от статията написа: не трябва да управляват без да държат кормилото или да го държат с една ръка
...ще ги проверяваме дали са им изправни спирачките, звънецът..
, леле, аз и тва нямам! Това от ЗДП ли е? Ако е така, защо тогава няма подобо изискване за автомобилите/мотористите?..бели и жълти светлоотразители и светлоотразяващи елементи отстрани на колелата..
Stancho написа:Другото интересно нещо е като го подмина с мръсна газ как ще ме отбележи, че не съм му спрял и т.н.???
xcII написа:...ще ги проверяваме дали са им изправни спирачките, звънецът..
Интересно ми е как точно (т.е. по кви критерии) ще проверят
Раздел ХVIII
Особени правила за някои участници в движението
Чл. 79. За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни:
1. спирачки;
2. звънец и да няма друг звуков сигнал;
3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;
4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.
Чл. 80. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;
2. да управлява превозното средство, без да държи кормилото с ръка, както и да освобождава педалите, с които контролира превозното средство;
3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;
4. да превозва, тегли или тласка предмети, които пречат на управлението на превозното средство или създават опасност за другите участници в движението;
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.
pop_rock написа:http://topgear.bg/photos/kat-stqga-koloezdachite/ ...чакам момента ,в който ще ми извадят дрегера
Те нямат право да карат в насрещното, както и по… пешеходните пътеки –
THEZOGGO написа:Абе чудя се, кога уважаемата госпожа - кметицата, ще възстанови двете грозни жълти линии около НДК в град София, които би трябвало да сигнализират на уважаемите пешеходци, майки с колички, бебета, възрастни хора, хора в средна възраст, а и не само, които са освободили повода на техния домашен любимец до 3-4 метрова дължина и този повод взима едно прилично разстояние за придвижване, че там между тези две линии се движат велосипедисти и за да няма конфликти между учасниците в движението - пешеходци и велосипедисти, всеки уважаем участник трябва да си знае мястото. Да, ама аз как да си знам мястото като вело-маркировката за вело-алеята на НДК вече не същестува?
Как няма да има конфликт между велосипедисти и пешеходци, когато условия за обособено предвижване на велосипедистите няма.
Абе то е ясно, че всеки си гледа от неговата камбанария, ама не е правилно тва.
Европейска столица е София, само на хартия, останалото какво ни е европейско?
Ааа, от утре ще карам с GoPro-то и ще снимам простотията в европейската столица София.
Толкова ли е сложно да се купят там 200-300 литра жълта боя, ако трябва и повече и вело-маркировката покрай НДК да бъде възстановена. Или то всяко чудо за три дни...
botman написа:Отделно, че всеки си ходи където му скимне и трябва като акробат да обикаляш около тях... И за капак плочките са толкова раздрънкани, че по чакъл да караш, ще е по-безопасно, тъй като поне знаеш какво може да очакваш...
hitar_potter написа:То тия линии май дори и не са законна велоалея... Нито има знаци, нито нищо. Две жълти линии нищо не са.
krach написа:
Тази алея е направена само и единствено едни хора да вземат едни пари....едните хора са взели едните пари и всичко е ток.
Първата истинска алея за велосипеди в СФ е в Надежда. На платното отделена с гумени гърбици.
jd написа:Уф, поредната глупост, чрез която искат да си правят ПР и вие веднага подехте щафетата. Всяко чудо за 3 дни!
Никъде не виждам да проверяват за важни нещата, като например КАСКИ!
THEZOGGO написа:A за чий *** ти е каска, тя каската само ти "разваля" прическата...
jd написа:THEZOGGO написа:A за чий *** ти е каска, тя каската само ти "разваля" прическата...
Жоре, ти сериозно ли ми задаваш подобен въпросТ?
hitar_potter написа:Трудно ще ме накарат да си сложа звънец... Останалите изисквания са по-приемливи. Иначе ако ми се заядат, в прав текст ще ги питам редно ли е да е разрешено да караш без каска...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 370 госта