Уродливо...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Уродливо...

Мнениеот silvertm » Вто Апр 03, 2012 8:43 am

Вижте го един от тия, дето пробутват промените в закона, какво мисли за "тия с колелетата":

http://tv-vratsa.bg/index.php?lang=bg&r ... 40%2Ft6419

Ето какво казва:
"Това са хора, които искат, ако може да ги гледат така отдолу горите и децата ни да не ходят в горите.
Категорично го заявявам, че хората, които работят и в Министерство на екологията и в Министерство на земеделието по това природосъобразно и законосъобразно управление на горите, разбират много повече от тоя с колелото, който го видяхте тука. Защото те искат едно единствено нещо - нали, никой да не стъпва в горите и някак си така да си ги имаме не знам като какво. Да ги гледаме ако може на картинка да ги нарисуват и да ги гледат децата. А в същото време виждате тези деца, които са тук, и затова мотото е такова - тези деца искат съоръжения, за да могат да се качат. Ето тука сме в подножието на Врачанския Балкан, прекрасни места има - не само за зимни, но и за летни спортове в горите, но абсолютно никаква инфраструктура. Защо? Защото се явил един с едно колело, ще размаха един плакат, и всички ние трябва да се съобразяваме с него."

Който е ходил във Врачански Балкан (а тоя говорящ боклук също е отраснал във Враца, по-точно в Паволче), ще разбере каква пошла демагогия плющи от видеото.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот agent_Jekov » Вто Апр 03, 2012 4:20 pm

Предпочитам да си карам НЕЗАКОННО колелото на Витоша, отколкото ЗАКОННО да се осере пейзажа. Живеем в България, стига наивни мечти и въздишки по Алпийските курорти, тук никога не се е действало по ясни правила, не се действа и няма и да се действа! Особено с индивиди като Цеко, Боко (и тн.) и по този престъпен начин (като например "честната" смяна на Тома Белев).
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот skiman » Сря Апр 04, 2012 9:16 am

skiman написа:
silvertm написа:. В Алпите няма нито един ски курорт в защитена територия.

Глупости. В същност трябваше да цитирам цялото ти мнение. В цялата тема само глупости пишеш.

Ето ти доказателството, което искаше.

http://media.snimka.bg/2287/010828563-big.jpg
Това на какво ти прилича? Отвори картата и дерзай сега.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот xargs » Сря Апр 04, 2012 10:03 am

agent_Jekov написа:Предпочитам да си карам НЕЗАКОННО колелото на Витоша, отколкото ЗАКОННО да се осере пейзажа. Живеем в България, стига наивни мечти и въздишки по Алпийските курорти, тук никога не се е действало по ясни правила, не се действа и няма и да се действа! Особено с индивиди като Цеко, Боко (и тн.) и по този престъпен начин (като например "честната" смяна на Тома Белев).

Е ти пък, гледай като го приемат закона, как за две години вече ще ни викат Балканската Швейцария :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
xargs

Мнениеот silvertm » Сря Апр 04, 2012 11:04 am

skiman написа:Ето ти доказателството, което искаше.

http://media.snimka.bg/2287/010828563-big.jpg
Това на какво ти прилича? Отвори картата и дерзай сега.

- Прилича ми на много неадекватна на темата и търсеното "доказателство" снимка.
Защо, на теб на какво ти прилича?

http://mappery.com/map-of/Nockberge-National-Park-Map
silvertm

Мнениеот mentalhead » Сря Апр 04, 2012 12:24 pm

mixi написа:Здравейте!
Гледам и чета, но не разбирам защо във всеки форум се дъвче едно и също. Без гори няма да останем (за сега), не строенето на съоръжения и лифтове вреди на планината, а нейното безразборно изсичане (Родопите). Когато манго изкарва камиони с дървен материал еколози и природозащитници-мълчат, защото пресата не шуми (не е модерно и атрактивно), когато някой иска да строи лифт- същите вдигат шум до небесата. Какъв е смисъла не разбирам?

Май наистина не разбираш. Безразборното изсичане на гората е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и е ангажимент на изпълнителната власт да се следи за спазването на забраните. Изсичането на горите за писти, лифтове и т.н. ще се случва напълно ЗАКОННО с приетите поправки.
Аз не мога да проумея как е възможно във форум за планинско колоездене (проверявам отново, но няма грешка - за ПЛАНИНСКО колоездене) така яростно да се нападат хора, които просто желаят да виждат планините си такива каквито ги познават от деца и каквито децата им няма да имат възможността да опознаят - чисти, зелени и красиви.
Не мога да проумея как може човек да остане хладнокръвен (камо ли да реагира одобрително :crazy: ) при положение, че една фирма иска да съсипе една планина, а държавата вместо да и пречи охолно предлага да и прокара закон. Не само планината, която обичам до болка, е заплашена от унищожение. Заплашена е цялата държавност.
А онези, които смятат, че не може всичката гора да си замине да си спомнят какво са мислили при началото на процеса по унищожаване на черноморието.
Колкото до медиите, те не само че не дават гласност на случващото се със закона за горите, ами мълчат доста подозрително. Все пак предложените поправки бяха приети на второ четене, за което аз почти нищо не видях из медиите.
Прекомерното изсичане на горите е проблем във всичките му форми. Само че не тумбата цигани с брадвите са голямото зло. Голямото зло са мутри, които са над законите и министри и премиери, правещи всичко възможно да помагат на въпросните мутри в "светлите" им начинания.

Извинявам се за оголемения на места шрифт, ако е подразнил някой. Използвал съм го единствено с крехката надежда, че хората все още съзнават значението на удебелените думи.
Аватар
mentalhead

Мнениеот silvertm » Чет Апр 05, 2012 12:50 pm

В статията по-долу Тома Белев ("Зелени Балкани", бивш директор на Природен парк "Витоша") обяснява кои са 8-те промени, които вредят на горите, в миналите на второ четене в параламентарната комисия по земеделие и гори промени в Закона за горите:

http://offnews.offroad-bulgaria.com/ind ... yat-gorite
silvertm

Мнениеот xcII » Чет Апр 05, 2012 6:50 pm

silvertm написа:В статията по-долу Тома Белев ("Зелени Балкани", бивш директор на Природен парк "Витоша") обяснява кои са 8-те промени, които вредят на горите..

Интересна статия.. За мен обаче, тези 8 промени биха били от второстепенно значение, ако не бе налична една основна причина, поради която стават от първостепенно значение -> Българинът, който си остава Бай Ганьо, описан прекрасно от автора му.

Всекви сравнения и с Швейцария, като доходи, защитени зони и т.н. за мен са повече от смехотворни и се коментират или от хора, които не са били там или от такива, които са били, но не могат да си направят изводите от паралела.. :D

Е, не искам да кажа, че няма нужда от протести от хора, които нямат мисленето на байганьовеца, но на мойте години вече съм все повече реалист къде си струва да насочвам енергията си :D
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот silvertm » Пет Апр 06, 2012 8:44 am

xcII написа:Интересна статия.. За мен обаче, тези 8 промени биха били от второстепенно значение, ако не бе налична една основна причина, поради която стават от първостепенно значение -> Българинът, който си остава Бай Ганьо, описан прекрасно от автора му.

- Проблемът няма ама нищо общо с вездесъщата "байганьовщина" и присъщото й пренебрежение към законността.
Проблемът е, че точно в момента, в тази парламентарна комисия, се създава умишлен законодателен порок, който да се използва от приближени до властта икономически структури за заграбване на обществено имущество. А замазват очите на хората, на нас, като обясняват, че това имущество щяло да си се води "държавно" (на хартия), и че промените "обслужват" всички хора (особено децата, както става ясно от приказките на Найденов)...

Макар да съм наясно с човешката природа и социалните закономерности, никога няма да спра да се изумявам и възмущавам колко е лесно хората да бъдат подведени, че е за тяхно добро... да бъдат ограбени.
silvertm

Мнениеот mixi » Пон Апр 09, 2012 9:19 am

mentalhead написа:Май наистина не разбираш. Безразборното изсичане на гората е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и е ангажимент на изпълнителната власт да се следи за спазването на забраните. Изсичането на горите за писти, лифтове и т.н. ще се случва напълно ЗАКОННО с приетите поправки.

Кое не разбирам, защото не ми става много ясно ..... и аз съм писала по повод БЕЗРАЗБОРНОТО изсичане!

mentalhead написа:Аз не мога да проумея как е възможно във форум за планинско колоездене (проверявам отново, но няма грешка - за ПЛАНИНСКО колоездене) така яростно да се нападат хора, които просто желаят да виждат планините си такива каквито ги познават от деца и каквито децата им няма да имат възможността да опознаят - чисти, зелени и красиви.

Ако се отнася до мен, препрочетох си мненито няколко пъти и не намирам и нотка на яростно нападение към хора, които обичат Витоша (най-малкото, че съм горе във всеки свободен ден) ....Чисти и красиви с едни опасни и корозирали съоръжения ...., а дали? Отколкото да се подменят старите такива и да се изгради още някое друго съоръжение! Никой не говори Витоша да се превърне в гола поляна от писти. Все пак има проекти не само за изсичане, но и за залесяване.

mentalhead написа:Не мога да проумея как може човек да остане хладнокръвен (камо ли да реагира одобрително :crazy: ) при положение, че една фирма иска да съсипе една планина, а държавата вместо да и пречи охолно предлага да и прокара закон. Не само планината, която обичам до болка, е заплашена от унищожение. Заплашена е цялата държавност.

Витоша да не е само на Алеко? В никаквъв случай не защитавам Цеко и аз го ненавиждам в дъното на душата си! Не ме е страх за Витоша, защото няма кой и как да направи толкова хипер, мега, огромния ски курорт там, просто защото няма толкова много сняг и е безсмислена инвестиция. Да ти кажа ме беше много яд, че цяла зима я гледах и карах само когато намеря повече време, за да тръмбовам нагоре (не че ми е било лошо, ама си е друго на 10мин от нас да има лифт).... Не мисля, че трябва да се нападаме "ние", а да нападаме "тях"(или по-точно Цеко), но и да не пречим на държавата (ако все още някой нас има идея какво означава) да облагородява това което има. :banghead: искам да вярвам, а не да ме е страх.

mentalhead написа:А онези, които смятат, че не може всичката гора да си замине да си спомнят какво са мислили при началото на процеса по унищожаване на черноморието.

Все ми се иска да имам НАДЕЖДА, че можем да се учим от грешките си!

mentalhead написа:Колкото до медиите, те не само че не дават гласност на случващото се със закона за горите, ами мълчат доста подозрително. Все пак предложените поправки бяха приети на второ четене, за което аз почти нищо не видях из медиите.
Прекомерното изсичане на горите е проблем във всичките му форми. Само че не тумбата цигани с брадвите са голямото зло. Голямото зло са мутри, които са над законите и министри и премиери, правещи всичко възможно да помагат на въпросните мутри в "светлите" им начинания.

Че е ОГРОМЕН проблем, ДА. Не споря, но проблема не е в 2-3 лифта, а в това че никой не гледа какво се случва наоколо и колко мутрички юркат манго (не е една тумбичка, за съжаление .... те изяждат Родопите отвътре) да сече и извлича с хиляди кубици дървен материал.
Обичам планината и искам да съм там, както нормален турист, сноубордист и колоездач, а не на бойно поле. Очевидно ПРОБЛЕМА е много по-дълбоко в системата (както си го пише и в определението "Отворена система е такава, която може да се влияе от външни фактори (фактори извън определената за системата граница). Затворена система е тази, която не може да се влияе от външни фактори. Динамичната система съдържа части или връзки или и двете, които променят ситемата от отворена в затворена и обратно през цялото време.", политическа, социална, екологическа и т.н. ... кой има право да трансформира системата и защо?!?!
Не трябва само да се хейтва, трябва и да се мисли ..... трябва ни малко ВЯРА и НАДЕЖДА!!! И всичко това зависи от нас!
Много прекалих с този пост, ама какво да се прави, трябва да се пише .... не обиждам, не се карам, не споря, просто спокойно изказвам мислите си!
LET IT SNOW!
mixi

Рейтинг: 1265

Мнениеот BobbeR » Пон Апр 09, 2012 9:34 am

Че е ОГРОМЕН проблем, ДА. Не споря, но проблема не е в 2-3 лифта, а в това че никой не гледа какво се случва наоколо...

виж един цитат тука+довечера 19.00 часа площад независимост:

viewtopic.php?f=9&t=110756
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот mixi » Пон Апр 09, 2012 10:05 am

BobbeR написа:
Че е ОГРОМЕН проблем, ДА. Не споря, но проблема не е в 2-3 лифта, а в това че никой не гледа какво се случва наоколо...

viewtopic.php?f=9&t=110756

:agree:
Там съм!!!
LET IT SNOW!
mixi

Рейтинг: 1265

Мнениеот silvertm » Пон Апр 09, 2012 11:13 am

mixi написа:
BobbeR написа:

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=110756

:agree:
Там съм!!!

- С тази забележка, че НЕ Е "довечера", а утре вечер ;)
silvertm

Мнениеот mentalhead » Пон Апр 09, 2012 12:17 pm

mixi написа:Кое не разбирам, защото не ми става много ясно ..... и аз съм писала по повод БЕЗРАЗБОРНОТО изсичане!

Това, което се опитвам да обясня е че безразборното изсичане е въпрос единствено на добра воля от правораздаващите органи да бъде спряно. В този смисъл не самото изсичане е проблема, а това че държавата бездейства по въпроса.
Най-големия проблем обаче, е в това че правителството предвижда да си прокара закон, в което не само че безразборното изсичане до 2 ха гори ще се извършва напълно законно, но и изсичането на много по-големи площи ще става много по-лесно. Проблема е че всичко това ще се прави законно. Ако досега толкова гора бе унищожена при един донякъде рестриктивен закон, сама можеш да си представиш какво ще се случи, когато рестрикциите намалеят/изчезнат.
Проблема е че държавата изготвя закон с който подпечатва всички настоящи намерения за застрояване на планините и проблема е че тя прави това под натиска на една офшорна фирма, която дори не плаща данъците си тук.

mixi написа:Ако се отнася до мен...

Не се отнасяше до теб, а до поразително голям брой хора... за съжаление :crap:

mixi написа:Не ме е страх за Витоша, защото няма кой и как да направи толкова хипер, мега, огромния ски курорт там, просто защото няма толкова много сняг и е безсмислена инвестиция.

Ето тук бъркаш. Ако инвестицията беше безсмислена Цеко нямаше изобщо да си прави труд да купува лифтовете на Витоша и да си осигурява лост за налагането на реалните си цели. Както и разбира се последвалите опити да се изнудва държата, която както се оказа няма нищо против да бъде изнудвана. Нали не вярваш, че Цеко е купил лифтовете за да разчита само на тях и изведнъж се оказало, че държавата му пречела дори да ги поддържа? Планът какво той мисли да прави на Витоша е общественодостъпен. Лично за мен по-интересното е това становище:

http://spasi-vitosha.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

И е безкрайно наивно да смяташ че става въпрос за някакви си 2-3 лифта, защото първо на Витоша се предвижда изместване на цялата съществуваща ски зона от Алеко към Долно Лале в един по-мащабен проект и второ в случая не става въпрос само за Витоша. Този проектозакон ще отпуши редица замрели за момент проекти на места като Безбог, Ком, проекта за писти от Паничище до Кабул, проекта Супер Боровец и т.н.
Този проектозакон на практика е зелена светлина към всички "бизнесмени", желаещи да развиват някаква дейност в планините.
Сметката разбира се накрая ще плащаме ние (буквално, защото ЕС несъмнено ще ни нашляпа още една торба глоби за тази чутовна глупост, които обаче няма да върнат изсечените гори).
Добрата новина е че всичко това все още може да бъде предотвратено, но само ако хората покажат достатъчно воля за целта. Аз съм обнадежден, че ще го направят.
Аватар
mentalhead

Мнениеот silvertm » Вто Апр 10, 2012 11:28 am

Еколози подариха брадва на Борисов
"Природозащитниците обясниха, че и народните избраници ще получат по една брадва със същото послание - или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се затворят без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора като подкрепят промените в закона."

Напомням, че протестът срещу порочната част от новите промени в Закона за горите е днес от 19:00 часа. Начало - пл. "Независимост" (бившия партиен дом).
silvertm

Мнениеот cvb » Пет Авг 23, 2013 6:20 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Предишна

Назад към Други