DaGamma написа:Крайно съм недоволен от Bike center. Вчера в събота с колелото въртях 10 км. от вкъщи до магазина им в Лозенец пристигнах там в 9:45 сиреч 15 мин. преди началото на работното им време. Понеже минах през парка зад Хилтън и трябваше да качвам Богатица, а там наклона е голям и целия плувмал в пот си оставих колелото пред магазина. Видях че е затворено, но също така видях, че вътре имаше служител, подреждащ нещо или по-скоро разместващ подреденото. За да не чакам напразно 15 мин. реших да отворя вратата и без да влизам вътре попитах, дали имат гриповете, които са им на промоция в сайта. Не мислех нито да влизам в магазина, нито пък да пробвам да купувам преди началото на работното им време. Отговора който получих беше цитирам "А бе защо не гледате какво пише на врата, отваряме в 10, тогава ще питате каквото искате". Ядосах се, дръпнах му една ма**на на ум, качих се на колелото и си тръгнах, отидох в друг магазин и си купих това, което ми трябва. Заради отношението, което получих забравям вече за тях.
"Драги" господин DaGamma,
Първо - Аз съм човекът, които сте разговаряли в магазина на Богатица 20
Второ - имам един въпрос към вас: Вие някакъв специален ли сте ? Да не би да сте Президент, Премиер, Папата или пък пратеник на извънземна цивилизация на нашата планета ?
Питам защото явно изисквате специално внимание, което намеква, че или сте голям егоист или може би извънземен наистина. В подкрепа на теорията ми за неземният ви произход свидетелства и непознаването и на прости понятия, като "Работно време"
Точно с тази цел сега, ще ви го разясня:
- "Работно време" е времето, в което дадено учреждение/персона извършва определена работна дейност.
В случаят на магазина това преведено означава "Магазинът работи с клиенти от 10.00 ч. до 19.30 ч. от понеделник до петък и от 10.00 ч. до 17.00 ч. в събота както и от 11.00 ч. до 16.00 ч. в неделя" Тези данни надлежно са написани на вратата на магазина с цел да ви помогнат в ориентирането. Та тук е реда да запитам пак:
- Вие някакъв специален ли сте ?
Да не би в момента, в които пристигните някаде всички да са задължени да ви обръщат внимание ? Или пък за вас правилата не важат ?
Трето - Да разгледаме сега терминът "Работно време" от една друга гледна точка. В случаят той означава времето в, което ше бъдете обслужен, но от друга гледна точка означава и времето в, което аз самият се намирам на работа или казано по друг начин в работен процес. С други думи идвайки в 9.45 ч. вие се опитвате да зададете въпрос на мен в ролята ми на частно лице а не на служител на някоя фирма и това, дали аз искам или не искам да ви отговоря си остава изцяло мое право. А в този ред на мисли ви моля да споделите, къде работите, с какво работно време и как се казвате да ви потърся примерно 30 мин след, като то е приключило или пък преди да е започнало. Искам силно да видя дали, ще ви е приятно да ви загубя от собственото ви време.
Четвърто - колкото до това, че бил по-рано на работното си място и съм извършвал, някаква дейност имайте в предвид, че идването ми по-рано и дейността, която извършвам е продиктувана точно от това да бъдат по-добре обслужени клиентите. Аз и колегите ми отиваме по-рано на работа, от 9.30ч. и подраждаме, чистим магазина, поставяме цени и оформяме счетоводните документи. За да се извърши всичко това обаче неналичието на външни лица е наложително, и ако си мислите, че сте първият опитал се да "открадне" от малкото време за толкова много дейности с думите " Аз само да питам ! " се лъжете жестоко. Защото след единият въпрос следва друг и трети и така в крайна сметка нашата задача да подържаме магазина остава неизпълнена понеже сме се занимавали с клиенти, тоест сме започнали да работим с клиенти преди официално обявеният час.
Пето - Опитвайте се ако цитирате някого да го правите точно. Макар дори да не помня кой сте нито точните разменени реплики помежду нас мога да заявя със сигурност, че думи от цитатът ви не присъстват в речникът ми така, че опитайте се бъдете по-коректен.
Шесто - Интересното е, че сте объркали и темата в, която да пишете. В тази тема става въпрос за механици и тяхната работа а не за магазини и обслужване за да ви помогна във вашето объркване темата за магазини е тази:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... 0%BD%D0%B8
Седмо - В заключение мога да кажа, че мога да съм само доволен от прекрасната ви идея да не ни посещавате. Смятам, че мога да си спестя напълно комуникацията с елементи на обществото, които не зачитат общоприетите правила и се държат неуважително. А точно за неуважително приемам незачитането на личното време и анонимното хленчене с цел опетняване.
По-здрави Влади
Темата е отделена от "Похвали/порицай веломеханика си". PtD.