Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот irgnet » Пет Май 18, 2012 6:03 pm

Те са ги махнали от сайта, но промо цените са до понеделник.
Аз си поръчах Grip 127 и чакам утре сутрин да си го получа
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот xcrider » Пет Май 18, 2012 10:42 pm

GRX 8 има по-здрава, но за сметка на това по-тежка рамка, главините са по-добри, шините са по-здрави (предполагам), но по-тежки и спирачките са различни ( shimano m445/6 срещу tekro-та на grip 124-ката) . Като цяло са се старали да поолекотят малко колелото, че 14-15 кила при грх-а си е доста, особено за xc. :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот nicky bike » Съб Май 19, 2012 8:37 am

Изображение :dontknow:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот dorbitan » Съб Май 19, 2012 5:04 pm

[/quote]
Cross наистина са супер коректни. Преди малко ми пристигнаха каплите по спийди, перфектно опаковани, с експресна услуга, застраховка и определен час, платени от тях. Чак от завода им в Монтана. Направо не вярвам. Бандажът е широк и покрива цялата шина, а каплата, както се очакваше, е идеално права. Браво на крос, евалата, това е да си коректна фирма. Съжалявам за онези ми оплаквания, но както казах, бях страшно ядосан. Купувайте и не се чудете, не мисля, че по коректна байк-фирма има в момента в България(че дори в европа), това че следят форума е нещо много хубаво и правилно, а и както казаха, съобразяват окомплектовките спрямо търсенето. Благодаря !
[/quote]
Абе тебе не те досрамя да си поискаш нови капли,а? Еи на това му се вика наглост!
dorbitan

Рейтинг: 1190

Мнениеот Forbidden » Нед Май 20, 2012 10:03 pm

Някой да си е купил новия Traction G27, че съм се насочил към него, след като миналата година ми откраднаха спринта...
Forbidden

Рейтинг: 1260

Мнениеот ludo » Вто Май 22, 2012 2:08 pm

Forbidden написа:Някой да си е купил новия Traction G27, че съм се насочил към него, след като миналата година ми откраднаха спринта...

Взех G30 и наистина е страхотен, оправда чакането ми. Много съм доволен, супер колело на много добра цена. Нямам думи, КРОСС тази година са невероятни... :D
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот swayzak » Вто Май 22, 2012 3:31 pm

ludo написа:Взех G30 и наистина е страхотен, оправда чакането ми. Много съм доволен, супер колело на много добра цена. Нямам думи, КРОСС тази година са невероятни... :D

Чакаме снимки..
swayzak

Рейтинг: 1200

Мнениеот ludo » Сря Май 23, 2012 12:56 pm

swayzak написа:
ludo написа:Взех G30 и наистина е страхотен, оправда чакането ми. Много съм доволен, супер колело на много добра цена. Нямам думи, КРОСС тази година са невероятни... :D

Чакаме снимки..

Ето го и моят хубавец..... :D

IMAG0601.jpg
IMAG0601.jpg (113.85 KiB) Прегледано 8325 пъти
ludo

Мнениеот Forbidden » Сря Май 23, 2012 5:23 pm

Отидох до фирмения магазин на Крос в София, но ми направи лошо впечатление, че не дават да пробваш колелото, дори и ако оставиш пари, защото гумите се изтърквали и колелото било вече втора употреба. Как в байкцентъра или веломания може, но при крос не може. Как да си купя колело, което не съм пробвал? :dontknow: На пръв поглед липсва разчупеността и професионализма, който например го има в байкцентър или БАС.
Forbidden

Мнениеот xcrider » Сря Май 23, 2012 5:37 pm

Търси даденото колело при някой от дилърите на крос, ако попаднеш на свестен, ще ти даде да го пробваш. Проблема е, че там по-скъпите модели обикновено ги няма.
xcrider

Мнениеот ludo » Сря Май 23, 2012 5:39 pm

Forbidden написа:Отидох до фирмения магазин на Крос в София, но ми направи лошо впечатление, че не дават да пробваш колелото, дори и ако оставиш пари, защото гумите се изтърквали и колелото било вече втора употреба. Как в байкцентъра или веломания може, но при крос не може. Как да си купя колело, което не съм пробвал? :dontknow: На пръв поглед липсва разчупеността и професионализма, който например го има в байкцентър или БАС.

Много тъп момент.., много си прав. И аз исках да си купя колелото от БАЙКцентър, поради тази причина. Оставил съм си телефонът при тях и чакам да ми се обадят, все още...... Добре, че го купих от Кросс още в първият ден на промоцията, защото се оказа, че бройките са ограничени. Рискувах с две думи, но сега не съжалявам, велосипедът се оказа моят... :))). А от БАЙКцентър можеха поне да ми звъннат и да ми кажат, че няма да получат въпросното колело, въпреки че ги помолих изрично, за да знам какво да правя.
ludo

Мнениеот Forbidden » Сря Май 23, 2012 5:44 pm

Мен това отношение малко ме отблъсна, бих казал, че атмосферата е махленска. ludo, а каква по големина рамка си взе и колко си висок?
Forbidden

Мнениеот ludo » Сря Май 23, 2012 5:59 pm

Forbidden написа:Мен това отношение малко ме отблъсна, бих казал, че атмосферата е махленска. ludo, а каква по големина рамка си взе и колко си висок?

Наистина не е приятно. Взех рамка 480мм, висок съм 178 см. По малката я усещах някак си ниска, въпреки, че малко се чудех. А и предишният ми байк беше 19' RAM HT2 и ми беше много удобен.
Поздрави,
ludo

Мнениеот thepowerofone » Сря Май 23, 2012 8:18 pm

:offtopic:

Това го взех миналата година и го ъпгрейдвах паралелно с експлоатацията му:
http://prikachi.com/images/815/4803815y.jpg
http://prikachi.com/images/886/4803886J.jpg
http://prikachi.com/images/891/4803891t.jpg
Само че тогава промоционалната му цена беше 560, а редовната 670.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот vampum » Сря Май 23, 2012 9:32 pm

:agree:
vampum

Мнениеот vampum » Сря Май 23, 2012 9:41 pm

ludo написа:
swayzak написа:

Чакаме снимки..

Ето го и моят хубавец..... :D

IMAG0601.jpg

Красавец!Със здраве да го караш :beer:
vampum

Мнениеот tishoh » Чет Май 24, 2012 5:30 pm

Направо се чудя какво да мисля за Крос? :dontknow:
Имаме доста изчерпателния отговор на Крос какво по велосипедите е част от гаранцията на велосипеда, имаме реакцията им относно каплите на xcrider. Специално аз оплаквайки се в тази тема, че в Плевен не можах да си купя Грип 924 получих e-mail от Крос Пловдив с предложение да ми пратят колелото с безплатна доставка.
Но същевременно стигам до следните неща:
1 http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... oss-pleven
Разполага с отлично оборудван сервиз за гаранционно и следпродажбено обслужване.

2 Днес минавайки през посочения магазин ми казаха, че гаранционно обслужване не може да бъде направено там поради това, че велосипеда не е закупен от този магазин и да ходя там където откъдето съм купил велосипеда.

Аз ли съм в грешка смятайки, че независимо откъде е закупен един продукт, то той може да бъде занесен(закаран) за гаранционен ремонт във всеки един магазин/сервиз на съответната марка?
А става дума за едно центроване на предния спирачен апарат понеже едната накладка е постоянно опряна в диска.
Ако ставаше дума за нещо по-сериозно не искам да си представя какво ще е положението.

П.С. 1 Искам да дообясня, че не отидох там с гаранционната карта, а минавайки оттам спрях да питам дали там може да ми бъде осигурено гаранционно обслужване.
П.С. 2 Питах в темата за кратки въпроси как се прави това центроване, но все пак реших да се опра на гаранцията, и това да бъде направено от професионалисти, а не от мен.
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Рейтинг: 1240

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 5:42 pm

човек.... това е възможно най-елементарното нещо, което можеш да направиш на колелото си. По лесно от смяна на гума. Не знам защо толкова държиш някой друг да ти го направи. По-нагоре ти обясних как става - разхлабваш болтовете на апарата, стискаш спирачката и затягаш обратно. Толкова ли е сложно??? :agree:
xcrider

Мнениеот sensation_blue » Чет Май 24, 2012 5:47 pm

Освен ако не му е прекалено пълен маркуча и накладките са прекалено близо? Тогава ще е по-добре да иде на сервиз да отлеят малко за да не направи поразия ако се опитва сам.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот xcrider » Чет Май 24, 2012 5:50 pm

това няма как да го разбере, ако не опита първо да центрова апарата, а щом му опира само 1-та накладка , явно още не го е направил.
xcrider

Мнениеот tishoh » Чет Май 24, 2012 6:09 pm

Да ви кажа, първо не искам да пипам понеже ако не се оправя, може след това да кажат недай си боже, че съм пипал дето не трябва и че гаранцията на велосипеда ми отпада.

Другото което гледам е, че ми опира така да се каже дясната накладка, а ако разхлабя болтовете при самото им стягане ми се струва, че от триенето при затягането на стягащите болтоте те може би ще изместят апарата надясно и може би ще се окажа вместо с дясна с лява опираща накладка.
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Мнениеот Insight » Чет Май 24, 2012 6:30 pm

tishoh написа:Да ви кажа, първо не искам да пипам понеже ако не се оправя, може след това да кажат недай си боже, че съм пипал дето не трябва и че гаранцията на велосипеда ми отпада.

Другото което гледам е, че ми опира така да се каже дясната накладка, а ако разхлабя болтовете при самото им стягане ми се струва, че от триенето при затягането на стягащите болтоте те може би ще изместят апарата надясно и може би ще се окажа вместо с дясна с лява опираща накладка.

Пробвай смело процедурата отхлабване на винтовете -> стиснато лостче -> затягане постепенно на винтовете лека полека, един по един ... при мен тя не работи на 100% никога, винаги се налага да донатъманявам "на око" след това още малко, обаче след като така и така ти трие накладката едва ли можеш да направиш нещата по-лоши.... стига да използваш правилния инструмент разбира се.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот darki » Чет Май 24, 2012 7:14 pm

tishoh написа:2 Днес минавайки през посочения магазин ми казаха, че гаранционно обслужване не може да бъде направено там поради това, че велосипеда не е закупен от този магазин и да ходя там където откъдето съм купил велосипеда.

Аз ли съм в грешка смятайки, че независимо откъде е закупен един продукт, то той може да бъде занесен(закаран) за гаранционен ремонт във всеки един магазин/сервиз на съответната марка?
А става дума за едно центроване на предния спирачен апарат понеже едната накладка е постоянно опряна в диска.
Ако ставаше дума за нещо по-сериозно не искам да си представя какво ще е положението.

Това е така, защото не всеки дилър(магазин) е оторизиран сервиз на Cross. Това е много кофти, но е политика в повечето магазини, а също и начин за припечелване на някой лев.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот tishoh » Чет Май 24, 2012 7:24 pm

darki написа:Това е така, защото не всеки дилър(магазин) е оторизиран сервиз на Cross. Това е много кофти, но е политика в повечето магазини, а също и начин за припечелване на някой лев.

Това да, но все пак това е официален магазин на Крос който поне според написаното е и сервиз. :banghead:
Какво да се прави все пак сме в страната на абсурдите, било то на хубавите, било то на лошите.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Мнениеот Insight » Пет Май 25, 2012 7:34 am

Admin написа:Тъй като в темата бяха повдигнати доста на брой и важни въпроси, включително относно гаранцията, Cross подготвиха специално изявление, адресирано до всички техни настоящи или бъдещи клиенти, както и до всички читатели на тази тема. Цитирам го дословно:

"Уважаеми Приятели,
.....ВЕЛОСИПЕДИТЕ „КРОС“ В ГАРАНЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖЕНИ БЕЗПЛАТНО, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ПРЕДОСТАВЯТ ФАБРИЧНА ГАРАНЦИОННА КАРТА ИЛИ ТАКАВА, ИЗДАДЕНА ОТ МАГАЗИНА, ОТ КОЙТО СА ЗАКУПЕНИ, В ОТОРИЗИРАНИТЕ СЕРВИЗИ НА КРОС ООД В ЦЯЛАТА СТРАНА.....

tishoh написа:Това да, но все пак това е официален магазин на Крос който поне според написаното е и сервиз. :banghead:
Какво да се прави все пак сме в страната на абсурдите, било то на хубавите, било то на лошите.

Отиди на сайта на крос (там има форма за контакти) и опиши ситуацията.... даже, ако питаш мене, от там трябваше да започнеш!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Dolph » Пон Май 28, 2012 12:31 pm

От колега от друг форум,дали е вярно незнам:"Ходих до bike center, оправиха всичко. Ама казаха, че нещо всички колела който са получили от Кросс. Били без достатъчно смазка и започвали да ръждясват.

Нямам идея до колко в вярно, на излизане от магазина. Едно момче със същият Грип 124, като моя. Каза, че си е разглабяло колелото и наситна смазката не е била достатъчно."

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/32016-Всичко-за-велосипедите-велоколелата-и-маунтин-байковете/page64
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот motomarzel » Пон Май 28, 2012 12:47 pm

Човека си е мил колелото с водоструйка!
Отново да кажа - не търсете под вола теле, както и проблем, който не съществува!
Аватар
motomarzel

Мнениеот autosvet » Пон Май 28, 2012 1:07 pm

Като гледам и моя Грип 924 как бе е сглобяван не бих се учудил на прибързана работа и спестена смазка при монтажа. Досега все съм си мил колелото на водоструйка (имаме в работата и я ползвам - за 5 минути рамката светва) и не е имало проблеми.

За сега единственото което не можах да оправя е опирането на веригата във външната част на предния дерейльор при 3-7 и 3-8. Не му стига още 1-1,5мм ход и при движение от вибрациите веригата се докосва на моменти и "свири". Още не съм му навъртял 100км заради "приятното" време, но мисля като го направя да мина през сервиза за реглажи и да ми дозаредят задната спирачка защото заводски бяха пропуснали да ми стегнат капачето.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот darki » Пон Май 28, 2012 2:22 pm

@autosvet, всеки уважаваш себе си магазин за велосипеди преди да предаде на клиента закупения от него велосипед, прави "фини" реглажи. Защото е така, ами поради ред причини. Когато купувах своя велосипед собственика за магазина лично прегледа и донастори велосипеда (мисля, че е бивш колоездач). Цялата процедура му отне поне половин час. Ако има проблем при теб то тя е от страна на търговеца или магазина, от който си купил велосипеда. :D
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот autosvet » Пон Май 28, 2012 2:48 pm

По-назад в темата съм описал как показах на продавача, че имам капка масло на спирачката и той каза, че е останала от монтажа. Сам си затегнах капачето на спирачката като се прибрах, но вече бе "поомекнала". Нямам торкс 6-ца (мисля че такъв беше) в комбинирания вело-инструмент който нося с мен. Дерейльора се опитах да регулирам, но не може повече и реших след като всичко си се "нагоди" за 100-тина километра да го закарам за реглаж все пак не карам постоянно на максимална скорост. Не съм от хората които търчат за смяна на гума в сервиза. Това със спирачката е недопустим пропуск лично според мен и ако колелото бе взето от някой който няма моите технически познания можеше сериозно да пострада. За това съветвам хората които вземат Крос да си прегледат всичко основно или да го карат на сервиз, защото явно качествения контрол при сглобяването е нисък, а не всеки продавач си дава зора да прегледа велосипеда. Магазина от който си купих моя е официалния на Крос в София. Единственото което направиха е да ми изправят кормилото и да напомпат гумите. Аз исках да си взема велосипеда от "братята" на бул. Левски, но нямаха налична рамка за мен и нямаше как да се намери за това се принудих да се разкарвам до официалния.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри