sergeh написа:....аз съм си правил индивидуално преди година и беше 30 лв....
jd написа:Зависи какво е покритието на застраховката. В общия случай при около 15-20лв. застрахователна премия, повечето застрахователи покриват "разходи по застрахователни събития" в рамките на 1000-1500лв. Справка - едно сваляне от планина по ценоразписа на ПСС е около 2000. .....
Insight написа:http://www.pss.bg/insurance.html#list тази информация не е ли актуална?
Защото според нея разходите за сваляне са бая под 2000лв.
sergeh написа:Ами би ли споделил малко инфо - застраховател, вид застраховка ... Честно казано, цената ми се струва нереално ниска.
joropc написа:Репатрация с вертолет ще ти излезе 1500 лева, само ако се пребиеш в двора на ВВС базата в Граф Игнатиево.
- демек Витоша, Пампорово и Банско и части от Предбалкана....истината е, че ако ви се случи някоя контузия, най-добре е да разчитате на близки, дугари и познати, които са с вас, ако е възможно да бъдете местен изобщо, защото ПСС има много слабо покритие из нашите планини, което се свежда основно до по-известните курорти...
- е не винаги, но посланието е ясно...ПСС е служба за трупосъбиране.
- Съмнявам се.. ще ги улесните да намерят трупа Ви по-лесно, с това съм съгласен.. преди 2г. ако се не лъжа, имаше една случка с мъж и жена закъсали в Пирин след падане на жената.. абсолютно точно подадени GPS координати и кво.. лоши метереологични условия, та попреспали в зимни условия горе... та това е. Не обвинявам хората, които са доброволци в ПСС, че не си рискуват живота, за да спасяват "пишман" туристи или "баш" планинари в екстремни условия, но е хубаво да се знае че в такива условия, само тези около теб са ти "ПСС"!!! ed. Много добър пример в това отношение е един пост в темата на "MTB-клуб С.К.А." в "Мероприятия" , който уви, както можеше да се очаква потъна в морето постове.. а според мен заслужава да бъде отделен във Важна тема от сорта на инциденти в планината и как се е реагирало на тях.. (даже не мога да го реферирам, щото е пост..)ще ги улесните много ако разполагате с ГПС и събщите точни координати. Така ще спестите доста усилия, средства и време на себе си и спасителите.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 379 госта