Челници?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Челници?

Мнениеот LIL » Пон Май 14, 2012 11:26 am

Някой има ли опит с челниците, които се продават за каране като този http://screambikes.eu/bg/chelnici/2184- ... -paxi.html и този http://screambikes.eu/bg/chelnici/788-f ... adled.html

Аз ползвам други светлини, но искам да взема за подарък. Основната ми чуденка е дали са по подходящи от тези на туристическите фирми в този ценови клас. Примерно тези Ферино и Пецел- http://www.alpibg.com/products.php?1267

http://www.verticalworld.net/shop/product.php?id=58
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Re: Челници?

Мнениеот 5L » Пон Май 14, 2012 1:45 pm

Аз бих взел продукт на Petzl, макар и не точно този. Имам няколко техни челника, като от няколко години карам колело с Tikka XP, a tази година го смених с Tikka XP2. Доста са издържливи и икономични.Black Daimond също са челници с добро име.

Недостатък е невъзможността за закрепване върху каската,което в гората е наистина пречи.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот taurus13 » Пон Май 14, 2012 3:32 pm

Тия челници са далеч от челник за каране на колело. Те са за ходене и бивачни дейности. За байк трябват мощни светлини. Закрепването на каските обикновено става с помощта на свински опашки. :)
Petzl XP също е лабава светлина за байк. По принцип тая марка, няма читави светлини - посредствени челници за много пари, обаче алпинистите си я тачат.
Изобщо за цени до 50 лв, не могат да се купят добри светлини - всичко е някви светулки, колкото да не се спънеш.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот LIL » Пон Май 14, 2012 4:27 pm

Това е ясно, аз карам с тактически фенер :D Направо ги разстрелвам разсеяните шофьори. Иде реч за градско каране...по скоро велосипедиста да е осветен.

Също съм останал с впечатление, че пецел са доста надценени затова и реших да попитам. Иначе когато на мен ми трябва челник си закрепвам фенера на една ластична система предназначена за това..също на FENIX.
Аватар
LIL

Мнениеот fall_out » Пон Май 14, 2012 4:33 pm

Аз ползвам ето този когато ми се наложи, не мога да коментирам колко дълго издържат батериите му при постоянно ползване, понеже го използвам доста рядко. Като сила на светлината мога да кажа, че в сравнение на други приятели и хора с които съм ходил, този е доста добър за размерите си, в сравнение с petzl на подобна цена. И все пак не мисля, че става за колоездене. За тези пари мисля, че това е най-доброто което може да се вземе.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот 5L » Пон Май 14, 2012 4:35 pm

taurus13 написа:Тия челници са далеч от челник за каране на колело. Те са за ходене и бивачни дейности. За байк трябват мощни светлини. Закрепването на каските обикновено става с помощта на свински опашки. :)
Petzl XP също е лабава светлина за байк. По принцип тая марка, няма читави светлини - посредствени челници за много пари, обаче алпинистите си я тачат.
Изобщо за цени до 50 лв, не могат да се купят добри светлини - всичко е някви светулки, колкото да не се спънеш.

Така е, Tikka XP съм го ползвал основно в града, но XP2 е доста обещаващ, има и червен диод. Иначе за истински нощни педали :rofl: съм взел MYO3, но по спецификация не яде зареждащи се батерии, та досега не е използван.
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот kosio_dh » Пон Май 14, 2012 5:11 pm

Аз имам Petzl TIKKINA 2.Използвам го предимно по биваци.Веднъж карах с него и не бих казал, че е подходящ за каране.За моментите когато си на палатка върши чудесна работа :beer:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот xcII » Пон Май 14, 2012 6:25 pm

Аз ползвам TIKKA XP 2 от 1 година. Отлична за мен фокусирана светлина, супер лек и удобен, за бивакуване дава възможност и за дифузионна, + супер икономичен режим на сигнална мигаща червена, в случай на нужда. Минус -> цената.

Преди това ползвах дълго време един китаец, ама читав китаец. Бяг го взел за около 25лв. и смея да твярдя, че за 2-3 часа нощно каране ме е изкарвал от ситуация. Само, че бе ужасно тежък и главата ме болеше след над 1ч. ползване. Отделно непрекъснато се саморазглабяше, което очевидно не е оферта за планината в тъмнината.. Накрая го загубих и се оттървах от него.. :D
Иначе, както по-горе бе казано, надежден челник за под 70-80 лв., като лумени и най-вече икономично харчене на батериите (веднъж ми услужиха с един евитн китаец, който светеше кат прожектор и успя за около 1ч. да рутне почти нова Duracell батерия. Иначе струвал около 5лв. на битака :8D: ) не ми се вярва, че може да намериш.. За челници на Black Diamond също съм чувал от познати мнодо добри отзиви. Успех с избора :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот taurus13 » Пон Май 14, 2012 7:05 pm

Тука купувахме едни нелоши полски челници на Mactronic - добра водозащита, добра изработка и прилична цена. Най-евтинкия който се намираше по магазините беше един 80 луменов, който струваше май 49лв и става и за колоездене дори - осезаемо е по-силен от Petzl-ските. Има и червена светлина на бокса за батерии. Не зная какво има налично сега по магазините, че вносителя не се напъва много да внася. :)
Аз лично бях хвърлил око на по-скъпите им модели, но се снабдих с Fenix-а и утекоха засега поръчките. Но иначе наистина са много прилични полските.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот skruj__ » Пон Май 14, 2012 11:14 pm

Ако имаш възможност си вземи ето това http://www.lupine.de/web/en/prhttp://ww ... etty/xpro/ Виждал съм ги в действие, УНИКАЛНИ са.
Аз лично ползвам нещо подобно - http://www.dhgate.com/1200lm-cree-xm-l- ... 22481.html , вече втора година и съм изключително доволен. Супер мощен и надежден. Преди ползвах една SILVA, но един приятел си поръча такъв и като го видях забравих и за SILVA и за PETZL. При максимален режим изкарва около 3 часа, а в икономичен над 6 часа. Използвал съм съм го както за нощно ориентиране така и за нощни карания, а и на XCo Adventure Cup 2011. Слагам си го на главата, защото ми е по удобно и така съм свикнал от нощните бягания, в комплекта обаче има и приставка за монтаж на кормилото. Кабела който свързва батерията и лампата е достатъчно дълъг и позволява да се слага батерията и на кръста и в раница или camelbag. На мен с доствката ми излезе около 90 лв., но си заслужава всеки един лев даден за него.
Аватар
skruj__

Рейтинг: 1198

Мнениеот LIL » Вто Май 15, 2012 9:35 am

О.К. Както вече казах, аз лично ползвам това, понякога закачено със скоба на кормилото, понякога с ластичната система. Челниците ми трябват за едни хлапета, които няма да правят нощен даунхил по витоша ;) Нито пък поне в близките 2-3 години няма да карат сами по улиците. Тъпо е и да им купувам челници за по 100 кинта при вероятност ок. 95% да ги загубят още на първия месец :) Но пък и не искам нещо дето да е хептем проформа. Търся нещо по евтино но и вършещо работа за разходка в парка, което все пак да ги обозначава в тъмницата и да си виждат предната гума :)
Изображение
Изображение
Аватар
LIL

Мнениеот raphaello » Вто Май 15, 2012 12:08 pm

Защо не хвърлите по едно око на челниците на Zebralight и Spark от моя сайт. Изключително здрава изработка, водоустойчиви, много леки и страшно ярки.
И двете компании произвеждат челници, които са в пъти по-здрави, ярки и надеждни от пластмасовите такива на Petzl (в което ще се убедите след като прочетете ревютата и видео ревютата в страницата на моделите) .
Ако имате въпроси, пишете ми на ЛС или звъннете на посочения в сайта телефон и ще се радвам да ви помогна.

Поздрави,
Делчо :peace:
Последна промяна raphaello на Вто Май 15, 2012 12:41 pm, променена общо 1 път
Изображение
raphaello

Рейтинг: 1200

Мнениеот taurus13 » Вто Май 15, 2012 12:31 pm

raphaello написа:Защо не хвърлите по едно око на челниците на Zebralight и Spark от моя сайт - http://www.feneri.net . Изключително здрава изработка, водоустойчиви, много леки и страшно ярки.
И двете компании произвеждат челници, които са в пъти по-здрави, ярки и надеждни от пластмасовите такива на Petzl (в което ще се убедите след като прочетете ревютата и видео ревютата в страницата на моделите) .
Ако имате въпроси, пишете ми на ЛС или звъннете на посочения в сайта телефон и ще се радвам да ви помогна.

Поздрави,
Делчо :peace:

Знаем го сайта, но така както си написал това нарушаваш форумните правила за рекламите. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Общ форум