Новите предложения на Cross 2012

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Новите предложения на Cross 2012

Мнениеот penmark » Пон Юни 11, 2012 7:13 pm

Я сега се замислете, ако имаше теми за Рам и Драг, дали щеше да има по-малко оплаквания? Сигурно щеше, щот по-малко ги купуват, ма то с тея цени как да ги купиш.

Иначе съм забелязал, че има доста хора във форума, на които трябва със закон да им се забрани да си купуват по-скъпи велосипеди от 200лв. Заслужават да карат само боклуците дето ги продават по хранителните магазини. И ще Ви кажа защо.
За да си купиш по-скъп велосипед, трябва да имаш малко от малко някаква култура, за да можеш да се грижиш за него. Да го почистваш, да го смазваш, спирачките да си настройваш. Има много хубави статии на сайта, които като се прочетат, може спокойно да си настроиш сам скоростите, да си сервизираш вилката. Общо взето велосипеда не е само каране, трябва и акъл. :evil:
1 година откакто съм регистриран в тоя форум, смея да твърдя, че научих много от него. Изображение И продължавам да чета, защото ми е интересно. На сервиз бих отишъл само ако ми се наложи да ползвам някой ключ/инструмент, който нямам.
Та това е, аз така ги виждам нещата. :D
sensation_blue написа:Моля за извинение, че се мешам където не ми е работа, защото си нямам взимане даване с велосипеди на Крос, но каквото съм видял лично като отзиви на познати - не е имало проблеми. Според мен, многото негативни мнения, идват поради факта, че напоследък много хора решават да си купят първия съвременен байк със скорости и виждат добра оферта във велосипедите на Крос, още повече след положителните отзиви от последните 1-2 години. Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.
Все пак искам да попитам дали колегата Run знае например, че превключването трябва да става в момент, когато не се прилага силен натиск на веригата, т.е. трябва да се върти на празен ход?
Регулирането на скоростите понякога наистина е финна и досадна работа, още повече ако става дума за по-нисък клас компоненти. Ще дам за пример спринт-а, който взех наскоро на приятелката си - колкото и да я учих и обяснявах, тя не може и не може да превключи нормално на скорост и веригата постоянно трака. Реших че явно скоростите искат регулиране, но преди това се качих на твърде неудобния като размер за мен байк и що да видя, всичко си превключва идеално, стига да знаеш какво да правиш. Мисля, че изводите можете да си ги направите сами.
Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених :)

Напълно подкрепям! :agree:
Последна промяна penmark на Пон Юни 11, 2012 7:18 pm, променена общо 1 път
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот MBiker » Пон Юни 11, 2012 7:14 pm

thepowerofone написа:
sensation_blue написа:Моля за извинение, че се мешам където не ми е работа, защото си нямам взимане даване с велосипеди на Крос, но каквото съм видял лично като отзиви на познати - не е имало проблеми. Според мен, многото негативни мнения, идват поради факта, че напоследък много хора решават да си купят първия съвременен байк със скорости и виждат добра оферта във велосипедите на Крос, още повече след положителните отзиви от последните 1-2 години. Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.
Все пак искам да попитам дали колегата Run знае например, че превключването трябва да става в момент, когато не се прилага силен натиск на веригата, т.е. трябва да се върти на празен ход?
Регулирането на скоростите понякога наистина е финна и досадна работа, още повече ако става дума за по-нисък клас компоненти. Ще дам за пример спринт-а, който взех наскоро на приятелката си - колкото и да я учих и обяснявах, тя не може и не може да превключи нормално на скорост и веригата постоянно трака. Реших че явно скоростите искат регулиране, но преди това се качих на твърде неудобния като размер за мен байк и що да видя, всичко си превключва идеално, стига да знаеш какво да правиш. Мисля, че изводите можете да си ги направите сами.
Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених :)

Напълно съгласен, с две ръце заставам зад това мнение! :agree:

Освен това, държа да споделя един случай, от преди седмица. Мой познат купи детски велосипед Драг Томахоук за детето си - поръча го онлайн, щото в наше село нямаше. Като за дете и сравнено с другите оферти - читав избор. Системата и отпред и отзад е Шимано клас Турни (освен курбелите - тайвански от левчето). Не превключваше ни отзад, ни отпред. Отпред не качваше на най-голям венец - грешна настройка на ограничителния винт за крайна горна позиция на декланшора и недостратъчно опънато жило. Отзад също имаше недостатъчно опънато жило. Съответно моят познат почнал да го настройва и аз случайно го видях. 10 минути настройка и всичко стана 6. Да речем, че сам не беше се справил с настройките. Сервиз на дадения производител в наше село май няма. Кво прайм? Да влезнем да кълнем по форума? Ма колелото си е екстра. Ами съжалявам, но ако не можете да правите елементарни донастройки, които със сигурност ще е необходимо да правите в процес на експлоатация, то вие не сте за велосипед. Автобуси и трамваи!

Ти се роди, знаейки как се поправя велосипед ли? А и къде видя човека да "Кълне" ? Изказа си мнението. Нали темата е за новите предложения на крос. Не е "Позитивни изказвания за крос", нали?
Аватар
MBiker

Рейтинг: 1185

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 7:24 pm

MBiker написа:Ти се роди, знаейки как се поправя велосипед ли? А и къде видя човека да "Кълне" ? Изказа си мнението. Нали темата е за новите предложения на крос. Не е "Позитивни изказвания за крос", нали?

Хич даже. Но колко пъти си видял мен или други прохождащи в колоезденето да си плюят първия велосипед, без да осъзнават некадърността си? Как не си вбихте в главата, че колелото е сборка от рамка и компоненти от едни и същи производители. Да иде колегата да плюе по Шимано, че не са сътворили дуракоустойчива система. Щото ако не Шимано, в момента се плюе по една масова рамка с надпис "Крос" :rofl: ... както и да е, квото и да говориш на един ******, той пак си знае неговото.

П.С. Беше ли видял какъв аватар беше сложил "колегата"?

А пиперливите реакции срещу подобни "потребители" са провокирани единствено от техния заядлив и злорад тон. А клишетата за проблема в задклавиатурното/задкормилното устройство обикновено се потвърждават. Ма преди тва дай да се "изакаме" във форума да ни видят ганьовщината.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 7:45 pm

thepowerofone написа:

Ти няма ли да престанеш? Аз търся интереса си в тази тема относно велосипеда модел 2012, който съм си купил преди месец. Ти какво търсиш извинявай?

sensation_blue написа: Хората, които за първи път си взимат велосипед с повече от 1 скорост, просто не са свикнали да боравят с него. Аз лично преди 3 години минах през всичките тези проблеми, докато разбера как се регулират скоростите и как се превключват безпроблемно.

Извинявай, но лично аз смятам и не само аз, че съм добре ограмотено техническо лице. ДА знам как се сменят предавките на велосипеда. Изчел съм не малко, а и не за първи път се качвам на колело. Не падам от луната. За изпитаното удоволствие от карането споделих по-рано понеже отскоро започнах да карам по-много километри на ден.

sensation_blue написа: Run, не се отказвай заради такива неща, колоезденето наистина е супер и не мисля, че има технически проблеми (ако има такива наистина), които да не могат да бъдат решени. Разбирам те много добре какво ти е, защото и аз съм минал по този път и много ама много се нервех докато всичко не стана перфектно, но това отне време и 1-2 разбити компонента, които смених :)

Естествено, че няма да се откажа. Понякога хората в изблик на ярост казват какво ли не, но поне се опитвам да запазя добрият тон в темата без да нарека някои хора некадърници както ме наричат тук.

И в крайна сметка няма ли модератори или админи да контролират всичко това с обидите.
run

Рейтинг: 1200

Мнениеот MBiker » Пон Юни 11, 2012 7:51 pm

Мисля, че е пълна наивност да се гледат само добрите страни на крос. Няма перфектна компания, разберете го.

@thepowerofone ти като си купиш хляб и се установи, че е мухлясал кой набеждаваш? Производителя или продавача?
Аватар
MBiker

Мнениеот penmark » Пон Юни 11, 2012 7:53 pm

MBiker написа:Мисля, че е пълна наивност да се гледат само добрите страни на крос. Няма перфектна компания, разберете го.

@thepowerofone ти като си купиш хляб и се установи, че е мухлясал кой набеждаваш? Производителя или продавача?

Ами за мухлясалия хляб обвиняваш продавача, защото той го е държал 3 дена в магазина за да мухляса. :crazy: Пак се изказвате неподготвени!

:offtopic: Извинявам се на всички колеги, но тази тема стана кенеф. Куцо, кьораво и сакато ака в нея без да му мигне окото. :offtopic:
Последна промяна penmark на Пон Юни 11, 2012 8:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
penmark

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 7:59 pm

penmark написа:
MBiker написа:Мисля, че е пълна наивност да се гледат само добрите страни на крос. Няма перфектна компания, разберете го.

Ами за мухлясалия хляб обвиняваш продавача, защото той го е държал 3 дена в магазина за да мухляса. :crazy: Пак се изказвате неподготвени!

Човека имаше предвид хлаба - компонентите.
Абе вие май наистина не четете. Само блабла OFFFFFFFF Topic.
Голяма отбрана относно името Cross. :offtopic:
Последна промяна run на Пон Юни 11, 2012 8:04 pm, променена общо 1 път
run

Мнениеот MBiker » Пон Юни 11, 2012 8:02 pm

penmark написа:Ами за мухлясалия хляб обвиняваш продавача, защото той го е държал 3 дена в магазина за да мухляса. :crazy: Пак се изказвате неподготвени!

A за неработещите части обвиняваш този, който ги е сложил на колелото и ги е обявил за работещи, нали ? Край на спора. Вие си мислите, че крос са перфектни и не съм аз човека, който ще ве разубеди! :beer: :)
Аватар
MBiker

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 8:03 pm

Много е хубаво, че се смекчава тонът, но винаги е след ответните ни реакции. Сам си го е казал - в пристъп на ярост е влезнал във форума. Каква реакция очаква?
Не ми допада вменяването за лошо качество, без да се обясни какъв е проблемът, а се излива една поредица от саркастични постове без особен смисъл и отговорът на всеки въпрос, зададен от друг потребител тук, бива посрещант по същия начин. Ами след като използваш форум за отсъждане в конкретен казус, длъжен си да представиш проблема по-детайлно. Ма не - тия са криви, та криви, чак слънцето на живота му скриват. Жената ше го мрази, продава си форума, остава и от мост да скочи за едно колело. (Те и гърците така, горките). Това ако е "търсене на права"...

Едит: В отговор на долния коментар - да ти припомня, че ти си го написал това. Мостът е просто моя добавка и изопачава писанията ти.
Последна промяна thepowerofone на Пон Юни 11, 2012 8:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
thepowerofone

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:07 pm

thepowerofone написа: Жената ше го мрази, продава си форума, остава и от мост да скочи. (Те и гърците така, горките). Това ако е "търсене на права"...

Ти изпуши бе човече. Дръж се с теб сме. :lol:
Никъде няма да скачам споко. :crazy:
И ако обичаш престани да плямпаш. С твоята намеса и света оправяш сигурно. Аз коментирам тук понеже става дума за моето колело, което както и казах е 2012 година.
run

Мнениеот emo_gp » Пон Юни 11, 2012 8:10 pm

Колега @run остави тези гаранции и отиди при кадърен вело-майстор!Плати си и си карай с кеф!От до тук прочетеното и от вело-майстор съм чувал,че CROSS не правят лоши велосипеди а самите велосипеди ги сглобяват лошо(липса на смазка,елементарни центровки и др.),от там ако попаднеш и на някой който работи в сервиз защото няма къде да работи и се ослушва резултата е на-лице лоша-репутация.Казвам ти го понеже си взех Кросс втора ръка минах през вело-майстор и сега си паля педала с кеф!
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:13 pm

emo_gp написа:Колега @run остави тези гаранции и отиди при кадърен вело-майстор!Плати си и си карай с кеф!От до тук прочетеното и от вело-майстор съм чувал,че CROSS не правят лоши велосипеди а самите велосипеди ги сглобяват лошо(липса на смазка,елементарни центровки и др.),от там ако попаднеш и на някой който работи в сервиз защото няма къде да работи и се ослушва резултата е на-лице лоша-репутация.Казвам ти го понеже си взех Кросс втора ръка минах през вело-майстор и сега си паля педала с кеф!

Най-вероятно ще те послушам и ще отскоча скоро някой ден до Варна или Русе, но като не знам кои са читавите майстори там.
run

Мнениеот penmark » Пон Юни 11, 2012 8:17 pm

Някои колеги, май още нищо не са разбрали.
Няма значение дали марката е Крос, Рам, Спринт или Драг. Всички рамки се произвеждат в Китай. Компонентите които им слагат, също се произвеждат в Китай. Тук в България само ги сглобяват. Въпроса който нас потребителите ни вълнува е "Кой ще предложи най-добра цена?". Сами виждате, а ако не виждате, отворте онлайн магазините и вижте, че велосипеди с еднакви компоненти или сходни имат 100лв разлика, че и повече!!! Еми извинявайте, ама ако ще и Балканче да пише на рамката, 100лв са си 100лв. Разберете го това!
Аватар
penmark

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 8:19 pm

:offtopic:

OK, отиваме в прекомерен офтопик, но... Аз и другите сме публика тук. Ти си дошъл пред тая публика с цветущото си поведение (моля те, погледни си постовете от преди няколко станици) и търсиш да првокираш реакция. Съжалявам, че не е очакваната от теб. Но, имаш проблем и търсиш публиката да отсъди по него. Питат те какъв е проблема, ти отговаряш в стил "мани, няма смисъл" (погледни си пак постовете назад), "всичко е толкова черно, че си продавам форума, за да не ме мрази жената" (пак, погледни си постовете). Ами, съжалявам, сам си си казал, че това са писания в пристъп на ярост (погледни си постовете по-назад).
Не мога да си представя, както и някои доста (ще извиняваш квалификацията, ама...) по-кадърни, че сервиз и производител са се занимавали с твоя велосипед и пак не работи. Не е ракетна наука, наистина не е. Ако имаше проблем, щяха да го открият и отсранят. Няма какво друго да заключим, освен, че проблемите се крият в теб. Особено след като не представяш детайлна информация за това кое не му работи на това колело.

И на мен почва да ми омръзва...
Последна промяна thepowerofone на Пон Юни 11, 2012 8:23 pm, променена общо 1 път
Аватар
thepowerofone

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:22 pm

Абе вие откачихте ли бе. Аз не съм влязъл тук да плуя крос заради името Cross. Вие разберете, че поради ирония на съдбата и моят избор колелото ми носи това име. И ще казвам каквото си искам за него понеже съм си го платил, ясно ли е.

А ответните реакции в защита на името Cross трябва да бъдат давани от хора представящи това име, а не от фенчета.
thepowerofone написа:И на мен почва да ми омръзва...

Ти пък откъде се развълнува толкова за моето колело. На мен трябва да ми омръзне не на теб.
Последна промяна run на Пон Юни 11, 2012 8:35 pm, променена общо 1 път
run

Мнениеот LogicaL » Пон Юни 11, 2012 8:32 pm

Можеше вместо тая дискусия от 2 страници , собственика на колелото да отиде до някой механик , за да му настрои скоростите за 5 лева ...
LogicaL

Рейтинг: 1182

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:36 pm

LogicaL написа:Можеше вместо тая дискусия от 2 страници , собственика на колелото да отиде до някой механик , за да му настрои скоростите за 5 лева ...

Ето още едно зайче дето не чете и пляска поредният си спам пост. :crazy:
Или като гледам скоро регистриран и се чуди как да се намеси в тази тема в защита на Cross.
run

Мнениеот LogicaL » Пон Юни 11, 2012 8:49 pm

Хехе , това , че съм скоро регистриран какво значение има ? Спокойно и аз съм имал проблеми с велосипедите на крос преди години ,не ги защитавам . Писал си , че ти дрънчат скоростите , веломеханици бол , ще ти кажат от къде идва проблема и ще го отстранят . Все пак това е нисък клас скоростна система няма как без проблеми , ако искаш да нямаш грижи взимаш висок клас колело и караш ;)
LogicaL

Рейтинг: 1182

Мнениеот Insight » Пон Юни 11, 2012 8:49 pm

Абе Рън, колко пари му искаш на тоя скапан Кросс?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:51 pm

LogicaL написа:Хехе , това , че съм скоро регистриран какво значение има ? Спокойно и аз съм имал проблеми с велосипедите на крос преди години ,не ги защитавам . Писал си , че ти дрънчат скоростите , веломеханици бол , ще ти кажат от къде идва проблема и ще го отстранят . Все пак това е нисък клас скоростна система няма как без проблеми , ако искаш да нямаш грижи взимаш висок клас колело и караш ;)

:agree: Прав си.
run

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 8:52 pm

Insight написа:Абе Рън, колко пари му искаш на тоя скапан Кросс?

Ти го газа - "тоя скапан Кросс".
Няма да го продавам засега, може да го хвърля от някой мост. :lol:
run

Мнениеот Insight » Пон Юни 11, 2012 9:02 pm

Е за чий ти е тая купчина желязо ... ще се разделиш с прекрасния, уникален и единствен сайт, пък не искаш да се разделиш с колелото, съсипало вярата ти в утрешния ден?

.... Апропо, нали се сбогува с форума и колезденето като цяло, каква е целта на присъствието ти тук?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот run » Пон Юни 11, 2012 9:11 pm

Insight написа:каква е целта на присъствието ти тук?

Както и да е. "Убедихте ме", че колелото ми е супер, Крос са супер и вие сте супер. След вашата намеса убедително ме гоните от форума.
То бива да бива плямпане, ама това вашето е под всякаква критика.

Нека хората, които четат тази тема сами си направят изводите за Cross. Всеки си има глава на раменете.
Аз подчертавам че съм НЕДОВОЛЕН от Биг Фут
Последна промяна run на Пон Юни 11, 2012 9:16 pm, променена общо 1 път
run

Мнениеот Insight » Пон Юни 11, 2012 9:15 pm

Не те гоня, напротив, радвам се, че остана.... и за да не те загубим окончателно за вело-идеята се опитвам да те отърва на разумна цена от Кросс-а за да не се мъчиш с него, а ти да си вземеш друга марка?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот skarabei » Пон Юни 11, 2012 9:22 pm

по начало cross имат много отрицателна карма за изкупуване... ;)
skarabei

Рейтинг: 1020

Мнениеот fb » Пон Юни 11, 2012 9:50 pm

Здравейте
Аз също съм собственик на крос бигфут и имам подобни проблеми на тези, за които споделя рун. Когато се качва веригата отзад на по големите венци се чува нещо като хрупане, а от големите на малките венци се чува като шум от тенекия. Ходих на сервиз и ми казаха, че по добре от това не можело да се настрои, а мен много ме дразни това. Явно наистина е така при този модел. Не казвам нищо лошо за крос, но като гледам как се отнесохте с рун не мисля, че сте прави. Аз не искам да си сменям колелото но по нататък сигурно ще подменя някои части с по скъпи, но не знам какво ще е необходимо да сменя за да се чува по меко смяната на скоростите. Ако някой знае да сподели. :beer:
Иначе за друго забележки нямам. :D
Последна промяна fb на Пон Юни 11, 2012 9:56 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение
Аватар
fb

Мнениеот thepowerofone » Пон Юни 11, 2012 9:54 pm

Добре, дайте да го разнищим тва нещо като хората. Да помоля да отворите една тема във "Веломеханик" и да пуснете пълно описание на това, което не харесвате като работа в скоростната система. Качете и детайлни снимки под различни ъгли на преден и заден дерейльор, най-малкото за да видим кое как е монтирано. След като сме поели ангажимент да защитим велосипеда, ще опитаме да помогнем и с изчистването на тая настройка, сериозно. Най-малкото от евентуална такава целенасочена дискусия всеки може да научи това-онова и впоследствие да използва знанията по свое усмотрение върху собственото си колело.

fb написа:Здравейте
Аз също съм собственик на крос бигфут и имам подобни проблеми на тези, за които споделя рун. Когато се качва веригата отзад на по големите венци се чува нещо като хрупане, а от големите на малките венци се чува като шум от тенекия. Ходих на сервиз и ми казаха, че по добре от това не можело да се настрои, а мен много ме дразни това. Явно наистина е така при този модел. Не казвам нищо лошо за крос, но като гледам как се отнесохте с рун не мисля, че сте прави. Аз не искам да си сменям колелото но по нататък сигурно ще подменя някои части с по скъпи, но не знам какво ще е необходимо да сменя за да се чува по меко смяната на скоростите. Ако някой знае да сподели. :beer:

Човек, честно, това на мен ми звучи като напълно нормално превключване. Срам, шимано - на горните отзад превключването е с едно "хруп", особено под напън, а на долните точно както го описваш, отново особено под напън и с по-нисък каданс на въртене (обороти). На кое викаш "проблем", че и с конкретен модел?
Има изрязани улеи по стените на всеки венец отзад. Веригата се плъзга по стените на венците, докато не попадне в съответния споменат изрез - ръбовете на звената ѝ закачат ръба на тези изрези - те са профилирани така, че да паснат на звената на веригата. Преди да попадне веригата там, естествено се чува лек паразитен шум от приплъзването. След като закачи горния венец, осовождаването на последните зъби от предишния е съпроводено с това "хруп". На практика то идва от притриване на веригата под напън в последните зъби на венецът, към който се превключва нагоре, преди веригата да легне изцяло на него.
При превключване надолу пък, веригата "изчаква" съответните изпилени зъби на текущия венец, за да "прескочи" по-надолу. Прескачането тук е по-рязко и е съпроводено с кратко "звънтене".
Ако искате свръх гладко превкючване, ще трябва да минете на много по-висок клас скоростни компоненти, цената на които надминава сумарната на всякакви цели велосипеди в този клас. Ако ли не, превключвайте с намален натиск и при малко по-бързо въртене на педалите.
Последна промяна thepowerofone на Пон Юни 11, 2012 10:20 pm, променена общо 6 пъти
Аватар
thepowerofone

Мнениеот fb » Пон Юни 11, 2012 10:03 pm

thepowerofone написа:Добре, дайте да го разнищим тва нещо като хората. Да помоля да отворите една тема във "Веломеханик" и да пуснете пълно описание на това, което не харесвате като работа в скоростната система. Качете и детайлни снимки под различни ъгли на преден и заден дерейльор, най-малкото за да видим кое как е монтирано. След като сме поели ангажимент да защитим велосипеда, ще опитаме да помогнем и с изчистването на тая настройка, сериозно. Най-малкото от евентуална такава целенасочена дискусия всеки може да научи това-онова и впоследствие да използва знанията по свое усмотрение върху собственото си колело.

Със снимките малко сложно ама ще пробвам с телефона да видя какво ще стане. Рун ако може да направи хубави нали все пак има нещо общо с фотографията. Ама вие май сериозно го разсърдихте човека. Утре през деня ще пробвам да снимам, че на крушка нищо не става. :magnify:
Изображение Изображение
Аватар
fb

Мнениеот Insight » Пон Юни 11, 2012 10:13 pm

fb написа:Здравейте

Какъв велосипед със скорости си карал преди Биг Фут?
Намаляваш ли натиска върху педалите при смяна на предавки?
Къде правиха настройката на скоростите (сервиз, град)?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Мнениеот fb » Пон Юни 11, 2012 10:27 pm

thepowerofone написа:Човек, честно, това на мен ми звучи като напълно нормално превключване. Срам, шимано - на горните отзад превключването е с едно "хруп", особено под напън, а на долните точно както го описваш, отново особено под напън и с по-нисък каданс на въртене (обороти). На кое викаш "проблем", че и с конкретен модел?
Има изрязани улеи по стените на всеки венец отзад. Веригата се плъзга по стените на венците, докато не попадне в съответния споменат изрез - ръбовете на звената ѝ закачат ръба на тези изрези - те са профилирани така, че да паснат на звената на веригата. Преди да попадне веригата там, естествено се чува лек паразитен шум от приплъзването. След като закачи горния венец, осовождаването на последните зъби от предишния е съпроводено с това "хруп". На практика то идва от притриване на веригата под напън в последните зъби на венецът, към който се превключва нагоре, преди веригата да легне изцяло на него.
При превключване надолу пък, веригата "изчаква" съответните изпилени зъби на текущия венец, за да "прескочи" по-надолу. Прескачането тук е по-рязко и е съпроводено с кратко "звънтене".
Ако искате свръх гладко превкючване, ще трябва да минете на много по-висок клас скоростни компоненти, цената на които надминава сумарната на всякакви цели велосипеди в този клас. Ако ли не, превключвайте с намален натиск и при малко по-бързо въртене на педалите.

Е значи така трябвало да се чува, а аз си мислех, че това е проблем, но защо тогава понякога се сменят супер тихо скоростите. Не натискам като сменям предавките или поне се опитвам да не натискам. Обмислям всяко едно движение на педалите при смяна.
Предното ми колело беше с Acera. Не, че беше аз още си го имам де. То при него като се сменя не се чува ама прескача на скорост понеже зъбите са износени. Даже не знам марката на колелото, защото е пребоядисвано.
Последна промяна fb на Пон Юни 11, 2012 10:35 pm, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение
Аватар
fb

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за крос-кънтри