Аз ползвам
TIKKA XP 2 от 1 година. Отлична за мен фокусирана светлина, супер лек и удобен, за бивакуване дава възможност и за дифузионна, + супер икономичен режим на сигнална мигаща червена, в случай на нужда. Минус -> цената.
Преди това ползвах дълго време един китаец, ама читав китаец. Бяг го взел за около 25лв. и смея да твярдя, че за 2-3 часа нощно каране ме е изкарвал от ситуация. Само, че бе ужасно тежък и главата ме болеше след над 1ч. ползване. Отделно непрекъснато се саморазглабяше, което очевидно не е оферта за планината в тъмнината.. Накрая го загубих и се оттървах от него..
Иначе, както по-горе бе казано, надежден челник за под 70-80 лв., като лумени и най-вече
икономично харчене на батериите (веднъж ми услужиха с един евитн китаец, който светеше кат прожектор и успя за около 1ч. да рутне почти нова Duracell батерия. Иначе струвал около 5лв. на битака

) не ми се вярва, че може да намериш.. За челници на Black Diamond също съм чувал от познати мнодо добри отзиви. Успех с избора

Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related