BG MOUNTAINBIKE PARK

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот FREEMAD » Сря Авг 31, 2005 8:03 pm

а като се замисля не могат да ни забранят да си направим накви трасета,DJ,и да си докараме някви дървени рампи и препятствия примерно в южния парк...то така се почва пък ако наистина не ни пречат защо да не се стараем да го правим по интересен и голям???
но това изглежда ще се окаже поредната тъпа идея от моя страна ( но не и за мен разбира се )
223
Аватар
FREEMAD

Рейтинг: 1240

Мнениеот Admin » Сря Авг 31, 2005 9:54 pm

Никой не е казал, че идеите ти са тъпи :) Хората се майтапят не от лошо и не за да те засегнат, а защото осъзнават колко трудно е да се реализират читаво такива идеи. Не се обиждай, но ти личи, че имаш огромни дози ентусиазъм, но само с него не става.
Освен това байк-парк би могло да означава твърде много неща.
А за правене на съоръжения в Южния - може никой да не ти попречи, но пък и не се знае кога на някой те ще му попречат и той ще ги махне така, както ти си ги сложил ;)
Абе това си е толкова сериозно начинание, че само говоренето, ако е сериозно, ще отнеме няколко страници. Сещай се за правенето! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот VeniVTT » Сря Авг 31, 2005 10:40 pm

E to e qsno , che v praveneto e "hlqba" , a ne v govoreneto , no inache puk ne vijdam kak 6te se izvurshva obmqn na informaciq , ideqta e qka , za da se napravi plan za deistvie e neizbejno da se obsudi spored men, no i bez tova ne sym v BG, inache ako picha s livadata ili nqkoi drug , ili vsichki zaedno se zahvanete, jelaq vi uspeh ( lesno e da se kaje, ma ne vijdam naisina s kvo moga da vi pomogna) :hbang::nuts:
VeniVTT

Рейтинг: 1200

Мнениеот hlebarka » Сря Авг 31, 2005 10:57 pm

FREEMAD, само да довърша FR колелото и почваме с bike-парка.

:buck::buck::buck:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PtD » Сря Авг 31, 2005 11:07 pm

[quote="FREEMAD"]

а като се замисля не могат да ни забранят да си направим накви трасета,DJ,и да си докараме някви дървени рампи и препятствия примерно в южния парк...
[/quote]

O, да, никой няма да ти пречи, как... А за другата седмица едни бабки бяха се уговорили да си оградят към 20-30 квадрата да си насадят картофи и още 50 квадрата за домати. Това до блатцата, че е по-плодородна почвата там. Не могат да им забранят, а? Нали уж е на всички...

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

:roll2::roll2::roll2:

Абе ти чуваш ли се изобщо какви ги дрънкаш! :uhh: Нямах намерение да се заяждам, ама заради такива "ентусиасти" като теб нищо чудно някой ден Южния парк да се окаже забранен за велосипеди. То и без това има предоволно количество мърморещи заради колелата пешеходци.

Аре по-леко с тоя ентусиазъм, ходи си на Стара Планина, накови си един норт-шор да си начешеш крастата и си джиткай.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Morpher » Чет Сеп 01, 2005 1:42 am

[quote="Admin"]
но ти личи, че имаш огромни дози ентусиазъм[/quote]

Бая са хората с ентусиазъм.
Тази тема, обаче не може да се обсъди в форум. Има толкова много неща, чиято проверка е нужна, като собственост на земи, финансатори и т.н.

Идеята за байк-парка наистина е добра, обаче да не се заблуждаваме - ние никога няма да стигнем висините на Уислър...
Бих казал, че ще е по-добре да се по-оравия някоя пътека, докато се мъдрят тези разгорови ;)
[quote]То и без това има предоволно количество мърморещи заради колелата пешеходци. [/quote]

@ PtD: Тези извират отвсякъде и край нямат.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 8:01 am

@FREEMAD: хубаво е да си изясниш какво [b]точно[/b] означава байкпарк.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Чет Сеп 01, 2005 9:40 am

Хммм да бе идеята е страхотна. Ето и от мен: Събираме няколко милиона и построяваме наново Княжевския лифт. Ама да е хубав, за колела да става и всичко. След това говорим с общината и с Национален Парк Витоша да ни разрешат да изсечем половината планина и да си направим Норт Шор. Събираме още няколко милиона и почваме. Багери, дървен матрЯл, строене... Накрая (след МАКСИМУМ 6 милиона лева) почваме да караме. Питате откъде ще се вземат парите след като ще е безплатен парка? Е как откъде? От БАС, Веломания, естествено! Та те тея фирми за какво са? Да правят ПЕЧЕЛИВШ бизнес? Нищо подобно. Те са, за да дават пари на 1000 -та байкари, които искат да карат в байкпарк. Какво ще кажете??? Мисля, да почваме? Айде утре да ходим да говорим с Дойчин, от него само към 3 милиона ще вземем.

@FREEMAD - всичко това е на шега казано, не го приемай нито на сериозно, нито се обиждай от него.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 10:29 am

Не знам защо всички тук мислят, че байкпарковете са места, където се кара със собствено колело.
Байкпарковете са изцяло комерсиални начинания - целта им е печалба. Защо забравяте за колелата под наем?
Така че, Веломания, БАС и МАС и ГАЗ според мен биха имали изгода от участие в евентуален байкпарк, друг е въпроса дали сега точно е удачния момент предвид мизерния пазар и мизерната покупателна способност на потребителите. Щото въпроса колко хора ще могат да си позволят дневната такса в един български байкпарк е доста напред в списъка с трудните въпроси. Според мен като се калкулират разходите и печалбите ще стигнем до доста европейски цени за карта на ден. 50-60 евро на ден изобщо не е невероятна цена за дневна карта. Все пак това е скъп и елитен спорт и без никой да ми се обижда, за него трябват пари. Погледнете на "ски-парка" на Шилигарника в Банско например каква му е инфраструктурата и вижте цените на картите. А байкпарковете имат според мен дори още по-сложна инфраструктура, заради многото маршрути, маркировки, поддържане на терена, компенсиране на ерозията и други такива сложнички теми.

@Alien: Така че, за мен въпроса не е, че не е изгодно [b]по принцип[/b] на велопродавците и производители/вносители, а че не е изгодно в момента, поне според мен като страничен наблюдател, а не човек от бранша. Не е нужно да има 100,000 байкъри със собствени колела, за да е печеливш един байкпарк, нали? Както при ските. Феновете си имат свои хубави ски, който няма пари за хубави ски, но му се кара, отива на Алеко и си наема бангии, с които все пак да кара някак. Аз разглеждам байкпарковете по същия начин.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Чет Сеп 01, 2005 10:45 am

а аз пък точно привърших със заскуската и реших да ти кажа- уелКЪМ бек ;)

а т'ва за байкпарка- още не мога да измисля решението, ама кът са сета ше пиша ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 10:48 am

<OT>
липсвах ти нали? ;):D:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Чет Сеп 01, 2005 11:23 am

@bikerider - а не трябва да разглеждаш байкпарковете по същия начин като ски курортите. Просто защото колела (в смисъл планинско колоездене) се карат МНОГО, МНОГО по-малко от ски. Дори да се направи такъв парк колко хора мислиш, че ще отидат? Аз с най-голямо удоволствие ще си наема едно РАМ ФР -че, ще дам 40 евро за него, още 10 евро за билет да кажем, ще си покарам като пич и повече там няма да стъпя. Ще отида да си карам с моето колело в БЕЗПЛАТНАТА планина. Предполагам доста хора ще направят като мен. Затова идеята е безсмислена, поне за момента.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 11:38 am

В безплатната природа има огромно очарование, признавам. Има и доста боклук, ако минеш откъдето трябва през природата. Като минеш след пет години по същата пътека тя прилича на път за диви прасета. Всеки предпочита безплатната природа.
А организираната и поддържана пътека/трасе в байкпарка, както и всички други удобства съвсем не са за пренебрегване според мен, ако можеш да си ги позволиш. Както казах, този спорт иска пари, следователно има хора, които нямат тази възможност и съвсем естествено се обръщат към природата.. Точно в момента тия хора като теб и мен са повече и затова според мен никой и не опитва да направи байкпарк.

Относно личното колело - не мисля, че някой би те задължил да караш в байкпарка само с колело под наем. Не, че ще правя байкпарк, но ако си пофантазирам малко бих бил последен глупак да те задължавам да караш с мое колело под наем :)

P.S. иначе няма проблеми - ще уредиме некво намаление, само за тебе, само сега :rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот jujko » Чет Сеп 01, 2005 11:46 am

abe vie tapi li ste nikoi nqma da postroi bike zentar samo za 100 goveda tree o6te oligofreni:^:
Skype - jujko_
ICQ - 255373017
Аватар
jujko

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 12:00 pm

[quote="jujko"]

abe vie tapi li ste[/quote]

мен ли питаш? :dgrin:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 01, 2005 12:05 pm

[quote="FREEMAD"]
и [b][size=134]знам че можем[/size][/b] да го направим с помоща на [b][size=134][color=red]големите[/color][/size][/b] фирми като BAS и DRAG които [b][size=134]незнам как[/size][/b] но ако решим да го създаваме това място на мечтите ни ще трябва да убедим да ни помогнат!!!:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:
[/quote]

Успех в убеждаването. case closed.
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Сеп 01, 2005 12:40 pm

Незнам за вас, ама за мене не би било проблем да ходq събота и неделq (скоро е 15 сеп ;) ) и да покарам ~1h до онова мqсто и да върша неква работа по строежа...
За поддръжката - ако пича има терен, където може да се оставаqт нqкви инструмени - след каране като културни хора всеки да си оправq "щетите" по терена. Според мене желание трqбва, може би нерви и доста време ...
По добре ли е да се гледа в тавана и да се чака нqкои да го направи и да дава пари и бла бла ... като можем и сами...
Ако се събереме около 10 човека(за да има смисъл да се ходи/работи/направи нещо) - аз съм с вас....

А за парка - къв ще да е и за DJ и за FR - не ме ебе, може да не карам/имам колело за DJ но ще идвам и ще помагам ...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот gladstone » Чет Сеп 01, 2005 5:16 pm

Абе вижте сега, мен ми се коват дъски, винаги съм обичал да си права някви неща. Като малък си направих къщичка на едно дърво, точно като по филмите. Та ако набавите дървен материал и крепежни елементи аз си заплювам коването :D
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот afterburner » Чет Сеп 01, 2005 5:31 pm

[quote="gladstone"]

Абе вижте сега, мен ми се коват дъски, винаги съм обичал да си права някви неща. Като малък си направих къщичка на едно дърво, точно като по филмите. Та ако набавите дървен материал и крепежни елементи аз си заплювам коването :D
[/quote]

И аз съм така, има ли пирони и болтове съм винаги готов да помогна ;)
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот RaveUnit » Чет Сеп 01, 2005 5:37 pm

пичове, спрете тия шибани компютри, излезте малко навън, яхнете колелата.
Никой не строи байк-паркове във форумите, строят се пътеки на Витоша, примерно, и не ме питайте мен, написах го вече - излезте най-сетне, покарайте малко, запознайте се с хора (а не с аватари) и ще разберете кой какво и къде строи.
И двете големи велофирми вече направиха достатъчно за нас, може би е време някои хора да спрат да се подпират на извинения и да започнат да създават.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот sss » Чет Сеп 01, 2005 9:00 pm

Аку ми осигурите транспортъ[img]http://collapse.data.bg/Kamahlitude%20Smilies/car9.gif[/img]от Стара Загората до Софиятъ [img]http://collapse.data.bg/Kamahlitude%20Smilies/color.gif[/img]и аз шъ копам,рина,къртя и пренасям[img]http://collapse.data.bg/Kamahlitude%20Smilies/bigDuhard.gif[/img].Убищавъм!!![img]http://collapse.data.bg/Kamahlitude%20Smilies/bigdisturbed.gif[/img]
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот FREEMAD » Чет Сеп 01, 2005 9:37 pm

