Колело за 40 000 лева

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Колело за 40 000 лева

Мнениеот Dolph » Вто Апр 24, 2012 2:13 pm

Тия от Ламборджини са явно на някакви наркотици.

Швейцарският производител на велосипеди BMC пуска ограничена серия бегачи, разработени в сътрудничество с Lamborghini. Експерти на италианската компания са участвали в създаването на рамката на ултраскъпото колело. Направена е от въглеродни нишки, а за сглобката й са използвани методи от автомобилостроенето.

http://fakti.bg/technozone/37182-kolelo ... amborghini
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Re: Колело за 40 000 лева

Мнениеот PtD » Вто Апр 24, 2012 2:34 pm

Класически пример на нещо, което струва по-малко от етикетчето си :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот den4o7 » Вто Апр 24, 2012 2:49 pm

den4o7

Рейтинг: 1200

Мнениеот Dolph » Вто Апр 24, 2012 3:13 pm

За мен е лудост,да марката е реномирана,но само снобари биха дали толкова пари,сащо защото е Ламборджини.Винаги съм се чудел на хора които купуват дадена стока само заради името и,а не еквивалентна стока от утвърдени производители в съответната областта.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот joropc » Вто Апр 24, 2012 3:24 pm

den4o7 написа:http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.5735/product_cat.1019/lang.2

Колко ли имат на склад от Байкцентър.....и дали им вървят? :)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот airborneone » Вто Апр 24, 2012 6:02 pm

PtD написа:Класически пример на нещо, което струва по-малко от етикетчето си :)

Едно нещо струва толкова, колкото някой би дал за него..... или 30 човека биха дали :)
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот boriss13 » Вто Апр 24, 2012 7:41 pm

joropc написа:
den4o7 написа:http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.5735/product_cat.1019/lang.2

Колко ли имат на склад от Байкцентър.....и дали им вървят? :)

Тегло: N/A :evil:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот emoonthemove » Вто Апр 24, 2012 7:52 pm

Знаеш ли защо не говорят за теглото? Защото са твърде прецизни в това отношение и знаят, че няма две такива колелета с еднакво тегло. То зависи от микронната флуктоация на слоевете боя тук и там, някакви съвсем малки отклонения от производствените норми на всеки отделен компонент. Затова само аматьорите цитират тегло на своите велосипеди.

Думите не са мои, а на хората от Trek, които ги бяха поместили в страницата на най-скъпия си шосеен модел. Специално бяха обърнали внимание на някакви конкуренти за непрофесионализма им в това отношение. Обръщението завършваше с - "...елате в един от нашите шоурумове и го премерете!". Хат дем!

Корекция: Не ставаше въпрос за Trek, а за Cannondale. Тях поне човек не може да ги обвини, че си продават колелата за без пари.
Последна промяна emoonthemove на Вто Апр 24, 2012 8:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот hitar_potter » Вто Апр 24, 2012 8:02 pm

.. И на дебелината на слоя кал върху колелото! При мойто, това си е значителен фактор! (и не, колелото ми не е леко :rofl: )
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот did » Вто Апр 24, 2012 8:05 pm

emoonthemove написа:...елате в един от нашите шоурумове и го премерете!

Ами идете и го "премерете" де! :D

Може да го намерите на:

магазин BIKE CENTER гр. София
жк. "Лозенец" , ул.Богатица N20

жк. "Младост" 1, бл. 1А

ул. "Живко Николов" №41

жк. "Изток" ул. Райко Алексиев" №3
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот emoonthemove » Вто Апр 24, 2012 8:27 pm

Breaking news! Вече е известен първият собственик на един от велосипедите!

Изображение
Аватар
emoonthemove

Мнениеот rarekin » Вто Апр 24, 2012 9:00 pm

emoonthemove написа:Знаеш ли защо не говорят за теглото? Защото са твърде прецизни в това отношение и знаят, че няма две такива колелета с еднакво тегло. То зависи от микронната флуктоация на слоевете боя тук и там, някакви съвсем малки отклонения от производствените норми на всеки отделен компонент. Затова само аматьорите цитират тегло на своите велосипеди.

И тия и тия ли са аматьори? Щото гледам, че и те дават тегла на продуктите си.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот eMcKu » Вто Апр 24, 2012 9:02 pm

did написа:

Ами идете и го "премерете" де! :D

Може да го намерите на:

жк. "Лозенец" , ул.Богатица N20

жк. "Младост" 1, бл. 1А

ул. "Живко Николов" №41

жк. "Изток" ул. Райко Алексиев" №3

:D :rofl:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Exorcist » Вто Апр 24, 2012 9:09 pm

did написа:

Ами идете и го "премерете" де! :D Може да го намерите на: ...

Ами днес бях в магазина на Богатица, там обаче са го разграбили и е свършил и не успях да го претегля! Звъняха по другите магазини, и там изкупен! Криза уж било... чакаме до дни новите доставки :popcorn:
Аватар
Exorcist

Мнениеот joropc » Вто Апр 24, 2012 9:18 pm

Exorcist написа:Ами днес бях в магазина на Богатица, там обаче са го разграбили и е свършил и не успях да го претегля! Звъняха по другите магазини, и там изкупен! Криза уж било... чакаме до дни новите доставки :popcorn:

:D
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот did » Вто Апр 24, 2012 9:38 pm

Аз имам собствена версия. В мангазините не обявяват теглото на велосипедите, понеже ги мързи да бършат праха от рамките.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 24, 2012 10:06 pm

did написа:Аз имам собствена версия. В мангазините не обявяват теглото на велосипедите, понеже ги мързи да бършат праха от рамките.

did - ще ме извиняваш, ама на това колело аз лично не бих се навил да му бърша прахта. Поне не и без сериозна застраховка "Професионален риск" де...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот stamen » Вто Апр 24, 2012 11:29 pm

И ако вървеше като Ламборгини :D :D
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Мнениеот Esoteric » Сря Апр 25, 2012 8:53 am

emoonthemove написа:...че няма две такива колелета с еднакво тегло. То зависи от микронната флуктоация на слоевете боя тук и там, някакви съвсем малки отклонения от производствените норми на всеки отделен компонент. Затова само аматьорите цитират тегло на своите велосипеди.

хаааа хаааа хаааа.... това, ако го е казал някой от специалистите на трек, може спокойно да се скрие някъде и да се гръмне!
микронни флуктоации?? това с колко грама влияе на теглото, според теб? 1-2? мииии.... щом са микронни, по-скоро 0.001 или в тоя интервал. а и ако се барат за професионалисти, трябва да работят в стандарти, примерно ISO 9001 или TS16949 (което много силно ме съмнява), а в тия стандарти са си включени изисквания за допуски и девиацията в теглата трябва да е им е пределно ясна.
но това е друг въпрос, както и да е.
лаишкото, в това изказване е, че говорят за девиации в порядъка на стотни от грама, а теглото на велосипедите (поне това, обявявано по нашите сайтове) е до вторият знак, след десетичната запетая, но на килограмите. ;)

лично аз, ако искам да дам 30 бона за колело и ми кажат, че за тия пари, не знаят колко тежи, ще ги зачеркна от картата, завинаги!

edit: говоря естествено за сравнението, което emoonthemove прави, между казаното от трек и случая с колелото в сайта на байкс центъра.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот crib » Сря Апр 25, 2012 9:27 am

може би emoonthemove си е позволил да преразкаже нещата малко по-емоционално. Това, което съм виждал на сайта на кенъндейл е, че вече не дават тегла на велосипедите си, понеже кенъндейл били теглили велосипедите така, както са, в средния размер на рамката, докато други производители се били изхитряли, и мерели най-малките си рамки, без педали, гюделин и разни там чаркове.
crib

Мнениеот Esoteric » Сря Апр 25, 2012 10:33 am

тук вече опираме до коректност. и все пак, след като цените са им до небесата, редно е да се знае колко тежи велосипеда, дори и всеки един размер, като естествено са споменати и допуските. така де, малко инженерство да приложат!
на тая цена, не колелото, ми всяка част трябва да ми кажат колко тежи! все пак, за какво се плаща? специално при шосейките, до колкото съм запознат, високата цена е корелирана с теглото и как ще я оправдаят, след като не могат да ми кажат колко тежи?
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот emoonthemove » Сря Апр 25, 2012 10:37 am

Поради засиления интерес:

Why don't you list bike weights?

We know weight is an important factor in many bike buying decisions—and we know many of our competitors list bike weights. We choose not to, because listed weights are never 100% accurate for all sizes and spec options. Keep this in mind when looking on the internet for bike weights: you're looking at a manufacturer's best guess.

Many variables affect the weight of an individual bike: frame size, component spec, decals/color options, and acceptable variation within manufacturing tolerances of the hundreds parts that make up a bike. As a result, bike weights will vary, even among identical models, sizes, and spec. That inevitable variation means that any published weight may be heavier or lighter than the model you're buying. The only accurate way to gauge weight is to weigh the bike at your retailer.

Все пак се оказаха Treк. Моделът е Madone 6.9. Цената: $ 11,686.48

Редакция: Открих този текст преди минути, а онзи, за който споменах в началото цитирах по спомени отпреди години. Спомням си ясно, че там се споменаваше за някакви некоректни конкуренти.
Аватар
emoonthemove

Мнениеот dob111 » Сря Апр 25, 2012 10:52 am

Не си дават теглата щото са хомосексуалисти. Много са фини и "коректни".
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Esoteric » Сря Апр 25, 2012 10:57 am

за мен, това е твърде непрофесионален отговор. ок, съгласен съм, че не може да се каже какво точно е теглото, но винаги може да се каже със съответният допуск. примерно 10.200 кг (+/- 0.300), както се прави със всеки един размер, включително и теглото, на всеки един чертеж, на всяка една част, касаеща някаква инженерна мисъл.
това, че конкурентите злоупотребяват с това, не означава, че те са ги победили, като са спрели изобщо да го използва в спецификацията. напротив, означава, че са се предали в това отношение.
лично аз, за 11 хиляди евро, ще искам и микрошлиф с проявена структура на компонентите. :D
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 25, 2012 3:28 pm

Признавам си , че аз изкупих част от велосипедите и за това ги няма в момента в шоурумовете. Бяха много любезни момчетата, когато ги помолих да свалим още теглото. Махнахме едната спирачка, окомплектовахме го за сингълспид .Отрязахме по 8 спици от двете колела ,свалихме и лепенките, исках и там където не се вижда да изшкурим боята , но ми отказаха защото щяла много да се наруши здравината на конструкцията. За сметка на това сложихме само един педал и махнахме седалката -така педалите пак станават два.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Шлек_народен » Пет Апр 27, 2012 8:46 pm

Тия колела-Treк Madone 6.9 и подобни на него са около 6 кг и нещо.Това са професионални велосипеди и доколкото знам под 6,8 кг не се допускат по състезанията(шосе).Не, че няма и по-леки,ама са за богати любители.
Относно цените-този тип колела рядко се купуват като готови конфигурации.Повечето се предлагат, като си избираш рамката, монтажа, каплите и другите чаркове.Според тях варира и теглото.
Да, цените са около 10 000-15000$ или 7-10 хиляди евро. Топ-модели рамки са по 4000-5000 ($ или евро, спред- Европа или Щатите)
За по-просто, да кажем - евро, за върхови модели на частите:
Монтаж - около 2500 - 3000
капли - м/у 1000 и 2000 . Има и по-скъпи.
останал чаркалък -пак зависи, ама има гуми по 150 евро едната :) Не, че няма и по-евтини .. Та, да кажем, още около 500-1000.
И те се събраха.
Една подробност -такива колела се карат по "Тура" и другите големи състезания.Там ги предоставят спонсорите и никой не се интересува колко пари са. Има обаче, хора, дето им е мерак да карат такива и да се почустват като големите състезатели. И те са готови щури пари да плащат.
Има и планински на такива цени.Доколкото си спомням, продаваха едни рамки на "Николай" около 10000-11000 лв, в наш магазин :) Преди време.
п.п. Относно намеците за сексуална ориентация малко по-нагоре...Не Ви ли омръзна да се джавкате с други видове колоездене, различни от МТБ? То верно, че МТБ -то в сравнение с шосейното колоездене е хлапе на години, та и хлапешките остроумия не са му чужди :)
И в теглото на целия велосипед не влизат педалите.Тегли се без тях :)Не, че 200 грама са толкова важни,ама такива са правилата.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот dob111 » Пет Апр 27, 2012 9:44 pm

Шлек_народен
п.п. Относно намеците за сексуална ориентация малко по-нагоре...Не Ви ли омръзна да се джавкате с други видове колоездене, различни от МТБ? То верно, че МТБ -то в сравнение с шосейното колоездене е хлапе на години, та и хлапешките остроумия не са му чужди :)

Дали са шосейки, дали са мтб-та - все са едни хомосексуалисти, ако си продават колелата по 20000евро като слагат профански фирмени надписи, а не си слагат теглото на велосипедите...това ми беше мисълта... :crazy:
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот axelmax » Пет Апр 27, 2012 11:00 pm

Все ще се намерят хора да ги купят, но едва ли ще се намери някой да отиде във Веломания,Бас,... и да даде 40 000 за колело, което струва 600 лева.Това ми било по интересно.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Dolph » Пон Май 14, 2012 4:25 pm

Това незнам дали е 40000лв,но излгежда яко :-)

http://fakti.bg/technozone/38799-audi-e ... dve-kolela
Аватар
Dolph

Мнениеот grebo » Пон Май 21, 2012 2:22 pm

Пъ т'ва са си кинти вложени в реклама на концерна, реално. А дали възможностите на велосипеда "отговарят" на цената... всъщност к'во значи нещо да ти отговаря на цената? Цената е функция на много фактори, едната част си е технологията - ясно е че като се опитваш да стигнеш "идеалното положение" цифрата расте. Дали т'ва близко до идеално положение върши толкова работа, че да оправдае разликата в парите между него и не-толко-идеалното-в-пъти-по-евтино-нещо... никой, ама никой, не го боли фара. Нито ламборгини, нито клиента, и вас не би трябвало.. Работите си опират до демонстрация на възможности и то комплексно - байка трябва и да работи по-добре, и да изглежда по-добре - един вид да е нещо по-спешъл от редовия продукт и никой не може да отрече, че успяват. Ми ок, примери: БМВ имат мтб, Порше имат, Мерцедес, Ферари.. Ауди сега изкараха някъв ебати е-байка... мислите ли че някои от тях разчита да си изкара парите от... вас/нас - байкърите. Ми не, ама тия проекти пък им продават колите. ;)
Лека.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Следваща

Назад към Бла - Бла