mentalhead написа:Май наистина не разбираш. Безразборното изсичане на гората е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и е ангажимент на изпълнителната власт да се следи за спазването на забраните. Изсичането на горите за писти, лифтове и т.н. ще се случва напълно ЗАКОННО с приетите поправки.
Кое не разбирам, защото не ми става много ясно ..... и аз съм писала по повод БЕЗРАЗБОРНОТО изсичане!
mentalhead написа:Аз не мога да проумея как е възможно във форум за планинско колоездене (проверявам отново, но няма грешка - за ПЛАНИНСКО колоездене) така яростно да се нападат хора, които просто желаят да виждат планините си такива каквито ги познават от деца и каквито децата им няма да имат възможността да опознаят - чисти, зелени и красиви.
Ако се отнася до мен, препрочетох си мненито няколко пъти и не намирам и нотка на яростно нападение към хора, които обичат Витоша (най-малкото, че съм горе във всеки свободен ден) ....Чисти и красиви с едни опасни и корозирали съоръжения ...., а дали? Отколкото да се подменят старите такива и да се изгради още някое друго съоръжение! Никой не говори Витоша да се превърне в гола поляна от писти. Все пак има проекти не само за изсичане, но и за залесяване.
mentalhead написа:Не мога да проумея как може човек да остане хладнокръвен (камо ли да реагира одобрително

) при положение, че една фирма иска да съсипе една планина, а държавата вместо да и пречи охолно предлага да и прокара закон. Не само планината, която обичам до болка, е заплашена от унищожение. Заплашена е цялата държавност.
Витоша да не е само на Алеко? В никаквъв случай не защитавам Цеко и аз го ненавиждам в дъното на душата си! Не ме е страх за Витоша, защото няма кой и как да направи толкова хипер, мега, огромния ски курорт там, просто защото няма толкова много сняг и е безсмислена инвестиция. Да ти кажа ме беше много яд, че цяла зима я гледах и карах само когато намеря повече време, за да тръмбовам нагоре (не че ми е било лошо, ама си е друго на 10мин от нас да има лифт).... Не мисля, че трябва да се нападаме "ние", а да нападаме "тях"(или по-точно Цеко), но и да не пречим на държавата (ако все още някой нас има идея какво означава) да облагородява това което има.

искам да вярвам, а не да ме е страх.
mentalhead написа:А онези, които смятат, че не може всичката гора да си замине да си спомнят какво са мислили при началото на процеса по унищожаване на черноморието.
Все ми се иска да имам НАДЕЖДА, че можем да се учим от грешките си!
mentalhead написа:Колкото до медиите, те не само че не дават гласност на случващото се със закона за горите, ами мълчат доста подозрително. Все пак предложените поправки бяха приети на второ четене, за което аз почти нищо не видях из медиите.
Прекомерното изсичане на горите е проблем във всичките му форми. Само че не тумбата цигани с брадвите са голямото зло. Голямото зло са мутри, които са над законите и министри и премиери, правещи всичко възможно да помагат на въпросните мутри в "светлите" им начинания.
Че е ОГРОМЕН проблем, ДА. Не споря, но проблема не е в 2-3 лифта, а в това че никой не гледа какво се случва наоколо и колко мутрички юркат манго (не е една тумбичка, за съжаление .... те изяждат Родопите отвътре) да сече и извлича с хиляди кубици дървен материал.
Обичам планината и искам да съм там, както нормален турист, сноубордист и колоездач, а не на бойно поле. Очевидно ПРОБЛЕМА е много по-дълбоко в системата (както си го пише и в определението "Отворена система е такава, която може да се влияе от външни фактори (фактори извън определената за системата граница). Затворена система е тази, която не може да се влияе от външни фактори. Динамичната система съдържа части или връзки или и двете, които променят ситемата от отворена в затворена и обратно през цялото време.", политическа, социална, екологическа и т.н. ... кой има право да трансформира системата и защо?!?!
Не трябва само да се хейтва, трябва и да се мисли ..... трябва ни малко ВЯРА и НАДЕЖДА!!! И всичко това зависи от нас!
Много прекалих с този пост, ама какво да се прави, трябва да се пише .... не обиждам, не се карам, не споря, просто спокойно изказвам мислите си!