Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот Toy » Нед Юни 10, 2012 10:51 pm

Я пак да питам, от къде да си купя Биг Фут и има ли ги изобщо още, че във Варна ги няма.
Toy

Рейтинг: 1200

Мнениеот ludo » Нед Юни 10, 2012 11:12 pm

Здравейте,
Имам TRACTION G30 - CROSS, изминал съм около 200 км и започна на моменти нещо да скърца, мисля че е от средното движение. Някой да има подобен проблем??? :dontknow: Веригата не опира в дерайльора, когато се чува този странен звук, .. много ме дразни.....
Благодаря Ви предварително,
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот ludo » Нед Юни 10, 2012 11:16 pm

Toy написа:Я пак да питам, от къде да си купя Биг Фут и има ли ги изобщо още, че във Варна ги няма.

Мисля, че количествата са изчерпани. Поне така чух :dontknow:
Но защо все пак не попиташ КРОСС http://crosscycle.com/infos/view/9/
ludo

Рейтинг: 1216

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 11:12 am

Toy написа:Дайте впечатления за BIG FOOT

Съжалявам, че си купих този велосипед. Моля не ме карайте да ви обяснявам за проблемите на колелото понеже от както съм си го купил само това правя. В началото всичко си беше ок и си казах "Боже, това колоезденето е супер. Не мога да си представя какво съм изпуснал до сега". Докато не се прецакаха някои части от системата. Сега само отнасям подигравките на хлапета с Драгчета и скоростна система Торней, но това е друг въпрос. Едно разбрах, че проблемите ще се решат с пари (много пари). Поне да беше да мине година, ама на ... ядец. Явно късмета ми е такъв. Просто явно не съм случил на бройка. Бях обещал и снимки да ви пускам, но откакто съм го купил се занимавам само с глупости. Мина ми мерака за снимки. Както ще видите в подписа ми се принудих да пусна в продажба единият от сайтовете си да покрия нуждите на великият Биг Фут, понеже имам достойнство и ще му подменя всички части преди да го продам. Един приятел ми каза, че под 1000 лв. велосипеди няма, а аз му викам - ти луд ли си, Биг Фут е супер. Супер ама не е. И понеже съм израснал във възпитано семейство ще спра с писането по темата до тук за да не плескам както направи онова дете по рано. Момчета приятно ми беше да общувам с вас в този форум, но с колоезденето бях до тук.

В заключение ще кажа:
Господин Радулов, не това очаквах след завръщането на колелото ми от сервиза (или може би завода) на Cross.
Така поне получих кашон. Благодаря Ви, за което.

Послеслов:
Първите две седмици бях толкова надъхан, че дори започнах да търся сериозни хора за да направим истински велоклуб в Силистра и да стимулираме по младите.
Дори имах планове да създам прекрасен онлайн магазин със страхотна оптимизация (понеже това ми е работата) и да предложа на Cross да им продавам велосипедите, но както Ви е ясно на всички това няма да стане.
Да бях станал рибар. :indiffe:
run

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Юни 11, 2012 12:00 pm

Колото ти ако е ново има гаранция за фабрични дефекти.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 12:07 pm

Pr3d4t0R написа:Колото ти ако е ново има гаранция за фабрични дефекти.

На 20 километра в сервиз ли да го пращам?
Ново е бе приятелю ... нали стоя 5-6 дена в сервиза на Cross, под личното попечителство на г-н Радулов. И ... както се казва в нашият край - файда наре.
Обаждат ми се днес и ме питат - Доволен ли си?
Ами не съм бе хохаааааааааааааааа, НЕ СЪМ ДОВОЛЕН. Аз вместо да се радвам на ново колело както правят другите хора аз се занимавам с глупости.
run

Мнениеот autosvet » Пон Юни 11, 2012 12:14 pm

Кажи какво му се е случило, а ако е много дълго дай кратък списък.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 12:23 pm

autosvet написа:Кажи какво му се е случило, а ако е много дълго дай кратък списък.

И ще ми решите проблемите ли?
Аз от когото очаквах реакция не я получих. Всъщност получих , но неадекватна.
Сега да клюкарстваме и плюем смятам, че няма смисъл.
Очаквам още куп въпроси като:
Това направили го?
Онова взе ли го под внимание?
И тем подобни въпроси.
Смятам, че постъпих правилно и се обърнах първо към Cross преди да пиша тук.
Обадиха ми се светкавично. Обяснил съм на тях проблемите по велосипеда.

Дано да си продам форума, че иначе не знам как да обясня на жена ми, че се набутах със 760лв. и в момента стоят подхвърлени в гаража ми.

Както и да е, абе писна ми бе хора спирам да пиша тук.
run

Мнениеот penmark » Пон Юни 11, 2012 12:37 pm

run написа:....
Сега да клюкарстваме и плюем смятам, че няма смисъл.
....

Точно това правиш в момента, като не казваш какво му има. :) Сподели за да знаят другите какво да очакват дет се вика. И да предпазиш бъдещите собственици от беда.
Последна промяна penmark на Пон Юни 11, 2012 12:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
penmark

Мнениеот autosvet » Пон Юни 11, 2012 12:39 pm

Няма да ти решат твоите, но поне другите с такива велосипеди ще могат да си предвидят евентуалните техни.

Не мисля, че технически проблеми трябва да те отказват от колоезденето. :beer:
Аватар
autosvet

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 12:44 pm

Имам проблем със скоростната система. Мислехме за всичко като жила, брони, обтегачи, ос на задната главина, ухо, венец касета и всичко останало. Няма настройка това колело за да качва и смъква скоростите, всъщност ги сменя, но дрънчи и стърже и в двете посоки. Ама вие ще кажете оооооооооооо то е ново бе това е Alivio не може да имаш проблеми.
Само не ме компрометирайте и тук достатъчно ми е криво, а и не съм на 15 години.
run

Мнениеот autosvet » Пон Юни 11, 2012 1:04 pm

Не ми звучи чак толкова апокалиптично ... аз си представях сцепена рамка и заяла вилка. Кофтито е, че няма сервиз който да е ти е близо.

В краен случай си вземай драгче с търни и си карай, важното е да караш :beer:
Аватар
autosvet

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 1:09 pm

autosvet написа:Не ми звучи чак толкова апокалиптично ... аз си представях сцепена рамка и заяла вилка. Кофтито е, че няма сервиз който да е ти е близо.

В краен случай си вземай драгче с търни и си карай, важното е да караш :beer:

Ами аз в момента това и карам, вземам от един познат колело. Ама пич аз не съм дал 760 лв. за Крос с Аливио и да карам драгче с търни нали.
run

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 11, 2012 1:22 pm

run написа:Имам проблем със скоростната система. Мислехме за всичко като жила, брони, обтегачи, ос на задната главина, ухо, венец касета и всичко останало. Няма настройка това колело за да качва и смъква скоростите, всъщност ги сменя, но дрънчи и стърже и в двете посоки. Ама вие ще кажете оооооооооооо то е ново бе това е Alivio не може да имаш проблеми.
Само не ме компрометирайте и тук достатъчно ми е криво, а и не съм на 15 години.

По краткото обяснение, което даваш стигам само и единствено до два възможни извода:

- или този, който се опитва да настрои дерайльора не е наясно как точно се прави това :idea:
- или просто ухото на рамката(там където се държи дерайльора), поради една или друга причина се е изкривило :idea:
Аватар
motomarzel

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 1:35 pm

motomarzel написа:По краткото обяснение, което даваш стигам само и единствено до два възможни извода:

- или този, който се опитва да настрои дерайльора не е наясно как точно се прави това :idea:
- или просто ухото на рамката(там където се държи дерайльора), поради една или друга причина се е изкривило :idea:

Ехааа, че интересно на тези от Cross дали им е светнало :idea: как се прави това.
Чети преди да пишеш човече. Казах че колелото си мина през сервиз.
run

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 11, 2012 2:08 pm

run написа:Чети преди да пишеш човече. Казах че колелото си мина през сервиз.

Разбира се, че прочетох какво си писал.
Но тъй като според теб вината е във велосипеда, се опитах диагностицирайки по думите ти състоянието му, да те наведа на мисълта, че вината най-вероятно е в сервиза.

Както и да е, понеже доста хора роптаят срещу сервизното обслужване, нека се опитам да обясня нещата по следният начин. За да се постигне съотношението цена/качество, което предлагат Кросс, те са принудени да работят с "евтини" сервизи, чиито технически възможности, явно не са много високи. Но нека погледнем и нещата от един друг ъгъл - когато се поръча велосипед от чужбина(много от потребителите в този форум прибягват до този тип покупка), кой тогава регулира скоростите и кой изправя каплите?
Ухото на дерайльора е изработено от сравнително мека алуминиева сплав с идеята при евентуален удар да предпази дерайльора от поражения. Точно поради тази причина е доста лесно да бъде огънато и да наруши работата на скоростната система, това обаче в никакъв случай не означава, че рамките без отделно ухо са по-добри.
И понеже някой по-горе се изказа относно "драгчетата със система Tourney" - тези обтегачи се монтират на най-евтините велосипеди, със стоманени рамки и без отделно ухо. Цената на тези дерайльори много често е по-ниска от цената на ухото за някои алуминиеви рамки. Тези системи са от нисък клас и биха вършили работа само при градски велосипеди.

ПП - В това да си регулираш скоростите сам или изправиш/подмениш ухото няма нищо сложно, и гаранцията не би отпаднала при такава манипулация. Процедурата е елементарна и не би трябвало точно това да те откаже от колоезденето.

ПП2 - Моите уважения, но силно се съмнявам, че проблема с превключването на скоростите те е принудил да обявиш форума си за продажба - звучи най-малкото нереално.
Аватар
motomarzel

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 2:18 pm

Просто не мога да го възприема за нормално всичкото това плюене. Недоррасляци и откровени глупаци се редуват да се оплакват в тая тема. Не е нормално.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 2:23 pm

Приказвайте си колкото искате и моля без обиди.
thepowerofone написа:откровени глупаци

наричай хората, с които си пиеш кафенцето или си играеш.

За мен Биг Фут е дарак. Сори ама това е моето мнение и този дарак е в моя гараж. Знам си правата и оттук на татък ще си ги потърся преди да предприема каквато и да била подмяна на части.
run

Мнениеот Insight » Пон Юни 11, 2012 3:14 pm

autosvet написа:Не ми звучи чак толкова апокалиптично ...

Звучи истерично и смешно... както и да е - не е за вярване, че в Силистра няма кой да се оправи с едни скорости... това е техника, не е някаква окултна наука.

:offtopic: Колега рън, сайта, който продаваш, много грозно пунтира един доста по-известен фотографски форум/сайт, знаеш ли?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 11, 2012 3:23 pm

run написа:За мен Биг Фут е дарак

Ами за мен пък "Форд" е "дарак", ама това не означава нищо - има достатъчно почитатели на тази марка, които биха ме оборили!

И отново - наистина не мисля, че проблема е във велосипеда, а също и че е наложително да подменяш каквото и да било по него. Пак казвам - упоменатите от мен по-горе "ремонти" не са нищо особено, и са лесно изпълними. Във всеки един сервиз биха отстранили "проблема", а цената на "ремонта" едва ли би била по-голяма от 5-10лв(освен ако не се наложи подмяна на ухото, в което силно се съмнявам). Като разбира се не е задължително този "ремонт" да бъде извършен в сервиз - процедурата по регулиране на работата на дерайльора е описана в статията, към която дадох линк по-горе, а при евентуалното изправяне на ухото, идеята е ухото да бъде перпендикулярно на оста на главината.

Просто не си заслужава да се набеждава един продукт като лош и некачествен, заради нещо толкова дребно. Ухото може лесно да се изкриви дори само при подпиране на велосипеда в/ху дерайльора и/или при транспортиране.
Аватар
motomarzel

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 4:27 pm

motomarzel написа:
run написа:За мен Биг Фут е дарак

Ами за мен пък "Форд" е "дарак", ама това не означава нищо - има достатъчно почитатели на тази марка, които биха ме оборили!

И отново - наистина не мисля, че проблема е във велосипеда, а също и че е наложително да подменяш каквото и да било по него. Пак казвам - упоменатите от мен по-горе "ремонти" не са нищо особено, и са лесно изпълними. Във всеки един сервиз биха отстранили "проблема", а цената на "ремонта" едва ли би била по-голяма от 5-10лв(освен ако не се наложи подмяна на ухото, в което силно се съмнявам). Като разбира се не е задължително този "ремонт" да бъде извършен в сервиз - процедурата по регулиране на работата на дерайльора е описана в статията, към която дадох линк по-горе, а при евентуалното изправяне на ухото, идеята е ухото да бъде перпендикулярно на оста на главината.

Просто не си заслужава да се набеждава един продукт като лош и некачествен, заради нещо толкова дребно. Ухото може лесно да се изкриви дори само при подпиране на велосипеда в/ху дерайльора и/или при транспортиране.

Казах, че велосипеда е дарак понеже пробвах всевъзможни варианти за решаването на проблема. В Силистра има сервиз, но ще обясня защо няма да вляза повече там. Когато писах на Корос те ме препратиха към този сервиз. Отидох, човека там ми закачи велосипеда на една тръба подобие на стенд. Направо ми призля. Започна да върти педалите и с техничарски бързи движения насука десеттина уборота на жилото и вика готове е карай. Качвам се карам и като цъкам командите скоростите не се сменят. Казах му качи се ти да пробваш. Той се качи и каза ами ето супер сменя ги мазно дори не се усеща. Ами какво да се усеща като просто скоростите не се сменят. Взех си колелото и побягнах от този сервиз. Обадих се на Крос и те ми казаха да им го изпратя. Изпратих го и те ми го върнаха в подобно състояние. След изминати 20 километра след сервиза на Крос положението се влушава значително. Как да го карам така, да изпотроша всичко още повече ли или пак да го пращам. Няма ли да покарам малко това лято или колелото трябва да кисне по сервизи до изтичането на гаранцията.

Имам проблем, на който не намирам решение. Как очаквате да реагирам. Както казах проблема не е от сега и съм опитал всичко възможно.
Последна промяна run на Пон Юни 11, 2012 4:29 pm, променена общо 2 пъти
run

Мнениеот skarabei » Пон Юни 11, 2012 4:27 pm

човеко.говори с фирма cross да ти отремонтират велоспиеда при тях в монтана! прати им го по еконт ще ти струва 20 лв и ще ти реши всички проблеми ! :beer:
skarabei

Рейтинг: 1020

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 4:28 pm

skarabei написа:човеко.говори с фирма cross да ти отремонтират велоспиеда при тях в монтана! прати им го по еконт ще ти струва 20 лв и ще ти реши всички проблеми ! :beer:

Четете бе хора изпращах го.
run

Мнениеот dimo1882 » Пон Юни 11, 2012 4:31 pm

Следя темата от самото начало и ми прави впечетление,че когато някой се изкаже негативно и всички се нахвърлят върху него.. Защо така ? Нали за това е направена темата,всеки да може да си каже впечатленията . Разбирам когато мнението е изказано по каруцарски начин да се нахвърляте,но специално колегата с Биг Фут-а си казва съвсем нормално мнението за велосипеда си,така че просто го вземете впредвид и толквоа :) Аз също имам приятел,който не спира да мрънка за своя Грип 124,но пък има и много хора които са доволни,явно има кофти бройки..
Drag ZX 3
dimo1882

Рейтинг: 1205

Мнениеот penmark » Пон Юни 11, 2012 4:34 pm

По-скоро има кофти хора. :evil:
Ами, Ръне, щом не могат да ти го оправят, да ти го сменят с ново или да ти върнат парите.
Аватар
penmark

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 4:49 pm

penmark написа:По-скоро има кофти хора. :evil:
Ами, Ръне, щом не могат да ти го оправят, да ти го сменят с ново или да ти върнат парите.

Как да ми го сменят като няма налични броики дори за хората, които искат те първа да си купят този велосипед.
Самият велосипед като визия и удобство ми допада понеже съм голям човек не случайно съм избрал него и съм си го купил.
И дори да ми върнат парите вече незнам какво ще си купя.
Аз просто искам това колело да се поправи както от Крос най-учтиво ми казаха и обещаха (по един или друг начин).
Някои хора си карат сега, а аз се обяснявам като ученичка във форума. И единственото което чувам е че съм простак, че съм мрънкал, че се оплаквам ... :crap:
Вярно, че има кофти хора
run

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 4:55 pm

dimo1882 написа:Следя темата от самото начало и ми прави впечетление,че когато някой се изкаже негативно и всички се нахвърлят върху него.. Защо така ? Нали за това е направена темата,всеки да може да си каже впечатленията . Разбирам когато мнението е изказано по каруцарски начин да се нахвърляте,но специално колегата с Биг Фут-а си казва съвсем нормално мнението за велосипеда си,така че просто го вземете впредвид и толквоа :) Аз също имам приятел,който не спира да мрънка за своя Грип 124,но пък има и много хора които са доволни,явно има кофти бройки..

Благодаря ти!
run

Мнениеот krach » Пон Юни 11, 2012 6:17 pm

Явно е, че Крос са пуснали добри модели. Някаква част от тях дават проблеми и ако не си си купил велосипеда от магазин с читав сервиз опираш до "оторизирани сервизи". Който са със променливо качество на обслужване.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот sensation_blue » Пон Юни 11, 2012 7:03 pm

Моля за извинение, че се мешам където не ми е работа, защото си нямам взимане даване с велосипеди на Крос, но каквото съм видял лично като отзиви на познати - не е имало проблеми. Според мен, многото негативни мнения, идват поради факта, че напоследък много хора решават да си купят първия съвременен байк със скорости и виждат добра оферта във велосипедите на Крос, още повече след положителните отзиви от последните 1-2 години. Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.
Все пак искам да попитам дали колегата Run знае например, че превключването трябва да става в момент, когато не се прилага силен натиск на веригата, т.е. трябва да се върти на празен ход?
Регулирането на скоростите понякога наистина е финна и досадна работа, още повече ако става дума за по-нисък клас компоненти. Ще дам за пример спринт-а, който взех наскоро на приятелката си - колкото и да я учих и обяснявах, тя не може и не може да превключи нормално на скорост и веригата постоянно трака. Реших че явно скоростите искат регулиране, но преди това се качих на твърде неудобния като размер за мен байк и що да видя, всичко си превключва идеално, стига да знаеш какво да правиш. Мисля, че изводите можете да си ги направите сами.
Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених :)
Последна промяна sensation_blue на Пон Юни 11, 2012 7:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 7:05 pm

sensation_blue написа:Моля за извинение, че се мешам където не ми е работа, защото си нямам взимане даване с велосипеди на Крос, но каквото съм видял лично като отзиви на познати - не е имало проблеми. Според мен, многото негативни мнения, идват поради факта, че напоследък много хора решават да си купят първия съвременен байк със скорости и виждат добра оферта във велосипедите на Крос, още повече след положителните отзиви от последните 1-2 години. Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.
Все пак искам да попитам дали колегата Run знае например, че превключването трябва да става в момент, когато не се прилага силен натиск на веригата, т.е. трябва да се върти на празен ход?
Регулирането на скоростите понякога наистина е финна и досадна работа, още повече ако става дума за по-нисък клас компоненти. Ще дам за пример спринт-а, който взех наскоро на приятелката си - колкото и да я учих и обяснявах, тя не може и не може да превключи нормално на скорост и веригата постоянно трака. Реших че явно скоростите искат регулиране, но преди това се качих на твърде неудобния като размер за мен байк и що да видя, всичко си превключва идеално, стига да знаеш какво да правиш. Мисля, че изводите можете да си ги направите сами.
Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених :)

Напълно съгласен, с две ръце заставам зад това мнение! :agree:

Освен това, държа да споделя един случай, от преди седмица. Мой познат купи детски велосипед Драг Томахоук за детето си - поръча го онлайн, щото в наше село нямаше. Като за дете и сравнено с другите оферти - читав избор. Системата и отпред и отзад е Шимано клас Турни (освен курбелите - тайвански от левчето). Не превключваше ни отзад, ни отпред. Отпред не качваше на най-голям венец - грешна настройка на ограничителния винт за крайна горна позиция на декланшора и недостратъчно опънато жило. Отзад също имаше недостатъчно опънато жило. Съответно моят познат почнал да го настройва и аз случайно го видях. 10 минути настройка и всичко стана 6. Да речем, че сам не беше се справил с настройките. Сервиз на дадения производител в наше село май няма. Кво прайм? Да влезнем да кълнем по форума? Ма колелото си е екстра. Ами, съжалявам, но ако не можете да правите елементарни донастройки, които със сигурност ще е необходимо да правите в процес на експлоатация, то вие не сте за велосипед. Ако не умеете да боравите коректно с велосипед, също си е ваш проблем. Автобуси и трамваи!
Последна промяна thepowerofone на Пон Юни 11, 2012 7:29 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
thepowerofone

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри