dob111 написа:...
XCII - напротив, науката казва, че няма преди - поне аз така съм гледал и разбрал. Поствай материали и на български, ако имаш възможност, въпреки, че е ясно, че на английски(т.е. в оригинал в повечето случаи) са много повече и по-точни.
Приемам бележката и винаги когато мога давам източници на български, защото все пак това български форум. В случия обаче, подобно и на други теми, английските източници са по-лесно намираеми в интернет, а и от БАН не си дават мно-мно зор да опишат нещата за такива като мен, а когато го правят, нескопосно са го преписали (вж. тема "Шистов газ", напр.)
Накрая, вярваш ли на GPS, като абсолютната истина на колко метра надморска височина се намираш?

ed. Онтопик, за да подкрепя думите си, че науката си нема и идея... Съжалявам, не е на български:
"What happened before the Big Bang? The conventional answer to that question is usually, “There is no such thing as ‘before the Big Bang.’” That’s the event that started it all. But the right answer, says physicist Sean Carroll, is, “We just don’t know.” източник: Thinking About Time Before the Big Bang
Кой пък е тоя Sean Carroll, та да ми обяснява за височината на Витоша и дълбочината на Искър-а??? -> CV на Sean M. Carroll