколко часа. Уникален вид има и на книга беше супер як. До момента, в който започнах да използвам апликейшъни, различни от тези, които показват колко е часа. Проблемът тук е повече в софтуера, но при истински мултитаскинг, тъпото лайно направо спираше да бачка, а уж това е предимството на ОС-а. Супер разочарован, преди 2 дни лайното замина на EBAY към новия балък, който сега тръпне да си го вземе от куриера.

Tука нещо не мога да се съглася. От 8 месеца ползвам оригиналния Transformer, с по-слаб хардуер и досега не ми е правил проблеми или да се е туткал нещо. Върху него се джиткат 3D игри от сорта на Shadowgun. A мултитаскингът при Андроид е по-особен, не е както при не-мобилна ОС. Ако си очаквал нещо такова, нормално е да си разочарован, но това е цената, която плащаш, за да може да работиш 4-5 дни на батерия без презареждане.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Апр 10, 2012 11:02 pm

bikerider, абе при ябълковите таблетки проблем с вървенето на софта няма. То няма при първия Ipad, ти ми говориш за 3. Направили са си софта да си върви на хардуера и това е. По-лесно е и за девелопърите, защото тестват само на една машина и ако върви - върви на всички ябълки :) Ама има други проблеми, за които не ми се говори, че някой от религиозните ще започне нова приказка ;)

Иначе викаш всичко било с атоми и т.н. Е кви атоми на таблетите бре? Говорим за андроидски таблети с qualcom-и и NVIDIA, чийто нови модели не отстъпват на аЙпадовите процесори. Ми че моя АСУС беше с TEGRA 3 - с 4 шибани ядра, та и още едно виртуално (или там каквото е) и всичко на 6 ебати и пак не става. И що не става? Ми щото няма написани хубави апове. Само като видиш WORD-а за APPLE и ти идва да се откажеш от Андроид завинаги и да се върнеш на WINDOWS (ако не си склонен да се пречупиш към APPLE). За тва чакам WIN8 на таблетка, за да видим кво става. Между другото имам вече девелопърска версия(от на брата работата) инсталирана на моя компир и тря ви кажа, че доста хубави неща се виждат, ама и доста лоши де. Ама това, което показват на изложенията е доста обещаващо. Аз лично мисля, че WINDOWS ще издухат всичко останало, както и досега правеха при настолните компютри. Първият знак за това са новите телефонина NOKIA(лумиа 7/8/900), които жънат големи успехи в сащ. Ма да не се задълбочавам, да не излезе, че ми плащат от майкрософт :)

PtD, ами твоя таблет спечели награди за най-добър таблет, хем е с доста по-куц (според тях) хардуеър от моя. Моя обаче не печели никакви награди, а само критики. То не бяха WI-FI проблеми (които са факт!), GPS проблеми, лагове и т.н. Плюс тва, не знам с какъв андроид го караш, ма моя се ъпдейтна до 4 Sandwich веднага след като го пуснах, та не знам как върви с по-стария. 3D игри... ми някои вървяха, ама някви тъпи, разрабоптени от Nvidia, за да си покажат коровете, ама пробвах REAL RACING HD2 (дето на IPAD върви като по масло) и щях да умра направо... то не може да се кара ебати, дори с бавните немски коли ))))) Вероятно трябваше да си взема TF101, като твоя, ама нали исках да е мега яката машина и се разочаровах зверски. Та така... оставих си лаптопчето да си ме топли и чакам развитие от Гугъл (или девелопърите на андроид) или чакам уиндоус :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Апр 11, 2012 8:31 am

bluskanie написа:PtD, ами твоя таблет спечели награди за най-добър таблет, хем е с доста по-куц (според тях) хардуеър от моя. Моя обаче не печели никакви награди, а само критики. То не бяха WI-FI проблеми (които са факт!), GPS проблеми, лагове и т.н. Плюс тва, не знам с какъв андроид го караш, ма моя се ъпдейтна до 4 Sandwich веднага след като го пуснах, та не знам как върви с по-стария. 3D игри... ми някои вървяха, ама някви тъпи, разрабоптени от Nvidia, за да си покажат коровете, ама пробвах REAL RACING HD2 (дето на IPAD върви като по масло) и щях да умра направо... то не може да се кара ебати, дори с бавните немски коли ))))) Вероятно трябваше да си взема TF101, като твоя, ама нали исках да е мега яката машина и се разочаровах зверски. Та така... оставих си лаптопчето да си ме топли и чакам развитие от Гугъл (или девелопърите на андроид) или чакам уиндоус :)

Значи, първоначално беше с Honeycomb, който редовно ъпдейтваха и нямах никакви проблеми с него. Ама се полакомих, като излезе официалният ICS update (пък и на съм девелопърче, трябваше ми target машина), та се ъпгрейднах, и... жива да не бях. То не бяха произволни рестарти, произволна загуба на звук и т.н. Сега чакам да ги фикснат тия неща, щото адски се нервирам, особено като знам как хубавичко и безпроблемно си работеше на Honeycomb. С което искам да кажа, че и при теб вероятно има доза firmware проблеми.

П.П. А от първа ръка мога да ти кажа, че проблеми със съвместимостта на ябълковите хардуери има. И са ми коствали няколко безсънни нощи и бели коси ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Други