е радвам се че толкова хора се включиха и изразиха своето мнение и съм благодарен на всички ви но наистина е най важно да се съберем,опознаем,да говорим лично един с друг и т.н и т.н
а то като за начало не е нужно да се прави нещо фрапиращо голямо та нали това е идеята група хора с желание да го започнат и с пресъединяването на други да го разширяват пък като се види че има интерес ще се включат и други и така...:thumb:
НО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МУ ДАДЕ НАЧАЛОТО ПОДЯВОЛИТЕ!!!
223
Аватар
FREEMAD

Мнениеот FREEMAD » Чет Сеп 01, 2005 9:40 pm

и пак ви казвам ако има склонни да пътуват 20 км. ( то има секъв вид транспорт до там )ако има такива хора ето му го началото а останалото вече си е в наши ръце....
но явно няма как да стане и явно наистина ще си караме с надеждата че един ден пра пра внуцитени можеби ще повдигнат тази тема отново и то ще стане:beer:
223
Аватар
FREEMAD

Мнениеот layne » Чет Сеп 01, 2005 11:00 pm

с какъв вид транспорт се стига до това място?
от къде се взима дадения рейс?Ппез колко време е?Ако ще се ходи до там колко кинти са нужни?има ли места за манджа или трябва да си носим?:)
отговори ми на тея въпроси и аз ще продължа!:)
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 01, 2005 11:45 pm

[quote="FREEMAD"]

[/quote]

Бе, веднъж си сковахме една миниатюра, по български, ама не овоняхме форума по тоя повод.

Хвани се да носиш дъски и тогава пиши.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот gladstone » Пет Сеп 02, 2005 12:29 am

Ето, аз мога да направя ето това:

[img]http://www.mtb-bg.com/album/gladstone/mtb%20park.jpg[/img]

Ще ме извините за неточния чертеж,ама като за 1:30 толкова..
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот FREEMAD » Пет Сеп 02, 2005 6:41 am

ето вече офицялно си имаме архитект на проекта [quote] Ето, аз мога да направя ето това:

[/quote]
:lolup:
иначе за другото [quote]с какъв вид транспорт се стига до това място?
от къде се взима дадения рейс?Ппез колко време е?Ако ще се ходи до там колко кинти са нужни?има ли места за манджа или трябва да си носим?
[/quote]
еми има рейс и маршрутка до там...всичко е през 10/15 мин.
там има ( но на височко в планината ) хива която е COOL -аз познавам хижарите а и да не ги познавах ако отиде голяма група няма да имат никви ядове с нищо като говорим за по 5 или 7 лв.на легло а за манджа по договаряне:popcorn:
но хайде за да не преча повече на другите [quote]Бе, веднъж си сковахме една миниатюра, по български, ама не овоняхме форума по тоя повод.

Хвани се да носиш дъски и тогава пиши.[/quote]

та за да не им пречим аз най офицялно каня за някоя събота и наделя един човек който желае да се видим запознаем и да отпрашим на там ( аз там имам вила в близост и до хижата и до поляната) та идеята ми е който иска да види с очите си и лично да му се отговори на секви въпроси лично от кмета който е мой приятел нека да кае - може да отидем ( ще вземем и байковете разбирасе) до моята къща за колкото време е нужно да покараме да го опсъдим и да решим има ли шанс да се направи ПЪРВАТА КОПКА:peace:
223
Аватар
FREEMAD

Мнениеот PtD » Пет Сеп 02, 2005 9:55 am

@FREEMAD

Ей това вече е сериозна приказка! :thumbu:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MAN6 » Пет Сеп 02, 2005 12:04 pm

а къде е това потайно място ? :)
и кога тръгваме ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Alien » Пет Сеп 02, 2005 1:15 pm

@@FREEMAD - виж сега. За байкпарк и ДУМА не може да става. Аз мисля, че може да се направят 2-3 скокчета или нещо такова, 1-2 рампички и това е. Ще ни отнеме няколко дена на онова място, което казваш, и после ще си караме. Но не виждам защо това трябва да се прави там, а не на Витоша? Ако е чак толкова хубаво колкото го описваш ок, ама иначе... както и да е, аз съм готов когато кажеш да ходим... другата събота и неделя свободен ли си да заминаваме? :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

ПредишнаСледваща

Назад към Архив