Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот tishoh » Пон Май 28, 2012 8:29 pm

Днес получих e-mail да отида в магазина на Крос, за да ми бъде регулирана спирачката.
Радва ме това, че от Крос четат и се информират за настроенията/мненията относно велосипедите им и реагират своевременно.
Явно след като се вдигне "шум" на правилното място реакцията винаги е налице.
Само се надявам за доброто на всички и на родината ни да се стигне до момента в който да няма нужда да се вдига "шум" било то в интернет, било то по телевизия или в радио, за да може човек да получи това което му се полага като клиент.

П.С. В рамките на шегата, но явно като си купих велосипед и развалих времето и почнаха тея пролични дъждове които да убият желанието/удоволствието от карането.
Три неща в живота не избягвай: вода която тече, вятър който вее, и светлина която грее.
-----------------
Cross Grip 924
tishoh

Рейтинг: 1240

Мнениеот wizard_m » Чет Май 31, 2012 4:47 pm

Имам Grip 130 и при въртене на средния венец на курбела се чува тракане но веригата не опира в декланшора и няма луфтове в средното движение. Курбела е Shimano Deore M522 Някой имал ли е такъв проблем?
wizard-m.hit.bg - Web каталог на всички филми, сериали и анимета които съм гледал
Изображение
Изображение
Аватар
wizard_m

Рейтинг: 1220

Мнениеот xcrider » Чет Май 31, 2012 5:59 pm

аз съм с grx8 - и при мен го има това същото и със сигурност не идва от седалката, защото като стана от нея пак се чува.
Само при катерене го има. Мисля, че е възможно да идва от педалите, а и на грип-а ти са същите.
Иначе понеже го има от много време, аз съм си му свикнал вече и не ме дразни особено, но просто споделям, че и при мен е така. :agree:
П.п.Не забелязах,че си писал при среден венец - при мен е и при другите. :dontknow:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Fujitzo » Пет Юни 01, 2012 2:19 pm

Тъй като гледам са се заформили мнения за технически неизправности и проблеми с велосипедите Крос ще споделя моя опит с Крос Биг Фут. Първо да уточня - доволен съм от избора си и въпреки малките появили се проблеми все още мисля, че е страхотен байк за парите си ! :smash:

Карах на Карлово XC с него - 40км кал в неспиращ дъжд - едни от най-лошите условия за колоездене.Ето и впечатленията :
1. Гуми (Continental race king 29 x 2.2) - зле. Предната се хлъзна още на старта и паднах. Общо взето за кал не стават. А и за асфалт не стават - шумят (т.е създават съпротивление) над 30км/ч. Мисля да инвестирам в предна Швалбе Ноби Ник 2.25 и задна Швалбе Рейсинг Ралф - жалко, че ги няма в БГ още.
2. Спирачки - ок. След състезанието карах в София градско и усетих, че предната се търка в диска постоянно и скърца лекичко. Това се оправя дори без инструменти (в повечето случаи) - просто освобождавате предната гума и пак я слагате, после пускате предницата на колелото няколко пъти да тръсне и спирачките се наместват (колко варварско и непрофесионално ! :D )
3. Скорости - с малки забележки. Дерейльора нещо почна да трака като натисках яко на 1ва и 2ра скорост - предполагам просто трябва да се настрои. Аз доста си играх след състезанието с врътката на жилото, но пак не става перфектно - ако го настроиш да сваля добре, има проблеми с качването и обратното.
4. Вилка - зле. Втвърди се - нищо учудващо за Сънтур. Оня ден я разглобих, не пълно разглабяне, а само отделих ботушите от стеншъните, изчистих и намазах с грес - пооправи се, но мисля че трябва и от вътре да се отвори, ако по някакъв начин са влезнали боклуци които и пречат да се сгъва.. имам такова усещане. Както и да е - вилката също трябва да сменя като събера пари.. мамка и Ребата колко е скъпа, а толкова много да я искам :banghead:
5. Появи се някакво пристъргване (затруднение) при въртенето на кормилото, викам си - сигурно няма смазка в чашките. Прав бях ! Набързо отвих 2та болта на лапата + централния отгоре и какво да видя - НЯМА ГРАМ смазка и лагерите бяха ръждясали. Намазах и затворих - перфе.
6. Реших да инспектирам и главините (нямам вяра в No-name марки) , извадих гумите, държа осите, врътвам гумата и слушам - отзад добре, но предната пристъргваше, въпреки че видимо въртежа на гумата не се забавяше. Сигурно е същата ситуацията като с чашките, нямах обаче още 1 ключ 17ка за да държа контра, за да стигна до лагерите.. ще ида в крос да видим какво ще кажат по въпроса.
7. Пръснах WD в командите (внимавайте да не попадне върху диска ! )- заработиха супер мазничко и лекичко.

Докато си играх да инспектирам/смазвам/поправям колелото, претеглих някои компоненти с едно джобно китайско кантарче. Само едно нещо ще кажа НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ТЕГЛАТА ОПОВЕСТЕНИ ОТ КРОС. Всички тегла написани на http://crosscycle.com/promo/12.htm се разминават с действителността . Качвам малка табличка където съм събрал информация за теглата на различните компоненти. В жълто са премерените от мен тегла. Останалите са взети от интернет (поради невъзможността ми да разглобя напълно колелото) Теглото на венец касетата е приблизително пресметнато. Разликата м/у предна и задна капла е 660гр, тези грамове идват от по-тежка главина + касета, но и диска е по-лек с 40-50 гр, така че излиза че касетата си е направо супер тежка - 530 - 550 гр. По отношение на рамката - 99% съм сигурен че съм уцелил теглото, тъй като теглото дадено в сайта е за най-малката рамка (практика която ме дразни) , а 510мм е доста повече от 450мм (2 размера) пък и сметката излиза точно с теглото на целия велосипед, което изкарвам 15,20 - 15,25 - показанията се колебаят защото ми е трудно да задържа абсолютно стабилно колелото във въздуха.. Това е от мен надявам се информацията да е била полезна.

Изображение

ПП: Grip 924 - тежи 14,35 кг с педалите, премерих го в магазина. Огромно разминаване с твърденото. :peace:
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот autosvet » Пет Юни 01, 2012 2:56 pm

Fujitzo пиши на Крос току виж ти кажат къде има от Рейсинг Ралф-овете с които обуват Грип 924. Макар, че и те си шумят при по-висока скорост.

А къде точно пърсна в командите с ВД-то?
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот penmark » Пет Юни 01, 2012 2:59 pm

Прегледай тоя хубав сайт за тегла.
http://bikescale.com/index.php?d=artyku ... 4&art=3800
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот zoltek » Пет Юни 01, 2012 9:41 pm

Здравейте.
И при моето колело (Грип 924) чувам нещо като пукане/тракане при почти все оборот на педалите.Не съм напълно сигурен,че е от тях,но със сигурност е някъде от към средното движение.Чува се най-вече при изкачване и по-сериозно натискане на педалите от моя страна.За щастие не се чува постоянно,но все пак е дразнещо.Някой ако има представа от какво точно е и как може да се оправи ще съм много благодарен.
zoltek

Рейтинг: 1278

Мнениеот mitacheto » Съб Юни 02, 2012 1:12 am

Господа от Cross.
Както се казва "Хубава работа - ама Българска" !!!
Въпреки гръмката кампания "Коректните",след почти цял месец чакане в град като Варна да заредят по вело магазините Grip124 /52-размер/,не можах да си купя колело защото такъв размер така и не се появи.
За да не изпусна промоцията в последните дни бях принуден да си поръчам колело по интернет.
Колело което не мога да пробвам и огледам обстойно ,а трябва да купя на доверие. 'познайте заради кого'
Заветното колело пристигна на другия ден увито цялото в едни найлони.
Това което успях на бързо да видя беше отговаря ли размера на рамката и дали документите са наред.
'По-късно в къщи ми трябваха 15 минути да го разопаковам и огледам.'
На пръв поглед всичко беше наред с изключение на задната спирачка, която имаше двойно повече ход от предната. 'предполагам не са я донапълнили'
Казах си карай ,не е болка за умиране и прибрах колелото в килера.
След като си купих градски гуми и скапаното време най-сетне се оправи,днес дойде момента на първото ми каране.
Добутах колелото до близката бензиностанцията където напомпих гумите и се отправих към центъра.
Там имах среща с едно приятелче и след суперлативите за колелото тръгнахме да караме.
До тук всичко беше добре,докато аверчето карайки зад мен не ми извика:
- Човек,джантата ти е ужасно крива !
Слизам и въртя гумата.
Гледам и не вярвам на очите си.
Не просто крива,а чиста осморка !!!
Местя се на предната и въртя. И тя крива но поносимо,сравнение със нея задната отврат.
Като казвам отврат,тоя дето ще се опитва да е центрова трябва да е някой мазохист.
Държа да отбележа че не съм си купил нещо за \600лв\,което да нося още първия ден на ремонт.
Много ви благодаря,Cross.

Това го получих по ел.пощата преди време,когато xcrider беше в светлината на прожекторите.
Каква ирония на съдбата...

Здравей mitacheto,
Виждайки, Вашето добронамерено отношение, решихме да Ви дадем кратка информация относно шините(RIMS) и
джантите(WHEELSETS) произвеждани от Крос ООД.
Крос ООД произвежда шини(RIMS) от 1997 година. В момента произвеждаме около един милион шини за година с размер
от 20“ до 28“ използвайки 9 различни двойностенни профила.
Половината от тях изплзваме за собственото си производство, с другата половина произвеждаме центровани джанти(
шина + главина+спици и нипли+ бандаж), които експортираме в Европа главно в Италия и Германия. Много от най
известните марки велосипеди произвеждани в тези две държави от години използват наши шини или джанти, за
съжаление не е добра идея да споменаваме конкретни имена. Някой от често споменаваните във форума Български
производители също купуват шини от нас.
Центровката на джантите не се прави от „шайка пияни цигани“ както твърди xcrider а от четири френски комплектни
линии MACH ONE, това са РОБОТИ и нямаме нужда от цигани.
Контрола на качеството – радиално, аксиално биене и натяг на спиците е изключително строг, вътрешния стандарт на
Крос е по-висок от общо приетия за ЕС, измервателните уреди контролиращи това са DT SWISS.
Качеството на нипли, спици, както и на сплавите на профилите е най доброто възможно и е доста скъпо удоволствие.
Не е добра идея да се опитвате да центровате джанти в къщи, резултата ще е трагичен а оттам и направените изводи.
На Ваше разположение сме ако имате допълнителни въпроси.
Поздрави
КРОС ООД
МОНТАНА

Роботи,контрол ,качество ! Да се смея ли,да плача ли?
Имам допълнителен въпрос:
Що за безобразие е това ?
Аватар
mitacheto

Рейтинг: 1100

Мнениеот MBiker » Съб Юни 02, 2012 1:09 pm

Eто именно тук драг превъзхождат крос, защото центроват каплите само на ръка, което си е в пъти по-добро :agree:
Аватар
MBiker

Рейтинг: 1185

Мнениеот xcrider » Съб Юни 02, 2012 1:39 pm

Всъщност би трябвало да е обратното, но проблема е, че след центроването с роботи, колелата минават през много пренасяния, по време на които най-вероятно се е изкривил уилсета на колегата .
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот MBiker » Съб Юни 02, 2012 4:38 pm

Най-добре е каплите да се пипнат от ръка. Робота ако има хлабаво няма да я върне и да я притегне.
Аватар
MBiker

Мнениеот krach » Съб Юни 02, 2012 7:55 pm

MBiker написа:Eто именно тук драг превъзхождат крос, защото центроват каплите само на ръка, което си е в пъти по-добро :agree:

Ако единственото превъзхождане на драг е наплитането на капли...за какво да платя 100-200 лева от горе за да ми пише DRAG на рамката САМО!?!
+ това ме съмнява машина да допуска грешки които човек би допуснал
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот MBiker » Съб Юни 02, 2012 10:13 pm

Мога да ти кажа, че не съжалявам за ДРАГа. Напротив. Много съм доволен. Тези 100 лева над грх8 не може да са затваряне на очите. Все ще имат някакво покритие. Не мислите ли, че в днешно време всеки гледа да си направи цените така, че хем да има печалба, хем да са ниски. Има разбира се марки, къде къде превъзхождащи и драг и крос, но всичко опира до финанси. Криза е :peace:
Аватар
MBiker

Мнениеот penmark » Съб Юни 02, 2012 10:19 pm

Никакво покритие нямат. Беги го крий тоя Драг някъде, че Кросовете го слагат в малкия си джоб. :evil:
Аватар
penmark

Мнениеот MBiker » Съб Юни 02, 2012 10:55 pm

penmark написа:Никакво покритие нямат. Беги го крий тоя Драг някъде, че Кросовете го слагат в малкия си джоб. :evil:

Всеки с преценката си. Аз да съм ти казал "беги го крии" на твоя? Кажи, моля, с кое по-точно го слагат в малкия си джоб? Айде по-прилично държание да има. Кога се качи на драга, та да знаеш как е? :look:
Аватар
MBiker

Мнениеот thepowerofone » Съб Юни 02, 2012 11:06 pm

penmark написа:Никакво покритие нямат. Беги го крий тоя Драг някъде, че Кросовете го слагат в малкия си джоб. :evil:

Не мога да не се съглася. Ще извините грубостта, ама това си е самата истина. През последните месеци наблюдавам какви ли не постове, насочени към очерняне офертите на Крос... грам не ги разбирам. Веригата ли не чукала, смазка ли нямали, спиците и ниплите ли не били боклук, каплите ли не били кадърно настроени, теглата не били реални (божке, на другите са много реални, нали... божке) и всякакви други фантасмагории. Ама пълни глупостии, пълни. Как не схванаха всички, че колелото е сборка от една рамка (и рамките даже излизат от няколко китайски/тайвански завода) и купчина стандартни за всякакви марки велосипеди компоненти - шимано, сънтур, марките на срам и т.н. Липсата на перфектна центровка и настройка е болежка на всички производители и за целта си има гаранционно обслужване. Както виждате, Крос се стараят да огреят навсякъде, включително и в този форум. Сравнявайки ги с другите БГ прозиводители... ами идете в някоя от темите, където се дискутират разни магазини и отношението на клиентите към тях и си направете сметката как е при другите.
Тва Ганьо наистина е странно животно... Да си защити, тва дето си знае като религия - как така ше има "качеството" на Фолксваген и Голфа, па ше е осезаемо по-малко пари?!?
Еми, карайте си каквото искате, но не си изливайте горчивината, че сте си купили надценен продукт, върху конкуренцията му.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот MBiker » Съб Юни 02, 2012 11:23 pm

thepowerofone написа:

Не мога да не се съглася. Ще извините грубостта, ама това си е самата истина. През последните месеци наблюдавам какви ли не постове, насочени към очерняне офертите на Крос... грам не ги разбирам. Веригата ли не чукала, смазка ли нямали, спиците и ниплите ли не били боклук, каплите ли не били кадърно настроени и всякакви други фантасмагории. Ама пълни глупостии, пълни. Как не схванаха всички, че колелото е сборка от една рамка (и рамките даже излизат от няколко китайски/тайвански завода) и купчина стандартни за всякакви марки велосипеди компоненти - шимано, сънтур, марките на срам и т.н. Липсата на перфектна центровка и настройка е болежка на всички производители и за целта си има гаранционно обслужване. Както виждате, Крос се стараят да огреят навсякъде, включително и в този форум. Сравнявайки ги с другите БГ прозиводители... ами идете в някоя от темите, където се дискутират разни магазини и отношението на клиентите към тях и си направете сметката как е при другите.
Тва Ганьо наистина е странно животно... Да си защити, тва дето си знае като религия - как така ше има "качеството" на Фолксваген и Голфа, па ше е осезаемо по-малко пари?!?
Еми, карайте си каквото искате, но не си изливайте горчивината, че сте си купили надценен продукт, върху конкуренцията му.

Грубото държание идва единствено от вас, потребителите на крос. Как трябвало да си скрия колелото, че било драг, а не крос, как искали да огреят навсякъде. Може да огряват, ама като отидох в магазина никакво внимание не ми се обърна. Виждам, че си защитавате марката, но самото обслужване в крос не ми хареса... Не искам да ги "плюя". Вижда се, че са прогресиращи, но нужно ли е да се държите така (пенмарк особено)? Живеем в свободна държава и парите все пак от моя джоб излизат, не от вашия. Ще спра да пиша, защото нямам нерви за такива разправии. Колелото ми харесва и не съжалявам. То крос/драг стана като да се карат фенове на левски/цска :evil: :peace:
Аватар
MBiker

Мнениеот penmark » Нед Юни 03, 2012 7:29 am

Погледни Крос Грип 124 и го сравни с Драга ти. Еднакви компоненти, а 130лв разлика!!! 130лв! За тези пари се прави един хубав ъпгрейд на велосипеда - Деоре курбелче с външни лагери или Деоре шадоу дерайльор с една хубава лека касета. Или пък ако не си "запален" по велосипедите просто си ги спестяваш тея 130лв без да губиш от качеството. А ти точно в темата на Крос намери да се хвалиш с надценения си Драг! А най-голямата гавра която си направи с нас беше темата ти за избор на велосипед. Помогнете в избора, пък накрая си купи к'вот си знаеш. Защо тогава пусна темата, като ги "разбираш" нещата?! :dontknow:

Много ясно, че ще препоръчваме Крос, след като предлагат по-ниски цени, а не отстъпват по качество на другите марки. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот thepowerofone » Нед Юни 03, 2012 8:13 am

Ние да сме груби... Помисли, човек. Появяваш се в темата за дискутиране на офертите на Крос с разни смешни съждения на дървен философ и почваш публично да си оправдаваш 130-те лева, дето си дал отгоре. За възможно най-евтината шина на Мак1 - EXE (единствено е с други лепенки при теб). Имал съм Драг Хакер със същите шини, предполагам и спици (които загубиха блясък много бързо и станаха на петна), и въпреки че не мога да кажа нищо лошо за наплитането на каплата, с нищо не ми е направила по-силно впечатление пред подкапсените шини на ГРХ8-цата, примерно. Айде да не провокирам дрязги и да не казвам "точно обратното".
Колко собственици на Крос си видял да се държат така?

И да подчертая, постът ми беше насочен изобщо към всички глупостии, дето търпеливо съм изгледал да се ръсят по адрес на Крос. Хич никакъв фен на марки не съм, ама такава безпочвена чернилка дразни яко. Дали ни хората съобразени с нашия джоб продукти на еквивалентно, че и по-добро качество, докато другите ни доят, а ние...
Аватар
thepowerofone

Мнениеот krach » Нед Юни 03, 2012 8:39 am

В байк-центъра когато си взимах GRX8-цата...аз исках ДРАГ даже бях готов да дам 100-150 лв от горе само и само да пише драг на рамката. Когато отидох в магазина младежа там ми обясни разликата между GRX8 и DRAG-ZX4.
Тогава ми каза че ДРАГ с подобна окомплектова (като на GRX8-цата) ще струва едно 200 лева нагоре.
В течение на обстоятелствата си взех кроса и изобщо не съжалявам за това. Като реално разликата м/у двете колела е един надпис (е айде и да не си изкривя душата - ДРАГА тежеше половин кило по - малко).

П.П. Някъде из темата се оплюваше крос че не държа-ли бройки и трудно се намирали различни размери рамки.
Ами аз имах същия проблем с драг (и за това сега съм с крос). Всичките магазини в София обиколих и всички казваха едно и също (тогава) след месец и половина. В един от магазините даже ме убеждаваше как новия ZX4 ще е по евтин от стария (при което си замълчах - не му се смях много на човека).
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот MBiker » Нед Юни 03, 2012 10:16 am

penmark написа:Погледни Крос Грип 124 и го сравни с Драга ти. Еднакви компоненти, а 130лв разлика!!! 130лв! За тези пари се прави един хубав ъпгрейд на велосипеда - Деоре курбелче с външни лагери или Деоре шадоу дерайльор с една хубава лека касета. Или пък ако не си "запален" по велосипедите просто си ги спестяваш тея 130лв без да губиш от качеството. А ти точно в темата на Крос намери да се хвалиш с надценения си Драг! А най-голямата гавра която си направи с нас беше темата ти за избор на велосипед. Помогнете в избора, пък накрая си купи к'вот си знаеш. Защо тогава пусна темата, като ги "разбираш" нещата?! :dontknow:

Много ясно, че ще препоръчваме Крос, след като предлагат по-ниски цени, а не отстъпват по качество на другите марки. :agree:

Изобщо не съм си направил гавра. Даже напротив. С 300 зора накарах баща ми да отидем и до крос-а да ги видя (казах ви, че не съм пълнолетен и все още решавам с него, макар парите аз да си ги давам). Само дето изпуснах грип 127-цата иначе да го бях взел. Нищо лошо не съм казал към вас, просто исках да видя чуждото мнение, като определено се насочих към грип-а, но изпуснах срока. Обслужването, пак казвам, също не ми хареса. Няма значение вече. Купеното, купено. Ако стане нещо аз ще си страдам, не вие.
Спрете безсмисленото писане върху тая тема, моля. :agree:
Аватар
MBiker

Мнениеот motomarzel » Нед Юни 03, 2012 7:03 pm

mitacheto написа:След като си купих градски гуми и скапаното време най-сетне се оправи,днес дойде момента на първото ми каране.
Добутах колелото до близката бензиностанцията където напомпих гумите и се отправих към центъра.

А някога да си чувал за криви гуми? Също така след като гумата се постави на велосипеда е нужно извесно време докато "легне" на калпата. Преди да започнеш така ужесточено да плюеш, направи ли си усилие да отидеш до оторизираният сервиз на Кросс за град Варна? От там върнаха ли те? Тези гаранционни карти не са за украса, и след като има проблем, Кросс като отговорен производител, като какъвто се проявиха, го отстраняват!
Аватар
motomarzel

Мнениеот mitacheto » Нед Юни 03, 2012 9:47 pm

А'бе господин професоре...
Ти какъв се явяваш,че ми държиш сметка и ми казваш какво да правя и какво да не правя с моята собственост?
Правиш ли разлика между гума и джанта ? Май не. :crazy:
Казвам ,че джантите са криви /защото са криви - особено задната/.
Не съм си купил нещо което да мъкна по-сервизи и да ходя да ремонтирам още на първия ден.
Колело минаващо "уж" през контрол трябваше да дойде изправно както си му е реда,с прави джанити,а не с криви осморки.
Аз ли съм виновен,че съм си дал съвестно и коректно парите ,а са ми продали колело с компроментирани дефектни части ?
Ако от Cross,си бяха разчели правилно кампанията с промоциите и имаха покритие на бройките си ,щях да си огледам хубаво колелото в магазина като го купувам,а не да си поръчвам от интернет и да разчитам на късмета /който в този случай ми изневери/.
И вярвай ми ,никога нямаше да си купя колело с такива криви джанти.
Между впрочем това беше и последната бройка с този размер останала в интернет магазина,докато при Cross вече нямаха.

Здравейте,
За съжаление не останаха 520 mm от Grip 124. Имаме 480 mm и 440 mm.
Но пък очакваме Traction G27 тези дни. От него със сигурност ще имаме 480 mm и 530 mm.
Поздрави,
CrossPlovdiv.com

Така че нищо чудно тази бройка да останала в магазина последна, понеже джаните и са осморки.
Цитирам martostop ,сам си прави изводите:
martostop написа:Здравейте,
преди няколко седмици и аз си взех 924, колелцето е готино, но нещото, което ми направи впечатление при самата покупка беше следното:
разглеждам аз в магазина и съответно пробвам размери. 190см съм, кръгчета не даваха да се правят за проба, че вече било имало случай на "изчезвания", та с малко уговорки успях да ги навия за пробни кръгчета, като им казах, че не пробвам ли, не купувам. Врътнах аз по едно кръгче с два размера, прецених, че XL е за мен. Та това, което ме учуди, докато ги тествах беше, че и четирите капли съответно на двата байка имаха биене, т.е. бяха кривички. На XL-а повече на L-a по-малко, но го имаше биенето. Казах го това на продавача, а и му го показах, като той каза, че каплите се натягали от машини в завода и човек не ги пипа изобщо, но според мен не е много нормално при самата покупка на чисто ново колело да го има това. Взех да въртя предните капли на 4-5 колела изложени в магазина и всички имаха този проблем, включително и един пичага, който си беше купил миналата седмица Big foot и беше дошъл за регулиране на скорости , врътнах му и на него предната капла, и тя имаше леко биене, той вика "то това е нормално". Взех си го де XL размера като сменихме каплите от L-ката на XL-ката (уговорих се с продавача да сменим каплите с "по-хубавите" :roll2: и след това да оставя байка за натягане на спици). След ръчната регулация нещата са съвсем различни, пак не перфектни, но чувствително по- добре. Самите капли нямат биене, по-скоро вече е от самите гуми има леееко ...абе вече е добре.
Мисълта ми е, само на мен ли ми прави впечатление това, или просто всички единични бройки в този магазин са били изключение!?...

P.S.
Самите гуми бяха напомпени още преди два дни,но с помпа с която не може да се надуят на 4-5 атмосфери,затова ходих на бензиостанцията да ги донапомпя.
/това няма нищо общо с джантите/
А иначе бедна ти е фантазията какво щеше да стане ако бях почнал да плюя както аз си знам.
Излагам само фактите,такива каквито са.
Пък на тебе ти пожелавам като си купиш телевизор за 600-800лв да го занесеш още първия ден в сервиза да ти го ремонтират,понеже както казваш "гаранцията не е за красота".
Ама какво ти се обяснявам въобще ...
Аватар
mitacheto

Мнениеот Bace_kz » Нед Юни 03, 2012 10:29 pm

Добре де как пък все на вас се случват тия работи не разбирам ? Няколко пъти съм ходил във фирмен магазин на Cross и до сега не съм забелязал някой велосипед да има проблем с джантите/шините/каплите/колелата, като в това число включвам и моето, което вече направи година и нещо, и което го подлагам на по-големи натоварвания от предписаните от производителя и нямам проблем :dontknow: А и защо Cross да пуска дефектни бройки на пазара ?! За да се занимава после с гаранцията и да раздава колела ей така ? Или пък да си прави лоша реклама ли какво ? И това при положение,че тази фирма изнася велосипеди извън България и има традиции в това. А и ми е много интересно щом 4-5 атмосфери не ти стигат при положение, че производителя изрично е написал, че гумите се помпат под 4 атмосфери дали утре няма да кажеш, че и гумите са дефектни и са ти преебали карането или са те пребили някъде щот гърмели от самосебеси ?
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот mitacheto » Нед Юни 03, 2012 11:37 pm

mitacheto написа:След като си купих градски гуми ...

Изображение
Тази гума се помпи на min 2.2 - 5.5 max и няма нищо общо с дървото Kenda Koyote. :nono:
Четете малко преди да пишете !!!
Аватар
mitacheto

Мнениеот Bace_kz » Нед Юни 03, 2012 11:40 pm

Не че искам да те поучавам, но какъв е смисъла да дадеш 600-800 лв за Mountain Bike и да му сложиш сликове за шосе :clap:
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот VOLATGE » Пон Юни 04, 2012 9:53 am

Изображение
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот ogiusa » Пон Юни 04, 2012 12:39 pm

Здравейте,

Бих искал да споделя и моята история по отношения на велосипедите Cross.

В края на месец Май закупих байк от магазина на Крос в София - Младост 1 - Traction G30. От много години не съм имал възможност да отделям време на колоезденето, което ми е голяма страст и чак сега след повече от 10 години се завърщам обратно. След направените проучвания за мен беше факт, че Крос към момента на покупката предлагаха най-изгодни оферти цена/компоненти. Човека който ме обслужи в магазина на Крос беше вещ и ми обясни в детайли всичко по различните модели, но се чувставаше липсата на "инвестиран интерес", ако/като беше собственик на по-малък специализиран магазин за велосипеди. След като се спрях на модела, завинти педалите и центрира скоростите. Това което ми направи впечатление беше че на G30'ката като я бутах на излизане от магазина се чуваше лек шум. Той ми каза, че спирачките ще си легнат след малко каране, не ми се задълбочаваше тъй като вече бях прекарал повече от час в магазина след писане на гаранции и тн. Прибирам се и повдигайки Г30'гата, въртейки на място задната гума, видимо е доста крива/не центрована и съответно диска опира в апаратите на места.

Независимо от твърдениято, че се използват роботи и тн. абсолютен факт е че колело с видимо крива задна гума освен че е излязло от завода ви мина и през ваш продавач още повече, че му обърнах внимание на тази особенност.
Кажете ми господа от Крос сега по сервизи ли да тръгвам след покупка на чисто ново колело?

Апела ми Крос е наистина да си преразгледате из основи контрола на качеството, както в завода така и в магазините ви. А към бъдещите клиенти на Крос, отделяайте повече време за пълна проверка при покупка.
ogiusa

Рейтинг: 1200

Мнениеот penmark » Пон Юни 04, 2012 12:48 pm

Вие да сте чували, че след 1-2 седмици експлоатация на НОВ велосипед се ходи в сервиза за притягане и донастройване?! :crazy:
Колкото до опиране на диска в накладката, това се оправя за 5 мин. и няма нищо общо с крива гума или капла.
Аватар
penmark

Мнениеот Dolph » Пон Юни 04, 2012 1:16 pm

Както не веднъж съм споменавал много ми харесва съотношението цена/компоненти при Крос.Но не мога да си кривя душата,че Драг Онтариото което купих преди 3 месеца и си го карам доста е дурако устойчиво.И в града и в планината проблеми с каплите не съм имал,даже са на резба,не на шлиц,аз съм 92кг. и пак нямам проблеми.Ако Крос имат проблеми с каплите,значи ли, че имат проблеми и с други компоненти на велосипедите си.......?
Жалко за Крос,ако нямат работещ ОТК.
29-ките на Крос ми хващат погледа като ги видя по улиците :D
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри