hitar_potter написа:Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, ното „преди“ големия взрив..
xcII написа:hitar_potter написа:Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, ното „преди“ големия взрив..
Напротив, доста очевадно е какво се има предвид под "преди" и "след". Очевидно става дума за "движение" по времето спрямо фиксирана точка от времето, все пак живеем във времето и то се измерва
hitar_potter написа:xcII написа:hitar_potter написа:Както правилно се спомена... Дори не е ясно какво значи нито „имало“, ното „преди“ големия взрив..
Напротив, доста очевадно е какво се има предвид под "преди" и "след". Очевидно става дума за "движение" по времето спрямо фиксирана точка от времето, все пак живеем във времето и то се измерва
А ако времето и пространството, каквито ги познаваме са се зародили с големия взрив?
hitar_potter написа:На нас простосмъртните ни се струва, че Земята е плоска. Действителността често не е така, както изглежда..
hrissim написа:преди Вселената е имало ключ за ламБа.
xcII написа:Пътят е към Истината е FX (според Новата квалификация за маршрути), демек труден и неизвестен, но не и неминаваем
...мисля, че преди Вселената е имало ключ за ламБа.
dob111 написа:Унесено се вглеждах в небесата.. Дора Габе
xcII написа:
P.S. естествено, македонците винаги са си били там, те са измислили времевата ос, щото е требвало некъде да си простират
Какво е имало преди Вселената и Големия взрив?
wawel написа:Е, ще ти кажа какво мисли Карлос кастанеда по въпроса.
Вярна ли е теорията за големия взрив? Независимо от въпросителния знак това не е въпрос. Вселената винаги си е съществувало по един или друг начин. Не в сегашния си вид, но е е преминала, преминава и ще премине и за в бъдеще през безкрайни превъплащения на енергията си.
Само някой тъпак с плосък ум, може да преекспонира зачеването и създаването си към процесите във вселената.
И аз така си го представям: енергия и енергийни полета в безкрайно взаимодействие. С временно устойчиви и неустойчиви резултати. Сега изясни ли те се малко........
did написа: Чакам дефиниция на "нищо".
did написа:Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.
Чакам дефиниция на "нищо".
breaker написа:did написа:Чакам дефиниция на "нищо".
Нищо не пречи да мислим за този въпрос.
did написа:Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.
dob111 написа:did написа:Пък аз мразя да чета спорове, в които хората не са дефинирали думичките, на които си говорят.
За постулати не си ли чувал...
Не всичко може да се дефинира. Някои неща просто изплуват от наблюдението на света. След голям, но краен брой наблюдения приемаме вярването, че нещата ще продължават да бъдат именно такива и такива...и такива...и ги издигаме в ранга на аксиоми, постулати и принципи.
wawel написа: енергия и енергийни полета в безкрайно взаимодействие. С временно устойчиви и неустойчиви резултати. Сега изясни ли те се малко........
PtD написа:Aa, добре, че му обясни на did, иначе можеше и цял живот да не ги разбере тия неща. Евала!
dob111 написа:PtD написа:Aa, добре, че му обясни на did, иначе можеше и цял живот да не ги разбере тия неща. Евала!
Разбирам иронията ти, но не е ли явно, че мнението ми не е някакво заяждане, а изказване в цялостния контекст на темата...???
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта