Въпроси около закупуването на Спринт Аполон!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпроси около закупуването на Спринт Аполон!

Мнениеот triumpha » Пет Юни 01, 2012 12:18 pm

Здравейте! Вече официално се реших да си купя точно Аполона. Повече от 500 лева и да искам не мога да дам, а около тази цена като че ли това е най-доброто предложение. Гледам го на различни места с различни цени. От къде ми препоръчвате да си го закупя? Възможни места за мен са Пловдив и Стара Загора. Ако някой може да предложи магазин с добро обслужване и добра цена на велосипеда (да речем вместо 500, да е 470) ще съм много благодарен. Също искам да попитам какви аксесоари е добре да си купя веднага след закупуването на велосипеда? Някакви препоръки? И ако все пак ми се наложи онлайн поръчка какъв размер да си го взема на височина 1.82? Благодаря предварително!
triumpha

Рейтинг: 1200

Re: Въпроси около закупуването на Спринт Аполон!

Мнениеот gasUNDbremse » Пет Юни 01, 2012 1:32 pm

Здравей,
хубаво е,че след известно търсене и уточняване си се спрял на определен модел.(http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26)
На мен ми се върти в главата,че ако отидеш до Пловдив в магазина на завода(http://bikesport.bg/bg/pages/contact) и си го купиш от там, може да ги разпиташ аджеба какво,как и къде ще се поема гаранционното им обслужване.Също така на сайта им пише,че някаква малка отстъпка давали ако си се купят разни малки дреболии от тях (http://bikesport.bg/bg/news тоя горния анонс от 15.05).Относно аксесоарите на всяка цена желателно е да се сдобиеш със каска,ръкавички,предна и задна светлина.
Може да пробваш да си измериш разтоянието по вътрешността на крака до чатала и да си намериш калкулатор за размер на рамка (http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/mountain-bikehttp://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=602http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO),според мен с твоя ръст си за 18-19 инча.
За онлайн поръчка не знам как стоят нещата,но ми се струва,че за тези пари е включена и доставката.Според мен най-лесно може да стане ако им се обадиш на тия Спринтаджии :) и ги разпиташ на дълго и на широко,комуникацията по електронната поща им е малко бавна.

Поздрави и :beer: !
цитат от Тема за Любими байк фрази :
" неправилно посадено дърво ... "
:D :D :D :D :D
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=31428#p341465
Аватар
gasUNDbremse

Рейтинг: 1375

Мнениеот triumpha » Пет Юни 01, 2012 1:52 pm

Много много благодаря! :beer: Със здраве! Ще се похваля като си го купя :D
triumpha

Мнениеот esg85 » Съб Юни 02, 2012 2:41 am

Здравей. Аз моя аполон си го поръчах от on-line магазина на спринт и ми го пратиха след 1-2 дена. Имаш безплатна доставка и 5% отстъпка така че ако не държиш да пробваш преди да го вземеш по добре го поръчай онлайн.
За 1.82 ръст е добре да вземеш 19 инчова рамка.За разни аксесоари както колегата по горе е писал. При първа възможност смени и ръкохватките - като се изпоти ръката се пързалят и се ронят парчета гума от тях!!!
esg85

Мнениеот triumpha » Съб Юни 02, 2012 3:22 pm

Благодаря колега, разстоянието до чатала ми е 82 см. Калкулаторът показва, че съм за рамка 18.5 инча, така че предполагам да си купя Спринта с 19 инча. А според вас добра идея ли е да го поръчвам онлайн? Вярно ще си спестя ходене до Пловдив, но пък уж е добре да се пробва ... Но ако от този магазин са достатъчно надеждни не е проблем да рискувам :P
triumpha

Мнениеот Laloov » Съб Юни 02, 2012 6:05 pm

аз ти препоръчвам от Пловдив maxcombike аз карам с аполон купен от там :D :)
sprint apolon 2011
Laloov

Рейтинг: 1175

Мнениеот triumpha » Съб Юни 02, 2012 6:16 pm

Благодаря! Сега остана да реша дали да поръчам онлайн с рамка 19'' или да се хвана да отида до там да го купя и да търся транспорт на обратно :D
triumpha

Мнениеот gasUNDbremse » Съб Юни 02, 2012 8:12 pm

Значи само на шега относно транспорта наобратно - "Яхаш си кол'лото и дим да те няма !".
Тъкмо след малко пробег ще се наложат леки задължителни настройки според вкуса.
:)
цитат от Тема за Любими байк фрази :
" неправилно посадено дърво ... "
:D :D :D :D :D
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=31428#p341465
Аватар
gasUNDbremse

Рейтинг: 1375

Мнениеот РиЖкО » Пон Юни 04, 2012 11:29 am

И аз съм решил до края на седмицата да си закупя Sprint Apolon от BikesCenter-a в Младост 1 , понеже ми е най-близо , обаче забелязах разлика между Sprint Apolon в сайта на NikoBikes и BikesCenter . Разликата е във вилките . Този в НикоБайкс е със вилка Suntour XCT Lockout , докато този в Б.Центъра е с вилка SR SF-11-XCT- V3-P- MLO 26"x203 . Има ли голяма разлика между двете вилки и коя е по-добра ?

Ето линк към сайтовете :
http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=341
http://www.bikescenter-bg.com/index.php/step.module_action/modname.pricelist/modaction.details/product.4962/product_cat.913/lang.2
РиЖкО

Мнениеот penmark » Пон Юни 04, 2012 11:31 am

Вилката е една и съща, просто Нико не са я написали подробно.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот РиЖкО » Пон Юни 04, 2012 2:12 pm

Ходих до BikeCenter-а и се оказа че в момнета нямат Sprint Apolon . Следващата седмица щели да докарат нови :/
РиЖкО

Мнениеот hyankov » Вто Юни 05, 2012 6:30 pm

РиЖкО написа:Ходих до BikeCenter-а и се оказа че в момнета нямат Sprint Apolon . Следващата седмица щели да докарат нови :/

Когато аз купувах моя Аполон (преди около 2-3 седмици), в Байк Центъра на Младост 1 имаха само една бройка с 21" рамка, а в другия им магазин имаха само една бройка 19" която аз взех :D

19" Аполон ми пасва идеално, аз съм 180 см, 71 кг. Да споделя че съм много доволен от колелото и това което колегата описва за роненето на ръкохватките не ми се е случвало.
Откраднаха ми велосипеда:
Sprint Apolon 2011, бяло/зелено/черно, черни платформени педали, помпа на рамката. Награда ако някой го намери.
Аватар
hyankov

Рейтинг: 1240

Мнениеот triumpha » Чет Юни 07, 2012 12:14 pm

Не се сдържах да чакам времето, в което ще отида до Пловдив и от BikeSport си поръчах велосипеда. Направо нямам търпение да го получа! Благодаря на всички за съветите, няма да пропусна да се изфукам като дойде до вратата ми :D :agree:
triumpha

Мнениеот ivondera » Пет Юни 08, 2012 8:27 pm

Няма да съжаляваш. Добър велосипед който надмина очакванията ми. Къде ли не го карах за тези почти три месеца дори онзи ден качвах Черни връх и се представи повече от добре. Само трикомпонетните колодки запушиха като се спусках към Железница, но си беше зверско стискане :D
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот triumpha » Съб Юни 09, 2012 8:04 pm

Да, аз вече го получих и втори ден си джиткам с него - УНИКАЛЕН ВЕЛОСИПЕД! За тази цена по-добро от това не виждам на къде :D :agree:
triumpha

Мнениеот РиЖкО » Сря Юни 13, 2012 1:06 pm

Днес и аз се купих от байкцентъра в Младост 1.
Покарах го до нас и много ми хареса :)
Повече впечатления след като го покарам повечко :D
РиЖкО

Мнениеот РиЖкО » Чет Юни 14, 2012 5:45 pm

да ти се скъса веригата на първия километър.....само на мен може да се случи.
не е от злобна смяна на скорости защото още преди да сменя на която и да е скорост веригата сама падна на първия голям венец.а после не съм сменял скоростите
РиЖкО

Мнениеот DundyTheCroc » Вто Авг 21, 2012 11:24 pm

От 10 дена и аз съм с Аполон 2012 от байкцентъра в Младост, последната бройка от склада. След има-няма 50 км. сменена ОС касета гаранционно заради луфт, както и изправени капли, които забелязах на следващия ден след като го взех, от обслужването съм много доволен. Вчера след като всичко беше стегнато и донастроено минах 20-30 км и се размазах от кеф, но трябва да си взема ново колче, оригиналното ми идва късо (19 инчова рамка, аз съм 180 см. но 88 чатал :) )
Аватар
DundyTheCroc

Рейтинг: 1205

Мнениеот Slade » Сря Авг 22, 2012 9:06 am

Колко cm ти е колчето в момента?
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот DundyTheCroc » Сря Авг 22, 2012 9:09 am

Slade написа:Колко cm ти е колчето в момента?

Малко под 30 см. и ако си я наглася както трябва излизам над ограничителя и не ми достигат едни 5 санта
Аватар
DundyTheCroc

Мнениеот Smok » Сря Авг 22, 2012 3:40 pm

250мм е колчето.
Появи се и при мене лек луфт, засега се търпи. При тебе имаше ли и едно леко пукане, иначе пак ли същата ос слагат?
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот DundyTheCroc » Сря Авг 22, 2012 9:56 pm

Smok написа:250мм е колчето.
Появи се и при мене лек луфт, засега се търпи. При тебе имаше ли и едно леко пукане, иначе пак ли същата ос слагат?

Може и 250 да е, колелото виси на тавана в коридора и не го свалих да премеря точно. Никакво пукане нямаше, просто пипнах с ръка един от курбелите и усетих луфта, а оста е една такава бяла и крехко изглеждаща, не е оксидирана, несериозна работа за уж читаво колело :smash:
Аватар
DundyTheCroc

Мнениеот DundyTheCroc » Нед Авг 26, 2012 12:15 pm

Или съм изтеглил късата клечка или велосипедите вече ги правят както дойде. След още 50 км. каране реших да проверя как са главините и дали няма нужда от натягане. Какво натягане, фабрично така са ги стегнали, че едва се въртят, направо стържат. Предната понеже е по-удобна направо и развих едната чашка и вътре изненада - дробинките едни такива дребни, от едната страна една липсва, а греста колкото да не е без хич. Смазах, регулирах луфта, сега друго се въртят, но май ще минавам на по-висок клас главини. Другото е, че си протърках единия крак и реших да загледам седалката, а тя килната на една страна. Свалих я, сложих на равен плот, нивелира отгоре и се оказа, че от едната страна е с 5 мм по-висока, това от различни като профил метални релси. Подложих на едната да се изравни, но май пак ще ходя за рекламация. Едно приятелче добре ми казваше да дам още някой лев и да си взема по-читаво колело...
Аватар
DundyTheCroc

Мнениеот Smok » Нед Авг 26, 2012 5:53 pm

На мен ми се въртят нормално. Нямам представа колко са смазани, но няма стържене, луфт или някакви други проблеми засега. Единствено ме дразнят курбелите, има съвсем лек луфт и едно скърцане направо откачам, особено на някой баир като го напъна. От вилката се чуват някакви странни звуци, като от метал/гума. Тръбите иначе не са сухи, ама пак се чува. Най-много мразя нещо да скърца, ужас. Засега търпя, че нямам свободно време да се занимавам..

Да те попитам тебе, понеже аз не разбрах. Понеже в книжката, която дават с колелото, пише, че е хубаво да се сервизира 2-3 пъти годишно. Та, това сервизиране, те ли го поемат или си плащаш? Според мен, би трябвало те да го поемат, но знае ли човек.. :dontknow:
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот hyankov » Нед Авг 26, 2012 6:39 pm

Smok написа:На мен ми се въртят нормално. Нямам представа колко са смазани, но няма стържене, луфт или някакви други проблеми засега. Единствено ме дразнят курбелите, има съвсем лек луфт и едно скърцане направо откачам, особено на някой баир като го напъна. От вилката се чуват някакви странни звуци, като от метал/гума. Тръбите иначе не са сухи, ама пак се чува. Най-много мразя нещо да скърца, ужас. Засега търпя, че нямам свободно време да се занимавам..

Да те попитам тебе, понеже аз не разбрах. Понеже в книжката, която дават с колелото, пише, че е хубаво да се сервизира 2-3 пъти годишно. Та, това сервизиране, те ли го поемат или си плащаш? Според мен, би трябвало те да го поемат, но знае ли човек.. :dontknow:

И аз усещам лек луфт и проскърцване на баир в левия курбел. А самите педали на аполона стават само за боклука. След като си ударих за трети път прасеца, сложих платформени за 30 лв - супер са!

Вилката след всяко по-дълго каране почва да скърца защото влиза мръсотия. След разглабяне и почистване изчезва шума.

Първото сервизиране байк центъра ми го направиха безплатно. После карах колелото втори път за да ми изчистят скапаната вилка - струваше ми 10 лв само. Вероятно ако не ги беше издразнило мръсното ми колело можеше и free да е. Аз лично предпочитам да си платя - и момчетата от сервиза трябва да живеят все пак :)
Sprint Apolon 2011, бяло/зелено/черно, черни платформени педали, помпа на рамката. Награда ако някой го намери.
Аватар
hyankov

Мнениеот Smok » Нед Авг 26, 2012 7:05 pm

Ами, като си платиш поне знаеш, че ще ти свършат работата качествено (или поне се предполага). За момента, това което съм видял от гаранционното обслужване, честно казано не ме удовлетворява, ама хич... малко ме ядосаха.
Иначе вилката гледам да я чистя след всяко по-дълго каране, а аз за момента карам само на асфалт. Като цяло се замислям дали да ходя за сервизиране във фирмен магазин, то аз нямам и голям избор на такива - само един е.
Най-хубаво би било самичък да си го сервизирам, ама ме е страх да пипам все още.

Педалите ми идват малки - естествено! :D
Я, дай линк какви са твоите педали.
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот hyankov » Нед Авг 26, 2012 7:18 pm

Smok написа:Иначе вилката гледам да я чистя след всяко по-дълго каране, а аз за момента карам само на асфалт...

Най-хубаво би било самичък да си го сервизирам, ама ме е страх да пипам все още.

Педалите ми идват малки - естествено! :D
Я, дай линк какви са твоите педали.

По какъв начин чистиш вилката? Забърсваш тръбите, или я разглабяш и почистваш? Следващия път мисля да хвана ключа 10-ка и да си я почистя сам, не изглежда голяма философия. Само ме е страх ако трябва да се блъска по дъното тръбата за да излезе, както е на някои модели (не съм сигурен нашия такъв ли е).

Ей това са ми педалите и честно казано съм много доволен от тях. Държат на бой - и в бордюр съм ги удрял, нищо им няма. Над 200 км по пътеки съм им навъртял и тия винтчета още не са паднали. Самите винтчета много помагат за закрепването към маратонката, ако не те притеснява че можеш да си съдереш обувките ;)

Едит: допълнителни снимки, на педалите.
Аватар
hyankov

Мнениеот Smok » Нед Авг 26, 2012 7:35 pm

Много добре изглеждат педалите, ама не са ли малко тежки? С обувките, с които карам в момента ако взема такива педали, обувките си заминават.. :D
Вилката я чистя само с парцалче, да. След това смазвам тръбите и оплътненията до колкото това е възможно, не мисля че да са сухи е правилно - или е? Както казах, все още ме е страх да разглобявам. Статията съм я чел, доста подробно е описано всичко. Имам една вилка Зоом, може на нея да се пробвам първо.
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот hyankov » Нед Авг 26, 2012 7:44 pm

Smok написа:Много добре изглеждат педалите, ама не са ли малко тежки?

Наистина не са от най-леките, но това тегло което са писали (545гр) мисля че е за двата педала общо, ако не се лъжа. Мисля че като за платформени педали са някъде в средата на диапазона, от към тегло.

Edit: ей сега измерих стандартните педали на Аполона - 400 гр са :roll2: Така че ако ги смениш с платформените, ще качиш само 150гр отгоре.
Аватар
hyankov

Мнениеот Smok » Нед Авг 26, 2012 9:28 pm

Пфф, изглеждат по-леки.. нали говорим за едни и същи, метал/пластмаса , сравнително тесни, дават ги 300гр., уж.
Като го сервизира първия път, всичко ли отвориха да смазват и какво беше положението?
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти