Наградата "XC > DH challenge"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Наградата "XC > DH challenge"

Мнениеот Crimson » Вто Апр 17, 2012 3:23 pm

xcrider написа:цялото ми мнение беше относно планината Витоша, а кажи ми още какво върви по шосето - ако имаш приятел с бусче ок, ама не всеки има, + това не се сетих също да добавя, че вече събота и неделя между 11 - и 14 ч е забранено за коли нагоре, да си знаете само :)

И кво, яко гот ли ти е ? Нешооо пишката ти с 20 санта по-голяма ли я усети ся ? :D Пак питам, кво ви бърка в дупките :)
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Вто Апр 17, 2012 3:34 pm

Калъфи.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот did » Вто Апр 17, 2012 3:38 pm

Софи, не се ядосвай, ами си купи Cross :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Crimson » Вто Апр 17, 2012 3:49 pm

xcrider написа:Калъфи.

Чи кво друго да кажеш :D

did написа:Софи, не се ядосвай, ами си купи Cross :D

Яко се забавлям шъ знаиш :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Вто Апр 17, 2012 5:10 pm

xcrider написа:Калъфи.

Искрено ти благодаря, че ни отвори очите. Може ли сега темата да продължи без лайната ви?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 6:56 pm

Нямам нищо против това някой да кара надолу и да троши себе си и байка си... щом го кефи и може да си го позволи - негова воля. Но не виждам какво общо има с вашата воля и защо само с вашата воля трябва да е съобразено изсичането на горите заради тъпите лифтове? Btw от как ми дойде акъла и спрях да бъда прост, т.е. егоистично меркантилен и малоумно вярващ в технологични утопии, спрях и да карам ски (не щото ме е засегнала кризата, даже напротив - защото видях как след нея остават празни, но вече изсечени терени) - карах 1 път и си викам - кеф ми е 1-2 пъти да се сурна с бясна скорост, ама пък толкова да съм затъпял и зомбиран, че да го правя по цял ден на едно и също място - няма да стане... Та карайте си, никой не може да ви казва нищо, но и на нас никой не може да ни казва какво мислим за лифтаджиите нали? Някак си не е едно и също да се качиш със собствени сили на върха и скапан от изкачването да се пуснеш от там и то с колело непригодено за удобно спускане, от колкото да се ВОЗИШ до горе и да караш надолу с 200 мм амортисьори - каране е, да - не отричам и е интересно за гледане, но е само в едната посока.
А иначе какво и кой бил казвал нещо си, мисля, че все пак това да кажеш на някой, че заради неговия кеф е изтребена доста флора и фауна и е нарушено био равновесието в дадена област е по-малък грях, от колкото егоистично да се възползваш от това или да се правиш, че не знаеш за тези неща, нали? ;) Изобщо за мен всеки спорт, за който се изисква материална база, която влияе негативно на околната среда трябва да бъде забранен. В интерес на истината нямам нищо против ако е беше темата за FR, в чистия му вид, а не за DH ;)
Иначе и аз карам по вече направени и без това пътища, ще кажете, но не ми пречи и да не го правя, ако изчезнат, там е разликата....
Малко се отклоних от темата, ама и без това както казах, не мисля, че темата трябва да се чете буквално, а между редовете, както всъщност и админ обясни, който едва ли е съгласен с мен, ама карай да върви ;)
Последна промяна sensation_blue на Вто Апр 17, 2012 7:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот Crimson » Вто Апр 17, 2012 7:15 pm

Абе то тва чудесно, ама пак не си достатъчно екологичен сешш ли се :) Тоааа лъскав байк дет го караш наиш ли що дърво е отнесъл, гуми екипировка ала-бала :) Тооаа компютър дет го цъкаш на любов ли го захранваш :D
Аватар
Crimson

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 7:17 pm

Crimson написа:Абе то тва чудесно, ама пак не си достатъчно екологичен сешш ли се :) Тоааа лъскав байк дет го караш наиш ли що дърво е отнесъл, гуми екипировка :)

с това съм съгласен и си признавам греха, ама поне гледам като го ползвам да не цапам ;) За компа няма как нали всички сте тук, а не навън, дека да ви обесна ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот Admin » Вто Апр 17, 2012 8:02 pm

sensation_blue написа:админ обясни, който едва ли е съгласен с мен

Вярно, че не мога да се съглася с теб, но то не е защото не обичам природата, а защото ти доста си изкривил нещата. За протокола, аз също съм против изграждането на нови и нови ски-курорти в България, както и на безогледното и варварско разширяване/застрояване на съществуващи такива, но това е друга тема и тя няма нищо общо със спускачите. Всъщност досега никой не бе обръщал настоящата тема на еко вълна и то няма и основание за това, тъй като тя е за съвсем друго нещо.
Но все пак да ти обясня - наистина ли смяташ, че някъде по света (най-малко пък в България) някой ще направи дори и един лифт заради спускачи с колела? Ако го мислиш това, значи нямаш никаква идея за цената на подобно съоръжение и за броя на спускачите като целева категория. Иначе казано, те са доооста по-малко от практикуващите зимни спортове и планинските курорти разчитат на тази група (но не само на нея!) за осмисляне на летния сезон, за по-бърза и ефективна възвръщаемост на направените инвестиции и т.н., но не и за основни потребители и източници на печалба. Следователно да се твърди, че спускачите са причина за поява на нови лифтове и още повече пък на нови писти, е абсурдно.
Между другото, изграждането на един лифт засяга природата доста по-малко, отколкото изграждането на съпътстващите го писти, черни пътища и т.н. Един лифт е горе-долу като един електропровод, ама не много голям. Така че ако някъде се пръкне лифт специално за колоездачи, това би било доста добър за природата вариант, защото при липсата на лифт в държавите с развит спорт, където има повечко карачи, се използва автомобилен транспорт (камиони, пикапи, спомни си ако щеш джиповете към Рилските езера, които качваха маса туристи) и не съм никак убеден, че тези средства за транспорт са по-екологични. Но пак казвам, навлизаме в чиста теория, доколкото никой не прави лифтове заради колоездачите - просто няма да му излезе сметката.
С това ви предлагам да закрием екологичния офтопик в тази тема, тъй като нейната цел е съвсем друга. Може и да е вярно, че където има повече лифтове, има и повече спускачи, но е абсурдно да се смята, че където има повече спускачи, ще се появят нови лифтове. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Вто Апр 17, 2012 8:41 pm

За да се включа и аз в дълбокоумния тъптопик, ще обобщя, че мисловният капацитет на редовия българин, способността му да проследи една елементарна причинно-следствена връзка и в крайна сметка да достигне до някакъв правдоподобен извод, са в явна и необратима криза. Караме я на дъвкателно-слюнчеви рефлекси. Жалка работа... като кучетата на Павлов.

Някой трябва да понесе политическата отговорност! :lol:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 8:59 pm

Admin написа:да се твърди, че спускачите са причина за поява на нови лифтове и още повече пък на нови писти, е абсурдно.

С това съм съгласен, но явно не съм се изразил добре, защото изобщо нямах предвид това, а по-точно, че тези, които могат да спортуват единствено и само използвайки го (лифта), съвсем резонно и логично е да ги приравня с другите, които го ползват - я за ски, я за псевдо "туризъм" и прочие. Именно заради изброените от теб доводи съм се отказал и от ските. Мен лично инвестициите на някой си не ме интересуват, а също така и не мисля, че някой има работа в планината с каквото и да било МПС, освен евентуално за спасителни операции и нещо, което би било полезно не само за хората, но и за всичко що живее там - примерно резерват -> борба с бракониери и т.н. Наистина може би малко окипазих темата, за което моля да ме извините, но явно не сме се разбрали добре, затова държах да го изясня. Това е мое лично мнение и не ангажирам никой с него, но и не мога да остана радушен, когато някой започне да се пъчи защото използвал лифта, понеже много му тежало колелото, другия пък щото му се хлъзгало по снега за кеф ама ако може само надолу, а третия пък е прекалено дебел, а си е "гъзария" да идеш на рилските езера и да се наяде с кебапчета и бира и освини всичко след себе си и прочие такива. С което мисля, че всички тук са съгласни, въпроса беше, защо се сърдят като им кажат истината - че нагоре се возят, а надолу се пускат именно благодарение на лифта. Както и да е, няма смисъл да спорим наистина изобщо не исках да влизам в препирни с хора, които иначе уважавам. :peace:
Последна промяна sensation_blue на Вто Апр 17, 2012 9:03 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Мнениеот M1010X » Вто Апр 17, 2012 9:02 pm

@sensation_blue - Никога не съм предполагал, че може да има толкова ограничени откъм мироглед хора... Да не ти харесва нещо - да, да не го практикуваш - да, да казваш на бъзик, че е тъпо, става... Но да вярваш (или поне да звучиш достатъчно уверено в тезата), че спускането е возене и няма нищо общо с колоезденето, защото не въртиш нагоре и имаш "комфортно" окачване, е като да смяташ, че Формула 1 не е автомобилна дисциплина, защото болидите нямат задни седалки и багажник. Ако ти си се спускал толкова, колкото си карал (WTF?) ски - т.е. веднъж, неразбирането ти за тази област от спорта е разбираемо. Но отношението ти - не.

Интересно какво мислиш за парапланеристите и парашутистите - те трябва да са тотални леймъри, щото не се издигат на самоход?
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 9:10 pm

M1010X написа:@sensation_blue - Никога не съм предполагал, че може да има толкова ограничени откъм мироглед хора... Да не ти харесва нещо - да, да не го практикуваш - да, да казваш на бъзик, че е тъпо, става... Но да вярваш (или поне да звучиш достатъчно уверено в тезата), че спускането е возене и няма нищо общо с колоезденето, защото не въртиш нагоре и имаш "комфортно" окачване, е като да смяташ, че Формула 1 не е автомобилна дисциплина, защото болидите нямат задни седалки и багажник. Ако ти си се спускал толкова, колкото си карал (WTF?) ски - т.е. веднъж, неразбирането ти за тази област от спорта е разбираемо. Но отношението ти - не.

Интересно какво мислиш за парапланеристите и парашутистите - те трябва да са тотални леймъри, щото не се издигат на самоход?

...ще ти кажа какво мисля - то е цитат... "вие белите верно ли си мислите че имате проблеми"? ;)
Къде казах че надолу се возите? Знам колко е трудно, но въпроса е защо да се практикува нещо, за което трябва да се возиш и нагоре? За мен си е мързел и глезотия, а също така и тъпо. Не съм карал 1 път ски, но последния един път вече разбрах, що за глупост е - всъщност любимия ми стил беше точно Downhill тук му викат шус.... И всички скиори ми казваха, че така не се карало ски и това не било каране на ски ;) Иронично нали?
Изобщо смешно е да наричаш някой задръстен, респективно с тесен мироглед, само защото е погледнал малко по-далече от носа си и е променил именно мирогледа си, защото е открил колко е безсмислен света в сегашния му вид, който за такива като вас явно е просто идеален, особено ако юзъра на the world е по-зомбиран към любимите си безсмислени занимания ;)
И да, формула 1 не може да се движи по нормални пътища, следователно не е автомобил и не е автомобилна дисциплина, защото почти нищо от нея го няма в обикновените автомобили. Това е моторна дисциплина и е спорт толкова, колкото можеш да кажеш спортист и на някой квантов физик, като онзи дебил дето Бог го е наказал за тъпата му теория за струните и прочие дарвинистки тъпотии, с това да седи цял живот и да говори с окото си ;)
Аватар
sensation_blue

Мнениеот M1010X » Вто Апр 17, 2012 9:20 pm

Не разбрах за парашутистите какво мислиш?

И понеже зачекна темата с ироничната забележка за тежкото колело, има награда, обявена в първия пост - заповядай, вземи едно такова и покажи на не-колоездачите, че 20 кила не са тежки и не ти трябва лифт, а 500 кинта за един ден са си стимул. То така или иначе нали този на Витоша (дето е единствената планина в България, знаем) не работи :)

За всичко останало - продължавам да не вярвам, но май все пак имало такива хора...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 9:24 pm

Нямам нищо против, хората се катерят и с по-тежки от 20кг раници, но обикновено го правят 1 път, няма нужда от водещи до затъпяване повторения, така става ли? ;)
За парапланеристите мисля каквото и за другите - мислят си че имат проблеми, родили се хора пък им се искало да са птици... .предполагам ако са добросъвестни хиндуисти следващия път могат да се преродят и в птица, която да може да изцвъка идеалното гуано, че да им се вдигне левъла на кармата и пак да станат хора ;) Анадъмо?
Аватар
sensation_blue

Мнениеот did » Вто Апр 17, 2012 9:27 pm

sensation_blue написа:водещи до затъпяване повторения

Всъщност, става дума за водещи до подобрение повторения, както във всеки спорт.

Тая тема наистина е много яка :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот M1010X » Вто Апр 17, 2012 9:35 pm

did написа:
sensation_blue написа:водещи до затъпяване повторения

Всъщност, става дума за водещи до подобрение повторения, както във всеки спорт.

Ама DH-ът не е спорт, щото не е колоездене, нали? Значи не ставаш по-добър, а само по-тъп. Аз поне така го разбирам :)

Има и други доказателства за тази теза - вместо да караш леко колело, караш тежко (значи си несъобразителен, тоест тъп); вместо да ти ръби на дупарата, караш с окачване (значи си лигав, тоест тъп); вместо да се катериш на самоход, ползваш превозни средства - автобуси, лифтове и т.н. (мързи те, значи си тъп). Даваш пари за екипировка, за превоз, губиш време... Прай си сметката колко си тъп всъщност, ако си спускач! Поне да имаше някакви положителни аспекти :D
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот sensation_blue » Вто Апр 17, 2012 9:42 pm

did написа:Всъщност, става дума за водещи до подобрение повторения, както във всеки спорт.

Aз пък мисля, че е малко безсмислено да стигнеш до някъде за да можеш да хванеш лифта за да можеш да стигнеш пак до мястото, от което да хванеш лифта ;) Аз като стигна до някъде обикновено не се връщам по същия път, защото ако не го направя перфектно, ще знам, че като всеки човек не съм перфектен :nono: И също така съм чувал, а и ти предполагам, че природната интелигентност се измервала с това, колко добре може да реагираш към нова и непозната ситуация, а не със запаметяване на една и съща...

M1010X ми.... нямам какво да добавя :D Всъщност повечето занимаващи се основно със спорт, не се славят с гениалността си ;) А иначе моето колело никак не е от най-леките ама го карам щото ме кефи да ходя някъде... ако нямам, ще ходя пеш, ако се бяхме родили преди 200 години нямаше да имаме тези проблеми като се замисля ;)

Чудя се следващата такава тема дали няма да е XH vs. DC - т.е. такива дето "кръстосват хълмовете" срещу "долните почитатели на кънтри-музиката" :P
Аватар
sensation_blue

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 17, 2012 10:59 pm

Мда.. Имам чувството, че скоро темата трябва да се заключи.. Така ще е по-добре за всички ни :D Съжалявам, колега sensation_blue, ама не смятам, че си прав и мнението е твърде крайно и ограничено. Не ща да споря и да давам примери, щото явно няма смисъл.

Иначе и аз съм любител на цял ден мъки + спускане с неподходящ велосипед. Но не отричам „лифтаджиите“.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Crimson » Вто Апр 17, 2012 11:12 pm

sensation_blue написа:
did написа:Всъщност, става дума за водещи до подобрение повторения, както във всеки спорт.

Aз пък мисля, че е малко безсмислено да стигнеш до някъде за да можеш да хванеш лифта за да можеш да стигнеш пак до мястото, от което да хванеш лифта ;) Аз като стигна до някъде обикновено не се връщам по същия път, защото ако не го направя перфектно, ще знам, че като всеки човек не съм перфектен :nono: И също така съм чувал, а и ти предполагам, че природната интелигентност се измервала с това, колко добре може да реагираш към нова и непозната ситуация, а не със запаметяване на една и съща...

M1010X ми.... нямам какво да добавя :D Всъщност повечето занимаващи се основно със спорт, не се славят с гениалността си ;) А иначе моето колело никак не е от най-леките ама го карам щото ме кефи да ходя някъде... ако нямам, ще ходя пеш, ако се бяхме родили преди 200 години нямаше да имаме тези проблеми като се замисля ;)

Чудя се следващата такава тема дали няма да е XH vs. DC - т.е. такива дето "кръстосват хълмовете" срещу "долните почитатели на кънтри-музиката" :P

Уауууу, нема такова его :bigeyes: Момко, кротни се малко, че яко почваш да се оплиташ, напраоо май не знаеш кви ги говориш вече :) Ся разбирам, че много си се аресваш и мноо си се кефиш амааа................май лекинко си пресолил манджичката си :wavey:

hitar_potter написа:Мда.. Имам чувството, че скоро темата трябва да се заключи.. Така ще е по-добре за всички ни :D Съжалявам, колега sensation_blue, ама не смятам, че си прав и мнението е твърде крайно и ограничено. Не ща да споря и да давам примери, щото явно няма смисъл.

Иначе и аз съм любител на цял ден мъки + спускане с неподходящ велосипед. Но не отричам „лифтаджиите“.

Пооотъърееее, аре ситга сяяяяяяя, наиш ли как се забавлявам в скуката. Ся ще дойде оня с лопата и ще затрие убавата темичка :D
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Сря Апр 18, 2012 8:10 am

Лекинко... да бе :naughty:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sensation_blue » Сря Апр 18, 2012 8:13 am

Crimson написа:Уауууу, нема такова его :bigeyes: Момко, кротни се малко, че яко почваш да се оплиташ, напраоо май не знаеш кви ги говориш вече :) Ся разбирам, че много си се аресваш и мноо си се кефиш амааа................май лекинко си пресолил манджичката си :wavey:

Объркал си се нещо :) Дано не си изкарваш хляба като психолог... та на въпроса - не е ли точно самовлюбеност да правиш нещо точно за да постигнеш перфекционизъм, аз казах, че мен това не ме интересува (нали сме тук да споделяме мнения, освен ако темата не изисква точни знания по даден въпрос) - друг е въпроса, че съм и голям вече за да се пускам по пързалките в детските градини, предполагам от там е идеята и за този вид спортове.... Освен това дори и с подходящо колело има един максимум на скоростта, с която можеш да слезеш долу, но той е по-познат на парашутистите, които някой даде за пример по-горе и е лесно постижим ако не използват екипировката си ;) В крайна сметка всеки сам може да си прецени, кое му е по-важно и по-приятно - целта или самото пътуване, за мен лично и двете, но с лек превес към второто.
Иначе може би щяхме да чакаме да измислят телепортите за да сложим по един в горния и долния край на трасето и изобщо нямаше да има защо да се цапаме и потим? ;)

Откъдето се връщаме и на темата - ако ползваме лифт надолу, а нагоре сме на самоход, тогава няма ли да е по-честна надпреварата?

Размишлявам чисто дървено-философски, аз лично изобщо нямам намерение да правя нещо - каквото и било заради облог или от някакъв си състезателен дух присъщ за по-древните култури. Още повече, че малко ме и мързи и никак не съм добър катерач, нито спускач (да не кажете че пак много съм се аресвал) :D
Аватар
sensation_blue

Мнениеот jd » Сря Апр 18, 2012 9:06 am

sensation_blue написа:Размишлявам чисто дървено-философски, аз лично изобщо нямам намерение да правя нещо

Aми защо тогава си чешеш езика толкоз?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот yavka » Сря Апр 18, 2012 9:34 am

sensation_blue написа:
Откъдето се връщаме и на темата - ако ползваме лифт надолу, а нагоре сме на самоход, тогава няма ли да е по-честна надпреварата?

Ако искаш и сувалка ползвай надолу, пак няма да направиш 7 за цял ден! Ай стига сте се обяснявали кой карач, кой не и колко едното било хубаво, а другото не.
Като сте големи колоездачи и се качвате на самоход - направете го 7 пъти!
Последна промяна yavka на Сря Апр 18, 2012 9:35 am, променена общо 1 път
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот Crimson » Сря Апр 18, 2012 9:35 am

@sensation_blue Ти секс правиш ли ?
Аватар
Crimson

Мнениеот Admin » Сря Апр 18, 2012 10:05 am

Добре де, ама защо трябва да гледаш така само от собствената си камбанария? Не разбираш ли, че точно заради това я има тази тема? Нормално ли е да отричаш всичко друго освен това, което ти практикуваш и харесваш? Знам, писал си, че това е твое мнение, но не намираш ли за притеснително, че то е толкова крайно и изключващо другите форми на спорт и развлечение. Опитвам се донякъде да те разбера, защото ако ме питаш примерно за чалгата или за нещо друго такова, и аз ще съм краен в мнението си, НО тук става дума за две разновидности на един и същи спорт, хоби, развлечение. Т.е. очаква се хората, които ги практикуват, да успяват да видят общото между тях, а не да поставят някакви тесни граници и да отричат всичко извън тях.
Аз лично предлагам да закрием тоя офтопик, защото просто не те разбирам, поради което не мога и да споря - каквото и да кажа, то няма да се вмести никак в твоите разбирания, защото си ги ограничил до една твърде тясна ниша.
Замисли се обаче, че ако преди 40 години едни чичковци не бяха залитнали силно встрани и надолу от утъпканите (направо асфалтирани) тогава разбирания за колоездене, днес можеше нито ти, нито аз да не знаем що е това планински велосипед и да караме с него по баирите. Защото сигурно и тогава е имало хора, за които е било крайно неприемливо някой да се спуска по планинските пътеки с колело, вместо да навърта по 150 км на шосето. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 18, 2012 10:19 am

Крайно учудващо е желанието на редица производители на велосипеди, да произвеждат и продават велосипеди, пригодени за каране извън асвалтовите пътища. Така подлъгват неориентирани потребители да ги купуват, и да си мислят, че им доставя удоволствие да ги ползват по предназначение. Всичко това е маркетингов трик. Също така начин по -мързеливите да се отклонят от истинското колоездене. Истината е че спускачите се чувстват вътрешно неудовлетворени от това което правят, но не смеят да си го признаят пред другите. Страхуват се от подигравките , че са се минали и набили сума ти пари за колела нямащи нищо общо с една елегантна шосейка. Не се срамувайте спускачи, признайте си , че истинско колоездене има само по шосе. Продайте непригодните си машини и почнете да тренирате. Съвсем скоро ще имате забележително подобрение на каданса и средната скорост.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот hrissim » Сря Апр 18, 2012 10:41 am

sensation_blue,
гледай си кефа, карай си велосипеда и остави другите да правят същото по своя си начин.
Никой не може да спре гората да се разлиства. :D
Важното е да следим процеса от близо :agree:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот PtD » Сря Апр 18, 2012 10:49 am

Престанете да ми цапате темичката! :(!:

@sensation_blue, приемаш ли предизвикателството или не? Спри с тия локуми! :(!:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот argon » Сря Апр 18, 2012 10:55 am

Crimson написа:@sensation_blue Ти секс правиш ли ?

Мен не ме питаш така в прав текст. Чувствам се пренебрегнат. И нали знаете, който се впусне в предизвикателството , ще прави секс, от него зависи само от коя страна на члена ще попадне :D
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум