TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
tbk515 написа:Здравейте! Досега все съм си взимал раници от "битака" за 20-тина кинта, но вече ми писна и почнах да се оглеждам за нещо "по-марково" и по-здраво.
Засега съм се спрял на:
ТАШЕВ - Rock Eagle 25
DAKINE - Transit Pack
Deuter - City Light
Коя от 2-те е по-добра? Или предложете някоя друга за 50-тина лева! Бюджета е много орязан!
Изискванията ми са: не много голяма, компактна, да побира ХС каска, бутилка от 2 литра, някоя и друга връхна дреха, джобна помпа,
резервна вътрешна гума, ремонтни инструменти.
Прегледах другите теми за раници, но там вече се споменават 3-цифрени суми и предназначени за повече от 1-дневни преходи,
а аз ще я ползвам за точно обратно: в града, до работа и леки преходи.
Надавям се, че не съм ви затормозил допълнително!
Благодаря!
Fantomas23 написа:Здравейте!
Та мисълта ми е че съм хвърлил око на Deuter Trans Alpin 25, но имам следния проблем. Днес ходих в Стената и мерих въпросната раница, която ми се оказа малка! Продавачката там ми стегна презрамките и така раницата ми дойде много нагоре, колана ми идваше над кръста и въобще не се чувствах комфортно. Тя каза, че раницата не ми пасва защото съм висок (186 см). После ми даде да пробвам една значително по-голяма, трябва да е била тази, поне на нея приличаше, но не съм сигурен напълно, защото като питах за цена ми каза 235 лв.Нея я чувствах доста по-добре, но ми идва голяма, не ми трябва чак такъв обем. Пък и тая цена е доста солена.
![]()
mentalhead написа:И какво те притеснява по-големия обем, ако по-голямата раница ти е по-удобна и ти приляга по-добре? Тежи само 80 грама повече, а и както нееднократно е споменавано тук в по-голямата раница винаги можеш да сложиш по-малко багаж, но в по-малката няма как да сложиш повече. Цената в Стената доколкото виждам е с 20 лева повече, но предвид общата цена на раницата това едва ли трябва да е чак толкова голям фактор.
Важно е раницата да ти е удобна, важно е и колана да се закопчава точно там където трябва (тежестта на раницата да пада върху таза).
Най-напред се увери, каква раница точно си пробвал втория път, да не се окаже че е била някоя друга (предвид разликата в цената).
Ако е точно тази, която си посочил, вече имаш впечатления, но ако се окаже че си пробвал нещо различно, то си заслужава да направиш директно сравнение между Trans Alpine 25 и Trans Alpine 30, и да провериш дали пък точно 30 литровия вариант не е раницата за теб. Нямам идея колко по-голяма (във височина) е 30 литровата версия на раницата, но нищо не пречи да се сравни на място.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Daniel Panev написа:Колеги - нека се придържаме към раниците, които се вместват в бюджета на колегата tbk515...
papinu написа:От скоро съм с Deuter Trans Alpine 30. Висок съм 185 и ми е идеална по мярка. Системата й за вентилация работи перфектно.
Искам да отбележа едно много съществено удобство в тази раница - на гърба й са вложени две алуминиеви ламели, които всеки може да си ги нагласи според анатомията на гърба му и така раницата се (залепва за)/(сраства с) гърба. По този начин се елиминират ненужните движения/приплъзвания на раницата по гърба - нагоре, надолу и встрани. Всичко това разбира се в комбинация с добре нагласени и пристегнати презрамки и т.н.
В Стената мерих и двете раници 30L и 25L. Определено ми пасна по-голямата.
Няма да изпадам в подробности какви други екстри и удобства има. Единствено не ми харесва, че трябва да си търся резервоар за вода отделно.
wheels написа:Някой има ли представа коя система за охлаждане се справя по-добре. Тъй като се потя много повече от средностатистическия човек и това е може би най-важното при избирането за раница при мен:
Deuter Advanced Aircomfort
Deuter Airstripes System
Fantomas23 написа:...Жалко че не мога да намеря някъде където да я пробвам.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 388 госта