Какво е имало преди Вселената и Големия взрив?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Какво е имало преди Вселената и Големия взрив?

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 25, 2012 10:28 pm

Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, нито „преди“ големия взрив..
Последна промяна hitar_potter на Пет Май 25, 2012 10:45 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcII » Пет Май 25, 2012 10:33 pm

hitar_potter написа:Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, ното „преди“ големия взрив..

Напротив, доста очевадно е какво се има предвид под "преди" и "след". Очевидно става дума за "движение" по времето спрямо фиксирана точка от времето, все пак живеем във времето и то се измерва :)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 25, 2012 10:47 pm

xcII написа:
hitar_potter написа:Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, ното „преди“ големия взрив..

Напротив, доста очевадно е какво се има предвид под "преди" и "след". Очевидно става дума за "движение" по времето спрямо фиксирана точка от времето, все пак живеем във времето и то се измерва :)

А ако времето и пространството, каквито ги познаваме са се зародили с големия взрив?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот xcII » Пет Май 25, 2012 10:56 pm

hitar_potter написа:
xcII написа:

А ако времето и пространството, каквито ги познаваме са се зародили с големия взрив?

Е та точно затова идеше реч в предишния ми пост -> кои (кое) ще ги "зароди"? Както е известно, нам простосмъртните, с "нищо" не се заражда "нещо" или поне аз го постулирам кат аксиома в моята хипотеза. :8D: Все пак, оставам верен на предположението за македонците, които са необходими за BB, но се сетих и за Жените, които го правят по по-приятен начин.. :D :agree:

ed. Така изказаната от мен "хипотеза" обаче не отговаря на въпроса в темата какво е имало преди BB, а само че е имало "нещо".. т.е. аз не вярвам че е имало "нищо" :lol: ... най-накрая ще стигнем до опция 1), ама нека се поупражним малко в хипотези/тези/антитези.. :8D: :P
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 25, 2012 11:44 pm

На нас простосмъртните ни се струва, че Земята е плоска. Действителността често не е така, както изглежда..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот xcII » Пет Май 25, 2012 11:53 pm

hitar_potter написа:На нас простосмъртните ни се струва, че Земята е плоска. Действителността често не е така, както изглежда..

Звучиш ми кат Тwin Peaks, но дай твойта версия, щото Twin Peaks вече е направен.. ;) :P

ed. Убавото нещо е, че ако кажеш че е плоска, няма да изгориш на клада.. Пътят е към Истината е FX (според Новата квалификация за маршрути), демек труден и неизвестен, но не и неминаваем :idea:
Последна промяна xcII на Съб Май 26, 2012 12:05 am, променена общо 1 път
Аватар
xcII

Мнениеот hrissim » Съб Май 26, 2012 12:04 am

:offtopic:
Момчета, излезте от Матрицата и прочетете внимателно заглавието на темата.
И на мен ми се искаше да пусна един цитат от Д. Адамс и един на Маркс за Вселената, ама не става на въпрос за нея, а за ПРЕДИ нея. ;)
:peace:

по темата: мисля, че преди Вселената е имало ключ за ламБа.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот hitar_potter » Съб Май 26, 2012 12:22 am

hrissim написа:преди Вселената е имало ключ за ламБа.
:agree:

xcII написа:Пътят е към Истината е FX (според Новата квалификация за маршрути), демек труден и неизвестен, но не и неминаваем :idea:

Имай предвид, че често не можем да се справим с далеч по-елементарната задача да предвидим какво ще е времето утре :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот xcII » Съб Май 26, 2012 12:32 am

...мисля, че преди Вселената е имало ключ за ламБа.

Значи допускаш,
че имало ток,
а преди него Едисон,
а преди него майка му и баща му,
а те са дошли от Континента,
а на Континента са били много други племена,
но всички са тръгнали от Балканите,
а на Балканите първи са били Македонците,
защото те са измислили Балканите преди да ги бинг-бенгнат (BB)?

Е, тогава съм съгласен с теб :D :agree:

P.S. естествено, македонците винаги са си били там, те са измислили времевата ос, щото е требвало некъде да си простират :agree:
Аватар
xcII

Мнениеот dob111 » Съб Май 26, 2012 12:39 am

Унесено се вглеждах в небесата...

Унесено се вглеждах в небесата -
безброй звезди блестяха там,
една сред тях и бледна, и самотна,
в миг светна с ярък плам.

И ти ли в нея тоя миг погледна,
о друже, от далечен край -
та погледите наши отразила
така да засияй?

Дора Габе
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот xcII » Съб Май 26, 2012 1:03 am

dob111 написа:Унесено се вглеждах в небесата.. Дора Габе

Красиво... Не знаех, че и поетесата е търсела отговор на въпроса по темата.. :crazy:
Аватар
xcII

Мнениеот cvb » Съб Май 26, 2012 9:19 am

КОЙТО НЕЕ посетил ресторант`на края на вселената`си задава тоя въпрос :agree:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот taurus13 » Съб Май 26, 2012 12:31 pm

xcII написа:
P.S. естествено, македонците винаги са си били там, те са измислили времевата ос, щото е требвало некъде да си простират :agree:

...гащите :rofl:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот cvb » Съб Май 26, 2012 2:13 pm

Съществува една теория, според която ако някой някога открие точно какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

Съществува и една друга теория, според която това вече се е случило.
:agree: http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%E2%80%9C
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 28, 2012 3:37 pm

Какво е имало преди Вселената и Големия взрив?

DstupidBastarD се е препикал и е посегнал към лаптопа... :roll2: Моментът от денонощието не се уточнява, щото не е имало време още.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот wawel » Вто Май 29, 2012 6:34 am

Е, ще ти кажа какво мисли Карлос кастанеда по въпроса.

Вярна ли е теорията за големия взрив? Независимо от въпросителния знак това не е въпрос. Вселената винаги си е съществувало по един или друг начин. Не в сегашния си вид, но е е преминала, преминава и ще премине и за в бъдеще през безкрайни превъплащения на енергията си.

Само някой тъпак с плосък ум, може да преекспонира зачеването и създаването си към процесите във вселената.
И аз така си го представям: енергия и енергийни полета в безкрайно взаимодействие. С временно устойчиви и неустойчиви резултати. Сега изясни ли те се малко........
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот cvb » Вто Май 29, 2012 8:00 am

Аватар
cvb

Мнениеот taurus13 » Вто Май 29, 2012 11:26 am

Така де...ама хората се питат кое ги е породило изначално тия енергии и полета, които постоянно си взаимодействат и се променят. Аз тоя въпрос изобщо и не си го задавам, защото знам че е твърде невъзможен за разбиране от човека. Някой далечен ден, ако цивилизацията оцелее и овладее вселенските енергии и материи, може би ще има основание да си задава и този въпрос. Дотогава има много други неща за изучаване.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот breaker » Вто Май 29, 2012 1:59 pm

wawel написа:Е, ще ти кажа какво мисли Карлос кастанеда по въпроса.

Вярна ли е теорията за големия взрив? Независимо от въпросителния знак това не е въпрос. Вселената винаги си е съществувало по един или друг начин. Не в сегашния си вид, но е е преминала, преминава и ще премине и за в бъдеще през безкрайни превъплащения на енергията си.

Само някой тъпак с плосък ум, може да преекспонира зачеването и създаването си към процесите във вселената.
И аз така си го представям: енергия и енергийни полета в безкрайно взаимодействие. С временно устойчиви и неустойчиви резултати. Сега изясни ли те се малко........

Не е нужно да говориш с такъв тон ;) Не си открил ти точно как се е създала, за да обиждаш на другите хора теориите :crazy: :idea:А преди тези енергии, Голям взрив и т.н, какво е имало? Процесите след това са безкрайно много, но все си мисля, че в началото е било нещо просто, което после започва да се надгражда. Ако можеш да ми отговориш как от Нищото се е получило началото, тогава ще приема критиката ти, че съм тъпак с плосък ум. :) :popcorn:
taurus13 е прав, но не ни пречи да разгледаме различни теории. :beer:
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Esoteric » Вто Май 29, 2012 2:46 pm

ау, намесихте и езотеризма... колко интересно!
с нетърпение очаквам продължението. :D
:popcorn:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот did » Вто Май 29, 2012 2:48 pm

Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.

Чакам дефиниция на "нищо". :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Esoteric » Вто Май 29, 2012 2:50 pm

did написа: Чакам дефиниция на "нищо". :popcorn:

"нищо" е липсата на "нещо"
а под "нещо", разбирай всичко възможно.
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот PtD » Вто Май 29, 2012 2:55 pm

Как беше: за да бъде една теория научна, трябва съществува възможност да бъде оборена. Засега няма никаква информация от времето преди Големия Взрив. Следователно не може да има и научни теории. Може да си спекулирате колкото си искате - всички глупави хипотези, които се изказват, са толкова вероятни, колкото и останалите.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот breaker » Вто Май 29, 2012 3:05 pm

did написа:Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.

Нали за това съм я направил тази тема, за да се опитам да разбера това "нищо", защото не мога да си го представя :) Нищо не пречи да мислим за този въпрос... а пък и чрез тази тема научаваме интересни хипотези, мисли и т.н..
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот did » Вто Май 29, 2012 3:14 pm

breaker написа:
did написа:Чакам дефиниция на "нищо". :popcorn:

Нищо не пречи да мислим за този въпрос.

Това определение за "нищо" не е научно :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот dob111 » Вто Май 29, 2012 3:25 pm

did написа:Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.

За постулати не си ли чувал...
Не всичко може да се дефинира. Някои неща просто изплуват от наблюдението на света. След голям, но краен брой наблюдения приемаме вярването, че нещата ще продължават да бъдат именно такива и такива...и такива...и ги издигаме в ранга на аксиоми, постулати и принципи.
Познанието е една верига от въпроси "какво е това" и "защо" в която винаги остава една необяснена последна брънка закачена за дядо Боже.
Науката удължава тази верига, но пак последното е необяснимо.

А иначе нагонът човек да търси дефиниции и обяснения винаги ни приближава към истината. А какво е истина? Някои казват, че била мисъл, която отразява правилно действителността. Бих добавил, че истина е това, което ни помага да променяме контролирано света в наш интерес.
Аватар
dob111

Мнениеот PtD » Вто Май 29, 2012 3:44 pm

dob111 написа:

За постулати не си ли чувал...
Не всичко може да се дефинира. Някои неща просто изплуват от наблюдението на света. След голям, но краен брой наблюдения приемаме вярването, че нещата ще продължават да бъдат именно такива и такива...и такива...и ги издигаме в ранга на аксиоми, постулати и принципи.

Aa, добре, че му обясни на did, иначе можеше и цял живот да не ги разбере тия неща. Евала! :smokin:
Аватар
PtD

Мнениеот natalito » Вто Май 29, 2012 3:59 pm

wawel написа: енергия и енергийни полета в безкрайно взаимодействие. С временно устойчиви и неустойчиви резултати. Сега изясни ли те се малко........

не . . . затова чета Жак Превер . . .
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот dob111 » Вто Май 29, 2012 4:09 pm

PtD написа:Aa, добре, че му обясни на did, иначе можеше и цял живот да не ги разбере тия неща. Евала! :smokin:

Разбирам иронията ти, но не е ли явно, че мнението ми не е някакво заяждане, а изказване в цялостния контекст на темата...??? ;)
Аватар
dob111

Мнениеот PtD » Вто Май 29, 2012 5:01 pm

dob111 написа:
PtD написа:Aa, добре, че му обясни на did, иначе можеше и цял живот да не ги разбере тия неща. Евала! :smokin:

Разбирам иронията ти, но не е ли явно, че мнението ми не е някакво заяждане, а изказване в цялостния контекст на темата...??? ;)

A не ти ли е ясно, че на did тия неща са му ясни, ясни, та чак са му втръснали сигурно ;)
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Други