Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот penmark » Вто Апр 24, 2012 10:58 am

Виж отстрани на кашона няма ли найлонов плик? И моя Крос го купих от тях. Дойде сглобен, увит в найлони и имаше найлонов плик/джоб в който бяха документите с гаранция и касова бележка.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот vampum » Вто Апр 24, 2012 11:14 am

penmark написа:Виж отстрани на кашона няма ли найлонов плик? И моя Крос го купих от тях. Дойде сглобен, увит в найлони и имаше найлонов плик/джоб в който бяха документите с гаранция и касова бележка.

За съжаление няма.Има останал празен наилонов плик но там бяха бележките на куриера. :dontknow:
Явно трябваше да го отворя кашона пред куриера,но беше стабилно опакован.
Сега гледам,че на куриерската бележка пише подател-завод за колела Крос :rofl: а на доп.указания да се върне евентуално на някакъв господин в София.Странно :dontknow:
vampum

Рейтинг: 1200

Мнениеот run » Вто Апр 24, 2012 12:33 pm

Не ме отчайвай. И аз чакам велосипед от sportdelivery. Трябва да си има гаранция, не може така.
run

Мнениеот vampum » Вто Апр 24, 2012 1:13 pm

run написа:Не ме отчайвай. И аз чакам велосипед от sportdelivery. Трябва да си има гаранция, не може така.

Колега не знам,явно някакво недоразумение се е получило или грешка. :dontknow:
Но получих навременен e-mail от Крос ООД,че ще проверят случая и ще ми изпратят липсващата гаранция,фактура и ръководство на Български език. :)
Така че остава да почакам.
Поздрави!
vampum

Мнениеот run » Вто Апр 24, 2012 1:49 pm

Обадих се на посоченият телефон в sportdelivery и от там ми казаха, че велосипеда ще е утре при мен. Попитах дали ще има приложен касов бон, който всъщност служи за гаранцията и ми отговориха, че ще има приложен такъв. Споменах на човека за случая с липсващият бон и той ми каза да предам момчето да се обади в магазина.
run

Мнениеот viking_kn » Вто Апр 24, 2012 2:03 pm

Ако не сте доволно в рамките на 7 дни можете да върнете стоката без да се обяснявате а те са длъжни да ви върнат парите, но по-добре да се разберете човешки :)
viking_kn

Рейтинг: 1220

Мнениеот vampum » Вто Апр 24, 2012 2:09 pm

run написа:Обадих се на посоченият телефон в sportdelivery и от там ми казаха, че велосипеда ще е утре при мен. Попитах дали ще има приложен касов бон, който всъщност служи за гаранцията и ми отговориха, че ще има приложен такъв. Споменах на човека за случая с липсващият бон и той ми каза да предам момчето да се обади в магазина.

Благодаря ти!
Всъщност получих обаждане по телефона от Крос ООД и Спортделивери,че се е получило някакво недоразумение при доставката,но утре да чакам липсващата документация по куриер. :clap:
Сега остава да се наслаждавам на прекрасния велосипед. :beer:
vampum

Мнениеот run » Вто Апр 24, 2012 3:53 pm

Супер, щом сте се разбрали. Едвам ще дочакам утрешният ден. Все пак ще е деня, в който и аз ще се похваля с новият Cross Big Foot :D . :beer: Също така очаквайте и снимки. :eyebrow:
run

Мнениеот darki » Вто Апр 24, 2012 4:19 pm

run написа: ...Също така очаквайте и снимки. :eyebrow:

Като гледам подписа ти май снимките ще бъдат направени както трябва :popcorn: :D
Иначе честит ти велосипед :D :agree:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот run » Вто Апр 24, 2012 4:48 pm

darki написа:Като гледам подписа ти май снимките ще бъдат направени както трябва :popcorn: :D

Ще се постарая да пусна една детайлна галерия. :beer:
run

Мнениеот zoltek » Вто Апр 24, 2012 5:39 pm

Днес ходих да пробвам Grip 124,но понеже нямаха моят размер реших да не го взимам.Сега като погледнах в сайта на Крос видях,че от 28 април пускат и другия 29" велосипед на промоционална цена и понеже съм надъхан повече за 29",а Big Foot ми надхвърля малко бюджета взех да се замислям в крайна сметка дали да не е 29er Grip 924.Заслужава ли си парите според Вас и кой от него и Grip 124 бихте избрали?

п.с.прави ми впечатление,че той от 3те гореизброени е най-лекият.За съжаление обаче вилката е по-зле от другите,но пък няма пълно щастие.Прави ми впечатление,че в новата брошура е с нови гуми доста по-леки от първоначално написаните(SCHWALBE RACING RALPH Evo 29” x 2,10 - 495 гр ,срещу първоначално обявените SCHWALBE RAPID ROB 29” x 2,25 от 790 г )
zoltek

Рейтинг: 1278

Мнениеот run » Вто Апр 24, 2012 8:27 pm

zoltek написа:Заслужава ли си парите според Вас

Всички велосипеди, които пуснаха CROSS тази година си заслужават парите. Велосипеди без конкуренция за окомплектова и цена, за което можем само да се радваме. :beer:
run

Мнениеот s65amg11 » Вто Апр 24, 2012 10:12 pm

Приятели,моля помогнете ми какво да избера Cross Traction G 30,или Cross Grip 130.Кое е по-добро за вас?
s65amg11

Рейтинг: 1194

Мнениеот mitacheto » Чет Апр 26, 2012 12:08 am

Здравейте !

Аз също като -zoltek- съм в подобна дилема,а именно Grip_124 или Grip_924 да избера.
Това което успях да синтезирам като бегла информация относно 29er велосипедите и по специално Grip_924 е следното:

1.Тази година 29er ще са хита на сезона във BG.
2.Поддръжката е доста по-солена спрямо 26er /в смисъл че, частите и консумативите са по-скъпи и в ограничени наличности - поне за сега/
3.Тези велосипеди не стояли добре на хора по-ниски от 180см /каквото и да означава това/ ?!?
4.Вилката на Grip_924 е по зле спрямо Grip_124 /май разликата е само че не се заключва/ ?
5.Проблем допир на крак - с предна гума ?!? /Човек карал 29-ка споделя ,че често при завиване предната гума се удряла в крака му/ !
Специално по точка (5) , направих елементарен експеримент по снимки ,който показа ,че разстоянието /крак - гума/ спрямо 26er е по-малко с 1\4 и създава предпоставка за нежелан контакт.

Изображение

Въпроси.
Вярно ли е че:
29er велосипедите са много по-бързи в сравнение с 26er за градско каране ?
Че с по-големите си гуми са по-инертни, върти се по-леко и возят меко ?
Някой има ли гореспоменатия проблем /съприкосновение крак-предна гума при завой/ ?
До колкото съм чувал "свободна енергия" при въртенето на педалите няма /26er VS 29er/ .

Прави впечатление ,че в провинцията с изключение на фирмените магазини на Крос и единици други,велосипедите им се продават с различна надценка. Разните местни търговци продават над обявената промоционалната цена с обяснението ,че заплащали транспорт и гарантирали сервизно обслужване на по-късен етап ?!?
До колкото знам доставката е безплатна,да не говорим за търговски отстъпки ?
Чудя се в такъв случай каква е тази промоция от която хората от провинцията не могат да се възползват?

Остава опцията: Пазаруване по Интернет.
Тука следват новите евентуални проблеми и неизвестни.

Сериозни и доказали се коректни сайтове?
Кои сайтове предлагат безплатна доставка?
Невъзможност велосипеда да се пробва на място! /рамката ще бъде ли по мярка/?
Невъзможност за щателна проверка и оглед всичко на ред ли е!
Сервизно обслужване ! Къде ?
Документи ?
Ако има открити проблеми ден след доставката ,какво правим? /един път дал ли си парите ,ходи се разправяй после/
Ако ползваме опцията връщане,предполагам транспортните разходи се поемат от клиента. /един вид набутване/
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот vampum » Чет Апр 26, 2012 8:10 am

За предимствата и недостатъците не мога да ти дам компетентно мнение просто не съм карал 29er.
Мога да споделя моя опит по покупката на GRIP 124 по интернет.Сайта от които го поръчах е sportdelivery.
Не искам да им правя реклама но са едни от малкото където доставката е безплатна,а относно евентуален дефект или разлика с порачаното:
"Връщане на продукт

Ако изпратения Ви продукт е повреден, дефектен или е различен от това което сте поръчали, ние с удоволствие ще поемем разноските по неговото връщане или замяна, като Вашите пари ще бъдат възстановени напълно.

Моля пазете касовата бележка и, или товарителницата на получената от вас пратка.

Ако получения от Вас продукт е това което сте поръчали но не е това което очаквахте, ако не е правилния размер или цвета се окаже не подходящ, вие можете да го смените или дори върнете. В този случаи връщането се поема от клиента.

Молбата ни към вас е, да изразите Вашето желание за смяна или връщане по гореспоменатите причини в 7 дневен срок от получаването чрез e-mail, Skype, тел."

При мен се получи недоразумение-не получих касов бон и гаранция,но на другия ден реагираха бързо и ги получих по куриер.

Аз го поръчах още преди да е излязъл по магазините,без да го видя и пробвам :eyebrow: Дойде сглобен в огромен кашон,това което направих аз бе да сложа педалите,наместя кормилото и да махна найлоните.(Друго си е да си го разопаковаш сам-на мен ми прави удоволствие :D )
Засега съм доволен-не съм констатирал проблем.
Относно Сервизното обслужване-в гаранционната карта пише,че има оторизирани сервизи в 11 града.

Това е от мен,дано казвам нещо ново което не знаеш. :beer:
vampum

Мнениеот sensation_blue » Чет Апр 26, 2012 8:20 am

@mitacheto, новите cross ги видях тук в магазин в Габрово (а ти не си казал от къде си, някак си провинцията може да звучи като едно и също място за софиянец, както на американец би му звучало Боливия и България като едно и също място, но не е нали? ;) ) на абсолютно същата цена като в интернет - даже си имаше табелка за промоцията, явно е политика на фирмата производител, реално те самите дават още отстъпка на търговците, но при условие, че сложат тази доста психологическа табелка, а и цените наистина са си добри за сравнително доброто качество и окомплектоване, пък за дизайна нямам думи определено са над всички в момента.
Дори онзи ден имаше и биг фут, ако някой се интересува мога да проверя дали е още наличен.
Та за завиването - мисля, че с висока скорост не би трябвало да има проблем, завиването става по-скоро с накланяне на колелото, а не толкова с кормилото, разбира се за градско каране има нужда от маневриране и стоене на място и се налага и по-рязко завиване, но не мисля, че целта на 29ер е да се кара по тесни и криви пътечки или сред навалица ;)
За поддръжката не виждам какви притеснения имаш, освен за вилките и шините, но цената там не бих казал, че е толкова над останалите. Останалите компоненти са стандартни.
Да, велосипедите определено са за по-високи хора, заради по-високото отстояние на оста на колелото от земята, т.е. за такива високи хора, няма да има нужда да се правят смешно високите (според мен) рамки за 26 цолови байкове, като може да се компенсира с височината на колелото (имам предвид търкалото :D).
Нормално е да са по-бързи особено надолу и по равното, но за нагорнища въпроса е спорен, ще се иска повече сила за завъртането на колелото, което ще трябва да бъде за сметка на предавките и мисля, че скоростта ще е горе долу същата, а при равни други условия (наклон и предавки) ще е по-трудно от колкото с 26 инчови колела.
Всичко това е на теория, нямам наблюдения от практиката, самия аз не съм достатъчно висок, за да си мисля, че ще имам взимане даване с въпросните 29ер, но пък определено стоят много добре на визия, та чак ме е яд :)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот mitacheto » Чет Апр 26, 2012 1:37 pm

vampum
_________
Мерси за разясненията и непосредствените споделени впечатления от пазаруването ти в гореспоменатия сайт.
За мен си остава все още крайна мярка онлайн пазаруването,що се отнася до по-големи суми.
На принципа съм "Око да види - ръка да пипне". :magnify:
Би ли споделил:
За колко време ти пристигна поръчката ?
Колко си висок и съответно размера на рамката какъв е и удобно ли се чувстваш на нея?
Аз съм 182см а, от земята до чатала мерих 80см.
Двоумя се между 52 и 54 , но проблема е ,че няма къде още да ги пробвам понеже налични в момента са само 48-ми размер рамки в магазина.
И не на последно място какви са ти отзивите от колелото като цяло и имаш ли някакви забележки ?

sensation_blue
Собственика - мустакат селски бек с бирено шкембе по съвместителство зам.Кмет ,го играе местният олигарх ,дето викат амуджите, се има за
"акана Чок-тарикат". :8D:
Цените - /надценките/ в магазина са плаващи и се определят не според борсовият индекс 'Dow Jones',а + - кефа на шефа ,дали си рода,свой,чужд от правилната политическа партия и т.н. :smokin:
Така работи местният монопол. :D

Що се отнася за окоплентовката дизайна и качество на Cross 2012 съм напълно съгласен с теб ,че са без аналог и нямат конкуренция на пазара във
BG към настоящият момент.
Именно и за това съм се насочил към тях.
Остава да реша 26 или 29 .
За това и изчаквам, за да чуя мнения и впечатления.
Аватар
mitacheto

Мнениеот vampum » Чет Апр 26, 2012 5:28 pm

@mitacheto,порачах го в неделя и във вторник сутринта беше при мен.
Висок съм 1.79,размера на рамката е L или 48 cm,чуствам се удобно и мисля,че е точният размер за мен.Мисля,че е добре да пробваш 48-ми и да прецениш на място,дали ти е удобна-според мен си за нея,но евентуално 52-ри-но добре е да пробваш и нея за да си сигурен.
Отзивите за сега са ми добри при минати около 30 км.Нищо не скърца или трака,няма и други поражения, при положение,че тази зима се охраних доста и сега съм 100 оки :evil: ,а на каплите пише мах.95 оки за водача.Е не сам и го тормозил основно равен асфалт.Имам едно на ум все пак. :beer:
vampum

Мнениеот katoface » Чет Апр 26, 2012 9:09 pm

Може ли и един съвет и към мен. Утре ще ходя да закупувам и аз Grip 124 но още се колебая М или L размер да бъде.Аз съм висок 168-170 см, от земята до чатала разстоянието е 76 см, тежа 80 кг.
Cross Grip 124
katoface

Мнениеот mitacheto » Чет Апр 26, 2012 10:36 pm

Ами лично на мен 48 рамка на Grip 124 ми дойде малка като я пробвах. :nono:
Сега чакам да заредят по-големите размери рамки за да ги пробвам и да преценя коя ще ми пасне най добре.

katoface@
_________
На тебе рамка 48 май ще ти пасне според калкулатора ,НО !
Отиваш на място и мериш коя ти е най комфортна. /преимущество - пред онлайн пазаруването/.
Прекрачваш велосипеда и гледаш да останат 2-3 пръста разстояние фира между чатала ти и рамката.
Внимавай с /търговците - продавачите/ !!! Не всички са коректни.
Ако нямат налична подходяща за теб рамка /разбирай колело/ ,ще си премълчат или ще те убеждават едва ли не че тази която имат е точно за тебе,само и само за да ти я продадат.
:peace:
Аватар
mitacheto

Мнениеот 100f » Пет Апр 27, 2012 10:40 am

аз взех 560 mm (на грип 124) и ми е супер за ръст 185 см
100f

Мнениеот mitacheto » Пет Апр 27, 2012 12:57 pm

100f написа:аз взех 560 mm (на грип 124) и ми е супер за ръст 185 см

Би ли казал колко см е резултата ти ,като мериш от земята до чатала си ?
И остава ли място като прекрачиш рамката ?

Според калкулатора аз съм за 18 инча MTB рамка /50-51/.
Както споменах по-горе 48 ми дойде малка.
Мисля ,че 52 ще е компромисно решение ,а 56 е възможно да ми дойде голяма. :dontknow:
Ей за това е важно да се пробва на място.
Има обаче една подробност:
Теглото на велосипеда го дават - 13,92 кг.
Това обаче се отнася предполагам за 48 /малката рамка/.
Всяка по голяма ще тежи повече.

P.S.
100f
Имаш ли възможност да измериш колко ти тежи байка ? :spin:
Аватар
mitacheto

Мнениеот 100f » Пет Апр 27, 2012 1:17 pm

mitacheto написа:

да, по-късно днес ще направя замервания и ще ти пиша
100f

Мнениеот dark_avenger » Пет Апр 27, 2012 1:20 pm

А дали може да се поръча с друга окомплектовка от магазина на Крос? Grip 124 е ок, но ако може да се купи с друга вилка... Някой има ли информация?
dark_avenger

Мнениеот ludo » Пет Апр 27, 2012 2:30 pm

dark_avenger написа:А дали може да се поръча с друга окомплектовка от магазина на Крос? Grip 124 е ок, но ако може да се купи с друга вилка... Някой има ли информация?

Онзи ден бях в магазина на Кросс в Младост2 (София) и имах аналогичен въпрос. Попитах дали може да получа колело с различни гуми, но ми отговориха, че не става. Могат да ми сложат други, но трябва да си ги платя, а другите си остават мои.
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот katoface » Пет Апр 27, 2012 3:45 pm

Вече съм горд собственик и аз, взех L размер (48 см). Страхотен е за малкото разстояние което изминах.По-нататък впечатления и въпроси.

Изображение
Cross Grip 124
katoface

Мнениеот mitacheto » Пет Апр 27, 2012 4:53 pm

ludo написа:Онзи ден бях в магазина на Кросс в Младост2 (София) и имах аналогичен въпрос. Попитах дали може да получа колело с различни гуми, но ми отговориха, че не става. Могат да ми сложат други, но трябва да си ги платя, а другите си остават мои.

Аз пък говорих по тел. с разни търговци ,които ми отговориха че няма проблеми да ми сменят гумите.
Дори ми казаха ,че ще трябва да сменят евентуално и вътрешните,според зависимост от избора ми на външни. /1.8 /
Въпроса ми беше:
- Може ли да сменим гумите на новото колело от планински на градски,понеже смятам да карам предимно в града ?
- Да няма проблеми.
Гледаме колко струват твоите ,съпоставяме цената с тези които искаш и ако има разлика евентуално доплащаш.
Това е другата причина да предпочитам директно да си купя колелото от магазин ,а не по интернет.
Най-малкото защото ще си спестя едни 40-50лв за гуми. ;)

Така че трябва да се пита !!!

В тая връзка един виц:
Една готина мацка пътува във влака.
В купето заедно с нея са още двама непознати мъже.
Единият от мъжете се опитва да завърже разговор нея.
- Извинете може ли да ви попитам нещо ?
- Питайте бе... ,питайте господине.
С питане така едни господин, изчука на моя мъж жена-му! :P

100f

Мнениеот ludo » Пет Апр 27, 2012 5:02 pm

mitacheto написа:
ludo написа:Онзи ден бях в магазина на Кросс в Младост2 (София) и имах аналогичен въпрос. Попитах дали може да получа колело с различни гуми, но ми отговориха, че не става. Могат да ми сложат други, но трябва да си ги платя, а другите си остават мои.

Аз пък говорих по тел. с разни търговци ,които ми отговориха че няма проблеми да ми сменят гумите.
Дори ми казаха ,че ще трябва да сменят евентуално и вътрешните,според зависимост от избора ми на външни. /1.8 /
Въпроса ми беше:
- Може ли да сменим гумите на новото колело от планински на градски,понеже смятам да карам предимно в града ?
- Да няма проблеми.
Гледаме колко струват твоите ,съпоставяме цената с тези които искаш и ако има разлика евентуално доплащаш.
Това е другата причина да предпочитам директно да си купя колелото от магазин ,а не по интернет.
Най-малкото защото ще си спестя едни 40-50лв за гуми. ;)

Така че трябва да се пита !!!

В тая връзка един виц:
Една готина мацка пътува във влака.
В купето заедно с нея са още двама непознати мъже.
Единият от мъжете се опитва да завърже разговор нея.
- Извинете може ли да ви попитам нещо ?
- Питайте бе... ,питайте господине.
С питане така едни господин, изчука на моя мъж жена-му! :P

100f

:rofl:

А кои са тези търговци?
Благодаря ти предварително :beer:
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот 100f » Пет Апр 27, 2012 5:16 pm

100f написа:
mitacheto написа:

85 см

да, около 3 пръста

малко над 14 кг (не мога да кажа точно до грам, сори)
100f

Мнениеот mitacheto » Пет Апр 27, 2012 5:43 pm

ludo @
Може да е бил някакъв работник д'ет си взима заплатата и му е през х.я че отатъка.
По възможност търсиш някой дето го играй шеф и говориш директно с него,к'во може и к'во не може.
Хайде успех ! :peace:

100f
_____
Мерси.
Много полезно инфо.
Значи килограмите на по-голямата рамка не се различават драстично с малката,което е добре.
Тези 3 пръста които ти остават фира от рамката са близо 6см.
Моя чатал е 80 спрямо твоя 85 ,което говори ,че моята рамка е 52-ри размер на 100%.

Хайде със здраве да си караш вело-вело....
ааа , колелото.
:beer:
Аватар
mitacheto

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри