Отношенията търговец-клиент в байк-магазините

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Отношенията търговец-клиент в байк-магазините

Мнениеот Dolph » Вто Май 15, 2012 8:51 pm

Inzagi, започваш с последните си коментари да говориш глупости,търговец в пълния смисъл на думата не познавам,но имах гадже художничка.Е бас ловя,че не може да рисуваш като нея колкото и книги да изчетеш,колкото и пейзажи да нарисуваш.В този ред на мисли,някой може да се научи да прави нещо,но никога няма да му се отдава така както на някой който му е вродено.А стани един добър хирург като не те влече медицината или ти се повдига при вида на кръв?Да ама не.Така е с всяка професия,насила хубост не става и няма как да стане
Търговците(баш търговците) са много рядка порода хора,виждал съм ги,слушал съм ги и даже аха за малко да ме убеди, че имам нужда от продаваната от него стока.Но и да си изхарча парите ще е с усмивка и кеф.

PtD напълно съгласен с гледната ти точка :agree:
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот Inzagi » Вто Май 15, 2012 9:13 pm

:offtopic: Ти може да си имал гадже художничка ,на мен най близкото ми работно обкръжение са художници,не че съм видял някой как се научава да рисува пред очите ми, но такива са ми впечатленията ,така виждам аз нещата това си е моето мнение по въпроса .
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот PtD » Вто Май 15, 2012 9:18 pm

Dolph написа:Търговците(баш търговците) са много рядка порода хора,виждал съм ги,слушал съм ги и даже аха за малко да ме убеди, че имам нужда от продаваната от него стока.Но и да си изхарча парите ще е с усмивка и кеф.

Точно!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Вто Май 15, 2012 9:20 pm

:offtopic:
г-н ПтД,
ако смятате да защитите титлата си на *Лош мЪдератор* е крайно време да озаптите новопоявилите се *форумни мерудии*, щото както са тръгнали ще задминат Мастърите ... :eek3:
Всички разбрахме за какво иде реч, само *подправките* все още ни обясняват, как нищо не разбираме, а те са много навътре в нещата :nono:

аре, нЕма нужда :smash:
:smokin:
kibikoff

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 15, 2012 9:24 pm

Inzagi написа:Въпрос на мотивация и с търговията и с програмирането и с рисуването.Не си казал не си се научил да рисуваш.Мотивация и труд.

my ass :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот joropc » Вто Май 15, 2012 9:26 pm

Явно 'сички евреи са били на лекции при Дейл Карнеги.
А пък аз почвам да се уча да рисувам.Поне такива картини да успея да направя, пак е нещо...ама пък зор Ш ги продавам.Нищо де, една лекцийка и готово.Всеки някой ще ги купи:
http://www.dnes.bg/index/2012/05/09/ora ... mln.158372
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Dolph » Вто Май 15, 2012 9:26 pm

Inzagi написа::offtopic: Ти може да си имал гадже художничка ,на мен най близкото ми работно обкръжение са художници,не че съм видял някой как се научава да рисува пред очите ми, но такива са ми впечатленията ,така виждам аз нещата това си е моето мнение по въпроса .

Твоите впечатления са че човек може да стане художник ако чете много и се опитва да рисува(така де практика) :rofl: :rofl: .Човече караш ме да се смея с глас.Попитай тогава хората около теб които се занимават с това изкуство,аджеба как се става художник.
А гаджето художник за което споменах си го има от дете този талант,не са и трябвали учебници и училище за да рисува прекрасни портрети и пейзажи още в 7-8 клас.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот Inzagi » Вто Май 15, 2012 9:31 pm

Стига сте цапали темата с off бе маскари :D .До сега спорих по темата и с приятелката ми и тя подкрепя общото мнение ,аз обаче ... :D :D

Dolph написа:
Inzagi написа:Стега сте цапали темата с off бе маскари :D .До сега спорих по темата и с приятелката ми и тя подкрепя общото мнение ,аз обаче ... :D :D

Последния ти коментар ме накара дa си спомня един стар лаф:Как се вари шопска глава?Слагатe шопската глава в тенджере,затискате я с хубав голям камък и варите......варите,варите,щом омекне камъка главата е готова :lol2:

Аз може да съм твърдоглав но карам с каска ,ти купи ли си най накрая каска за да може да се присъединиш към някоя байк групичка или ти вместо глава имаш тиква и каска ти нетребе :D
Последна промяна Inzagi на Вто Май 15, 2012 10:21 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Inzagi

Мнениеот xcII » Вто Май 15, 2012 9:34 pm

Dolph написа:...търговец в пълния смисъл на думата не познавам,но имах гадже художничка.Е бас ловя,че не може да рисуваш като нея колкото и книги да изчетеш,колкото и пейзажи да нарисуваш...

В тая връзка, имал съм взимане даване с една валтхорнистка и при нея качеството не беше щото е чела много книги, просто си я биваше.. :8D: :agree: :offtopic:

Он Топик:

Както @Harka правилно напомня, тази тема в заглавието си ясно формулира, че има разлика между "механик" и "търговец" и в темата се коментират търговците. В тая връзка, един мой коментар по-горе касаеше механиците и от тая гледна точка е офф-топик, но пък този моя коментар беше преди да се отдели тази тема от "Похвали/Порицай веломеханика си! ", откъдето започна...

Търговците, особено добрите, са "духачи", в добрия смисъл на думата :) . Механиците са "просто" механици, барат нещата с ръцете и с техническото си мислене. Няма пряка връзка м/у двете породи професионалисти и двете са сравнимо важни за мен, от бизнес гледна точка.

Има една важна разлика обаче:

Търговец не може да си позволи лошо отношение с клиент, докато механик може, щото при него се ходи за друго. В България, а и не само тук предполагам, а навсякъде където са малки магазини със сервиз, често двете функции се съчетават, което не е много добре според мен, но нейсе..

Изводът: Прави си сметка за кого ходиш в "магазина", но и двата случия спазвай РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ей така, от елементарно уважение и към двете професии :agree:

P.S. Незаменими хора може и да няма, но още по-сигурно е че и еднакви хора няма, особено когато става дума за квалифицирана работа... :D
Последна промяна xcII на Вто Май 15, 2012 9:40 pm, променена общо 1 път
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Dolph » Вто Май 15, 2012 9:35 pm

Inzagi написа:Стега сте цапали темата с off бе маскари :D .До сега спорих по темата и с приятелката ми и тя подкрепя общото мнение ,аз обаче ... :D :D

Последния ти коментар ме накара дa си спомня един стар лаф:Как се вари шопска глава?Слагатe шопската глава в тенджере,затискате я с хубав голям камък и варите......варите,варите,щом омекне камъка главата е готова :lol2:
Аватар
Dolph

Мнениеот Skoinks » Вто Май 15, 2012 10:26 pm

xcII написа:Он Топик:
........

Не съм съгласен, че механикът може да си позволи непристойно поведение. Все пак той е част от магазина (и дори да не е) и го представя като негов работник. Ако механикът се отнесе с мен селски, няма да посетя магазина отново, независимо колко ми е приятен продавачът.

Изобщо, не мога да разбера какъв ви е проблемът бе хора. Дръжте се подобаващо, с усмивка, не се правете на интересни и клиентите ще са доволни. Не е нужно да правите нищо допълнително.
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот dob111 » Вто Май 15, 2012 10:40 pm

Както прочутата формула на Айнщайн Е=m*c*c е един изкристализирал абстрактен израз зад който тежи цялата световна физика, така и картините на даден абстрактен художник са инстанция зад която стои цялото визуално изкуство. Те са крайна точка. Ако Е=m*c*с имаше ограничен брой копия, то със сигурност щеше да има много хора, които да искат да притежават някое "безполезно" копие в дома си за някоя "скромна" сума.

Абстрактното изкуство е именно абстрактно, защото е разтоварено от конкретика и ни предоставя закачка и начална рамка. Предоставя ни възможност, "подсетени" от тая първоначална рамка да я запълним със собствените си идеи и емоции.

Абстрактното изкуство е адекватно на цялостния съвременен градски и битов дизайн - със сигурност в един мегаполис, в едно сити, в един небостъргач, в един модерен офис - там една абстрактна картина ще стои изцяло в свои води, ще лепне ама баш в контекст. :)

Разбира се, имиджът и името винаги работят за този, който е съумял и имал късмета да ги изгради.
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот xcII » Вто Май 15, 2012 10:46 pm

Skoinks написа:
xcII написа:Он Топик:
........

Не съм съгласен, че механикът може да си позволи непристойно поведение. Все пак той е част от магазина (и дори да не е) и го представя като негов работник. Ако механикът се отнесе с мен селски, няма да посетя магазина отново, независимо колко ми е приятен продавачът...

"Непристойно" и "селски" ги изключвам от поведението на всеки професионалист, няма значение от професията.

Когато отида на пазарчето да си купя домати, не ме интересува интелекта на продавача, а кви домати на вкус има, за цената. Когато отида след работа да отморя на бира и до мен седна мацка, не ме интересува кви домати има, а къв й е интелекта (ed. образно казано са, де , то само с интелект домати не се рупат :popcorn: ) :) ..

P.S. Тва важи при еднакви количества бира! :magnify: Изобщо, специализация и разделно хранене е здравословния начин на живот, за мен :smokin:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Inzagi » Сря Май 16, 2012 8:27 am

PtD написа:... Например братовчед ми е адски талантлив търговец. Може да направи пари буквално от нищото. С клиент никога няма да се отнесе по гореописания начин.

Бих искал да попитам с какво се занимава братовчед ти ,нали няма да се окаже сега че продава на пазара картофи и друго нещо да попитам, кой е най добрият вело магазин от известните на нас ?

Dolph написа:

Кой всъшност е по твърдоглав този който е като кон с капаци или този който вярва че може да успее и дори и да греши ще опита и дори и да не успее първият път може би ще успее в някой от следващите пъти
Аватар
Inzagi

Мнениеот PtD » Сря Май 16, 2012 9:38 am

Inzagi написа:Бих искал да попитам с какво се занимава братовчед ти ,нали няма да се окаже сега че продава на пазара картофи и друго нещо да попитам, кой е най добрият вело магазин от известните на нас ?

Продава коли, дава имоти под наем, има два магазина за авточасти. Но доходи си докарва буквално отвсякъде, както казах. Просто трябва да видиш истински търговец, за да разбереш за какво става дума. И пак, ако иска да ти продаде нещо, ще се увие на фльонга около теб, но ще ти вземе парите. И то без да се мазни и сервилничи. :wavey:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот taurus13 » Сря Май 16, 2012 9:55 am

Мда...познавах едни младеж едно време, дето можеше да ти продаде и въздух за дишане. :lol: Това си е талант природен. Завиждам им на такива таланти.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Dolph » Сря Май 16, 2012 11:50 am

taurus13 написа:Мда...познавах едни младеж едно време, дето можеше да ти продаде и въздух за дишане. :lol: Това си е талант природен. Завиждам им на такива таланти.

+1
Аватар
Dolph

Мнениеот Dolph » Сря Май 16, 2012 11:55 am

Inzagi написа:Аз може да съм твърдоглав но карам с каска ,ти купи ли си най накрая каска за да може да се присъединиш към някоя байк групичка или ти вместо глава имаш тиква и каска ти нетребе :D

Леле страшни доводи.....значи като ти свършат абсурдите аргументи почваш с лични нападки :rofl: :crazy:

П.С.Да абсурдни са ти аргументите:че с прочитане на няколко книги се става художник или търговец,това може да го каже дете на 10г. не зрял човек :D :D
Аватар
Dolph

Мнениеот Inzagi » Сря Май 16, 2012 12:14 pm

Dolph написа:
Inzagi написа:Аз може да съм твърдоглав но карам с каска ,ти купи ли си най накрая каска за да може да се присъединиш към някоя байк групичка или ти вместо глава имаш тиква и каска ти нетребе :D

Леле страшни доводи.....значи като ти свършат абсурдите аргументи почваш с лични нападки :rofl: :crazy:

П.С.Да абсурдни са ти аргументите:че с прочитане на няколко книги се става художник или търговец,това може да го каже дете на 10г. не зрял човек :D :D

Bro това беше в отговор на това което ти написа по мой адрес за шопа :peace: :beer:

Имам какво още да кажа по въпроса ,но мисля спора стана скучен за всички затова ще спра вече ,пък и става много off
Аватар
Inzagi

Мнениеот Dolph » Сря Май 16, 2012 12:18 pm

Inzagi написа:
Dolph написа:

Bro това беше в отговор на това което ти написа по мой адрес за шопа :peace: :beer:

Имам какво още да кажа по въпроса ,но мисля спора стана скучен за всички затова ще спра вече ,пък и става много off

Само, че ако бъдеш така добър да прочетеш,щеше да видиш, че репликата за шопа не е насочен към теб.А че твоите думи ме накараха да си я спомня.
Да наистина стана офф,да спрем до тук :beer:
Аватар
Dolph

Предишна

Назад към Общ форум