Моето питане е малко по-нестандартно и като цяло не успях да се ориентирам добре от вече съществуващите теми. За това отварям нова. Кратко инфо:
Ръст - близо 195-200 см.
Тегло - често варира, но около 105 кг.
Карам колело предимно градско. Но държа колелото да е ОК за всякакъв терен. Под предишното имам предвид нормален планински черен път, в никакъв случай големи стръмни каменисти пътеки. Да кажем реша да тръгна на дълъг преход, искам да си карам по пътя, но от време на време може да реша да цепя напряко през планината, където ако условията са екстремни колелото ще се бута, не си мислете, че ми трябва нещо адски здраво офф-роуд колело

Досега имам лоши впечетления от рамката на Онтарио, бях писал преди много време... проблема веднъж беше заради моята некъдърност, втория път не, но като цяло искам новата рамка да е задължително доказано по-здрава от Онтарио. Другото ми условие е колелото да е с надеждни дискови спирачки. Просто карам много и дъжд не ме плаши, а дъжда не се харесва с V брейка по мои наблюдения

Предимно се двоумя между Ram HT1 22 инча върховия сетъп - 999лв, с Elixir 1 дискови и Ram HT2 21 инча базовия, който е някъде около 1250лв. Тънкия момент в питането ми е следния: Заслужава ли си повечето пари в моя случай, или са напълно излишни? Ще се справи ли с изискванията ми по-ефтиния модел? Също така ако има на други марки по-удачни модели с по-добри компоненти споделете? И пак да кажа, колелото ще се ползва активно, даже обмислям някои много сериозни круизи, просто терена по който ще се кара няма да е фрапантен, а в най-лошия случай обикновени офф-роуд пътечки с повечко неравности.
Мерси!