ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот bdz43r » Чет Юни 07, 2012 4:47 pm

Цялото е забранено. Знаци има на всички подходи, в т. ч. и на Орлов мост.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivondera » Чет Юни 07, 2012 6:27 pm

Бях там минути след инцидента. Куките се опитваха да прикрият своя човек. Единия даде телефона( на една от свидетелките ) на тъпънара дето блъсна момичето с думите ''Обади и се да си вържеш гащите, че не се знае камерите какво са записали'' След малко дойде едно ауди А6 с рег. номер 0101 и някакъв си капут се здрависа първо с шофьора и после дръпна куките им каза нещо. Смятайте какво ще стане. Тоя е бил втора кола на светофара и се оправдава, че пред него имало друга кола и не я видял. Говорих с него каза, че е карал с не повече от 20 пълна глупост. Като видях какво се е случило с колелото с прозореца и с момичето тоя си е подхвърлил поне 10 метра. Тя ще се оправи, но най ме е яд на тъпите куки как се опитват да го прикрият и да го изкарат невинен. Изсипаха се три патрулки, а в други случаи чакаме с часове да дойде една. Единия от полицаите явно началник извика един редови и му каза да се погрижи за камерите. Нямам думи.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 07, 2012 7:27 pm

Редно е да направиш нещо по въпроса тогава :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот ivondera » Чет Юни 07, 2012 7:32 pm

Вече е направено :banghead:
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот Dolph » Чет Юни 07, 2012 7:52 pm

Нямам думи просто.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот autosvet » Пет Юни 08, 2012 8:44 am

Не бих казал, че някой шофьор трябва да е виновен при подобен инцидент. От снимките не мога да се ориентирам абсолютно точно, но там на моста няма работа велосипедист да пресича. Аз често минавам през орлов и си слизам през подлеза, единствено ако ще съм направо и няма почти никакво движение се пускам в дясната лента. Като гледам челното стъкло и другите следи по автомобила - нормално е скоростта му да е била около 20-тина километра, даже повече бих заложил на 15.

Тъй като работата ми е да се занимавам с катастрофи ( :crap: ) онзи ден имахме случай на виновна велосипедистка блъсната на пешеходна пътека. :bigeyes:
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот Dolph » Пет Юни 08, 2012 9:05 am

И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик :crazy: ,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Аватар
Dolph

Мнениеот autosvet » Пет Юни 08, 2012 9:42 am

Хората не мислят и не внимават достатъчно. Минаването през подлез увеличава пътя с минута, ама спестява престой в болница. Все пак за това са измислени подлезите за да няма конфликти на платното.

Примерно вчера сутринта на Шипченски проход (там си карам с около 30) буквално пред мен, на платното, се изсипа една спирка хора, защото на 15 метра зад мен се движи трамвай който наближава спирката. Направих слаум между първите 3-ма и успях да спра. Един тръгна и всички след него. Имаше хора които си гледаха в краката, но не и към пътя който пресичат. За уточнение спирката е на тротоара, а трамвайните релси са в средата на платното. Нямаш време нито да звъниш, нито да викаш просто гледаш да спреш. После се замислих, че ако не бях с достатъчно бързи реакции щях да съм в някоя безумна новина как велосипедист помел 3-ма пешеходци на спирка.

Другите участници в движението не виждат и не чуват велосипедистите. Аз лично винаги се водя от този факт за да намаля до колкото мога вероятността от участието в инцидент, но някой "колеги" на пътя са просто свръхизобретателни.
Аватар
autosvet

Мнениеот PtD » Пет Юни 08, 2012 11:35 am

autosvet написа:Не бих казал, че някой шофьор трябва да е виновен при подобен инцидент. От снимките не мога да се ориентирам абсолютно точно, но там на моста няма работа велосипедист да пресича.

МОЛЯ? Има ли забрана за велосипеди? Няма. В такъв случай велосипедистът има пълно право да пресече с колите. И да, шофьорът е виновен, задето не се е съобразил с другите участници в движението.

Айде у лево! :(!:

Dolph написа:И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик :crazy: ,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.

Т.е. да се движиш, както се очаква от велосипед според ППЗДП, е безразсъдно? В такъв случай къде дремят контролните органи, вместо да се заемат да го направят "разсъдно"'?!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Insight » Пет Юни 08, 2012 12:16 pm

PtD написа:.....

:agree:
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Dolph » Пет Юни 08, 2012 1:11 pm

Dolph написа:И аз не мога да си обясня безрасъдството на някои велосипедисти.Няма да спечели кой знае колко време ако мине през подлеза.Аз,често минавам подлезите на Бул.България с ул.Гоце Делчев и бул.Черни връх и не мисля да минавам по булеварда.Но виждам велосипедисти всеки ден да го правят,дори и в час пик :crazy: ,вие знаете какъв е трафика и лудницата там.

Т.е. да се движиш, както се очаква от велосипед според ППЗДП, е безразсъдно? В такъв случай къде дремят контролните органи, вместо да се заемат да го направят "разсъдно"'?![/quote]

Абсолютно безрасъдно е, с оглед на пътната обстановка.Шофьори и мотоциклетисти се избиват като мухи всекидневно,аз ако не се пазя,никой няма да ме пази.Нарича се инстинкт за самосъхранение,ако ще и да е нарушение на ЗДвП.Няма сила която да ме накара да карам по пътя когато например ходя от Борово до Борисовата градина по бул.България.Карам си по тротоара до подлеза на НДК и след това по велоалеята.Няма да стъпя на пътното платно където куцо,кьораво и сакато ръчка с над 80-90км/ч.Малка квартална улица да,карам си по платното,но на големите булеварди......не мерси.
Птд,контролните органи не могат да смогнат с нарушителите-водачи на МПС,с мен или друг велосипедист ще се занимават.
Виждаш последните 2-3 дни:блъснат велосипедист на Орлов мост;убит велосипедист от ТИР в Пловдив.Какво като има велосипедиста права да кара по платното най в дясно,той/тя са 100кг,Тира 25 тона,не го вижда и става белята за секунди.....
Когато водачите на пътя станат като западно европейците,тогава всички ще караме спокойно по пътното платно.

П.С.Има и нещо друго,аз колелото го карам в парка(Борисова,Южен) и на Витоша,не ходя с него на работа по уживени столични булеварди,където придвижването ще е доста трудно по тротоара, там решението е само по платното.
Аватар
Dolph

Мнениеот autosvet » Пет Юни 08, 2012 1:34 pm

PtD написа:
autosvet написа:Не бих казал, че някой шофьор трябва да е виновен при подобен инцидент. От снимките не мога да се ориентирам абсолютно точно, но там на моста няма работа велосипедист да пресича.

МОЛЯ? Има ли забрана за велосипеди? Няма. В такъв случай велосипедистът има пълно право да пресече с колите. И да, шофьорът е виновен, задето не се е съобразил с другите участници в движението.

Айде у лево! :(!:

Т.е. да се движиш, както се очаква от велосипед според ППЗДП, е безразсъдно? В такъв случай къде дремят контролните органи, вместо да се заемат да го направят "разсъдно"'?!

У лево е още по-опасно, а както се казва "В централните има цяла алея на тези с предимство." Точно минаването на такива места с колело си е безрасъдно. Предпочитам някой да ми направи забележка, че карам по някой тротоар или в подлез и да стигна с 5 минути по-бавно от колкото разчитам на правилата за движение, когато съм най-уязвимия участник за движение.
Аватар
autosvet

Мнениеот Insight » Пет Юни 08, 2012 1:44 pm

autosvet написа:"В централните има цяла алея на тези с предимство." ....

Въпросната сентенция се отнася както за велосипедисти движещи се по платното, така и автомобилисти, пешеходци, че и велосипедистите, дето карат по тротоара.
Едно е да (не) разчиташ на предимството си при пресичане/преминаване през кръстовище, друго е да минеш през Перник, за да избегнеш кръстовището... щото и там може да те обухат с винкелите :D .
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот silvertm » Пет Юни 08, 2012 8:25 pm

Dolph написа:...той/тя са 100кг,Тира 25 тона

Колата ми е тон, тирът 25 тона - викаш, "безразсъдно е" да карам на един и същи път с тирове, а?
Дали някога си отварял ЗДП и правилника към него?

autosvet написа:...да стигна с 5 минути по-бавно от колкото разчитам на правилата за движение, когато съм най-уязвимия участник за движение.

- След като си "най-уязвимия", може би е най-разумно да си останеш вкъщи. Навън ги има всякакви...
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот trastika » Пет Юни 08, 2012 8:55 pm

Имам доста километри по българските шосета и смело мога да твърдя, че от тирове най не ме е страх! Ако слезеш от тротоара поне за ноколко стотин километра, ще разбереш защо :P
trastika

Рейтинг: 1180

Мнениеот Dolph » Пет Юни 08, 2012 9:28 pm

silvertm написа:
Dolph написа:...той/тя са 100кг,Тира 25 тона

Колата ми е тон, тирът 25 тона - викаш, "безразсъдно е" да карам на един и същи път с тирове, а?
Дали някога си отварял ЗДП и правилника към него?

autosvet написа:...да стигна с 5 минути по-бавно от колкото разчитам на правилата за движение, когато съм най-уязвимия участник за движение.

- След като си "най-уязвимия", може би е най-разумно да си останеш вкъщи. Навън ги има всякакви...

"Прекрасно сравнение" правиш,да отварял съм го и даже имам доста километри зад гърба си,повече от колкото предполагаш.Сега ти се замисли когато си в автомобил какво и как те пази и когато си на велосипед какво те пази.След което прави сравнения.То и пешеходеца е част от движението по пътищата,но няма да седнеш да ме убеждаваш,че трябва да се движи по платното,нали така.
Ако на теб не ти харесва да караш по тротоара, не го прави,аз явно съм "закононарушител" и ще поема риска да ме глоби контролен орган,отколкото "кварталния идиот" с "бегачката" да ме отнесе.
Разно хора разни идеали :beer:
Аватар
Dolph

Мнениеот trastika » Пет Юни 08, 2012 10:02 pm

Всяваш страх у хората, но за добро виждам по улиците все повече велосипедисти :peace:

Инциденти стават и с пешеходци на пешеходни пътеки и на зелен сфетофар. По твоята логика трябва да пресичаме само през подлези :crazy:

А аз освен велосипедист, съм и пешеходец много често. И ми е омръзнало от терминатори дето слаомират измежду хората по тротоарите. Понякога си мисля колко малко им трябва на такива :banghead:
Последна промяна trastika на Пет Юни 08, 2012 10:20 pm, променена общо 1 път
trastika

Мнениеот PtD » Пет Юни 08, 2012 10:11 pm

Пак да спомена, че единствения път, когато ме бутна кола, то беше на тротоара. :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот Dolph » Пет Юни 08, 2012 11:24 pm

trastika написа:Всяваш страх у хората, но за добро виждам по улиците все повече велосипедисти :peace:

Инциденти стават и с пешеходци на пешеходни пътеки и на зелен сфетофар. По твоята логика трябва да пресичаме само през подлези :crazy:

А аз освен велосипедист, съм и пешеходец много често. И ми е омръзнало от терминатори дето слаомират измежду хората по тротоарите. Понякога си мисля колко малко им трябва на такива :banghead:

:rofl: не всявам нищо в никого,ако някой няма глава на ръменете си и не може да прецени къде да кара е негов проблем(говоря по принцип).Аз споря,че за мен е по-безопасно да карам по тротоарите на големите булеварди,друг каза,не е правилно спрямо закона.Съгласен съм,че не е правилно според закона,но най-честия булевард по който се движа е лудница и живота си ми е мил.Който иска да кара по платното на бул.България прав му път,аз експерименти няма да си права,особено при наличието на хубав тротоар и подлези с рампи.А това да пресека на подлез на голям булевард е съвсем нормално " :crazy: ",нали се сещаш,че щот има подлез а не пешеходен светофар движението е голямо и с по-висока скорост.
На вътрешно кварталните улици предполагам всички се движим по пътното платно,защото няма къде другаде.
Аватар
Dolph

Мнениеот PtD » Съб Юни 09, 2012 12:47 am

Dolph написа: не всявам нищо в никого,ако някой няма глава на ръменете си ...

Повечето хора нямат ръмене, но ти явно си много специален :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот Dolph » Съб Юни 09, 2012 8:07 am

PtD написа:

Повечето хора нямат ръмене, но ти явно си много специален :wavey:

До тук ли ти стигнаха доводите :bowdown: или просто обичаш да се заяждаш с хора имащи различно от твоето мислене?
Кажи ми честно, ти би ли карал или пуснал детето си да кара от Борово до Борисовата градина по пътното платно на бул.България?
Аватар
Dolph

Мнениеот trastika » Съб Юни 09, 2012 8:31 am

Децата дори по закон трябва да карат по тротоара, а не на платното :nono:

А иначе:
http://www.youtube.com/watch?v=NsxPjHch ... re=related
и
http://www.youtube.com/watch?v=7pQZsHRm ... re=related
trastika

Мнениеот barcode_hc » Съб Юни 09, 2012 11:14 am

От Борово до Борисовата градина има предостатъчно алтернативи на бул. България. Аз също избягвам да карам от там или карам по тротоара (който всъщност е доста широк до Еко-то при Технукума по текстил). Ето няколко на прима виста:

1) алеята по Цар Борис III - пл. Македония - Алабин - Гурко - Националния стадион, но има много светофари по този маршрут
2) по тротоара на България до малкия Южен парк, ще трябва обаче да минеш под моста на бул. Витоша - през парка до Хемус - от там по локалното на Черни връх до велоалеята по Евлоги Георгиев
(като варианти за това е да свиеш на Еко-то и през уличките да излезеш на малкия Южен парк, а от там може и да пресечеш при спирката на трамваите, вместо чак на Хемус или пък през Крум Попов, но е павирана, до Националния стадион)
3) бул. България - велоалеята по Гоце Делчев - Южен парк - малкия Южен парк и от там както решиш, много е обиколно това обаче
Аватар
barcode_hc

Рейтинг: 1202

Мнениеот Dolph » Съб Юни 09, 2012 3:57 pm

barcode_hc написа:От Борово до Борисовата градина има предостатъчно алтернативи на бул. България. Аз също избягвам да карам от там или карам по тротоара (който всъщност е доста широк до Еко-то при Технукума по текстил). Ето няколко на прима виста:

1) алеята по Цар Борис III - пл. Македония - Алабин - Гурко - Националния стадион, но има много светофари по този маршрут
2) по тротоара на България до малкия Южен парк, ще трябва обаче да минеш под моста на бул. Витоша - през парка до Хемус - от там по локалното на Черни връх до велоалеята по Евлоги Георгиев
(като варианти за това е да свиеш на Еко-то и през уличките да излезеш на малкия Южен парк, а от там може и да пресечеш при спирката на трамваите, вместо чак на Хемус или пък през Крум Попов, но е павирана, до Националния стадион)
3) бул. България - велоалеята по Гоце Делчев - Южен парк - малкия Южен парк и от там както решиш, много е обиколно това обаче

Аз и трите посочени от теб маршрута ги ползвам,вариант 3 ми е най-приятен.Но по тротоара на бул.България ми е най-бързо,особено ако ме чакат хора.
Аватар
Dolph

Мнениеот hitar_potter » Съб Юни 09, 2012 4:13 pm

Dolph написа:
PtD написа:

ръмене

или просто обичаш да се заяждаш с хора имащи различно от твоето мислене?

Да, с хора, които имат различно от моето мнение как се пише думата „рамене“ и аз се заяждам :D
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Insight » Съб Юни 09, 2012 8:09 pm

Някои хора преди да дават оценки кой има и кой няма глава на раменете, не е лошо да се замислят дали тяхната не завряна в задника им и дали по тази причина не виждат само малка част от света през малкия кръгъл отвор...

На който не му стиска да кара по пътното платно, там където му се полага, нямам нищо напротив - да кара където ще, ама да ми проповядва собствената си религия и да ми казва дали имам или нямам глава на раменете, само щото не пълня гащите като него, малко повече ми идва.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот Dolph » Съб Юни 09, 2012 9:11 pm

Insight написа:Някои хора преди да дават оценки кой има и кой няма глава на раменете, не е лошо да се замислят дали тяхната не завряна в задника им и дали по тази причина не виждат само малка част от света през малкия кръгъл отвор...

На който не му стиска да кара по пътното платно, там където му се полага, нямам нищо напротив - да кара където ще, ама да ми проповядва собствената си религия и да ми казва дали имам или нямам глава на раменете, само щото не пълня гащите като него, малко повече ми идва.

Предполагам визираш мен.От къде го извади това,че ти казвам къде и как да караш?Защо всеки един от последни писалите си избира 2 думи или едно изречение от писаното от мен и почва да опонира.....Говорех предимно за булевард България в отсечката Борово-НДК,визирайки, че е много опасно и безрасъдно да се кара на този булевард.Само преди два дни-три дни имаше сгазени велосипедисти на подобни булеварди.Не аз, а хора като теб и Птд се опитват да убедят останали, че мястото ни е на пътното платно,както и закона повелявал,но реалността е съвсем различна.Шофьорите карат като луди без да им пука за никого,за мотоциклетистите да не говорим,на подобен булевард като България или Цариградско шосе си е много опасно да се кара.Да признавам,нямам твоята смелост Инсайт, да се пусна по бул.България до центъра.При наличие на хубав тротоар и подлези с рампи не виждам и причина да го правя.
Ако щете вярвайте(нямах време да го снимам),днес към 15.30ч. видях велосипедист на бул.Цар Борис Трети в дясната лента посока центъра между ул.Гоце Делчев и ул.Нишава,просто си караше в дясната лента :crazy: ,както знаете там има велоалея.Но явно този "има топки" и малко акъл,друго обяснение нямам.
Аватар
Dolph

Мнениеот PtD » Съб Юни 09, 2012 10:55 pm

Dolph написа:...дрън-дрън-дрън... Долф пак прелива от пусто в празно...

Карал съм многократно в посочения от теб участък, понякога по тротоара, понякога по платното, в зависимост от това дали съм станал с левия или десния крак сутринта. Нищо особено опасно не виждам. Ако булевардът ти се вижда опасен, спри да караш колело и ползвай градски транспорт.

П.П. карам и мотор, и държа да те осведомя, че опасността за ПТП там е много, много по-голяма. Само дето още на никого не му е дошло наум да мрънка да пуснат моторите по тротоара, щото видиш ли, иначе било опасно за тях. Явно моторджийския Долф предстои да се появи! :smokin:

Insight написа:На който не му стиска да кара по пътното платно, там където му се полага, нямам нищо напротив - да кара където ще, ама да ми проповядва собствената си религия и да ми казва дали имам или нямам глава на раменете, само щото не пълня гащите като него, малко повече ми идва.

Анджък. Дай да си седим вкъщи, щото навън може да вземе да ни падне тухла на главата!
Аватар
PtD

Мнениеот Grash » Нед Юни 10, 2012 12:45 pm

Хора като Dolph, които карат плахо, криволичейки и без да са наясно с мястото си в трафика и аз предпочитам да не карат по улиците. По тротоарите ще пречат на хората, но все пак мисля, че няма да са толкова много опасните ситуации. Доста често карам по велоалеята на бул. Цар Борис III(ако булеварда беше асфалтиран, вероятно по него щях да карам, именно с цел безопасност) и имам наблюдение, че хората масово не могат да си карат колелата, та може би на този етап по-неопитните и неуверени колоездачи е по-добре да странят от улиците. За да караш в софийския трафик трябва да си много съсредоточен, да мислиш със 7 хода напред и да си готов аз всякакви ситуации. Това всичкото да го правиш успоредно с усвояването на основните умения, свързани с карането на колело без помощни колела не е особено препоръчително.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот trastika » Нед Юни 10, 2012 4:53 pm

Grash написа: За да караш в софийския трафик трябва да си много съсредоточен, да мислиш със 7 хода напред и да си готов аз всякакви ситуации. Това всичкото да го правиш успоредно с усвояването на основните умения, свързани с карането на колело без помощни колела не е особено препоръчително.

Особено сшпайкове :D
trastika

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум