Admin написа:ОБАЧЕ също така е известно, че по един нов велосипед различни компоненти може в първите 1-2 седмици да се разхлабят - спици, педали, чашки, средно движение, главини. Ако това се случи, всеки производител, убеден съм и Крос също, отстранява тези нормални "повреди" напълно безплатно и в рамките на гаранционното обслужване.
zoltek написа:На мен нещото което ми направи впечатление при снимките на xcrider е,че каплите на снимките са бели,а при официалните снимки дадени от Крос няма модел с бели капли
xcrider написа:при моя грх8
Admin написа:Току що получих е-mail от Cross, в който най-учтиво се казва, че изложената от xcrider информация е манипулативна и откровено невярна. Казано още по-просто, според екипа на Cross това, което се вижда на снимката, изобщо не са капли и колела на Cross, а на някакъв друг производител.
Има и друго - дори това все пак да са капли на Cross, недопустимо е от морална и всякаква гл.т. да сипеш подобни обиди и обвинения, при положение, че вероятно сам си причинил проблема. Работил съм достатъчно с капли и спици, дори едно време на нисък клас велосипеди, за да знам, че не може такива заобляния и сцепвания да се получат току така и ако съдя по мненията ти, велосипедът не е посещавал гаранционен сервиз, а ти сам си работил по него. Което само по себе си е нарушение на гаранцията, особено за такава деликатна работа като изправянето на капли. Така че няма как Cross да са виновни, че ти си се правил на майстор и си бастисал ниплите.
Между другото, понеже някой питаше за гаранция и т.н. Да, нормална практика е гаранцията да не покрива подбивания и изкривявания на капли, най-малкото защото е трудно да се дефинира нормална употреба за тези компоненти - колко здрави ще се окажат зависи както от материала и изработката им, така и от теглото на колоездача, начина му на каране и други фактори. .
mitacheto написа:zoltek написа:На мен нещото което ми направи впечатление при снимките на xcrider е,че каплите на снимките са бели,а при официалните снимки дадени от Крос няма модел с бели капли
Xcrider каза ,че колелото му e Cross GRX 8 !
Този модел 'белият вариант' е с бели капли.xcrider написа:при моя грх8
Bace_kz написа:Момче, засрами се и спри да пишеш глупости ! Имам абсолютно същите шини, с абсолютно същите спици и абсолютно същите нипли и мога да ти гарантирам, че проблема е или в теб, или в ключа, или там каквото си използвал, за да си затегнеш спиците !
mitacheto написа:Какво значи това : "дори това все пак да са капли на Cross" ?
bikerider написа:
Не че искам да ви обезкуражавам, но с ключе за спици от 3-6 лева единствения ефект са скапани нипли. Хубавите ключета са от 20 лева и нагоре и има защо - защото са прецизна изработка.
....
thepowerofone написа:
Въпреки това, аз продължавам да твърдя, че спиците са въртени с клещи и хцрайдър, с оглед на поведението му до момента, открито си лъже за каквито и да е ключета. На една от снимките ясно се виждат 2 вертикални улея, които няма как да се получат от ключе, ами са от назъбването от вътрешната страна на клещи. Освен това, малко под тях нипелът е изстърган по цялата му обиколка. Там той е по-дебел и това изстъргване се получава точно от назъбването на клещи, когато се приплъзват по нипела в опит да се завърти. Въртял съм нипли с клещи и знам що за простотия е и какви са резултатите - точно като на снимките.
Admin написа:Но дори да са капли от Cross, факт е, че по тях е работено в гаранционния срок от не-оторизиран за целта човек (дори не е механик), че ниплите са увредени сериозно и вследствие на това са се и сцепили. Следователно не е коректно да бъде обвиняван производителя за някакви самоволни действия на клиента.
positive написа:Като купувах гипп-а (от БаикЦентър) специално питах за шините, и ми казаха е са консуматив, и не се покриват от гаранцията
positive написа:Като купувах гипп-а (от БаикЦентър) специално питах за шините, и ми казаха е са консуматив, и не се покриват от гаранцията
Insight написа:А попита ли в байк-център, това условие само за Cross ли се отнася или за всички марки, които предлагат?
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта