Insight написа:ако той, като собственик на бизнеса си, може да си позволи такова отношение
Именно.
Insight написа:ако той, като собственик на бизнеса си, може да си позволи такова отношение
PtD написа:Insight написа:ако той, като собственик на бизнеса си, може да си позволи такова отношение
Именно.
Insight написа:PtD написа:Insight написа:ако той, като собственик на бизнеса си, може да си позволи такова отношение
Именно.
Втори опит, че нещо не ми разбра въпроса... май:
Прочети пак мнението на Райко по-горе... ако той, като собственик на бизнеса си, може да си позволи такова отношение и в същото време да си има достатъчно работа, защо мислиш, че за един служител е невъзможно да спечели 1000 клиента, въпреки, че е отсвирил един досадник?
natalito написа:един вид, че собственикът е единствения, който може да си позволи да решава кой да отсвири и кой не . . .
Dolph написа:Служителя е длъжен да следва политиката на фирмата начертана от нейният собственик.
Dolph написа:Защото незаменими хора няма,ако аз съм собственик, ще намеря такъв който хем да ми изкарва пари, хем да ми следва желаната от мен политика относно клиентите.
Който иска да нарежда и да си прави каквото си иска(визирам всеки един) си прави собствен бизнес и става сам шеф на себе си........
Insight написа:natalito написа:един вид, че собственикът е единствения, който може да си позволи да решава кой да отсвири и кой не . . .
Аз пък познавам собственици, които могат да си позволят да гласуват доверие на доказали се с уменията си служители, те (служителите) сами да преценяват отношенията си с клиентите.
ПтД, Доколкото разбирам, ако ти беше собственик на веломагазин, а Райко (такъв какъвто си е) беше твой служител, ти щеше да го уволниш, щото ти нарушава правилата на бизнес-букварчето!?
Insight написа:... въпреки, че е отсвирил един досадник?
Dolph написа:...Абе младежи(продавачи) аз с Бакланчето всяко лято съм бил със седмици по Рила планина като дете/ученик,вие ми казвате, че с това колело не мога да си направя излед/разходка на Витоша....
DaGamma написа:Insight написа:... въпреки, че е отсвирил един досадник?
Виждам, че темата продължава да се развива....
EccentricMOTION написа:Dolph написа:...Абе младежи(продавачи) аз с Бакланчето всяко лято съм бил със седмици по Рила планина като дете/ученик,вие ми казвате, че с това колело не мога да си направя излед/разходка на Витоша....
А като тръгнеш надолу с Балканчето палеше ли се контрата? Ако искаш си вземи ZX-3 и отивай да се спускаш на Сопот, после пиши във Форума, че вилката M3000 на Сънтур била боклук. Не може салама от 2лв да е от месо, килограм свинско е 7лв
Просто като идея
![]()
Относно казуса:
Клиентите: аз като клиент искам всичко, супер взискателен съм, влизам да пазарувам с мисълта - аз плащам. От друга страна клиентите са супер нагли, вратите затворени, лампи изгасени, решетка спусната, той се провира, вмъква се под решетката с думите "само да питам нещо....".
Персоналът - криво му е, сутрин си имаш ангажименти - да подредиш, освежиш, пооправиш кочинката, нахлуват ти клиенти час преди работното време, нормално е да реагираш остро, предвид 2-3те табели РАБОТНО ВРЕМЕ/ЗАТВОРЕНО. Въпреки, че повечето случай реакцията е - "ти си идиот, но аз ти се усмихвам"
taurus13 написа:Ми че заключвайте ги тия врати бе!
Dolph написа:Служителя е длъжен да следва политиката на фирмата начертана от нейният собственик.
Dolph написа:Защото незаменими хора няма,ако аз съм собственик, ще намеря такъв който хем да ми изкарва пари, хем да ми следва желаната от мен политика относно клиентите.
Който иска да нарежда и да си прави каквото си иска(визирам всеки един) си прави собствен бизнес и става сам шеф на себе си........
Dolph написа: Ами аз,а и повечето хора тук не смятаме(от прочетено от мен си вадя този извод), че политиката.....
Dolph написа: Значи според теб,ако служителя е усмихнат и вежлив значи продава боклуци![]()
Harka написа:Нали правим разлика между сервизен техник и продавач? На първия работата му може и изобщо да не включва допир с клиенти...
що беmuho написа:Не виждам защо продължавате да дъвчете темата,
не е ясно, това, което е ясно, ясно ли еmuho написа: ясно е . . .
muho написа:Аз също много пъти като видя, че има продавач и охранителните щори са вдигнати си мисля, че е отворено и изобщо не чета работното време.
DaGamma написа: Видях че е затворено, но също така видях, че вътре имаше служител, . . .
Inzagi написа:...
PtD написа:... Търговията е трудна работа и не е за всеки.
Inzagi написа:Така че аз мисля че всеки би могъл да се занимава с търговия.
Inzagi написа:PtD написа:... Търговията е трудна работа и не е за всеки.
Не съм съгласен че търговията не е за всеки,всеки който би искал да бъде добър в това с което се занимава ще се научи един ден,наскоро четох http://www.helikon.bg/books/53/23221_kak-da-pechelim-priiateli-i-da-vliiaem-na-drugite.html тази книга се чете от студенти изучаващи икономика и търговия.Писателят Дейл Карнеги е водел лекции и хората които са посещавали тези лекции ,въпреки че преди това с години не са могли да постигнат целите си ,са успявали след това.
Така че аз мисля че всеки би могъл да се занимава с търговия.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 379 госта