autosvet написа:Не бих казал, че някой шофьор трябва да е виновен при подобен инцидент. От снимките не мога да се ориентирам абсолютно точно, но там на моста няма работа велосипедист да пресича.
Dolph написа:И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.
Dolph написа:И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.
PtD написа:autosvet написа:Не бих казал, че някой шофьор трябва да е виновен при подобен инцидент. От снимките не мога да се ориентирам абсолютно точно, но там на моста няма работа велосипедист да пресича.
МОЛЯ? Има ли забрана за велосипеди? Няма. В такъв случай велосипедистът има пълно право да пресече с колите. И да, шофьорът е виновен, задето не се е съобразил с другите участници в движението.
Айде у лево!Dolph написа:И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.
Т.е. да се движиш, както се очаква от велосипед според ППЗДП, е безразсъдно? В такъв случай къде дремят контролните органи, вместо да се заемат да го направят "разсъдно"'?!
autosvet написа:"В централните има цяла алея на тези с предимство." ....
Dolph написа:...той/тя са 100кг,Тира 25 тона
autosvet написа:...да стигна с 5 минути по-бавно от колкото разчитам на правилата за движение, когато съм най-уязвимия участник за движение.
silvertm написа:Dolph написа:...той/тя са 100кг,Тира 25 тона
Колата ми е тон, тирът 25 тона - викаш, "безразсъдно е" да карам на един и същи път с тирове, а?
Дали някога си отварял ЗДП и правилника към него?autosvet написа:...да стигна с 5 минути по-бавно от колкото разчитам на правилата за движение, когато съм най-уязвимия участник за движение.
- След като си "най-уязвимия", може би е най-разумно да си останеш вкъщи. Навън ги има всякакви...
trastika написа:Всяваш страх у хората, но за добро виждам по улиците все повече велосипедисти![]()
Инциденти стават и с пешеходци на пешеходни пътеки и на зелен сфетофар. По твоята логика трябва да пресичаме само през подлези![]()
А аз освен велосипедист, съм и пешеходец много често. И ми е омръзнало от терминатори дето слаомират измежду хората по тротоарите. Понякога си мисля колко малко им трябва на такива
Dolph написа: не всявам нищо в никого,ако някой няма глава на ръменете си ...
PtD написа:Dolph написа: не всявам нищо в никого,ако някой няма глава на ръменете си ...
Повечето хора нямат ръмене, но ти явно си много специален
barcode_hc написа:От Борово до Борисовата градина има предостатъчно алтернативи на бул. България. Аз също избягвам да карам от там или карам по тротоара (който всъщност е доста широк до Еко-то при Технукума по текстил). Ето няколко на прима виста:
1) алеята по Цар Борис III - пл. Македония - Алабин - Гурко - Националния стадион, но има много светофари по този маршрут
2) по тротоара на България до малкия Южен парк, ще трябва обаче да минеш под моста на бул. Витоша - през парка до Хемус - от там по локалното на Черни връх до велоалеята по Евлоги Георгиев
(като варианти за това е да свиеш на Еко-то и през уличките да излезеш на малкия Южен парк, а от там може и да пресечеш при спирката на трамваите, вместо чак на Хемус или пък през Крум Попов, но е павирана, до Националния стадион)
3) бул. България - велоалеята по Гоце Делчев - Южен парк - малкия Южен парк и от там както решиш, много е обиколно това обаче
Dolph написа:PtD написа:Dolph написа: не всявам нищо в никого,ако някой няма глава на ръменете си ...
ръмене
или просто обичаш да се заяждаш с хора имащи различно от твоето мислене?
Insight написа:Някои хора преди да дават оценки кой има и кой няма глава на раменете, не е лошо да се замислят дали тяхната не завряна в задника им и дали по тази причина не виждат само малка част от света през малкия кръгъл отвор...
На който не му стиска да кара по пътното платно, там където му се полага, нямам нищо напротив - да кара където ще, ама да ми проповядва собствената си религия и да ми казва дали имам или нямам глава на раменете, само щото не пълня гащите като него, малко повече ми идва.
Dolph написа:...дрън-дрън-дрън... Долф пак прелива от пусто в празно...
Insight написа:На който не му стиска да кара по пътното платно, там където му се полага, нямам нищо напротив - да кара където ще, ама да ми проповядва собствената си религия и да ми казва дали имам или нямам глава на раменете, само щото не пълня гащите като него, малко повече ми идва.
Grash написа: За да караш в софийския трафик трябва да си много съсредоточен, да мислиш със 7 хода напред и да си готов аз всякакви ситуации. Това всичкото да го правиш успоредно с усвояването на основните умения, свързани с карането на колело без помощни колела не е особено препоръчително.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 338 госта