Как да смажа фабричната си вилка . ZOOM

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как да смажа фабричната си вилка . ZOOM

Мнениеот jorkatb » Сря Апр 18, 2012 6:38 pm

Здравейте , от скоро съм притежател на велосипеда Sprint Diamond . Интересува ме как да смажа вилката за да има по - добър ход . Прилагам снимки за да добиете представа каква е вилката . Интересува ме също и с какво да я смажа.
Прикачени файлове
IMG_8610.JPG
IMG_8610.JPG (260.5 KiB) Прегледано 1422 пъти
jorkatb

Рейтинг: 1180

Re: Как да смажа фабричната си вилка . ZOOM

Мнениеот the_fan » Сря Апр 18, 2012 8:22 pm

Хмм ЗООМ до скоро и аз бях с такава :D , не знам до колко е правилно за вилка от такъв нисък клас , аз поне взимах малко машинно масло капваш малко раздвижваш и караш мойта така си бачкаше добре :dontknow: !....
Дано съм ти помогнал.. :beer:
the_fan

Рейтинг: 1180

Мнениеот kosio_dh » Сря Апр 18, 2012 8:54 pm

the_fan написа:Хмм ЗООМ до скоро и аз бях с такава :D , не знам до колко е правилно за вилка от такъв нисък клас , аз поне взимах малко машинно масло капваш малко раздвижваш и караш мойта така си бачкаше добре :dontknow: !....
Дано съм ти помогнал.. :beer:

Прав е, за тия вилки няма друга опция. :beer:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Сря Апр 18, 2012 9:49 pm

1-во: Zoom не е вилка !
2-ро: Каквато вилката, такова и маслото - използвай най-евтиното машинно ;) Няколко капки върху стеншъните (под маншоните)
3-то: С каквото и да я смажеш, все същото...
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот bikerider » Чет Апр 19, 2012 3:49 am

jorkatb написа:Интересува ме как да смажа вилката

Взимаш влака за гара Бов. Слизаш там, оставяш вилката под скалите и отгоре я смазваш с голям камък. След това си купуваш истинска вилка и забравяш за недоразумението ZOOM.

Сериозно - никакви усилия не си заслужават.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Чет Апр 19, 2012 9:58 am

С автомобилно масло обилно раздвижваш и си готов за 100-200 км после пак
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Hell_Man » Чет Апр 19, 2012 12:07 pm

Тълковен речник: вария.
Иначе с машинно масло църкаш със спринцовка периодично.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот whili225 » Пет Апр 20, 2012 5:08 pm

Не ти препоръчвам да я смазваш с масло, вземи малко автомобилна грес графитена и намажи тръбите до 2 пръста над мястото където вече влизат и я пораздвижи малко, ще усетиш ПОЛОЖИТЕЛНА разлика :beer: е разбира се след 2 седмици ще се наложи пак да я смажеш, но усилията си струват :beer:
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Мнениеот Hell_Man » Пет Апр 20, 2012 5:14 pm

whili225 написа:Не ти препоръчвам да я смазваш с масло, вземи малко автомобилна грес графитена и намажи тръбите до 2 пръста над мястото където вече влизат и я пораздвижи малко, ще усетиш ПОЛОЖИТЕЛНА разлика :beer: е разбира се след 2 седмици ще се наложи пак да я смажеш, но усилията си струват :beer:

Някакви идеи как да се втика графитена смазка надолу по тръбите? Хрумва ми нещо като "Тъпча с шпатула до отказ..." :)
Иначе определено е по-добър вариант от течното машинно - ще държи повече и има по-добри смазочни свойства, въпросът е дали е оправдано усилието.
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот mnml46 » Пет Апр 20, 2012 8:51 pm

Намажи с обикновен грес долу в края на стеншана раздвижи я и ще е малко по-добре :agree:
mnml46

Рейтинг: 1175

Мнениеот did » Пет Апр 20, 2012 9:25 pm

jorkatb написа:Интересува ме как да смажа вилката

Пробвай с валяк.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот krach » Пет Апр 20, 2012 9:38 pm

относно греста и тъпченето и...
Може да пробваш с по голяма спринцовка и игла (като внимаваш)
Гледаш кой размер игла ще влезе и така. Малко мъчно става ама влиза малко по - надолу от колкото ако го мажеш с пръст.
Друг вариант е мажеш обилно по вилката и яко нябиваш амортисйора, което пак е нещо.
Трети по труден разглабяш я.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот whili225 » Нед Апр 22, 2012 9:22 am

Hell_Man написа:
whili225 написа:Не ти препоръчвам да я смазваш с масло, вземи малко автомобилна грес графитена и намажи тръбите до 2 пръста над мястото където вече влизат и я пораздвижи малко, ще усетиш ПОЛОЖИТЕЛНА разлика :beer: е разбира се след 2 седмици ще се наложи пак да я смажеш, но усилията си струват :beer:

Някакви идеи как да се втика графитена смазка надолу по тръбите? Хрумва ми нещо като "Тъпча с шпатула до отказ..." :)
Иначе определено е по-добър вариант от течното машинно - ще държи повече и има по-добри смазочни свойства, въпросът е дали е оправдано усилието.

Достатъчно е да намажеш тръбите в долната им част (видимата) и да вкарваш/изкарваш намазаната част от тръбите и така влиза и вътре :beer:
Аватар
whili225

Мнениеот did » Нед Апр 22, 2012 10:02 am

whili225 написа:Достатъчно е да намажеш тръбите в долната им част (видимата) и да вкарваш/изкарваш намазаната част от тръбите и така влиза и вътре :beer:

Глупости! Ако така влиза грес, значи влиза и гняс, т.е. семерингите са заминали (ако въобще някога ги е имало). Греста се слага след профилактика само ПОД семерингите. Всякакви шпатули и подобни дивотии са доказано средство за унищожение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот whili225 » Нед Апр 22, 2012 2:15 pm

did написа:
whili225 написа:Достатъчно е да намажеш тръбите в долната им част (видимата) и да вкарваш/изкарваш намазаната част от тръбите и така влиза и вътре :beer:

Глупости! Ако така влиза грес, значи влиза и гняс, т.е. семерингите са заминали (ако въобще някога ги е имало). Греста се слага след профилактика само ПОД семерингите. Всякакви шпатули и подобни дивотии са доказано средство за унищожение.

Забравих да кажа че трябва да вдигне прахоуловителите и да маже под тях :banghead: (ако има такива)....
Аватар
whili225

Мнениеот did » Нед Апр 22, 2012 2:23 pm

Нормалните вилки нямат "прахоуловители". Пак пишеш глупости!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Niksancho96 » Нед Апр 22, 2012 8:44 pm

Мисля че си тровите нервите излишно, човека Ви разбра, че повече от пръскане по стеншъните, не може да се направи. Хайде със здраве и без кавги :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Назад към Веломеханик