ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот hitar_potter » Сря Юни 13, 2012 1:58 pm

Добре бе, как можеш да се блъснеш в трамвай там! Често и аз карам по линията, не мога да си представя как може да се случи..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот wizard » Сря Юни 13, 2012 2:07 pm

И аз не мога да си обясня, но предницата на трамвая беше огъната и единият фар беше счупен. Момчето наистина беше зле, главата му беше сцепена някъде малко над едното око и това ми се струваше най-малкия му проблем. :(
wizard

Рейтинг: 1200

Мнениеот Dolph » Сря Юни 13, 2012 2:07 pm

hitar_potter написа:Добре бе, как можеш да се блъснеш в трамвай там! Често и аз карам по линията, не мога да си представя как може да се случи..

Един хипотетичен вариант:караш си плътно в дясно по наклона с 30-тина км/ч,без да усетиш отзад в ляво кара МПС с мощен клаксон,който бива надут,ей така за да ти изкара акъла.Стряскаш се и се накланяш/завиваш на дясно, а от долу идва трамвая и прасссс.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот Grash » Сря Юни 13, 2012 2:10 pm

Dolph написа:
hitar_potter написа:Добре бе, как можеш да се блъснеш в трамвай там! Често и аз карам по линията, не мога да си представя как може да се случи..

Един хипотетичен вариант:караш си плътно в дясно по наклона с 30-тина км/ч,без да усетиш отзад в ляво кара МПС с мощен клаксон,който бива надут,ей така за да ти изкара акъла.Стряскаш се и се накланяш/завиваш на дясно, а от долу идва трамвая и прасссс.

Този вариант подхожда на влюбените хора в София, гледащи до 5 метра пред носа си, които за съжаление по мои наблюдения са доста...
Иначе предполагам трамвая не е имал светлоотразители на колелата, нито пък жилетка... звънец съм чувал че имат, иначе...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот hitar_potter » Сря Юни 13, 2012 3:11 pm

Опа, мислех си, че става въпрос за обособеното трасе на 18-ката. Ама пак, на самата Семинария също трябва да си доооста на неподходящо място, за да се удариш челно в трамвай. И да му изкривиш ламарините :bigeyes:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Сря Юни 13, 2012 6:37 pm

ivondera написа:Бях там минути след инцидента. Куките се опитваха да прикрият своя човек. Единия даде телефона( на една от свидетелките ) на тъпънара дето блъсна момичето с думите ''Обади и се да си вържеш гащите, че не се знае камерите какво са записали'' След малко дойде едно ауди А6 с рег. номер 0101 и някакъв си капут се здрависа първо с шофьора и после дръпна куките им каза нещо. Смятайте какво ще стане. Тоя е бил втора кола на светофара и се оправдава, че пред него имало друга кола и не я видял. Говорих с него каза, че е карал с не повече от 20 пълна глупост. Като видях какво се е случило с колелото с прозореца и с момичето тоя си е подхвърлил поне 10 метра. Тя ще се оправи, но най ме е яд на тъпите куки как се опитват да го прикрият и да го изкарат невинен. Изсипаха се три патрулки, а в други случаи чакаме с часове да дойде една. Единия от полицаите явно началник извика един редови и му каза да се погрижи за камерите. Нямам думи.

Е сега с чиста съвест мога да ти кажа, че звучиш като жалко журналистче, което се опитва да блесне с малоумни тези, изсмукани от жалката си фантазия!!!
"Горката, блъсната от полицай"...
А "очевидци" като горния - наистина са жалки...
:popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот madsnake » Чет Юни 14, 2012 9:11 am

ivondera написа:Бях там минути след инцидента. Куките се опитваха да прикрият своя човек. Единия даде телефона( на една от свидетелките ) на тъпънара дето блъсна момичето с думите ''Обади и се да си вържеш гащите, че не се знае камерите какво са записали'' След малко дойде едно ауди А6 с рег. номер 0101 и някакъв си капут се здрависа първо с шофьора и после дръпна куките им каза нещо. Смятайте какво ще стане. Тоя е бил втора кола на светофара и се оправдава, че пред него имало друга кола и не я видял. Говорих с него каза, че е карал с не повече от 20 пълна глупост. Като видях какво се е случило с колелото с прозореца и с момичето тоя си е подхвърлил поне 10 метра. Тя ще се оправи, но най ме е яд на тъпите куки как се опитват да го прикрият и да го изкарат невинен. Изсипаха се три патрулки, а в други случаи чакаме с часове да дойде една. Единия от полицаите явно началник извика един редови и му каза да се погрижи за камерите. Нямам думи.

Пич от това, което видях на камерата (от репортаж на бтв http://btvnews.bg/video/news/kat-prover ... stite.html ) ти или си зле, или си много зле... Да излезеш ТАКА на Орлов мост трябва да си... не знам какъв трябва да си честно казано.
Аватар
madsnake

Мнениеот Insight » Чет Юни 14, 2012 9:23 am

Alpina написа:А "очевидци" като горния - наистина са жалки...

:agree:
Способноста на човешкия мозък да изкривява реалността е отдавна установен факт. Всъшност вероятно ивондера е видял точно това, което е написал :dontknow: ... ако го измислил умишлено, това вече ще е тъжно!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 14, 2012 9:35 am

После седете и ми обяснявайте за полицейщина. Проблемът е, че звънецът и светлоотразителите по спиците няма да налеят акъл в главите на хората...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 14, 2012 8:58 pm

madsnake написа:... Да излезеш ТАКА на Орлов мост трябва да си... не знам какъв трябва да си честно казано.

Такива минавания на червено има по филмите с куриери, ама се съмнявам, че случаят е такъв. :)

На това място първо свети зелено само за десен завой, а по-късно за всички ленти. На такива светофари често хората виждат светофара за десен завой и се заблуждават, че могат да преминат направо - на зелено. Предполагам, че до последно е мислела, и е искала да покаже, че е в правото си да мине.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 14, 2012 9:04 pm

hlebarka написа:
madsnake написа:... Да излезеш ТАКА на Орлов мост трябва да си... не знам какъв трябва да си честно казано.

Такива минавания на червено има по филмите с куриери, ама се съмнявам, че случаят е такъв. :)

На това място първо свети зелено само за десен завой, а по-късно за всички ленти. На такива светофари често хората виждат светофара за десен завой и се заблуждават, че могат да преминат направо - на зелено. Предполагам, че до последно е мислела, и е искала да покаже, че е в правото си да мине.

Абе някак си.. Всички коли от ляво спрели... Всички минаващи напречно се движат... Единствения светофар който се вижда напред - червено... Сериозно бих се усъмнил в „правото си“... Да не говорим, че там има велоалея (да, безумна, но велоалея) и аз лично като карам там, не съм по шосето.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот waffleS » Чет Юни 14, 2012 9:11 pm

wizard написа:Здравейте, днес едно момче беше сериозно пострадало на Семинарията. Беше се ударило челно в идващ трамвай. Линейката се забави доста, после с един полицай го качихме, понеже от линейката слязоха един съсухрен старец и 2 мед. сестри, които не бяха способни да направят нищо :(!: . Състоянието му не беше добро, или беше изпаднал в шок или не знам какво. Имаше много сериозни наранявания по главата, а цялото му тяло беше станало твърдо като камък. Откараха го към военна.
Караше колело за dirt, мисля че беше с някаква розова/виолетова рамка. Полицаите му го прибраха. Надявам се момчето да е добре, ако някой го познава да пише тук какво е станало с него.

Да,това момче е от мойто училище.За жалост до колкото разбрах от другите сега е в искуствена кома и май има опсност за живота.Дано да се оправи и да може да кара пак,защото беше доста добър. :bowdown:
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот bdz43r » Чет Юни 14, 2012 9:34 pm

То си личи колко...
Аватар
bdz43r

Мнениеот waffleS » Чет Юни 14, 2012 9:40 pm

bdz43r написа:То си личи колко...

К'во значи личи си колко бе :banghead:
Какво да направи като е било инцидент да прескочи трамвая ли? :confused:
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 14, 2012 9:45 pm

hitar_potter написа:Абе някак си.. Всички коли от ляво спрели... Всички минаващи напречно се движат... Единствения светофар който се вижда напред - червено... Сериозно бих се усъмнил в „правото си“... Да не говорим, че там има велоалея (да, безумна, но велоалея) и аз лично като карам там, не съм по шосето.

Какво "някак си" ? :D Колите отляво са зад нея - предполага се, че и те тръгват. Единственият светофар напред вече е невидим, защото преди него има друг, който вече свети зелено. Минаващите напречно - минават на жълто/червено - и трябва да бъдат спряни с колелото. :D

Карането на колело по велоалеите в района е по-опасно от каране по улиците, никога не карам по тях, и няма да се изненадам ако има трагични инциденти на 42.691114,23.339877.
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 14, 2012 9:46 pm

Извинявай, нищо лично, ама да беше автомобил - ще кажеш, че шофьорът е идиот. Трамваят нито може да се движи с бърза скорост, нито да те изненада с местоположението си..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот wheels » Чет Юни 14, 2012 9:54 pm

hitar_potter написа:Извинявай, нищо лично, ама да беше автомобил - ще кажеш, че шофьорът е идиот. Трамваят нито може да се движи с бърза скорост, нито да те изненада с местоположението си..

Как бе?! Трамвая е завил рязко в ляво. :lol:
Аватар
wheels

Рейтинг: 1303

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 14, 2012 9:56 pm

hlebarka написа:
hitar_potter написа:Абе някак си.. Всички коли от ляво спрели... Всички минаващи напречно се движат... Единствения светофар който се вижда напред - червено... Сериозно бих се усъмнил в „правото си“... Да не говорим, че там има велоалея (да, безумна, но велоалея) и аз лично като карам там, не съм по шосето.

Какво "някак си" ? :D Колите отляво са зад нея - предполага се, че и те тръгват. Единственият светофар напред вече е невидим, защото преди него има друг, който вече свети зелено. Минаващите напречно - минават на жълто/червено - и трябва да бъдат спряни с колелото. :D

Карането на колело по велоалеите в района е по-опасно от каране по улиците, никога не карам по тях, и няма да се изненадам ако има трагични инциденти на 42.691114,23.339877.

Светофар има на отсрещната страна. Може да е бил невидим заради преминаващите автомобили, но пък те са доста видими.. Но ок, твърдиш, че тя е невинна.
Кой е виновен?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот cne » Чет Юни 14, 2012 10:57 pm

Добре де, и в двата случая става дума за инциденти, в повечето случаи някой е виновен, но защо са се случили може само да се спекулира. В този ред на мисли и на мен ми се е случвало на два пъти да мина на червено с велосипеда, без да е било нарочно (считам за съвестен участник в движението и се старая да карам по правилника). И в двата случая имаше светещ зелен светофар на отсрещната страна (и червен такъв за мен, който някак пропуснах). За щастие и двата пъти не пострадах нито аз, нито останалите участници в движението, но изживяването не беше особено приятно. Звучи много назидателно, но не бъдете толкова сурови съдници - всеки греши. За мен последните два случая показват само едно - в града трябва да се кара внимателно, останалото са празни приказки.
Надявам се пострадалите да се възстановят успешно.
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот hlebarka » Чет Юни 14, 2012 11:05 pm

hitar_potter написа:
Кой е виновен?

комунистите
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Чет Юни 14, 2012 11:46 pm

Съжалявам, ако звуча грубо или като съдник, но го правя, защото все се намират хора, които говорят, базирайки се на предразсъдъци - в случая, че полицаят бил виновен. Да, ситуацията с прикриването на видеозаписа е грозна и такива неща не трябва да се случват. Ама от друга страна, не трябва да се злобее и да се изказват тежки думи просто ей така, преди да е станало ясно какво се е случило.

Под „кой е виновен“ имах предвид следното - ЗДП е такъв, че е почти невъзможно да се случи инцидент без някоя от страните да е виновна. Затова попитах - шофьорът ли е виновен. ОК - съгласен съм, може да се е заблудила за светофара. Това не я прави невинна, а заблудена (и ударена :crap: ).

И да, наистина - най-важният урок е:
Проверявайте по два пъти кой точно светофар свети зелено.
Дори и да ви е зелено, хвърляйте по едно око на тези, които биха могли да ви ударят.
Когато има двулентов път и автомобилите в лявата лента са спрели, изрично поглеждайте дали не се задава някой от дясната лента.
Поглеждайте какво се случва зад вас.
Надявайте се да не ви изненада някоя шахта или отворена врата :crap: :crap:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пет Юни 15, 2012 8:25 am

Извинявайте, но ако аз мина с кола на червено и блъсна колоездач - ще съм виновен според вас. Нищо че примерно съм видял светеща зелена светлина, но тя е била за наляво или надясно, а аз съм преминал напред.
Ако колоездач мине на червено в същата ситуация и бъде блъснат от кола - не е виновен - ще бъде просто нелеп инцидент.

Какво не ви е наред бре хора?

Ако влак блъсне кола - никой не си задава въпроса кой е виновен, освен роднините и познатите на пострадалите - защото за тях вероятно машиниста ще е такъв (е и тук има изключения де).
Ако кола или камион обаче блъсне велосипедист - винаги шофьора на МПС-то е виновен по подразбиране - а защо? Че не е внимавал за искащи да умрат хора?

Всъщност и в инцидента с трамвая може виновник да е ватмана - рядко спазват ограниченията и често си позволяват да преминат непозволено с презумпцията че едва ли не той винаги е с право - заради това не се наемам да коментирам при положение че не съм видял с очите си или поне присъствал след инцидента (без да се доверявам на "очевидците").

Така че - не съдете прибързано при инциденти на пътя. Изгледал съм наистина хиляди катастрофи и въпреки че често има ясен виновник, сред съм видял тях буквално стотици в които както се казва "нещата просто се объркаха неочаквано много.

За това - преди да сочите на ляво и дясно, кой е виновен и кой не - опитайте се поне малко да се поставите в ситуация. Лесно е да се сочи с пръст и да обвиняваме "другата страна" (в случая МПС-тата) за всеки инцидент.

На всеки може да се случи всичко, по всяко време. А в някои случаи дори няма как да докажете че сте невинни, освен ако нямате късмет инцидента да е бил заснет и утре ще пусна едно видео с точно такъв случай, където дори следователя е казал "само камерата те спаси, иначе щеше да си го лежиш ти".
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот eMcKu » Пет Юни 15, 2012 8:34 am

Не Ви ли е срам, бе ? Момчето е с опасност за живота, Вие се подигравате ! :V:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот hitar_potter » Пет Юни 15, 2012 11:05 am

Искам изрично да заявя, че не съм искал да звуча подигравателно, ако съм прозвучал така.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот 7.62 » Пет Юни 15, 2012 1:11 pm

карам интензивно (почти целогодишно ) градско, в София, повече от 15 години - за всичкото това време съм си позволил само веднъж да пресека Цариградско на същия светофар (на зелено - разбира се, преди да има велоалея там), въпреки че маршрута ми ежедневно е минавал от там; в повечето случаи - колелото на рамо и през подлеза... не знам от кое село трябва да си ( и да си чул, че е много модерно да се кара байк ), не знам колко връзки в главата трябва да са ти дали "на късо", но това си е чиста проба опит за самоубийство... нека ни е*бът са ченгетата:)

..иначе, моето искрено състрадание към всички наранени при такива инциденти
Ти ме държиш за десницата
Аватар
7.62

Рейтинг: 1263

Мнениеот wizard » Пет Юни 15, 2012 1:32 pm

waffleS написа:
wizard написа:Здравейте, днес едно момче беше сериозно пострадало на Семинарията. Беше се ударило челно в идващ трамвай. Линейката се забави доста, после с един полицай го качихме, понеже от линейката слязоха един съсухрен старец и 2 мед. сестри, които не бяха способни да направят нищо :(!: . Състоянието му не беше добро, или беше изпаднал в шок или не знам какво. Имаше много сериозни наранявания по главата, а цялото му тяло беше станало твърдо като камък. Откараха го към военна.
Караше колело за dirt, мисля че беше с някаква розова/виолетова рамка. Полицаите му го прибраха. Надявам се момчето да е добре, ако някой го познава да пише тук какво е станало с него.

Да,това момче е от мойто училище.За жалост до колкото разбрах от другите сега е в искуствена кома и май има опсност за живота.Дано да се оправи и да може да кара пак,защото беше доста добър. :bowdown:

Кома?? Ебаси. Пиши ако разбереш нещо ново.

Иначе по развихрилата се тема - от 2 години карам мотор(където боди каунта е огромен, както знаете), преди това 10-ина години активно съм карал dirt и градско. Вниманието винаги на макс! Като си помисля, че има хора, които карат колело и слушат музика в същото време и настръхвам.
wizard

Рейтинг: 1200

Мнениеот autosvet » Пет Юни 15, 2012 1:52 pm

Това вероятно е медикаментозна кома докато се стабилизира или изясни нуждата от операции и нещо нормално при по-тежка обща травма. Както казах вероятно има и вътрешни наранявания. Дано се оправи момчето и дано си вземе поука.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот APD » Съб Юни 16, 2012 10:00 am

hitar_potter написа:Трамваят нито може да се движи с бърза скорост ...

Аре следващият път да погледнеш до колко е разчетен спидометъра на таблото за управление, или пък преспокойно да ползваш Интернет/питаш ватмана.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот bdz43r » Съб Юни 16, 2012 10:29 am

Максималната скорост на тези трамваи е 55 км/ч, но само на места, където релсовия път и обстановката позволяват толкова, а те хич не са много. Точно на Семинарията движението е с не повече от 20-30 км/ч по ред причини.
Скоростомера на таблото може и до 200 да е разчетен.
Аватар
bdz43r

Мнениеот hitar_potter » Съб Юни 16, 2012 10:30 am

В района на семинарията е участък преди/след спирка, като ако трамваят се движи в посока център - му предстои стрелка и тежък участък със серпентини. Там няма как да си развие скоростта (то в София релсовият път е в такова състояние, че се съмнявам, че това изобщо може да се случи). То и на голфа може на километража да пише 240 :)

Нека да не дъвчем повече това нещо, без да знаем какво точно се е случило. Дано момчето се оправи възможно най-бързо!
Изображение
Аватар
hitar_potter

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум